Benim yerimde siz olsaniz ne tepki verirdiniz?

Ben 21 bin TL maaş alan üniversite mezunu kariyerli biriyim , vefat eden babamdan da bana 4 daire miras kaldi.

Birkaç yıl evvel bir sevgilim vardı ve evlenmeyi düşünüyorduk. Erkek arkadaşımın asıl mesleği gemi kaptanligiydi ama denizden ve uzun yol kaptanligindan sıkılmış ve yerleşik hayata geçmek icin bir otelde resepsiyon olmuştu. Babam vefat ettiği için evlilik konusunu abilerime açtım. Bir abim sen bilirsin dedi, diğer abim şiddetle karşı çıktı. Sen zenginsin o fakir, sen eğitimli kariyerinin o vasıfsız, sen namuslu iyi aile kizisin o eski denizci ve onların gece hayatı karı kız ayakları olur, o adam seni paran için istiyor, denk değilsiniz, kesinlikle olmaz evlenemezsin, evlensen de yakında boşanirsiniz , evlenirsen seni kardeşlikten red ederim ömür boyu yüzüne bakmam dedi. Çok sert tepki verdi. Ben de bunları sevgilime söyledim o da umutsuzluğa kapıldı ve beni terketti başkasına gitti.

Aradan yıllar geçti ve abim şimdi beni bir işçi ile tanıştırmak istiyormuş. Abimin arkadaşının kardeşiymis. Lise mezunu ve işçi imiş.

Siz olsanız ne tepki verirdiniz?

Benim yerimde siz olsaniz ne tepki verirdiniz?