Suriyelilerin çocuklarının toplum içinde yaptıkları taşkınlıklara “ONLAR ÇOCUK” deyip susmak zorunda mıyız?

Demin bir video izledim. Bir Suriyeli çocuk bisikletle gezerken çevredeki insanların kafasına pet şişe atıyormuş. Sokakta annesiyle yürüyen 6 yaşındaki bir çocuğa da böyle yapmış. Pet şişesiyle vurmuş. Kadın ve çevredekiler Suriyeli çocuğa tepki göstermiş. Video bu⬇️

https://www.instagram.com/reel/CjGRC6IIvYE/?igshid=MmIxOGMzMTU=

Yorumlarda “ONLAR DAHA ÇOCUK NASIL KIZARLAR DÖVERLER KULAĞINI ÇEKERLER” diyen beyinsiz şerefsizler var. Ulan biz de çocuk olduk. Biz milletin kafasına şişeyle mi vurduk? Biz okullarda kalemle çocukların gözlerini mi oyduk? Biz sınıf arkadaşımıza okul arkadaşımıza sokak arkadaşımızın üstüne kezzap mı döktük? Okulda çete halinde dövüp boğazını sıkıp kalp krizi mi geçirttik? Diğer çocukların beslenmesine harçlığına mı çöktük? Biz en fazla tekmeleştik, yumruklaştık, birbirimizin üstünü başını yırttık. Anne babalarımız öğretmenlerimiz gelir konuşur hadi öpüşün barışın derlerdi olay çözülürdü. Bunları böyle aileleri tembihliyor. Siz çocuksunuz nasıl olsa bir şey yapmazlar diyor. Ama çocuk falan dinlemeyip basıcaksın tekmeyi mk pichlerine. Pkklılar da bu taktiği uyguluyor. Pichleri ve 0rrr0spularını polisin üstüne salıp taş attırıp, molotof attırıp polis öldürüp polis tepki gösterince de “MASUM KADIN VE ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜYORSUNUZ” diye edebiyat yapıyorlar. Demin yorumlarda Rojin/Rojbin gibi ismi olan bir kadın gördüm o da öyle diyor onlar çocuk diye. Türk olanlar da diyor onlar çocuk diye. HASSSSİKTİRİN LAN ORADAN!

Ben uzun zaman Buca’da yaşadım. Orada bir Suriyeli karı beraberinde 4-5 çocukla geziyordu. Kendi elinde iki tane kocasının elinde 2 tane bir de karnında. Bunlar düzüşüp s1k1ş1p sıchar gibi yavruluyorlar biz bunlara katlanmak zorunda mıyız lan?

Biz annemle babamla sokağa çıkacağımız zaman misafirliğe gideceğimiz zaman annem bizi giydirirken tembihlerdi etrafta koşmak yok bağırmak yok gittiğin yerde evi kurcalamak yok. Karnın aç mı tok mu diye sorardı. Yemek falan ikram ederlerse yeme evde yedik dersin derlerdi. Gittiğin yerde yaramazlık yaptın mı ya cimdirilirdin ya da annen evde görüşeceğiz biz senle derdi. Bunlar nasıl çocuk lan bu nasıl çocuk yetiştirmek? Hala bunlar çocuk diyorlar.

Suriyelilerin çocuklarının toplum içinde yaptıkları taşkınlıklara “ONLAR ÇOCUK” deyip susmak zorunda mıyız?