uzun zamandır kafamda deli sorular var aranızda ateist veya hiç bir dine mensup olmayan kişiler varsa görüş paylaşabilir mi,? kişisel düşüncelerinizi katmadan tamamen bilimsel bulgular ile kısa kısa açılayabilirmisiniz
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
İslam düşmanıyım ve sana somut kanıtlarla dinlerin sömürge amaçlı ortaya atıldığını kanıtlayabilirim.
bana kanıtlarmısın?
@HaYLaZ_Ve_GıCıK tabi ki.
Bilim insanları, insanların şempanzelerle beraber ape denilen kuyruksuz bir maymun türünden zamanla evrildiğini iddia etmiş ve bunu somut delillerle kanıtlamışlardır. Bilim insanları, genetik uzmanları ve arkeologlar tarafından geçmişte yaşamış insan türlerine ait bulunan fosiller tarafından çıkartılan yüz haritaları, dinlerin sömürge amaçlı ortaya atıldığının resmen somut bir kanıtıdır.
bu bir görüş kanıtlanmış bir şey hala yok. Ona bakarsan bir sürü teoriler var bunların çoğunun zamanla yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Bana teori ile değil mantıkla kanıtla
@HaYLaZ_Ve_GıCıK bulunan fosiller var diyorum, sen hala kanıt yok diyorsun.
Fosillerin bahsini ettiğin hayvanın fosili olmadığı ne alaka ona bakarsan bütün ilaç ve bir çok insana dayalı deneyler fareler üzerinde deneniyor neden? Niye fare değilde maymunda denenmiyor?
@HaYLaZ_Ve_GıCıK LMAO Hayvan fosili diyor. Dostum Bilim Insanları, Genetik Uzmanları ve Arkeologlar tarafından bulunup doğrulanan ve onaylanan fosiller bunlar. Google'a Insan yazarsan görürsün gerçeği, en komiğide ne biliyormusun;
Bilim insanları iddia atıyor yalan söylüyor demek için kullandığın telefonu Alexander Graham Bell İskoçyalı bilim insanının bulmuş olması.
bak sende kendi ağzınla diyorsun iddia ediyor ıspatlamamış neticelenmemiş !!! Ona bakarsan din kitaplarında bir sürü deliller var her ilahi kitap ama gerçekleri yüzyıllar öncesinde binlerce yıl öncesinden ve sonrasından deliller getiriyor bunu bir insan yapmış olmasındansa ilahi bir kudretin olduğunu düşündürmesi senin iddia ettiklerine göre daha mantıklı
@HaYLaZ_Ve_GıCıK ilk yorumumda, "Bilim insanları, insanların şempanzelerle beraber ape denilen kuyruksuz bir maymun türünden zamanla evrildiğini iddia etmiş ve bunu somut delillerle kanıtlamışlardır." Pardon, önünde yazan cümleyi okuma-anlama kabiliyeti sıfır olan biriyle konuştuğumu bilmiyordum.
Britannica ansiklopedisini biliyormusun? Kaçıncı seride ve kaç kere düzeltme yaşadı biliyormusun?
@HaYLaZ_Ve_GıCıK tabi ki gerçekleri duyunca beyninin patladığını biliyorum, gerçekler acıdır.
Önünde yazan cümleyi okuma anlama kabiliyetinin sıfır olduğuna göre küçük yaşlarda bir birey olduğunu düşünüyorum, yeteri olgunluğa gelmeden böyle olaylara burnunu sokma bence.
Çünkü sen haksızsın, Bilim haklı ve her zaman böyle kalacak.
Beyin patlaması mı? söylediğin bu kadarcık şeyler içinmi beyin patlayacak :D Sen Senin gibi düşüncede olan senin mantık ve zihniyetinde olan dünyaca kabul görmemiş olan insanların teorilerini argüman sayarak kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun :) Bana mantıkla gel senin ve senin zihniyetindeki insanların teori olarak uydurdukları betimlemelerle değil.
@HaYLaZ_Ve_GıCıK söylediklerimi ben değil, Bilim insanları söylüyor bilgine.
Yukarda yazdım ama tekrar yazıyorum;
En komiğide ne biliyormusun; şu an bunu yazmak için kullandığın telefon, bilgisayar ve internetide yalan söylüyor dediğin bilim insanlarının bulmuş olması. Buda sana kapak olsun haha!
En komiğide ne biliyormusun; "şu an bunu yazmak için kullandığın telefon, bilgisayar ve internetide yalan söylüyor dediğin bilim insanlarının bulmuş olması." Diyorsun ya ben burada hiç bir zaman yalan söylüyorlar demedim yanılmış olabilirler anlamında aksini iddia ettim.
Asıl komik olan ne biliyormusun :)
İnsana nazaran baktığında daha basit olan Telefon , bilgisayar ve internet gibi aygıtların kendiliğinden gelişerek dünyada oluşamayacağını biliyorsun ve bunların insanlar tarafından yaratıldığını ikidir diyorsun ama insan gibi mükemmele yakın bir varlığın kendiliğinden en ilkel varlıktan oluştuğunu iddia ederek bunun gibi mükemmele yakın bir varlığın yaratıcısı olmadığını iddia ediyorsun hemde kendi ağzınla ve aklınla ama hala anlamamak için direniyorsun :)
@HaYLaZ_Ve_GıCıK Bilim insanları tarafından doğrulanıp onaylanan bilgileri somut kanıtlarla sana söylüyorum, şahsi düşüncem değil bunlar.
50 kere yazdım ama tekrar yazıyorum çünkü anlamıyorsun.
bende sana defalarca diyorum ki insanoğlu defalarca buluş yapmış haklısın. buluşlarından misli katında da teori üretmiş ve yanılmış. Bende sana ilahi kitaplarda olan delillerin olduğunu ve bunları hiç bir insan oğlunun bilemeyeceği şeyler olduğunu ve Kuranı kerimin indirilme amacının bilimsel bir kitap olarak amacının olmamasına rağmen binlerce delillerin olduğunu aksinin ıspat edilemediğini ve her zaman doğru çıktığını diyorum o kadar kafan çalışıyorsa bunu araştırıpta hala inanmıyorsan aklından da şüphe et.
@HaYLaZ_Ve_GıCıK soyut kanıt sunuyorsun ben ise sana somut kanıt sunuyorum, aramızdaki fark bu.
Bana kimin yazdığı belli olmayan bir kitabı göstererek buna inanmamı istiyorsun, ben ise Bilim insanları tarafından doğrulanıp onaylanan evrime inanmanı istiyorum.
soyut kanıt sunuyorsun ben ise sana somut kanıt sunuyorum, aramızdaki fark bu.
Diyorsun ; Bu soyut kanıt değil bilim adamları tarafından da tespit edilerek somutlaştırılmış delillerdir.
Ayrıca kimin yazdığı belli değil demişsin belli tek olan ilah Allah yazdığını değil insanlara indirdiğini defalarca söylüyor ve öyleki bunu senin düşüncendeki insanlar çarpıtmasın diye okuma yazma bilmeyen doğumundan ölümüne hayatı bilinen ve senin dediğin gibi uydurması mümkün olmayan bir insan aracılığı ile gerçekleştiriyor. İslamı sevmiyor olabilirsin kabul etmeyedebilirsin demin nasıl ben sana senin mantığın ile yaratıcısı olmayan bir şeyin var olmayacağını senin sözlerinle gösterip cevapsız kaldıysan yine araştırsan ama adam akıllı gerçek kaynaklardan o zamanda cevapsız kalacaksın.
@HaYLaZ_Ve_GıCıK kuranda yazar insanı topraktan yarattık diye, kimin yazdığı belli olmayan bir kitabı bilim insanları buldukları somut kanıtlar ile çürüttü bundan bahsediyorum.
Köpekler nasıl kurttan evrildiyse sende Şempanze ve Gorille beraber Ape denilen kuyruksuz bir maymun türünden evrildin, tek gerçeklik payı olan budur.
Google bile bunu kabul edip Bilgi kutucuğu eklemiş, insan yazınca çıkıyor neyin ne olduğu.
kuranda yazar insanı topraktan yarattık diye, kimin yazdığı belli olmayan bir kitabı bilim insanları buldukları somut kanıtlar ile çürüttü bundan bahsediyorum.
Diyorsun ; Dünyada ve topraktaki bütün elementlere bak hepsi insan oğlunda ve yaratılışına göre bütün canlılarda vardır. Ve hangi toprağın hangi elementlerin kullanıldığını bilmeden konusuyorsun !!!
Ayrıca yine kendinle tezata düşüyorsun. Şempanze ve Gorille beraber Ape denilen kuyruksuz bir maymun türünden evrildin, diyorsun. Dünya (su, toprak...) var olmadan senin bu dediğin hiç bir varlık oluşamaz gelişemez ve hayatını idame ettiremez. Peki Dünyayı toprağı suyu ne oluşturdu?
Ayrıca internet aleminin geçmişi ve gelimi ortadayken google gibi bir arama motorunu bilimsel otorite olarak görmek senin doğruluk mantığının ne kadar zayıf olduğunu gösterir.
Merhaba ben Ateistim. Tam olarak Dinin nesini sorguluyorsunuz?
varlığını, hangi din doğru binlerce teori var
Bütün dinler insan yapımıdır hepsini insan üretmiş ve geliştirmiştir. Tanrı din göndermemiştir
Ayrıca Ruh, Cennet, Cehennem, Sonsuz yaşam gibi düşünceler yine gelişmiş bir primat türü olan İnsana (Homo Sapiense) ait düşüncelerdir. Bu düşünceler ölüm gerçeği karşısında dehşete düşmemizi engellemek ve topluma düzen getirmek için kurulmuştur. Dinler sayesinde insanlar hem dehşete ve paniğe kapılmadan yaşamıştır hem de toplumda belirli bir düzen sağlanmıştır ama tabiki bu huzur ve düzen kalıcı ve mutlak değildir. İnsanlar din uğruna binlerce yıldır birbirlerini yok etmişlerdir. Kadınları ve kedileri cadı diye yakmışlardır. Hala günümüzde bile din için kafa kesiyorlar. Ve bunu Dine dayandırıyorlar. Dikkatle araştırma yaparsanız Dinin kılıç ve kan ile yayıldığını görürsünüz
Ben de sorguluyorum ve şu an agnostik gibi bir şeyim
Yardımcı olup geniş kapsamlı tartışma yapabiliriz
yapalım
Bilimsel yazılar var oradan bakabilirsin
bazı şeyler bilimsel bulgularla açıklanamaz