Durduğunuz yeri, durduğunuz tarafı belli eder misiniz? Yoksa kimsenin bilmesini istemez misiniz? Hiç açık vermez misiniz?

Durduğunuz yeri, durduğunuz tarafı belli eder misiniz? Yoksa kimsenin bilmesini istemez misiniz? Hiç açık vermez misiniz?
safımı belli etmiyorum ama içimde çok şey birikti birikmeye de devam ediyor müslümanlara yapılan haksızlıklar dine göre ayrım birsürü şey var ve bu yüzden ben aynı onlar gibi ayrım yapacağım nasıl ki müslüman olanlara karşı kötü yargı varsa bende hristiyanlara karşı aynı şeyi düşüneceğim
bunu nerden çıkardım bilmiyorum ama söyledim gitti
Eskiden çekinirdim, yadırganıp da, ufak yaşta görüntüden ötürü dalga geçilen bir çocuk olmamdan belki de. Yahut, ataerkil örneklerin bizlere yansımasından ancak çıkarım olarak '' çok konuşma, ufaksın '' izlenimi oluşundan. Ama sağ olsun, kıymetli büyükler de var, babam gibi, Allah razı olsun ondan.
Kendimi ifade ettikçe, geliştikçe çocukluğumda benimle dalga geçenler bile çok gerimde kaldı. Meğer kıymetsizliklere kıymet vermişiz çocuk aklıyla...
Hülasa, severim safımı belli etmeye. Hep de başıma iş açar, elhamdülillah :)))
Eig için teşekkür ederim, siteye girişle ayağımın tozuyla oldu :)))
Huyum kurusun çok belli ediyorum dimi :)))
Allah razı olsun teşekkür ederim.
Allah tebessümden ayrı koymasın ^^
Aslında yazayım mı bunu bilemedim.
İsterseniz okuduktan sonra silebilirsiniz görüşümü.
Sorularıma hesap açılıp yine yazılıyor hep bir “uyarı” niyetiyle. Sizinle olan iletişimden ötürü anlayamadığım bir şekilde rahatsız olanlar var. En son bu soruya görüş atan kişi gibi.
Sizde bilin istedim. :)
Siz yazmasanız görmezdim...
Çok ilginç, bu daha önce de mi oldu? Allah Allah.
Biz sadece birbirinin sorusuna giden insanlarken, bu kadar rahatsızlığı nasıl vermişiz :)))
Valla ben de şaşkınım şu an, daha evvel olanlara da denk gelmemiştim.
Geçen sorunun birinde yorumlar içerisinde '' demek ki insanları böyle rahatsız ediyor '' gibi bir tabir kullanmıştık da, ben böyle bir yorumu görmeden demiştim :D Demek ki içime doğmuş :))
Teşekkür ederim, ne diyeceğimi de bilemedim.
Aaa bir kez de bizim yoruma gelmişti dimi?
Şimdi hatırladım :D Onu unuttum gitti ben ya.
Neden uyarma ihtiyacı hissediyor, rahatsızlık veren nedir bende anlamadım gerçekten o yüzden sizinle de paylaşmak istedim:)
Geçen sefer ki uyarı da garipsin diye gelmişti evet doğru :))
Hesap açıp kısa bir şeyler söylemek yerine benim anlam veremeyeceğim şekilde daha açık olabilir o kişi bunu tavsiye edebilirim sadece çünkü bu şekilde derdini anlamıyorum. Görüşe yorum bile yazamadım yazıp engellemiş çünkü 🤷♀️😅
Ya ben, arada geliyor deyince zihnimi yokladım. Sonra gelen yorumu silmeyip sizi beklediğim aklıma geldi :D Garipsin demişti evet. Muhtemelen daha evvel size yazmış, siz de ka'la almayınca dikkat çekmek için yazmış. Çok garip...
Yani aramızdaki iletişimden rahatsız oluyor olması da garip ve ben böyle şeyleri huzursuzluk verici bulurum hep :)))
Hakkınızı helal edin, sonuçta ben de sebep olmuş oluyorum ikimize dair olunca.
Ben görmezden gelmiştim geçenki yorumu, belli ki siz de öyle yapmışsınız, ama devam ediyor garip bir şekilde.
Estağfurullah sizinle ya da benimle alakalı bir şey değil bu. Sonuçta biz birileri rahatsız olabilir diye yani ona göre hareket etmek zorunda değiliz. Ben öyle düşünüyorum. :)
Evet pek oralı olmadığım yorumlardı. Çünkü ben bana kimse bir uyarı da bulunamaz bir tavsiye de bulunamaz demem aslında ama bunu yapma şekli bana asıl garip gelen.
Seni uyarıyorum dikkat et deyip arkasından bir şey gelmemesi yani anlamsız geliyor kısaca:)) Böyle olunca arkası boş geliyor bana kusura bakmasın..
İyi niyetle gelinen hiçbir söze karşılığım olumsuz olmazdı.
Evet devam ediyor bilemiyorum :))
Lisede arkadaşlar, başkaları hakkında '' o şöyle yapıyor onunla konuşma haa?'' derdi.
Sonra bana garip gelirdi bu, çocuk aklı henüz gitmemişti ama nasıl diyeyim, ben uzak dururdum bundan.
Benim arkadaşım, ben görüyorum, senin lafınla mı ilerleyeceğim?
Yani ben zamanla artık tamamen, insanlara bana verdiği kıymetle değer verdim. Bana ne yansıyor sizden? Nahiflik, samimiyet, seviyesini bilen tavırlar. Bu kafidir, orada gelip yorumda kafa karıştırmak istercesine garipsin demesini hiç önemsemediğim gibi, unutmuştum bile :))) Az evvel kendimi zorlayıp anımsadım. O açıdan, olgun insanların bu tip durumlardan etkilenmemesi gerektiğini bilmeleri gerekiyor. Öte yandan, iki kişinin iletişiminin iyi yahut kötü olmasından nasıl nemalanır, neden ilgilenirsin ki? :))) Kendi çıkartı da yok. Belli ki iletişimde olmasak sevinecek ve şu anki seviyeli muhabbetten rahatsız biri, bu onun adına üzücü...
Ayrıca hemfikirim ^^
Beni engellemiş, göremedim ne yazdığını :D Sonra da hesabı kapatmış.
Profili açıp kapatmanız da bu sebeptendi sanırım ara ara, sizi de rahatsız ettiler yani...
Kusura bakmayın , asıl hesabı nedir, ve neye gocunup kıskanıyor bilemiyorum ama ben sadece sizi rahatsız etmesinden ötürü üzüldüm. Yoksa ben pek takmam böyle şeyleri :))
En son bunları yazmış:
“Sana ulaşma yolum. yok diye buradan yazdım, yoksa bende bilirdim özelden yazmayı. Amacım kimseyi rahatsız etmek değil, kendini bilen biriysen zaten uyarı niyetiyle sana yazdığımı da bilirsin bacım.
Başkası zarar görmüşken, kendini bile isteye kuyuya atmana gönlüm razı gelmedi. Sadece seni bazı şeylerden alıkoymak istedim. Gerisi sana kalmış artık. Zarar görürsen de kendi düşen ağlamaz derim bende...“
Dediğiniz gibi hesabı nedir bende bilemiyorum.
Bir şeyler yazıp kaybolmak çok anlamsız. Gerçekten iyi niyetle bana bir şey söylemek isteyen benimle karşılıklı iletişime geçmek için çabalardı. Bu bana sadece kafa karıştırmaya çalışmak gibi geldi.
Kafa karıştırmak sanırım amacı, hemfikirim.
Ben kötü biri değilim :D Öyle hissettirmek istemiş, çok garip...
İyi niyetle yaklaştığını söylüyor hanımefendi ben de daha sorgulamıyorum bu konuda hiçbir şeyi. Olduğu gibi kapatmak en iyisi çünkü böyle karmaşalara gerek yok diye düşünüyorum. Sadece şaşırdım olanlara:) Hayırlısı olsun. Gerçekten hakkınızı helal edin keşke uzatmasaydım bu kadar bu konuyu. Mahçup oldum. Nerden nereye geldi.
İki insanın arasındaki '' yorum bazlı iletişim '' ne kadar bir başkasını rahatsız edebilir? :)))))
Hayatımda ilk kez böyle çekemeyen birine denk geldim sanırım, her kimse artık kendisi.
Estağfurullah o nasıl söz? Hiç sorun yok, ben böyle şeylerden rahatsız olmak, bunalmam.
Sizin olayı olgunlukla karşılamanıza memnun oldum sadece, Allah razı olsun...
@YourName333
Ben gerekli açıklamayı bu güzel bacıma da yaptım. Kimseyi çekememek gibi bir derdim yok çok şükür. Benim amacım iyi niyetli bir uyarıydı. Sizin hakkınızda da ileri geri konuşmadım. Amacım çekememek olsaydı atar tutardım. Belki de her şeyi ortaya dökerdim. @Pudralı bacımın sorusu yeterince mahvoldu ben ona üzüldüm sadece. Neyse sizin ekmeğinize, o burnu kaf dağına erişen egonuza bal sürdüm gibi oldu. Bunu açıklamak da üzerime düştü yani. Burada kendinize zarar verdiğiniz gibi başkalarına da zarar veriyorsunuz. Kendinizi düşünmediginizi anladık da şu kalbi güzel insanların bari günahına girmeyin!
@RüyasızRüya
Valla kimsiniz bilmiyorum, ama şu çok nettir ki, öyle ''kendinize zarar verdiğiniz gibi'' cümleniz çok şaşırtıcı ve benim garipsediğim bir durum. Ben mümkün mertebe kimseyle iletişimde olmamaya gayret eden biriyim çünkü insanlar buna pişman ediyorlar.
@Pudralı hanım efendi ile de sorularına, sorularıma binaen idi iletişimimiz, ben kimseyi rahatsız dahi etmek istemem.
Ama ara ara yeni yeni hesaplar açarak huzursuzluk saçma niyetiniz var belli ki, bu bana sirayet etmez, hanım efendinin de kendisinin bileceği iş.
Şu şekilde gelip de, tamamen anonim bir şekilde aldığınız tavır çok garip, sizin adınıza da üzücü.
Sırf adıma yazdığınızdan ötürü cevap veriyorum, yoksa şu geçen ki hesabınıza yazmadığım gibi yazmazdım.
Ne diyelim, Allah herkesin kalbine göre versin.
Elhamdülillah benim kimseyle sorunum yok.
Gerçekten artık çok nahoş bir durum aldı bu konuşmalar. Siz bana gerekli duyduklarınızı yazdınız konuyu kapattık size olumsuz tek bir cümlem olmadı. Şu an buraya gelip tekrardan bu kadar ileri gitmenize ne gerek var? Kaldı ki beni korumak için yazdıklarınızla bir başkasına saldırıyorsunuz eğer onunla bir derdiniz var ise bence bunu benim üzerimden değil direkt gidip ona söyleyebilirsiniz.
Şu ana kadar iyi niyetinize ikna olmuştum ama şu yazdıklarınızla bundan şüphe duymaya başladım.
Velev ki siz haklısınız o durumda dahi bir insana gelip böyle yüklenemezsiniz, aranızda ne geçmiş olursa olsun (ki o da meçhul) bunu gelip bu şekilde bana ve ya bir başkasına aktaramazsınız. Dediğim gibi diyelim ki doğru dedikleriniz yine de bu davranışınızla onun hakkına girmiş oluyorsunuz. Bu tutumu da iyi niyetli kimse sergilemez. Onunla alıp veremediğiniz sizin sorununuz. Manevi yara aldım diyorsunuz ama kişinin bundan haberi yok gördüğüm kadarıyla da tek taraflı bir soruna benziyor. Biri hakkında bir sürü bir şeyler söylerken gerçekten insan korkmalı, çekinmeli hakka girmekten ben sizde bu tutumu hiç görmedim. İnsan hırsına kapılıp böyle şeyler yapmamalı kendinizi bu konuda sorgulamanızı tavsiye ederim. Sonra benden değil ama öfkenizin muhatabından özür dilemeniz gerekir.
Bir daha da lütfen gizli ve ya bir başka hesap açarak sorularıma gelmeyin rahatsız oluyorum.
Kendine zarar verdiğin yeter artık diyor bana...
Alenen sizin bana karşı olumsuz düşünceler beslemenizi istiyor...
Gerçekten bu durumda sizinle bana bunu hissettirmesinden ötürü ben hakkımı helal etmiyorum kendisine.
Siz de söylemeniz gerekeni söylediniz, Allah razı olsun sizden...
Sizin hakkınızda söylediklerinden ötürü ben bile kötü hissettim kendimi. Gerçekten bir insan hakkında böyle konuşabilmek ve bir başkasına bu tarz şeyler lanse etmeye çalışmak hiç iyi niyetli değil çok merhametsizce bir davranış. Nasıl bir hırs ise içindeki Allah yardımcısı olsun.
Benim açımdan hiçbir şey değişmedi. Sizin bu güne kadar bana karşı tutumunuz hep çok saygılıydı. Zerre samimiyetsizlik hissetmedim. Ve hâlâ o düşüncedeyim. Bunun aksine ulaşmak için gösterilen çaba çok gereksiz oldu yani. Kişi boşuna uğraştı:)
Kendimi bilen biriyim, sınırlarımı bilen biriyim. Kimseyle olan iletişimimde kimseyi ilgilendirmez. Umarım bir daha kendinde buna karışma hakkı görmez.
Yani sizin sorunuz, direkt sizle muhatap oluyor, bir şey de diyemedim :))
Ben geçen sefer sizin yorumunuz gelmesinden sonra engellemiştim, tek derdi huzursuzluk vermek, ben sizle olan hukukumla da beraber kötü hissettim maalesef...
Allah razı olsun, bunları duyduğuma çok sevindim...
Kim ne derse desin, siz de benim için öylesiniz.
Kesinlikle belli ederim. Tatlı su müslümanı değilim. Duruşum, niyetim, tavrım herkes tarafından bilinsin isterim. Aman o kırılır, bu üzülür diye inandığım değerlerden taviz vermem. Safım bellidir hatta safları sıklaştırmak için çabalarım.
"Eşhedü.
Ben şahidim.
Yargıç değilim yargılamam, avukat değilim savunmam, savcı değilim suçlamam.
Kendime şahidim, zamana şahidim, sonsuzluğa şahidim.
İşte bu gerçek bir duruştur.
Devrimci duruşu, müslüman duruşu, insan duruşu."
Nuri Pakdil🌿
Cevap
10Cevap
Evet belli ederim.
Benim saf’ım falan yok. Sadece ben kendim. Durduğum bir taraf yok, benim tarafımda duran insanlar vardır :)
Safım bellidir her zaman kim haklıysa tarafımdır... 🥂
Silivri soğuk olduğu günden beri belli etmemeye çalışıyorduk ama etmeden de olmuyor
Saf'ım bellidir her zaman..
Bulanık sudan uzak dururum o yüzden.. Bakınca dibini görmeliyim..
Biraz belli olur yaa
Safım yok hiç bir cemaatide sevmem.
1 Km öteden belli olur
etmek isterim evet
siyasi zırvalar hariç evet
Ne tarafi harp mı var
ederim
genelde bellidir
Ederim
Kesinlikle ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?