Kraliçe elizabeth öldüğünde İngilizler biz elzabetin torunlarıyız diye bağırmışlar biliyornmuydunuzzz asgah
bizde osmanlı torunuyuz ama Osmanlının yaşadığı saraya para ile giriyoruz işte Onda da heryere giriş izni yok
Kraliçe elizabeth öldüğünde İngilizler biz elzabetin torunlarıyız diye bağırmışlar biliyornmuydunuzzz asgah
bizde osmanlı torunuyuz ama Osmanlının yaşadığı saraya para ile giriyoruz işte Onda da heryere giriş izni yok
Birilerinin torunu olmak için kan bağı gerekir, hiçbir şekilde ata ayrımı yapmıyorum. Cumhuriyeti de çok seviyorum Osmanlıyı da, ama kalkipta Osmanlı torunuyum demiyorum çünkü herhangi bir kan bağım yok, ama padişah torunu olanlar var ülkemizde ve diğer ülkelerde de yasayan Osmanlı sultanları var ama onlarda şimdi sultan olsalar nolur olmasalar nolur, o yüzden pek takmıyorum
osmanlı bir aile, ırk değil. osmanlı torunuyuz demek çok saçma saltanat varken bunu biri dese kafası giderdi, tahta göz mü diktin diye. osmanlı torunuyum diyenlerin dedeleri en fazla saray soytarısı olmuştur.
Osmanlı şu an olsa soytarı olarak ile giremezlerdi saraya :)
Atalarından başka övünecek şeyi olmayan adam, patatese benzer. Çünkü kendine ait biricik varlığı, toprağın altındadır.
Merak etme, onlarda da "güneşin batmadığı imparatorluk" olayı var. ABD bunların elinden alınca dünya hakimiyetini, onların vasalı oldular.
Bizdekilerin ezikliği başka tabi. Türk sağcılığının içi boş demagojisş. Adamın tabağında çorba yok, hala Osmanlı torunuyuz dşyor. Sığır çünkü
Cevap
6Cevap
karşılaştırma yapabilmen için ingiliz kültürü hakkında bilgi sahibi olman lazım
Aynen bizim kültürğmüzde osmanlı torunuyum demek var osmanlı döneminde desen kelleni alırlar
Cumhuriyet çocuğuyum demek normal osmanlı hanedanından olmayıp bir ailen olduğunu söylemek mantiklı mı sence.. iyi o zaman günümüzde herkes zengin bir aileyi beğenip torunuyuz desin :)
evet normal mesela kişi ne mutlu türküm diyene derken türk olduğu için demiyorsa nasıl kendisini türk olarak hisseden kişi atatürkün dediği gibi türkse osmanlı torunu olarak gören biriside osmanlı çocuğu olarak görebilir bu olayın biyolojiyle alakalı olmadığını anlayacak kadar kurnaz birisine benziyorsun xd
Göremez işte. Ailesi bile olmadığın bir hanedenın torunuyum demek yan konşunun torunuyum demekle aynı şey. Düşün dışardan biri sizin aileyi beğenip torununuzum diyor ne düşübürsün ashshdb
Çünki kimsə İngiltere anmiyor yaptığı somrurdugu ülkeler bile lanet okur amma Osmanlı her karesi her toprağı onu anıyor çünki aldığı toprakları Adaletle yönetdi hirtisyana bile özgür ibadet hakkı tanıdı sen Müslüamnsin ayrıcalık lisin demedi
çünkü İngiltere ezeli beri ingiltere Bizse 16 Büyük TÜRK DEVLETİ KURMUŞUZ.
Biri de sormaz. Lan mal Diğerlerini neden ayakta tutamadınız?
Ülke gazla çalışıyor çünkü ee kıyafetler modern kafalar geride kaldığı sürece böyle devam eder bu işler.
İslam yüzünden, sebebi islam.
Sen olayi daha anlayamamissin
Çünkü biaz osmanlı torunuyuz. d. d. d.
Çoğu şey kuru laf
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?