Etnik kökenlerinizi nasıl bulabilirsiniz?

Çok güzel bir kardeşim sormuş ben yakın tarihte öğrendiğim için paylaşayım istedim kendi yolculuğumu belki meraklı olanlarınız varsa kolaylık sağlar. E-devlet ile başladım 4 jenerasyon geriye gidebildim. Bir taraf kolay oldu Selanik göçmeniydiler tek bakmam gereken Rum olup olmadıkları oldu. Elçilikten kayıtlara ulaştım 2 jenerasyon boyunca gidebilmişler hepsi türk çıktı. Sonra bizden bir tarafta Çanakkale şehidi var diğer tarafta iki tane Yemen şehidi. Şehitlikten sadece Çanakkale olanına ulaşabildim meğer Kafkas göçmeni bir ailenin tek hekim evladıymış. Annesi laz babası Çeçen. Çeçen ailede Çerkes isimlere rastladım. Sonra aile büyüklerime sordum soruşturdum yemen şansım yok. Gaziantepliyiz bir taraftan Oğuz Türkleri çekik gözlü olur alakamız yok neden diye. Az çok tahmin ediyordum zaten büyük babaannem ben çocukken Kürtçe konuşurdu ancak ermenilik de var mıdır diye. Sonra annemin dedesinin ermenilerden bir apartman satın aldığını öğrendim. Ortodoks figürlü falan güzel bir şey ancak ağaymış adam ve o zamanlar Ermenilere ağalık verilmezmiş demek ki Türk ve veya Kürt olduğunu öğrendim. Biraz daha soruşturmada o dedem tarafın komple türk olduklarını eski giyim kuşam farkından anladım Kürtler poşu takar bunlarda yoktu. Kürt tarafına bakmama gerek yoktu zira büyük babaannem aşiretten gelindi ve safkan kürt olduğunu anladım. Bilime göre 10 jenerasyon geri gitmeliymişiz ben 7 gidebildim ve bulduğum sonuç:
8% Kürt
15% Laz
30% Çerkes, Çeçen, Kafkas
47% Türk

Muhtemelen 10 jenerasyonda 20% kürt çıkardı. Çünkü köken Gaziantep bir tarafın ve ailede kimse Sultan Alparslan'a benzemiyor kesin Kürt aşiretleri ile Türk beyleri evlilikleri sonucu karıştı gen havuzu çekik göz yok.

Merak edenlere kolay gelsin insan çok şey öğreniyor ve mutlu oluyor. Atatürk'ün ne kadar değerli olduğunu daha çok anladım bu yolculuğum sırasında. Bu kadar toplumu bir arada toplayıp hepsine savaşmayı değil ölmeyi emredip sözünü geçirmek hakikaten da$$ak ister.

Ne mutlu Türk'üm diyene 🇹🇷🧿
Etnik kökenlerinizi nasıl bulabilirsiniz?