Hayalim oyuncu olmak ama daha tiyatro da bile yer alamayan biri nasıl oyuncu olabilir? Acı ama gerçek. Sırf özgüvenim olmadığı, sosyal fobim olduğu için hayalimden vazgeçmek istemiyorum. Ancak son çare eğer buysa, yapacak bir şeyim kalmıyor. Bana yardım edin.
Sorunum bu. Yapabileceğimi düşünüyorum, yeteneğim olduğunu. Ama çok zor geliyor, o rolle bütünleşmek, topluluk karşısında sergilemek. O anki duyguları seyirciye aktarabilmek...
Çok korkuyorum, çünkü yalnızım. Lütfen önerilerinizi esirgemeyin kafam çok karışık.
Sorunum bu. Yapabileceğimi düşünüyorum, yeteneğim olduğunu. Ama çok zor geliyor, o rolle bütünleşmek, topluluk karşısında sergilemek. O anki duyguları seyirciye aktarabilmek...
Çok korkuyorum, çünkü yalnızım. Lütfen önerilerinizi esirgemeyin kafam çok karışık.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Öncelikle korkmana gerek yok çünkü yalnız değilsin. Birçok işte çalışan birçok insanın senin yaşadığına benzer kaygısı vardır. Bu çok normal bir şey.
Eğer tiyatro oynamak için yeteneğin olduğunu düşünüyorsan ve oyunculuğa ilgin varsa Stanislavski oku. Pek çok farklı oyunun okumasını yap. Kısacası bol bol okuma yap.
Okuduğun oyunlardan bölümler veya tiratlar seç ezberle. Bunları ailene veya arkadaşlarına oyna. Profesyonel anlamda tavsiyemi istiyorsan da diksiyon kursuna giderek başlangıç yapabilirsin. Türkçeni güzelleştirirsen kendine olan güvenin de artacaktır. Bu tip kurslardaki grup çalışmaları sırasında da kendine olan güvenin artacaktır. Hatta oradan bir üst kura geçip spikerlik kursuna devam edebilir, kursta bulunan 10-15 kişi önünde kendini ifade edebilirsin ki hocalar bu konuda çok yardımcı olacaktır.
İfaden güzelleştikçe, başardığın işleri görünce de keyif alacağını düşünüyorum. Sonrasında da oyunculuk kursuna gidebilirsin. Bu kursta da topluluk önünde bolca çalışmalar yapılmaktadır zaten. Bu şekilde aşama aşama oyunculuğa adımını atarak korkularını da yenersin diye düşünüyorum.
Umarım kaygılarını anlayabilmiş ve soruna aradığın cevabı biraz da olsa verebilmişimdir. Yolun açık olsun.
Sevgilerimle.