Babamdan psikolojik şiddet ve tehdit görüyorum, bunlar boşanma davasında işimize yarar mı?

Merhaba. 18 yaşındayım, bu sene YKS sınavına girdim ve istediğim bölümü (psikoloji) kazandım. Babamla sınav öncesinden beri bu konuda anlaşamıyoruz. İstediğim bölümü söylediğimde bana ''psikolojiyi unut, sen her şeyi çok kolay sanıyorsun'' gibi sözlerle bağırdı ve 2 kelime edip savunma yapmaya kalktığımda ''karşıma geçip ukalalık yapma her şeyi bildiğini sanıyorsun'' diye bağırdı. Neyse sonra bu konuyu pek konuşmadık. Tercih günü ne yazacağımı sordu geçiştirmek için başka bir bölümü söyledim, akşam gelip tercihi ne yaptığımı sordu. Psikoloji dediğimde ''artık xx diye bir oğlum yok, ölüyor olsan dönüp bakmam cenazene gelmem, çok istiyorsan çalışır kendin okursun'' gibi şeyler söyledi. 1 saat civarı bağırdı. Tercih gününden bugüne kadar her gün yarım saat bir saat bağırdı her seferinde daha da ileri gitti. Yeri geldi evi terk ettim falan kafam çok karışıktı. Sürekli zaman veriyordu şu gün şu saate kadar süren var vazgeçmezsen şöyle yaparım böyle yaparım diye. Ben de bir gün geçiştirmek için vazgeçtim dedim çünkü intihar etme noktasına kadar gelmiştim en azından bi süre rahatlayayım dedim. Hattımı kapattırıp telefonuma el koymuştu hemen telefonumu geri verdi falan. Birkaç gün sonra vazgeçmediğimi söyledim yine bağırdı telefonumu istedi vermedim gece dışarı çıktım, eve geldim telefonu masaya bırakıp uyudum sabah uyandığımda telefonum yoktu işe giderken almış şu an nerede bilmiyorum. Neyse, babaannem bana maddi destekte bulunursa onu da sileceğini söyledi. Annem başından beri yanımda duruyor beni savunuyor diye anneme de bağırıyordu. Anneme sürekli ''bunlar senin eserin, gurur duy'' gibi sözler söylüyor. Birkaç gündür boşanmaktan bahsediyor. Beni vazgeçirmek için maddi manevi her tehdidi yaptıktan sonra bu kez boşanmayla denedi. Vazgeçmedim ve yarın boşanma işlemlerini başlatacakmış. Bana ''defol git, seni bu evde görmek istemiyorum''' falan demişti. Bu gece de saatlerdir aynı şeyleri söylüyor. Yarın gitmemiş olursam başını belaya sokacakmışım tehdit ediyor. Ben seni beslemek zorunda değilim hangi cehenneme gidersen git seni görmek istemiyorum falan dedi defalarca. Hiçbir yere gitmeyeceğim dedim, gideceksin benimle inatlaşma pişman olursun falan dedi. Yarın o işten gelmeden önce polisi arasam tehdit ettiğini söylesem, evde saklansalar falan bu mantıklı bir hareket olur mu? Boşanacak olurlarsa kişisel eşyama el koyması, yaptığı bu psikolojik şiddetler falan işimize yarar mı? Bu arada telefonumda pek çok ses kaydı var o bağırırken kaydetmiştim konunun buralara geleceğini biliyordum çünkü. Bana defalarca ''ya psikoloji ya baban'' şeklinde saçma bir seçim sundu. Ne anneme ne abime ne kardeşime ne bana saygısı yok. Çok kez annemi aldattı nasıl yaptıysa kendisini haklı çıkarıp bağıran taraf o oldu ayrılalım falan dedi. Sustuğumuz için tepemize çıktı. Bir kere susmadık konuyu buralara getirdi. Annemin bir geliri yok babam emekli. Boşansalar nafaka, tazminat, yardım vs. ne alınabilir? Abim askere ben okula gideceğim annem 5 yaşında kardeşimle yalnız kalacak.

Babamdan psikolojik şiddet ve tehdit görüyorum, bunlar boşanma davasında işimize yarar mı?