benim eski sevgilim bipolar bozukluk hastasıydı basta cok seviyorum diyordu yüzük bile takmıştı bana sürekli aşık olduğunu söylüyordu. 1 ay sonra birden değişti başkasına aşık olmuş böyle seven biri nasıl bu kadar cabuk değişir anlamadm. sizce bu hastalıktan dolayı ne yptığını bilmiyor mu bu hastalıkla ilgili bilgisi olanlar siz böyle bir durum yasadınız mı? ve hakketmediğim seyler yasadım gerçekten psikolojim bozuldu nasıl değişebilir ki bir insan bu kadar?
Cevabın nedir?
+1 yılbu hastalığın ismini bile duymamıştım, doğu anadoludan bir kızla görücü usulü tanıştım, kapalı çarşaf giyen çok güzel bir kızdı, beni hor görmeyin derdi, biz batılı olduğumuz için, günler geçtikçe çok iyi anlaşıyorduk,4 ay nasıl geçti hiç anlamadık, o kadar hoş sohbeti espirili birisi idi ki, 29 yaşında çok ama çok güzel bir kızdı, deli gibi aşık oldum, ve onunda sevdiğine inandım, ve nihayet abileri söz için çağırdı, kız İstanbul'da idi, abilerinin memleketine gittik konuşmak için,
dönüşte kız öyle bir dönüş yaptıki filmlerde olmaz, evi tutmuşum bilezik herşey hazır, hayaller kurulmuş herşey güzel, fakat kız hakaret ederek istemiyorum mecbur değilim dedi, bağırıp çağırdı, ben deliye döndüm ağladım, ailem başıma üşüştü, o derece bir acı allah kimseye vermesin, abileri aradı ve kızın istemediğini söyledi, ve abilerinden gizlemiş benimle sevgili oldugnu, ben yurt dışına gittim 1 ay sonra, ve bu hastalığı ilk defa orda duydum, bana yazmıştı, ciddiye binince korkmuş güvenememiş, sevememiş, ve o yüzden kimse ile evlenemem dedi, ben böyleyim dedi, allah'ın bir laneti dedi, önce çinlenmiştir dedik, ama baktım ki psikolojik bir rahatsızlık, kız ağladı, samimiyetine inanıyorum, çünkü kuran hafızı namaz kılan birisi idi, daha öncede bir çocukla aynısı olmuş, bende de olunca anladı ki kimse ile evlenemez, bende hastalığı araştırdım baktım ki tip-a tıp uyuyor, yazın başka idi kız kışın başka oldu, malesef benim yürek yangını geçmedi ama yapacak birşey yok, çünkü kız beni seviyor ama yüzümü bile görmek istemiyor, böyle bir tuhaf birşey işte, psikoloji çok kötü birşey12 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim aynı şey benimde başıma geldi şu anda çok şaşırdım İlk defa duydum araştırdım bütün belirtileri mevcut senin ki gibi hoca Bir bayan İlk başlarda çok güzel güllük gülüstanlık gidiyordum çok mutlu oluyordum sonra birden değişti güzel değilim tribi sonra ani parlamaları hakaretler her yerden engel akşamına arayıp barışma isteği inanıyordum ama birşey var diye şüphe duyuyordum birde çok seviyorum aşığım ondan bırakmıyor sonuna kadar mücadele ediyorum en son yine kavga bu son dedim Bir daha aramaz bı baktım yazdı konuşuyoruz iyiye gidiyor yine değişti kendi zengin varlıklı idi başladı beni ezmeye sonra hayatında biri varmış onunla evlenmek istiyormuş çok zenginmis hoooppp yine ayrılık ben inanmıyorum ama biri olduğuna derken son hal hatır sordu biraz rahatsızmış ilaç almış zorladım söyledi bipolar olduğunu bir araştırdım ki hepsi bunda mevcut konuştum yanındayım seninleyim tarzında yine hakaret sonra ayrılık bilmiyorum ne olacak ama çok sevdim bağlandım bekliyorum dönsün diye
- +1 yıl
@Erdidemli bişey merak ediyorum kız döndü mü? İnşallah dönmüştür bende aynı durumdayım sizinle çok zor bi durum
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 748 cevap paylaştı. Bipolar bozukluk ani duygu değişimidir. Bir an çok sevinçli ve kahkaha atarken bir an ağlamaya başlayabilir. Hafızaları çok kuvvetlidir ve bazı olayları film şeridi gibi kaydedip, sık sık hatırlarlar. Hastalığın temelini de bu olaylardan uzaklaşamamaları sebep olur. Belli şeylere takıntıları olabilir. Bir renk, bir çiçek, bir eşya için delirebilirler. Genelde bipolar bozukluğu olan insanlar aşk duygusunu yaşayamazlar. Aşık olup bu duyguyu yitirip bir anda başkasına aşık olmaları mümkün değildir. Ani duygu değişikliği tamam ama aşk insan vücudunda belli hormonların salgılanmasına sebebiyet verir. Bipolar bozukluğa sahip olan insanlarda bu hormonlar aktif rol sahibi olamaz. Saygılar.
029 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani ama bnle hemen ayrıldktan snra başkasına asık oldum nasıl diyebiliyor o zaman? hemde bana 2 gün önce seviyorum diye bana sözler veren kişi.
- +1 yıl
aynen kardeşim bende duygu bozukluğu var bende de senin dediklerin cok doğru duyguların birden coşması gibi bir bakarsın ne kadar neşeli hayat dolu bir insan bir bakarsın hayata küsmüş kendini önemsiz hisseder sevdiğim der sonra bir anda değişir senden kaçar başkasına sonra dondan başkasına
- +1 yıl
Aşık olduğu zannediyor. Bipolar rahatsızlığı olan birinin duygularına anlam vermesini bekleyemezsin. Az önce dediğim gibi, kahkaha atan bir insan bir anda ağlayabiliyor. Duyguları çok karışık ve anlam vermesi çok güç. Kendini bile anladığını sanmıyorum. Tedavi edilmezse ilk önce kendi hayatı daha sonra diğer insanlar için tehlikeli olacaktır.
- +1 yıl
bu hastalığın en önemli sorunu kişilik bölünmesi yaşaması zaten bir bakarsın melek hop bir anda şeytan olmuş sonra bide bakmışsın bunları o yapmamış gibi davranır. Duygu boşluğuna düşerler o an işte en tehlikeli olan an para harcamakta sorunu olan aykol tüketminde sınır tanımayan biri olur çıkar uyku uyumaz ve ya cok uyur kronık agrı hisine kapılır gerçek dünyadan kopar izlediği filmler onları bir anda duygularını degişitir
- +1 yıl
Bir nevi hayal dünyası içinde yaşar. Şizofreni hastalığı olarak bilinen belirtiler aslında bipolar rahatsızlık durumudur. Şizofreni çok başka bir şeydir ki hastalık bile değildir. Bipolar rahatsızlığı olan birine güvenemezsin. Çünkü kendisi bile çoğu yaptığı şeyin farkında olmayacaktır.
- +1 yıl
@Monthdin farkındaysan eylülün oğlunun kafa yapısı bile tüm insanlardan farklıydı. Beyni çok farklı şekilde gelişmiş ve normal bir insanınkinden kat be kat büyük ve karmaşık bir yapıdaydı. O şekilde bir yapıyla mümkün kılınabiliyor. Fakat yine bipolar bozuklukla hiç bir ilgisi yok.
Soran+1 yılpeki gerçekten sevemez mi böyle biri?
- +1 yıl
Hiç bir şey imkansız değildir. Fakat hayatı gerçekleriyle yaşayamayan birinden beklenmesi güç bir duygu. Benim şahsi kanaatim, bipolar bozukluk olan biri aşık olamaz. Çünkü hiç bir şekilde ne sadık kalabilir nede vefa duyabilir. Hiç bir şey umurunda olmaz, canı ne isterse onu yapar.
Soran+1 yılböyle bir tanıdığınız mı var?
Soran+1 yılama ben beni gerçekten sevdiğine inanmıştım :(
Soran+1 yılyani orası öyle tabi. ama ben bu kadar yalan konuşan biri daha önce tanımadım.
Soran+1 yılseninde mi bipolar bozukluğun var :(
Soran+1 yılyani haklısın. unutmaya calışıyorm inşallah unutabilirim.:(
Soran+1 yılpeki.:( senin eski sevgilinmiydi tanıdığın bipolar bozkluğu olan arkadasn mıydı?
Soran+1 yılpeki anladm öyle biriyle sen nasıl arkadaşlık ediyorsun?
Soran+1 yılnasıl öldü peki?
+1 yılCift uclu depresyon. Kisilik bozuklugu deniyor. Cok yakinimda olan birinde vardi. Cok kotu. Anlam veremiyorduk davranislarina. 1 ay falan degil de 1 haftalik periyotlarla degisiyordu ruh hali. Tedavi olmadigi surece iyilesemez. Gecmis olsun sana da Allah sabir versin
00 Yorumla
- Sağlık konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılDuygu durum bozuklugu galiba olagan bir sey degisebilir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
13Cevap
+1 yılBipolar bozukluk hastalığının tedavisi ömür boyu sürer. Dengesiz davranışlar en üst seviyelerdedir. Eğer genetiğinde varsa şizofreniye kadar yolu vardır. Üstelik sana da sirayet etmesi olası. Sen gel bağrına taş bas yol yakınken vazgeç bu çocuktan. Psikolojini düşün.
15 Yorumla
Soran+1 yıltanıdığınız biri mi var bipolar olan?
- +1 yıl
3 kuzenimden 2'si bipolar birisi de şizofren. Hem de 30 yıldır. Zaman zaman saldırganlaşabiliyorlar. Sürekli takip edilmeleri gerekiyor. Sürekli ilaç kullanmak zorundalar. İlaçları o kadar ağır ki resmen uyuşmuş vaziyetteler.
Soran+1 yılanlıyorm :(
Soran+1 yılpeki sevgilileri var bipolar olanların?
+1 yılDoktor bir teşhis koyunca hastalığı bahae ederek herşeyi yapabileceklerini sanıyor insanlar. Eski sevgilimde vardı bu, ilacı bıraktı, sorunlarını travmalarını konuştuk çözdük. Gerçi ayrıldık sonuçta ama kötü ayrılmadık, senelerdir tedavi olmadan iyi yaşıyor. Senin sevgili hastalığı bahane eden bir karaktersizmiş.
03 Yorumla- +1 yıl
B, rde doktoru ömür boyu ilaç kullanacaksın diyordu, bir daha gitme dediğimi iyi hatırlıyorum. İlaçları bıraktıktan sonra 6 ay benim için işkence gibi geçti ama geçmez denilen hastalık geçiyormuş inanınca.
Soran+1 yılbiz kötü ayrıldık hiç mantıklı davranmıyordu 2 gün önce beni sevdiğini söyleyen biri gidip iki gün sonra kendnden cok küçük bir kıza aşık olduğunu söylemişti.
- +1 yıl
Hastalık bu işin bahanesi, bibolar deyince sanatçı hastalığı, ünlülerde olur, yok çok uçlarda olur, bir öyledir bir böyledir falandır filan. Hastayı hasta eden düzelmez denilen teşhis ve hastalığın reklamının güzel yapılması. Hasta bunlara sığınabilir. Yinede bir suç işlese ceza almaz mı? Suç işlememeyi biliyorlar ama konu insanların kalbi oldumu, hastayım ben, ömür boyu düzelmeyecekmişim. Oldu bende istiyorum o hastalıktan öyleyse. (kinaye)
Kusura bakma biraz geç geldim :)
Bazı bipolar bozukluğu olan kişiler sevdiği birini kendisinden sakınmak, onu incitmemek için fedakarlık yapabilir. Yani sevsede seni incitmemek için senden vazgeçebilir. Bunuda göz önünde bulundurmanı sana tavsiye ediyorum.
Senin kendisinden başka biri ile daha mutlu olacağını düşünüp yalan söylemiş olabilir.21 YorumlaAdı üstünde bipolar... Bugün var yarın yok kişilikte oluyorlar genelde. Benim de bir arkadaşım vardı öyle, son 3 yıldır ne haber aldım ne de gördüm kendisini.
01 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani
evet bipolar bozukluguna ait birşeydir bu kişinin duyguları ani olarak değişir ve kullandıkları ilaç gerçekten agır ilaçlardır gerçekten zor bir durum aynısını bende yaşadım acısını 1 sene kadar çektim ama unutuluyor
040 Yorumla
Soran+1 yılsizinde mi sevgiliniz bipolardı?
Soran+1 yılbenim de eski sevgilim bipolardı ve beni gerçekten cok üzdü. sizinki ne kadar sürdü?
Soran+1 yılpeki neden ayrıldınız?
Soran+1 yılaynı seyleri yasamısız gerçekten. benim ki de böyle oldu ama biz cok kötü ayrıldık :(
Soran+1 yılben elimden geleni yaptım bitmesin diye. gidip kendinden küçük kıza facebookta seviyorum falan demiş daha 2 gün önce beni seven biri nasıl değişti anlamadm. söz verdi yüzük taktı sonra bıraktı. benm psikolojimi resmen bozdu yani. :(
Soran+1 yıl6 ay oldu ayrılalı hala unutamadm yaptıklarını cok sevdim ama cok yanlış biriydi :(
- +1 yıl
önünde uzun bir zaman var ve 2 seçenek var canım.. birisi mutlu huzurlu eglenceli acısıyla tatlısıyla bir hayat diğeri ise hergün düşünecegin üzülecegin belkide ağlayıp zırlayacagın uykusuz kalıp psikolojini bozacagın bir hayat bence herkes gibi kendine yakışanı yap ve önüne bak dertleşmek istersen özele gelebilirsin :) hayatında başarılar diliyorum kendini sevmelisin
Soran+1 yılblmiyorum bende önüme bakmak istiyorum ama olmuyo gerçekten. yaptıklarını unutmam hiç kolay değil.
Soran+1 yılsen ayrılalı ne kadar oldu?
Soran+1 yılsen unutabildin mi?
Soran+1 yılözel derken? nerden konusalm?
Soran+1 yılmesaj atamıyorum burdan sen atabilir misin?
Soran+1 yılnasıl acılıyo biliyor musun?
Soran+1 yıltakip et yazmıyor ki
Soran+1 yıltamam takip ettim şimdi
Soran+1 yılmesaj geldide giremiyorum :(
Soran+1 yılevt :)
Soran+1 yılaçamıyorum ki:)
Soran+1 yılyok bilgisayardn giriyorm
Soran+1 yılyaptmda cevap yazılmıyor anlamadm bnde
Soran+1 yılyok olmuyo gerçekten :(
Soran+1 yılolur msjdan ismini yazarsan ekliyim faceden. burdan mesaj atamıyorm
+1 yılBipolar bozukluk II olduğunu söylebilirim. Bu tarz insanların duygu durum halleri bozuk olduğu için böyle durumlarla karşılaşılması ihtimal dahilindedir. Çok sürmez geri döner diye düşünüyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yılgeri döner derken?
- +1 yıl
sana geri döner
Soran+1 yılnasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun?
- +1 yıl
Ama böyle bir insan geri dönmek bile geri gitmez mi? Ben çok kez yaşadım bunu aynı kişide :(
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/OJl8v0.png mevzu ne?
10 Yorumla23 yaşında bipolar rahatsızlığı olan birisiyim Erkek arkadaşınla yaşadığın sorunu bende devamlı kız arkadaşlarımla ve çevremdeki diğer insanlarla yaşıyorum beynimizde normal olmayan birşeyler var üzgünüm bu gerçekten onun suçu değil
113 Yorumla
Soran+1 yılama benim psikolojimi gerçekten bozdu :(
Soran+1 yılilişkilerin ne kadar sürüyo senin?
Soran+1 yılben beni gerçekten sevdiğine inanmstm. peki böyle biri gerçekten sevemez mi? yani sen bipolar bozukluğu biri olarak hiç birini sevmedin mi?
Soran+1 yılpeki sevmedin mi? bizimkide öyleydi.
Soran+1 yılpeki sen her çıktığın kişiye mi yüzük takıyodun? ben beni sevdğine gerçekten inanıyordum.:(
Soran+1 yılama sende bipolarmışsın hiç mi birini sevemez bu bipolar bozukluğu olanlar.:(
- +1 yıl
Yaa. O da benim psikolojisi bozdu :( Şu an seni en iyi ben anlarım :((
Ama onu hala seviyorsun , değil mi... Ben seviyorum valla , ve onu suçlayamam da
- +1 yıl
Merhaba konusabilir miyiz seninle dusuncelrrine ihtiyacim var benimde eski sevgilim bipolardi
Sadece uzak dur ondan. Degismez hayır. Surekli degismeye devam eder.
015 Yorumla
Soran+1 yıltanıdığınız biri mi var bipolar olan?
Soran+1 yılaynen psikolojim bozuldu gerçekten :(
Soran+1 yılyok biz cok kötü ayrıldık istesemde bana dönmez:(
Soran+1 yılkötü ayrıldık ben ayrılmak hiç istemiyordum onun beni gerçekten sevdiğine inanıyordum. ama ben buna hakaret ettim mesaj olarak gitti beni savcılığa şikayet etti bir de yapmam ben sana öyle bişey diyordu.:(
Soran+1 yılsürekli yalan konusuyodu.
- +1 yıl
O herseyi bitirmis zaten. Yalan soylemis, sana seni seviyorum derken kendinden kucuk bir kiza aynisini soylemis, gitmis seni savciliga sikayet etmis. Varligiyla seni haddinden fazla üzmüş zaten. Yokluğuyla üzemesin bari hasta de geç ben daha agirlarini yasadim en sonunda bende onun gibi dengesiz oldum çıktım. Kurtulmaya calisiyorum simdi. Allah sifa mi versin Allah belasini mi versin demeliyim bilmiyorum
Soran+1 yılyaptıklarını unutmam biraz zor :(
Soran+1 yılinşallah :(
- +1 yıl
Unutabildiniz mi
+1 yılBendede var sizofreni baslagincidir bazen olabiliyor anlatmak cok uzun sikici gelir sana
03 Yorumla
Soran+1 yılanlatmak istersen dinleyebilirim
- +1 yıl
Yorumlarda herkes okusun?
- +1 yıl
www.turkpsikiyatri.org/.../
Kendi doktorlarim bunlar yardımcı olur en net bilgi burada
bu hastalık bende var ve cok ılerlemiş hali duygu bozukluğu
015 Yorumla
Soran+1 yılsendede mi bipolar bozukluğu var?
Soran+1 yılniyeki?
- +1 yıl
evet arkadaşım bende de var ve bendeki baya ileri Bir bakmışın ne kadar neşeli sevecen hayat dolu bir bakmışsın hayata küsmüş kendini önemsiz değersiz hisseder sen ona güzel şeyler söylersin o kötü anlar 2 kişi kendi arasında konuşur o bunlar benim hakkımda kötü konuşuyor der sinirlenir sinirlerini hiç bir zaman kontrol edemez. o an çok neşeli veya umutsuz ise elindeki tüm parayı anında saçar ( ailemin durumu cok iyi ama bana hazla para vermez çünkü o anki duygu hissi ile çuvalla para harcarım hiç farkına varmadan) aykol sorunu olabilir bu insanlarda. Bazen çevresine cok ilgili bazen tam tersi tersi durumunda pek üstüne gitme her an sinir patlaması yaşabilir kendine çevresine ciddi zarar veriri. Bazen cok enerjik olur cok kolay sinirlenir cok az uykunun kendisine yeterli olcagını düşünür bazen tam tersi gün boyu uyumak ister her zamankinden ve herkes den daha önemli olduğunu hisseder yani ( Kral olma edasıyla dolaşır ) zihni yeni ve heyecan dolu olması ve kişiliğine özgü olmayan davran
Soran+1 yılpeki gerçekten birini sevdin mi?
- +1 yıl
31 yaşım 11 senelik aşk hayatıma 8 tane dünyalar güzeli kızlar girdi sevdim ama bendeki bu hastalık onları korkuttu bazen de onlar beni büyük bir yalancı sandı duygu bozukluğu ve kişi bölünmesi yüzünden. Ne kadınlar sevdim zaten yoktular - Atilla ilhan 'ın şiiri oku beni anlarsın
Soran+1 yılbenim eski sevgiliminde beni gerçekten sevdiğine inanmıştım ama bana yalan konuştu. seviyorum asığım diyordu beni bıraktı. yalan konuştu hakaret ettim ona gitti beni savcılığa şikayet etti bana sözler veren yeminler eden gerçekten sevdiğine inandğm kişi bana bunları yaptı psikolojim bozuldu.
- +1 yıl
dedim ya güzel kız bizler düzgün düşünen insanlar değiliz seni seviyorum der sonra bir bakarsın senden nefret eder bunu duygu karmaşası yüzünden yapar. bazen cinsel duygu hazla hissederiz benzen tam tersi deriz ki şu kıza bak ne kadar güzel tatlı ah ona dokunsam öpsem sonra bir anda ondan nefret ederiz öldüresiye bu yüzden bu hastalık adı duygu bozukluğu bir an bir anımızı tutmaz bu sadece insana karşı duygu değil hayata karşı da böyle neşeli hayat dolu dersin sonra hop ölümü düşünür ölüm ne zaman bana nasıl gelecek diye
Soran+1 yılpeki yaptıklarından pişmanlık duyar mı? çünkü beni gerçekten cok üzdü :(
- +1 yıl
mani yani duygu artışı bu an da insan pervasızca hareket eder ( aşırı para harcamak cebindeki tüm parayı harcar hata tüm maaşını ertesi günü düşünmez , gelişigüzel cinsel ilişki dürtüsü sevgilisine zarar mı verecek düşünmez sevgilisi hayır derse gider bir o* ile yapar o an duyguları coşmuştur düşünemez normal olarak ila seks yapması gerek hatta partneri hayır derse sinirlenip ona zarar verebilir. hızlı araba kullanma etrafına zarar mı verecek kendine mi zarar verecek düşünemez manik dönem sırasında yani duygu patlaması yaşadığı an öfkeli, aşırı şüpheci hatta saldırgan olur. Eger o kişi aşırı ve şiddetli mani yaşarsa ikna yoluyla degiştirelemeyen yanlış inançlara sapar sesler duymaya görüntüler görmeye başlar bu an bu bende de oluyor özelikle gece yarısı uykudan uyanırsam ( O sensin biz sana verdik bu görevi ne bekliyorsun diye sesler garip garip şekiller renkli görüntüler gördüğümü sanıyorum) bazen de değişik tiplere kendini sokar bu izlediği filmler olur spor maçları olur mesela
Soran+1 yılanlıyorum geçmiş olsun :( yaptığı hiçbirseyden pişman olmazmı peki :(
- +1 yıl
duyar a ben onu kırdım der ağlamaya başlar aradan bir kaç gün geçer aynı şeyleri yine yapar onu üzdüğünü hatta pişman olup ağladığını unutur ve yine aynı yanlış şeyleri yapar bunu yalan olarak düşünme yani bu adam yalan timsahın göz yaşlarını döktü anlamında yaptığı şeylerin sorumluğunu düşünemez mani durumunda mani durumunda o bu dünyadan kopmuştur kendi dünyasına geçmiştir BENİM psikiyatri doktorum bana sen film ve belgesel izleme lütfen demişti hap tedavisi bitene kadar
Soran+1 yılo bana zarar vermemek için hep benden kaçıyordu. görüşmüyordu benle bir anlam veremiyordum
- +1 yıl
Biliyir musun , ben de bu sekolde düşünüyorum. O da psikiyatri tedavisi alıyordu , ama sorunlarını bana hiç söylemedi. Ben de tahminimce bana zarar vermekten korktuğu için gitti... Çünkü aramız iyiyken ''Sana zarar vermemden korkuyor gibisin.'' diyordu. Oysa ki ben ona her anlamda güvendim ve hala onun özünde çok iyi bir insan olduğuna inanıyorum...
Ben böyle düşününce evremdekilwr bana kızıyordu, ona hiç kizmadigim ve kendime karşı dahi onu savunduğum için... Ama ben inanıyorum ki o com iyi bir insan... Hem sen de böyle düşündüğünü belirtmişsin... Bence biz haklı olabiliriz , onlar bize zarar vermemek için uzaklaşmış olabilirler :(
Ben bipolarım uzak dur canım sevgilim de yıprandı
00 Yorumla
+1 yılKardeşim bana mesaj atabilir misin
03 Yorumla- +1 yıl
@Hzmeva bilgi amaçlı
ilk defa duydum ama yaygınmış demek :/
00 Yorumlatuhaf gerçekten bilmediğim ne çok şey var yahu
00 YorumlaMerhaba özelden yazar mısınız bana?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabam da var.
18 Yorumla
Soran+1 yılbirsey sorablr miyim? sizce ne yaptığını bilmiyor mu bipolar hastası olan biri. ben gerçekten cok sevmstm eski sevgilimi ama cok yanlış seyler yaptı hakketmediğim.
Cevap sahibi+1 yılNe yaptıklarının farkında değiller așırı dengesiz bir ruh hali vardı o zamanlar küçüktm ama aklımda kalan șeyler var. Șu an bir kız arkadașımda var. Kızda acayip bir enerji, așırı para harcama, madde bağımlılığı, cinsel istekte artıș berbat bir durumda ya :/ erenköye yatıp çıktı ailesi zorla götürüyor
Soran+1 yılbabanızla ayrı mı yaşıyorsunuz? aynen benim eski sevgilimde öyleydi ve bana cok yalan konuşuyordu resmen hayatımı mahvetti.:(
Cevap sahibi+1 yılYok babamla yașıyorum. Annemle ayrıldılar o donem
Soran+1 yılhm anladm allah sabır versin inşallah cok zor :(
- +1 yıl
Ben de çok sevmiştim... o gitti , ama ben hala seviyorum :( Aslında bipolar bozukluğu olup olmadigindan bile in değilim fakat hemşirelik öğrencisiyim ve bu hastalık hakkında biraz bilgim var. İnanıyorum ki o da bipolar... Zaten psikiyatrik tedavi alıyordu ama ne olduğunu bana söylemiyordu :(
- +1 yıl
@Mektuplarmilenaya bana ulaşır mısınız lütfen bilgi almak istiyorum
- +1 yıl
Bu hastalık çok mu büyük bir sorun hiç iyileşme yok mu ne yaparsak yapalım düzelme olmayacak mı
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası