Evet bizde bu tür bir eğilim var ve son yıllarda bu çok daha belirgin hale gelmeye başladı. her fırsatta hatta fırsat olmadığında yaratarak dahi olsa Türkiye ile dünyanın en zengin, en ileri ve gelişmiş ülkeleriyle kıyas yapıp sanki dünya ortalamasını standardını yansıtan buymuş gibi ülkesini, milletini ve devletini aşağılamak hatta moda deyimle gömmek sanki modern olmanın eğitimli olmanın gereğiymiş gibi algılanıyor sanki... bu soruyu burada açmamı tetikleyen olayı da örnek olarak paylaşmak isterim
Dünyadan çarpıcı suç davalarıyla ilgili bir podcast dinliyordum. Almanya'daki bir sapık çift kadınları evlerine alıp işkenceler etmiş sonra da öldüklerinde ise cesetlerini yakarak yok etmişler ve 11 ve 13 yıl hapis cezası almışlar. Bu cezanın hafifliğini bana göre hafif bir dille eleştiren programcı bir ara "tabi her şekilde bizden daha iyi" deyiverdi. Mecbur olmamasına rağmen cezayı eleştirmiş, tamam güzel... Konunun Türkiye ile alakası nedir? Türkiyede böyle bir dava olmuş evlerine kadın hapsedip işkenceyle öldürenler suçlarını itiraf etmişler ve 11 seneden daha mı az ceza almışlar? Böylesi kıyaslamalı bilgiler aktarsa ona da eyvallah diyeceğim ama öyle bir şey de yok. Çok belli ki "suçluları cezalandırmada Türkiye çok kötü bir ülke hiç ceza vermiyor" şeklindeki yaygın ön kabulle dolaylı olarak da çelişen bir Almanya örneği verdiği zaman dolaylı ve üstü kapalı olarak "bu sorun sadece Türkiyede değil" demiş gibi olmak istemiyor ve bu kadar korkunç ve itiraf edilmiş bir suça verilen bu komik ceza için Türkiyede olsa bu kadarını bile vermezler demeye getiriyor.
türkiyede olup biten şeylere eleştirel yaklaşmak tabi ki haktır. benim eleştirdiğim bu değil. Örnek vermek gerekirse babanız sizin ders çalışma temponuzu yetersiz bulup daha fazla çalışmanızın gerektiğini söylerse bu eleştiridir ama kalkıp da size "sen tembelin tekisin senden ne köy olur ne kasaba" dese bu eleştiri olmaz aşağılamak olur...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer