AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bu teşhisi konuda uzman bir psikolog koyabilir sen kendine koyamazsın
Evet öyle
Bir onceki sorununa kendi yorumumda cevap vereyim...
Cozenler arasında olamamak seni germiş zira kendini ifade etmene izin verilmemiş ve önyargı ile bir şeyler yapmaya caısanlar olmus
Psikiyatrist değil konuda uzman PSİKOLOG bunu anlar ve cozer ancak bizde psikologlar psikiyatrist altında kabul edilir devlet ya da ozel farketmiyor bu açıdan
Sanırım sadece teshisten sonra hedefin ne olmalı sen kendine bunu sormalı ve bundan sonra ilgilenndiğin sahada acılan yollara yurumelisin, ben tıp ornegi versem de aynı yetenekler muhendislikte de olabilir , bir vinc kuleyi kafanda 3 boyutlu kurabilirsin vs vs. İlgilerini sen biliyorsundur zira kendi dikkatini cekmişsindir.
Sana destek verilmeli tedavi değil ve o destek de kentindeki tam tesekkullu hastanede veya varsa ozelde araman en kısa yol olacak.
Bu yazısmayı da bas yanına al goster dogry yonlendirilirsin, ben de neden bunları soyleme curetinde bulundum bunu da eklersin silinen kısımda yazdıklarımı
Varsa çocuklukta anlarlardı şimdi doktora boşuna gitme. Hele devlete gidersen gittiğine pişman olursun.
Çocuklukta kim anlayacak ve rende doktor mu var? canımsın dedi öğretmenler, ailem, çevrem.
Çocuklukta kim anlayacak çevremde doktor mu var? Zeka geriliği var dedi öğretmenler, ailem, arkadaşlarım, akrabaglar vs. Sırf dersler kötü ve utangacim diye he mk her zklym tam geri zklilar mk
Öğretmenler anlar dehb olsan direkt anlaşılırdı. Gerçekten zeka geriliğin vardır belki.
Gerçekten zeka geriliğim olsa bana olan davranışlarının sebeplerini anlamaz, daha çocukken çok güzel resimler çizemez, güzel heykeller yapıp satamazdim. Ya da bütün mahalle uçurtma yapmayı beceremeyip bana yapmam için yalvarmazdi vs
Bende zeka geriliği yok, rehber öğretmene götürdüler zaten o da zeka testi yaptı fakat yoktu. Ama o zamandan sonra bile zeka heriligi var gibi davrandılar her neyse
dehb ile zeka geriliği arasında alaka sıfırdır
Evet alakası yok yani zeka geriliği mi var bende?
Ogretmenler bu konuda egitimli değildir, hele vaka görmemeleri de ayrı problemdir ve sınıfta genele uymayan farklı çocukları doğru değerlendiremez anca kulaktan dolma laflar ile sorumluluktan uzaklaşmaya calısır ve cocugu kesfetmekle ilgilenmez işlerine engel olarak algılar ve dışlama egilimne bu yuzden girerler , bildiklerinden değil
Dehb tekrar soyluyorum bir uzman psikolog konusudur
Bu saatten sonra psikologa gidip bu sorunu çözmek ne olacak cozmesem ne olacak? Artık herkes tarafından beyinsiz olarak biliniyordu ve 22 yaşına geldim. Geçti gitti her şey.
Dehb halk dilinde yerinde durmayan demektir ve cok farklı ayrıca cok hızlı dusunduklerinden gunluk işler ve eğitimler basit kalır ve kişi sıkılır başka konu çözmeye yönelir. Yani dehb bazılarına verilen bir altın halkadır ancak degerleşmesi çevrenin bilincine cok baglıdır ve bunun hızına erişemeyen de etiketleyerek kurtulmaya ya da baskılamaya calısır. Sorun dehb li olmak değil dehbyi dogru anlamayan çevre içinde kalmaktır.
Eistein de bir dehb li bireydi, kim onun bulduğu formulleri çözebiliyor asıl sorun bu. Adam uzay yercekimsel geometri cozebilmiş ama kafası basmayanlar da buna kulp bulmus kime ne faydası var diye zira anlamyıyorlar camurlamak daha kolay geliyor simdiki gibi..
Sen de herkesin yapamadıgı resimlerden soz ettin yani senin sorunun değil ozel yanların var
Sana zeka sorunu atfedenler otursun da Uzay yercekimsel geometri nedir bir dusunsun, bulamazsa da kendi zeka kapasitesini sorgulasın
Dikkatimi çekmeyen hiçbir dersi dinleyemedim ve dikkatimi çeken tek ders olan tarihten de aklımda hiçbir şey kalmıyordu çünkü hafızam berbat. Dikkat dağınıklığı olanların problemi de bu zaten kötü bir hafıza. Çok iyi hatırlıyorum hoca evrimi anlatıyordu ben ilk hücre nasıl oluşmuş kafamda onu hayal ediyordum bir bataklikta. Başka bir zaman da tarih dersinde ilk demiri bulan adamın aklına nasıl oldu da demini eritmek geldi ve o demiri nasıl eritip döktü vs geldi. Bir konu anlatılırken aklıma o konudan daha fazla dikkatimi çeken bir şey geliyor ve öğrenmek için kendimi inanılmaz heyecanlı hissediyorum ama en sonunda elimde hiçbir şeyle eve dönüyorum.
Dediğim gibi sana özel ilgi alanlarının bir uzman tarafından ortaya çıkartılması ve klasik genel egitim yerine senin dikkatini ceken konular yogun olarak egitim okul ve sınıflarına alınman belki de senden yeni bir Einstein'ı farklı bir konuda yaratacaktı.
Ancak henuz gemi kaçmış değil daha 22 yaşındasın ve başkasına ağır gelecek mesela tıp eğitini sana kuş gibi gelebilir ve beyin cerrahi gibi yurek isteyen konulara hala girebilirsin.
Dediğim gibi , Dehb konusunda yuksek lisans almış bir psikolog varolan meziyetlerini ortaya dokebilir ve sana hala yön gösterebilir ve canım denen kişiden bir insan bilimadamının yolunu acabilir
canım diye site cevirmiş gerrizekalı yazmıstım
Sırf farklıyım diye beyinsiz dedikleri insanların içinde yaşıyorum, yani izin vermezler. Aslında yeteneklerini kısmen biliyorum. 3 boyutlu düşünüyorum, elektronik eşyaları vs hemen anlıyorum çalışma şekillerini bozuksa tamir ediyorum. Coğrafya ve felsefede mantık soruları vardı bilgi içermeyen, onları da fullemiatim yani coğrafya da aslında 3 boyutlu düşündüğümden ve felsefe de mantık galiba. Ama dediğim gibi en bariz yeteneğim bu. Ehliyet alırken sağlık konularını sadece bir defa dinleyip neredeyse hepsini doğru yapmıştım çünkü ilk yardimlar 3 boyutlu şeyler yer yön olan şeyler olduğu için aklımdan hiç çıkmadı vs. Buna uyan dersler de biyoloji, fizik ve coğrafya galiba. Fizikte iyiydim aslında
Ağlayacağım neredeyse paikolojimde bozuldu ve psikologlara güvenemiyorum. Yardımcı olursan çok mutlu olurum çok büyük bir sorun. Psikiyatriye gittiğimde depresyon için ilaç verdiler ve kullanınca serotonin sendromu belirtileri oldu ve buna rağmen başka bir antidepresan verdi. Ben de olmaz falan dememe rağmen bir şey olmaz falan dedi ve içince cehennem gibi bir gece geçirdim. O zamandan beri de doktora gitmedim ilaçları bırakıp. Cidden işini bilen var mıdır guvenemiyorum, sanki torpille doktor olmuşlar gibi hissediyorum bir de egolu gibi geliyorlar, bir şeyler anlatmama rağmen anlattıklarını geciatirio onemsemiyorlar resmen.
Buraya uzun bir son cevap ve oneri yazdım ama biri kaldırmış...
Okudum bile 😂
Cevabımı kaldırana selam olsun , az daha yonetimden geri eklenmesini isteyecektim boşa gitmesin diye :) Sana başarılar dilerim bakma el agzına , yoksa boyle samar ile susturmaya calısırlar :) yolun acık olsun :)
Dehb nin boyle hızlı ve iyi anları da var :) Mesaj yerine hırstan once ulaştı :)
Peki bir önceki sorunum hakkında ne düşünüyorsun
Bu yani. Ağlayacağım neredeyse paikolojimde bozuldu ve psikologlara güvenemiyorum. Yardımcı olursan çok mutlu olurum çok büyük bir sorun. Psikiyatriye gittiğimde depresyon için ilaç verdiler ve kullanınca serotonin sendromu belirtileri oldu ve buna rağmen başka bir antidepresan verdi. Ben de olmaz falan dememe rağmen bir şey olmaz falan dedi ve içince cehennem gibi bir gece geçirdim. O zamandan beri de doktora gitmedim ilaçları bırakıp. Cidden işini bilen var mıdır guvenemiyorum, sanki torpille doktor olmuşlar gibi hissediyorum bir de egolu gibi geliyorlar, bir şeyler anlatmama rağmen anlattıklarını geciatirio onemsemiyorlar resmen.
O ne
Sktr et