Ve hiç birimiz temiz değiliz artık.. Kin tutmuş kalpler taşıyor, Çıkarlar üzerine kurduğumuz hayatları yaşamaya çalışıyoruz.. Menfaatleimize "sevmek" Yalanlarımıza "mutluluk" adı vermişiz.. Kalp kırmayı görev bilip, İnsanlığı sağa sola savurur duruma gelmişiz. Herkes içinde taşıdığı yarayı başkalarıyla kapatma derdine düştüğünden beri, Gözlerimizin altı kibirle şişmiş, Kimseyi görmez olmuşuz. En önemlisi insan gibi yaşayalım derken :
İnsan olmayı unutmuşuz.
*Vicdanınızı işinize geldiği gibi mi şekillendirirsiniz?
Vicdanınızı İşinize Geldiği Gibi mi Şekillendiriyorsunuz?
Kimse bana vicdansız diyemez be bu dünyada vicdan olmasa bende herkesi döner buçağıyla kesesim var ülkede kaç kişiyi keserdin diye sorarsan kanka sanırım yarısını keserdim mihübbet verseler kıyardım mk koduğumun siteminin kölesi olmuş insanlara :D
Bizim iç disiplinimiz. Doğruyu yanlışı ayırt etmemize yarayan pusulamız. Zarar gördüğün de yönümüzü şaşırırız. İnsanoğlu nankördür, bencildir ve dediğiniz gibi çıkarları doğrultusunda vicdansızdır. Sevdiğim iki söz var aklıma gelen;
Birinin kalbini kırmak isteyen insan, kesinlikle vicdanını susturacak bir sebep bulur; ama sonra vicdanı onu susturur.
Neyden korkarsam onu yaşarım ben. O an neyi yapmak istemiyorsam onu yaparım. Ne bir menfaatim vardır ne bir hedefim. Rüyadayız şu anda ve uyandığımızda" hepsi bu iki saat miydi? " Diye soracagiz etrafimizdakilere. Benim inandiğim din bunu soyluyor bana. Şimdi boyle bir ruyada ne gerek var başkalarına zarar vermeye?
İnsan aynaya baktığında kendini şekillendiremez kendi gözlerine baktığında kulağına gerçekler fısıldanmaya başlar vicdan duymamaya çalışılabilir ama asla susturamazsınız ne zaman yalnız kalsanız gerçekler kaçmak istenen şeyler düşüncelere gelir
Hayir prensiplerime göre sekillendiriyorum ve empati kurarak sekillendiriyorum yoksa cok vicdan azabi cektigim oldu. Insallah hepimiz vicdanini dinliyen insanlar oluruz.
Sedoo Aslında Sedef mi dedim o beninden tanıdım seni ama emin olmak istedim :) Seslenişinden de belliydi zaten Sedo niye hesaplarını kapatıyorsun hıh Sedoooooo :D? :) Büyük
Rookie'yi zaten ben de sevmemiştim Diğer hesaba ne oldu anlatsana Sedo? :) Ama gerçekten fotoğrafına baktım o beni görünce bu Sedef mi acaba dedim yüz şekli de uyuyordu ben tamankadı her şeyi yüzüne gerek kalmadı 😂 Hoş geldin tekrar Sedocan