Yani konu illaki sevgililik anlamında düşünmeyin. Arkadaşlık, dostluk veya bir uzun yol arkadaşlığı gibi.

Yani konu illaki sevgililik anlamında düşünmeyin. Arkadaşlık, dostluk veya bir uzun yol arkadaşlığı gibi.
Her insanda psikolojik sorun vardır. Kimisinde tetiklenmiş, kimisinde uyku halindedir. Kimsenin psikolojisi garanti değilken ön yargı ile yaklaşmamak lazım. Seviyorsan, o bozuk psikolojiye terapi olmak gerekir.
Psikolojik sorunlar soruna göre değişir. Özgüvensiz, anksiyeteli, panik, sinir hastası, kasıntı, aşağılık kompleksli, gerçeklik algısı bozuk (bipolar - şizofreni) vs olanlarla hayır.
Narsist, psikopat, sosyopat gibi etkileyici zihne sahip kişilerle olabilirim, ama o da kişinin yapısına bağlı. İlla psikopatlık adam öldüren deli manyak olarak algılanmasın, çok azı ciddi suçlara başvurur. Siyasetçilerde çok psikopat vardır mesela, geneli uyumlu manipülatif kişiliklerdir. Eğlenceli kıyak insanlardır da. Empati yapıları yok, gereksiz duygusal, cıvıklardan iyidir. Ben özgüvenden, kıvrak zihinden, rekabetten hoşlandığım için bu tip insanlarla anlaşabiliyorum ve kurban olabilecek kadar pasif, bilinçsiz bir kişilik olmadığım için toplumun genelinden daha farklı bu tip normlara sahip insanlarla anlaşabiliyorum.
Ama yani dediğim gibi soru çok uçlu bir soru. Mesela zihnen çok müthiş, özgüvenli, eğlenceli iyi vakit geçirilecek birisi ama saplantılı takıntılıysa da istemem. Ya da histerikse. Falan filan. Kişisine göre değişir.
Benim psikolojim beni zor idare ediyor bir de başka sorunluyu hayatıma dahil edemem.
Sorduğunuz üyeye şu an da ulaşılamıyor 😶😄
Belki..
Cevap
17Cevap
Yani bilemiyorum çok zor. Destek olmayı çok isterim yanında olurum fakat kendini biliyor ve tedavi oluyor olması lazım.
Yerinde sayan, hiçbir şey yapmayan, beni böyle kabul et şeklinde olursa başlamam.
Çok zor sorunları olan biriyle bir ilişki halinde olmak. Çok sabır isteyen bir şey. Aradaki bağın kuvvetli olması gerekiyor ki devamlılığı olsun.
Hayır, başlayamam. İlişki benim için mutluluk ve huzur demektir. Psikolojik sorunları olan birisiyle bunu sağlayamam.
Destek olmaya elimden geleni yapmaya çalışırım evet
Evet aşıksam devam ederim
Öyle bir arkadaşlığım var evet çok zor. Okb si var. Ağır ilaçlarda kullanıyor. Erenköy ruh sinirde gündüz gidip tedavide oldu. Ama aynı. Ruhsal hastalıklı olan birinden kaçmak, mide kanseri olan birinden kaçmak gibi bişey. O da böyle rahatsız çünkü. Elimden geldiğince destek olup, yanında onaya çalışıyorum. Kimin ne olacağı belli olmaz
Var öyle bazı dostlarım. Çok iyi anlaşırım. Ama karşı cinsten asla istemem. Saldırgan, cani ve psikopat oluyorlar. Özellikle borderline ise aman aman diyeyim sakın. Canını seven bulaşmasın. Dönüp dolaşıp size de geçiriyor çünkü. Onlarla kurabileceğiniz tek diyalog ebeveyn çocuk ilişkisidir. Bu iş için para almıyorsanız, profesyonel olarak yapmıyorsanız uzak durun yani.
Mümkün değil. Herkesin zorlu dönemleri olur. Aralarında aşılabilecek olanları var, aşılamayacak olanları var. Aşılamayacak olanlarıyla baş edemem ben. Benim psikolojim kaldırmaz.
Bana ve çevresindekilere herhangibir tehdit oluşturmayacak sorunlarsa , arkadaşta olunur , sevgilide beraber üstesinden gelebiliriz sorun her neyse belki de tek ihtiyacı olan sevgi görmektir kim bilir (çok masumhane düşündüm de reelde yok ya olmazdım herhalde )
Psikolojik sorunun ne olduguna bagli bu konu. Simdi zarar verebilecek bir insansa uzak dururum. Ama sadece burn out, depressif falan biriyse arkadaslik kurulabilir. Ama sevgili olmam. Bipolair biriyle sevgiliydim yillar once hayatimi zehir etti. Sevgili konusu cok zorlu bu tip durumlarda.
Bu soru biraz düşündürdü piskolojisi bozuk bir insanı hayatıma alır mıyım bilmiyorum bunu yaşamadan deneyimlemeden bilemiycem sanırım düşünsenize birlikte olursanız 3 ay sonra psikoloğa birlikte gitmeye başlayabilirsiniz. tabi 3 ay dayanabilirseniz.
Ne kadarlık sorun olduğuna bağlı. Büyük olasılıkla başlamam.
Genelde psikolojik sorunları olan kişi ben oluyorum ve evet bile bile başlayanlar oldu vaktiyle. Ama ben iki deliden olmaz deyip temkinli yaklaşırım 🙄
Bir çiçeği düşünelim, bir yaprağı çürüdümü gövdeye kadar zarar verir. İlişkilerde bu şekildedir diye düşünüyorum. İyi olmayanı, iyileştirme çabasına girmemeliyiz bence..!
Yok yaa... Bi arkadaşım var. Düşünceleri uçuşuyor. Cümleler arasında bağlantı kopuk. Rahatsız oluyorum. Ne dediğini anlamıyorum. Az görüşüyorum.
Hayır. Misal gidip bir şizofreni hastası veya bipolar bozukluğu olan klinik vaka biriyle ilişki kurmam. Gözü bir döner seni 12 parçaya bile böler.
Sadece arkadaş dost vs olun.
Bak sadece dediklerimi olun yoksa mal olursunuz kafanızı kaldırıp noluyo ya deseniz hiç bişeye anlam veremzsiniz.
Ne gibi sorun olduğuna bağlı, bipolar mı? O zaman beni yorar. Şizofreni beni korkutur. Narsizm beni iter. Nevrotik mesafe gerektirir. Depresyon endişelendirir. Başka ne kaldı? 😅
@-opia- o da zor ama beni etkilemesi daha zor olduğu için bir şey diyemem.
Arkadaşım öyleydi intahar edecek diye sürekli ödümüz kopuyordu
Başlayamam ben de normal sayılmam onun öyle olması beni de kötü etkiler. Bipolarsa falan kim katlanır onun dengesizliklerine🙄
Benim huzura ihtiyacım var.
Ya hayir diyecegim ama seversem bende aklin a si kalmadigi icin olabilirdi
Uff bilmiyorum Allah oyle birini karsima cikarmasin
Ağır, ciddi derecede psikolojik sorunları varsa eğer hiç ilişkiye başlayamam. Ne yapacağı belli olmaz çünkü
Bence türkiyede yaşayan herkesin psikolojik problemi vardır. 2. Olarak ta depresyon veya anksiyete olursa olur niçin olmasın.
" Benim ailevi sorunlarım var kızım." gibi mi yoksa. 😄 Şaka bir yana çok ciddiyse o sorumluluğa giremem maalesef, çok zor çünkü.
Önce bakarım kim daha deli diye :D Şakası ayrı bana yardımcı olabileceğim ya da tolore edebileceğim bir durumdaysa sorun değil.
Hayır derdim. Seni de etkileyebilir bu durumda olan kişiler kriz atakları olduğı için.
Güzel soru. Açılışı sağlıklı insanla yapalım, zaten zamanla hepsi deliriyor..
Aksine başlamadan biter, çünkü zaten bende sinirli biriyim tahammülüm olmaz.
Valla selamdan öteye gitmem. Hic sorunlu insanları çekemem.
Yok. Maalesef böyle bir arkadaşlık istemem. Önce tedavisinin tamamlanması gerekir. 😎
Ben başlarım , birlikte aşmaya yardım etmeye çalışırım en azından yanında olarak
Psikolojik sorunu olmayan birileri varsa söyleyin evlilik teklifi edicem
O sorununu bana karşı kullanacaksa onunla arkadaş olamam.
Ne arkadas ne sevgılı ne dost olurum psıkolojık sorunları olan ınsan uzak dursun
Hayır kısa surede anlarim zaten oyle insanları
Evet başlarım niye başlamayayım ki Şöyle düşün kim normal
Başlamam, o psikolojik sorunlarıyla bana da psikolojik baskı yapıp, psikolojimi bozar.
Başlamam
Psikiyatri ile ilişkiye başlasın insalığın ve kendi iyiliği için
Kimse normal değil ki şu hayatta tanımadan yargılamam.
Eğer bana zararı yoksa hayır. Aksine destek bile çıkarım
Ben fark etmeden zaten öylelerine çekiliyorum ajaja
Yani neden olmasin. Bende de anksiyete var. Birinin benimle sirf anksiyetem var diye muhattap olmamasi beni cok üzerdi dogrusu
Sevgili olmam ama arkadaş olabilirim, psikolojik sorunlarının ne boyutta olduğuna da bağlı biraz.
Başlamam onun sorunları benide etkiler önce iyileşmeli
Olurum benim için problem değil. Ama fazla sabırlı biri de değilimdir
Ciddi bir sorunsa başlayamam açıkçası.
Ne çeşit psikolojik sorunları olduğuna bağlı.
Yok anam. Benimkiler bana yetiyi.
Başlamam, başlanmasını tavsiye de etmem.
Beim psikolojik durumuma bağlı 😂
Şizofren biriyse kabul eder başlarım
Çok aşırı sorunluysa olmaz.
Hayir cunku bende çok sorunluyum
Olabilir ben de normal sayilmam
Bende pek sağlıklı değilim
Ooo yok kalsın, uzak durmak en iyisi
Bende pek normal değilim birlikte deliririz😅
Başladım, pişman oldum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?