+1 yılBen derdim insanlar çok lüzumsuz şeylere boş beleş takılma takıntılı. Diyince ölür müsünüz? Atıyorum eşinin ailesinin isimleri Ayşe ve Mahmut. Ayşe anne ve Mahmut baba denilebilir direk anne ya da baba yerine ille fark aranıyorsa. Hiç gücüme falan gitmez yani.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 383 cevap paylaştı. Normalde anne baba demek zorunda değilsin de ani yine söylemeden geçemeyeceğim işte bu Türk örf adetleri işte bunu gerektiriyor yani insanlar birbirine saygısı yok mesela sen anne baba demesen onlar farklı yönde anlıyorlar yani demek istemiyor insan yani zorla dedirttiremezsin ki ama işte onlar anlamazlar yani benim mesela karım olmuş olsa anneme babama anne baba demeyebilir
00 Yorumla
Bende diyemedim aylarca, en sonunda kayınvaldem bari milletin yanında hacıanne de dedi. Sonra kendi annemin zoruyla anne dedim. Ama 15 sene oldu hala derken ağzımda büyüyor. Belki anne gibi davransaydı daha isteyerek derdim. Ama kayınbabama seve isteye baba dedim cünki o beni evladı gibi gördü bende onu babam gibi. Abla abi alıştıysan öyle devam et.
03 Yorumla
Soran+1 yılYa gerçekten mantıklı gördüğüm tek yorum tam tersi bende annesini seviyorum severek anne derim ama babasına zerre içimden gelmiyor
Soran+1 yılAnnesine anne babasına abi demek de tuhafıma gider oyüzden abla abiye devam etmek istiyorum
+1 yılYok ya bence abla, abi denmez ne zamana kadar diyebilirsin ki zaten hem bi süre sonra anne, bana demeni bekleyecekler ilk zamanlar isminden sonra anne, baba de. Hem bu tarz ilişkileri pek dikkate almamalisin her zaman illa ki sorun çıkacaktır, politik davran
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
biraz politik olmaya çalış sevmiyor bile olsa onlara anne baba demek saygıdır. sevmesende bunu. yapmaya çalış ki eşinle. aran daha iyi olsun ve her durumda senin yanında olup anlamaya çalışsin.. diğer türlü ne kadar haklı olduğunu bilse aile işin içinde olunca onlara ağırlık verir buda seni üzer. birazcık politik olki sen kârlı cikasin.
27 Yorumla
Soran+1 yılFarklı bakış açısı gerçekten çok sevdim teşekkür ederim
Soran+1 yılSanırım sevgilimin babası o, KS hesabı açmış 😂
+1 yılOldu olacak isimleriyle hitap edin.😁 Esinizin sevdiği, deger verdiği ve saygı duyduğu şeylere zorlansanız da eşinizin hatırı için saygı duymak faydanıza olur. Sevmek zorunda değilsiniz ancak eşinize ailesiyle alakalı dert yakınmak, sikayetlenmek size bir şey kazandırmaz aksine zamanla senin ailen benim ailem tartışmalarının bas aktörü haline dahi gelebilirsiniz.
Aranizda tatsizlikta olsa olayları halledip tatlıya baglayıp ilerlemekten yanayim. Ayrica sevdiklerimizle konuşacağımiz bir suru konu var siyaset en son mesele bile olmamalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkayınpederin dibine kadar haklı ailen ve senin siyasetin akepe bazlı ise .
ne kadar üzülmüştür adam oglu buyut yetıstır evlendır gelen gelıne bak !
yazık ben olsam oğlumu def etmek senden ve ailenden her taklayı atardım .
bakkal akepeli olsun ondan alısdverıs etmem , bır sokak asagı yururrum yıne almam.
gecen gun motorlu kurye araba carptı onumde durmadan saga kırdım gayet sakınce yavasca yanından gectım cunku sanayıdekı bır kurye akepeli.
cehepeli bir kardeşimöizin senin gibi akepe mantıgındakı biri ile işi ne olablir nasıl evlenebilir aklım dimağım almıkyor.
herkes dengine dasvul bile dengi dengine çalar . yazık.
bu arada eşşşek gibi anasına anne babasına baba dıyeceksin . senın eşinin ailesi sendne buyuk. aılen cok kıymetli ise bırak cocugu takıları esyaları bas git ananın dizinin dibine kimse meraklısı değil senin. hem suçlu hem akepeli olaya bak ya sinirim oynadı yeminlennn !
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama abla ne, ismi ile hitap et, fatma hanım, ya da ahmet bey, fatma teyze ya da ahmet amca. Zorunluluğun yok ama eşine olan saygından desen daha iyi. Eşin için hoş bir algı oluşturmaz. Benim eşim annemle anlaşamasa bile demese zoruma gider hoş bakmam şahsen evliliğe
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce anne baba demek zorunda mıyım, sonra bakmak zorunda mıyım, daha sonra da çekmek zorunda mıyım. Hiç bir şeyi zorunda olduğunuz için yapmayın içinizden geliyorsa yapın. İçinizden gelmeden yaptığınız her şey yapay samimiyetsiz duygusuz olacağı için aynı şekilde size geri dönüşümüde geç olmayacaktır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖrf adetlerimiz bunu gerektiriyor. Paris de yaşamıyoruz yanı Türkiye burası. Hadi sen bunu kabul etmeyip demedin esinin anne babası tarafından saygısız olarak görüleceksin. Annesi babası birsey demese başkaları diyecek.
07 Yorumla- +1 yıl
Zaten saygılı biri olsa büyüğüyle siyaset gibi kendini ilgilendirmeyen bir konudan huzurunu bozmazdı
Soran+1 yılKonuyu ben açmadım durduk yere söyledi
- +1 yıl
Sevgilin bu konu da hak veriyorsa eğer anne babasını sattığı gibi seni de satar. Anne baba kutsaldır. Ailemle o kadar şey yaşadım ama anne baba herseyden önce gelir. Sevgilin bunu bilmesi lazım. Ayrıca senin de büyüğüne karşı saygılı olman lazım siyaset yapma dahi haklısın de geç. Susman gereken yerde susmalısın
Soran+1 yılBen ne sağcığım ne solcuyum bir ara sevgilim chpliydi ben akpliydim ama hiç sorun yaşamadık şimdi ailem akpli ama niye akpliisniz mi diyeceğim?
Durduk yere bana ailen AKPliyse bu iş olmaz dedi kalkıp siyaseti konuşmadım neyine susayım bunun- +1 yıl
Bu is olmaz dediyse bitireceksin iliskini tavrın net olmalı tartışmaya açık konular degil bu tarz söylemler. Sonuçta sevgilinle evlenirken aynı zaman da ailesiyle de evlenmiş gibi oluyorsun.
Soran+1 yılİşte ozaman tam tavır koyamadım ağlarım diye boğazımı tuttum benim sevgilim kuzey ırakda görevde ona söyledim yok neden ona söyledin diyip üstüne azar yedim sözde biz üzülmesin diye bir şey anlatmıyoruz diyorlar.
Buda anlatılmayacak bir şey değildi- +1 yıl
Sizin sonunuz yok bunu söyleyeyim öncelikle. Buna göre tavrını koy bitir iki tarafta hırpalanmasın.
+1 yılHaklı olabilirsin ama insan kendi babasıyla da tartışır. Ne olursa olsun o senin baban sıfatı bu adamın yani. Baba demelisin, abi ya da amca değil. Sen onun kızısın. Aran açılabilir konuşmazsın neyse ama o senin baban.
00 Yorumla
+1 yılAslında Türkçemizde ne güzel iki kelime var, bunlar: Kayınana (Kaynana) ve Kayınbaba (Kaynata=Kayınata). Nedense dilimizde bu iki kavram yok olmaya yüz tuttu. Eşiniz ailenize nasıl hitap ediyorsa , siz de eşinizin ailesine öyle hitap edin derim.
00 YorumlaEğer maddi imkan varsa ve aileden uzakta yaşayacaksanız çok bir durum olmaz ama bunlar olmayacaksa bence zor iş. Çünkü aslında evlendiğin zaman aileyle de evleniliyor eğer hep görüşmeyeceğim şehir dışında olacaklar vs dersen o zaman olur. Ama eğer bu koşullar yoksa ciddiyseniz anne baba denilmeli çünkü öbür türlü çok zor iş. Evlilik içinde aileden dolayı da kavga olur. Boşanmaların sebeplerinden biri de aile bence iyi düşünmek lazım.
00 Yorumla
+1 yılAile çok önemli, evlilik aile ile sıkı bağ gerektirir. Bu bağı kuramadıysan yol yakınken dön, seviyorum diye kendini harcatma. Dön geri dön geri. Abini dinle. Tecrübe konuşuyor.
00 Yorumla
+1 yılAbi/abla hitapları çok resmî kaçar, sevmiyor olsanız bile eşinizin hatrı için teyze amca diyebilirsiniz bence
00 YorumlaDiğer türlü düşünün birde, eşiniz sizin babanıza abi annenize Abla dese nasıl olur? Komik bir durum.
05 Yorumla
Soran+1 yılDesin nolacak
Soran+1 yılBeni istemeyen adama neden baba diyim sen dermiydin
Soran+1 yılİstemiyor zaten istemeye gelmem dedi dün sanki naptım canına okudum sevgilimde gelmezsen seninle konuşmam annemi alır giderim demiş
+1 yılKimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygi duymak zorundasin amca teyze de abla abi ne?
04 Yorumla
Soran+1 yılAbla abi diyordum zaten bugüne kadar
Soran+1 yılYaşlı değiller okadar
- +1 yıl
Kendin bilirsin ya
Soran+1 yılNe atarlısın lan ben naptım sana 😂
İki kişi resmiyette rahat sevişsinler diye onca tantana, bir yığın yaygara. Nerden anne baba olunuyorlar? Bak bu da çok saçma! Düşün…
00 Yorumla
+1 yılEşini ailesi senin ailen senin ailen eşinin ailesi sen ne yaparsan eşinden onu görürsün bence yapma
06 Yorumla
Soran+1 yılAma durduk yere olan bir şey değil bu daha evlenmeden benim ailemin siyasi görüşünü soruyor üstüne... Şu partiliyseniz bu iş olmaz diyiyor
Sevgi mi kalır bu sözden sonra- +1 yıl
Haklısın ama İnanki zaman ile bu durum eşin ile senin arani açar
Soran+1 yılBen ona söyledim babanı babam yerime koyamam diye
- +1 yıl
Ben ona söyledim diye bitmiyor maalesef zaman ile bu durum eşin sana bende demiyeyim der o zaman sen genede onları anne baba sıfatına koymalısın ne olursa olsun bu saygısızlık olarak gözükür haksizsin demiyorum ama basını ağırtır şimdi olmasada ilerde eşin sana ben sana saygı gösterin ettim ama sen hala böyle yapıyorsun diyebilir emin ol
Soran+1 yılOf çok gururuma dokunuyor ya eve geldiğim de çok üzüldüm anneme babama bunu naısl der diye çok soğudum birde 6senedif hayatlarındayım dün ki insan değilim
- +1 yıl
Bazen aileler evlatlarının mutluluğunu kısıtlar oyna siyaset ya da bakış açısı saygı gosterilmeli bunu yapabiliyoruz mu hayır maalesef ama dediğim gibi sen hataya düşersin haklı iken haksız duruma düşersin
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılAnne baba demek lazım ya çok abes duruyor abi abla nedir allah aşkına :D ahsh
10 Yorumla Yok bence isimleriyle hitap etmediğin sürece sıkıntı yok abi, amca vs olur bence
00 Yorumla
+1 yılDerim yani bir sıkıntı yok tabi oda benim aileme derse
05 Yorumla- +1 yıl
Sen söyleme...
- +1 yıl
Nie wjsjs
- +1 yıl
Yasakladım sana..
Sen abla ve abi de 😅 - +1 yıl
🤒🤒🤒🤒😑😑😑😑
- +1 yıl
😒😒😒
Aile & Toplum konusunda 653 cevap paylaştı. Demek zorunda değisin ….. bey/ …… hanım diye hitap et
00 YorumlaKesinlikle böyle bir zorlama yok ve olmamalı. İçinden gelmeyene karşı zorlanma gereksiz...
00 Yorumla
+1 yılSevmesen bile saygıdan diye bilirsin netice eşinin anne ve babası olacak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşinizin annesine babasına saygı duymazsanız oda size saygı duymaz sevmiyorsanız amca dayı diyebilirsiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbi abla da denmez yaşlıya. İsmiyle beraber anne derdim ben illa gerekiyorsa, Ayşe anne gibi
05 Yorumla
Soran+1 yılYaşlı değiller
Soran+1 yılHep abla abi dedim bugüne kadar
Cevap sahibi+1 yılE bugüne kadar öyle dediysen öyle devam edicen zaten ne soruyorsun
Soran+1 yılBir senedir konuşmuyorum o insan la o olaydan beri
Soran+1 yılEvlilik nişan yaklaştı sorun ediyorum bu yüzden
+1 yılEvet. Dersen mesafe anne baba konumunda olur. Demezsen bazen cocuklasirlar bazen zirbalasirlar, bazen ne oldukları belli olmaz. Hiç olmazsa anne baba konumunda olduklarını hatırlatan bir hitaptir bu öyle bak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer saniye demiyorsun sonuçta zor bir sey değil de nolcak yahu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbabanın önüne ismini koyarak de daha hem de mesafeli örn. osman baba, fatma anne
00 Yorumla
+1 yılcok guzel soru! cevap / yorum bende merak ediyorum AMA kayinvalide ya da kayinpeder pozisiyon de olanlar bunu yorumlasinlar lutfen. diger yorumlar gecersiz bence.
00 Yorumla
+1 yılAy hayır kız onlar kim ki sen onlara anne baba diyesin. Direkt isimleriyle hitap et eğer şımarırlarsa koyarsın popolar tekmeyi adam olsunlar yeto cidden
00 YorumlaAnne baba demek zorunda olduğunu düşünmüyorum ama aile içi ve arkadaş ortamında siyaset konuşulmasına çok karşıyım
00 Yorumla
+1 yılyani dersen hoşlarına gider ama zorunda da değilsin saygıda kusur etmedikten sonra
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce bı nişanlan sonra ana baba demeyi düşünürsün
03 Yorumla
Soran+1 yılSiz boş yapmayın nişan yaklaştığı için soruyorum ama babası istemeye gelmek istemiyor
Yaşatır. Desen iyi olur mesafeni korursun gene
01 Yorumla
Soran+1 yılMesafem zaten olacak biliyorlar bunu ama adama baba demek zoruma gider yani
+1 yılPeder de ajsjdkdkfkfkfkf
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılSöyleseniz daha güzel olur
00 Yorumla
+1 yılBence demek zorunda değilsiniz.
00 Yorumla
+1 yılBen demem zaten bi annem babam var
00 YorumlaDwğilsin ben demem
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 975 cevap paylaştı.
+1 yılBey hanım diye hitap et.
02 Yorumla- +1 yıl
Partiyle evlilik alakaymış
- +1 yıl
Bırak ömür boyu laf koyarlar sana
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence zorunda değilsin.
04 Yorumla- +1 yıl
Sen susss
- +1 yıl
@_AsenaKayiBoyluTürk_ Neden :/
- +1 yıl
Wjsjsj neden dediğin için ajsjsia
- +1 yıl
@_AsenaKayiBoyluTürk_ hıhh :/
+1 yılAbi abla olmaz
00 Yorumla
+1 yılLavuk derdim ben olsam
00 Yorumla
+1 yılBey, hanim diye hitap etsen daha uygun olur.
00 Yorumla
+1 yılsaygı olduğu için mecbursun bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır değilsin tabi ki
00 Yorumla Değilsin kayınvalide kayınpeder diyebilirsin
00 YorumlaDeğilsin ama desen daha iyi olur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı. deme canım zorla değil ya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen CHP'li o da AKP'li mi yoksa jfjdjdfj
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır asla değilsin zorunlu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkanka sen dayı falan de :D
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen ailesini severim ama teyze amca derim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılevet deemk zorundasın
00 Yorumla desen iyi olur
00 Yorumla
+1 yılDeğilsin
10 YorumlaDemek zorundasın
00 Yorumla
+1 yılDegilsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıldeğılsın
00 Yorumla
+1 yılZorunda degilsin
00 YorumlaDeğilsin
00 YorumlaDeğilsin
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem