Arkadaşlar, dostluk veya sevgili durumu gibi düşünebilirsiniz.

Arkadaşlar, dostluk veya sevgili durumu gibi düşünebilirsiniz.

Bu yaz patron yanıma bir çocuk verdi liseyi yeni bitirmiş, 1 yılda sınıfta kalmış. Çocukta obsesif kompulsif bozukluğu mu ne varmış. Çocuğa para verdim yarın gelirken bana bira al. Kendin içiyorsam kendine de al. Ertesi gün çocuk beni arıyor abi biranın teki patladı ne yapayım. S. et at çöpe diyorum. 5 dakika sonra tekrar arıyor abi ziyan olmasın içeyim bu birayı. Oğlum s. et at birayı gel diyorum. Çocuk metroda damlata damlata gelmiş. En son asansöre de binmiş öyle. Abi asansör battı ne yapmalıyım diyor. Bunu da kafasına takmış sözüm ona. Dedim sen a. kodumun asansörünü gerçekten düşünüyor ve bunu dert mi ediyorsun yarım saattir. Evet dedi. Ulan popo dedim. Bizim dükkanda mob var. Temizlik malzemeleri var. Madem dert ediyorsun asansörü git temizle dedim.
Boş ver abi dedi. Ulan popo o zaman bana yarım saattir ne dert yanıyorsun diyorum. Abi ben hep böyleyim diyor. Çocuk bu yaz verem etti beni. Benden uzak olsunlar.
Kurmam ben daha da delirtirim insanı gerek yok fghf
bırakın sevgililiği başta şans verip arkadaş da olsam, o kişi illa ki bir yerde psikolojik sorununun getirdiği dengesiz davranışları yüzünden arkadaşlığı mahvediyor, bu nedenle böyle insanlardan uzak durmak en mantıklısı bence
Hastaliginin durumuna gore mesela sizofrense hayir paranoya ise hayir bi polarsa hayir őlum korkusu panik ataksa evettt
Tesekkur ederim eig icin:)
👍👍
Cevap
58Cevap
Evet sevgili olurum önemli olan bana olan sevgisi
Ay ne olcak falan diyen olacaktır mutlaka ama denemeden bilemezsiniz. Ciddi anksiyete sorunu yaşayan bir flörtüm oldu, ilaç kullanıyordu tedavi görüyordu. Başta sorun yoktu benim için ama ağırlaştığı bir dönem midir nedir bilmiyorum, konuşuyoruz mesela ne desem onu deme bunu deme diyor, devamlı rahatsızlığını araştırıyorum ona göre davranmaya çalışıyorum ama yok yani git gide ağırlaşıyor. İlişkimiz bu yüzden bitmedi ama çok zor bi süreçti. O yüzden ilişki kurarım ne olacak diyenler bir kez daha düşünsün
Arkadaş olabilirim.
Fakat psikolojik rahatsızlığa göre ilişki durumu gözden geçirilir. Olamam yani, problemi bilmem gerekiyor. Başımı ağrıtmak istemem.
Psikolojik sorunu belki büyük dengesizlik barındırıyor ve ilişkide çok sorun yaşarım. Ne gerek var böyle birisine
O kişi benip her zor anımda yanımdaysa; psikopat dahi olsa onunla beraber takılmaya devam ederim. Benim için insanların sözleri değil, sergiledikleri davranıştır. Peki ya sen ne yapardın?
Mutlu ve güvenli bağlar ancak ve ancak sağlıklı düşünebilen, sağlıklı kararlar alabilen, ilişki ve iletişimlerini karşılıklı ve dengeli sürdürebilen insanlarla kurulur.
İki seçenek var: ya ona iyi geleceksin ya da onunla delireceksin...
Olmazdım.
Öyle insanlarla ilişki kurulmaz kendi psikolojik sorunu ile sizin ruh sağlığınızıbozuyor.
Allah herkese akıl fikir versin ki psikolojik sıkıntı yaşamayalım. Şükürler olsun ki sevdiceğim çok zeki kız
Yani psikolijinin güçlü olması lazım yoksa en kısa zaman da iki arkadaşta psikolojisi bozuk gezer etrafta
Arkadaş olarak kurarım. Belki bir yardımım dokunur ki zaten bu devirde psikolojik rahatsızlığı olmayandan korkmak gerek.
Bu rahatsızlığın ne tür bir rahatsızlık olduğuna bağlı. Duygu durum bozukluğu mu? Kişilik bozukluğu mu? Gerçeklikle bağlantısı var mı? Psikotik mi değil mi? Birçok etken var. Çok genel bir soru olmuş. Nevrotik kişilere açığım (kendim de bir nevrotik olarak) fakat sınırda veya psikotik kişilerle olamam üzgünüm.
Benim bazı rahatsızlıklarım var mesela. Ama kimseye zararım yok bilakis herkesin bana zararı dokunduğundan bu haldeyim ama yine de kimseye ilişmem. Buna rağmen birisi benden çekinip arkadaş olmaktan imtina ediyorsa kendisi bilir. Bana hava hoş, zaten aklımda onlarca sesle yaşıyorum.
Geçmişte birkaç kez bunu yaşadım. Sonuç hiç filmlerdeki gibi olmuyor. Yıpranıyor ve hatta zarar görüyorsunuz. Halk arasında bir söz var: Gördün deli, dön geri.
Kurarım, elimden geldiği kadar da yardımcı olmaya çalışırım. İlgi alanım.
Benden sana bir fikir, şimdi ben az çok psikolojik rahatsızlarlıktan anlıyorum. Ve Asım gibi emindim eski sevgilimde bir piskolijik rahatsızlığı olduna dahil aklın varsa yapmazsın. Ha ama bide değişir mesela sinir vs olursa sakın ama sakın başlatma bir ilişki depresifse asla sürekli seni zan altında bırakır.
Yani dukkatli olurum ama ne kadar bozuk olduna bagli zarar vericek seviyeyse hayir
Psikolojik rahatsızlığı olan insan yoktur psikolojisi bozuk insanların hasta ettiği insanlar vardır bana doktorlar 6 sene önce bir kaç tanı koydu birisi ise OKB tanısı ama tabi benim böyle birşeyim yok askere almadılar beni dava açtım askere gittim ben gayet aklı başında çalışkan sağlıklı bir şekilde düşünen bir insanım pek çok ortamda benim fikirlerim insanlara hep mantıklı gelmiştir
Şimdi ne tür bir rahatsızlık bunu bilmek gerekiyor. Anksiyete ise sosyofobi ise falan bunlar varsa ilişki kurulabilir çünkü bende de var ama şizofreni psikopatlik durumu ise uzak dururum. Yani derecesi var bunun
sonradan oluşursa arkadaşlığını bitirmem ya destek olurum. ama baştan böyleyse pek muhattap olcagimj sanmam
Yani kuramam ben kendime katlanamiyorum bir de o 😄
psikopat ve benzeri bir rahatsızlıksa asla, bunu zaten psikiyatristler de önermiyor. bipolar ve benzeri topluma zararı olmayan rahatsızlıklarsa ilişki kurarım tabii ki.
En azından ismi konmuş, tanımlanmış, kabul edilmiş bir durumu olur.
Toplumun büyük bir kesimini oluşturan, ben normalim diye gezinen psikolojik hastalardan çok daha iyi bir ilişki kurulabilir.
Rahatsızlığına bağlı. İletişim kurmaya çalışırım, ama çok fazla çaba gösteremem.
Çoğu kişide az da olsa psikolojik rahatsızlık var büyük bir problem olmadığı sürece sorun teşkil etmez.
Öyle biri var mı ki? Varsa bile psikolojik rahatsızlığının farkında değil genelde
Kurmam ya zaten benim psikolojim iyi değil iyice bide o bozmasın psikolojimi diye kurmam
psikolojik problemleri olan biri olarak asla olmazdım çocukluk arkadaşı olmadığı sürece
Evet kurarım ve tertemiz duygularımla onu iyileştiririm
Koç
Düşünce özgürlüğü var bir şey diyemem
Etrafımızdaki çoğu insanın zaten psikolojigi bozuk.
Senin soruna gelince ben kurmam uzak dururum.
Kurmak istemezdim ama eski kız arkadaşım bipolar çıktı bunuda bana söylemedi sonrada kafasına göre 1 yıl sonunda ayrıldı🤣
Yorumlari okumadan, icimden sanki burdakiler normal mi dedim :)) birde baktim pembeler desteklemiş :))
Aman bu saatten sonra uzak dursun kimsenin derdini üzerime dert edinemem psikolojisi bozuk bı arkadasim vardı benimde bozdu psikolojimi herşeyimi altüst etti sonra da hayatımdan çekip gitti bir daha ister miyim hiç
Düzeldin mi peki
Bilmiyorum benim zaten psikolojimi bozmak için bir değil birden çok sebep var hayatımda iyi bir tedaviye ihtiyacım var hatta. derdimi anlatmak istiyorum profesyonel bir yardım almak istiyorum fakat şu an imkanım yok dert deyince basit algilanmasin gerçekten kafam yerinde değil bende farkındayım kendimin
Dokunsalar kırılacağım o yüzden son zamanlarda insanlardan kaçıyorum yeni birisini daha hayatıma almaya gözüm yetmiyo
Evet kurabilirim.
Bunun için uzaklaşmak yerine yanında olur atlatması için destek olurum.
evet turkiyede yasayip tamamen saglikli kalabilen yoktur zaten
Bilemiyorum ama bende de olabilir. Üniversitesi de bir kızı silmek üzereyken köşede arkadaş uyardı.
Psikiyatrist demiş ki hiçbir zaman bize gerçek hastalar gelmez. Gerçek hastaların hasta ettikleri gelir. Bu söze çok inanıyorum.
kurarım :) kimbilir hangi hasta ruhlu gerçek euh hastası hasta ermiştir onu kimbilir
@48382727 yay
arkadaşlık kurduğum oldu başta destek olmaya çalışıyor insan ama bir süre sonra senin de psikolojik durumunu etkiliyor
Tanişalimmi
Tanişalimmi
Tecrübeyle sabittir sevgili ilişkisi zor yürüyor. Ama arkadaş olarak etrafımızda zaten normal insan yok 🤔
zaten 10 insanın 8inde psikolojik rahatsızlık var
Kimsenin doktoru değilim en uygun olanı mikip bırakmak güzel bir gece gecirmek
Sanmıyorum. Fakat psikolojik rahatsızlığının ne olduğuna ve şiddetine göre de değişebilir.
Herkesin psikolojik bir sıkıntısı olabilir. Bu rahatsızlığın ne olduğuna bağlı.
Arkadaş olarak neden olmasın? Ama aşk ilişkisi biraz zor sanırım :((
Yas 60 mi?
Hayır kurmam. Benimleyken rahatsızlığı olmuşsa devam ama bunu bile bile ilişkiye başlamam.
Ben yaparım yapıyorum da insan o da neden olmasın kendisinin şizofreni hastası
bilemiyorum sorumluluk kaldirabilir miyim sonucta alttan almak gerek falan surekli
Üstesinden gelebileceğim bir ilişki olmaz, sonumuz bakırköy olabilir.
valla bende var psikolojik sıkıntı ama kimseye söylemedikçe sıkıntı yok
Hayır kimseyi değiştirmekle uğraşamam huylu huyundan vazgeçmez
İnsanları kınamamak lazım kimin ne yaşadığını bilemeyiz çok görenin başına her şey geliyor ailesel olabilir ama böyle kalmaz elbet geçiyor.
Arkadaşlık kurulur ama seviyeli yani ne zaman ne yapacağı belli olmaz seninde tersine gelir
Ülkede psikolojik rahatsızlığı olmayan insan yok ki zaten
Kurarım, daha çok severim
Belkide onun piskolojisini biz düzeltiriz
Psikolojimi düzelt
Sen bak yinede ahaha
Evet onlarda insan sonuçta ederdim sıkıntı olmaz
Tabiki hatta tedavisinde yanında olurum
Olabilir iki sorunlu takılırdık
Ben kurmam ama benle kursunlar..
Kimin psikolojisi düzgün ki zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?