bir kemalist olarak Atatürk u sevmeyen zihniyeti anlamıyorum kimseyle polemige girmeyecegim sevmiyorsaniz neden sevmediğinizi mantikli ve saygili bir sekilde yazar mısınız
Cevabın nedir?
+1 yılmustafa kemal atatürkü sevmeyen bir grup zihniyetle malasef komsuyuz ve sebeplerini sorduğumda batıcılığı getrdiklerini açık dolaşmayı açık giyinmeyi yani serbest ettiğine neden türk bayragı türk cumhuriyeti isimlerini koyduguna çanakklede kürtlerde savasmadımı diye luzumsuz konuşmalarda bulunduklarına şahit oldum bizzat bende kürdüm fakat zihniyet meselesi işte neymiş efendm Atatürkü toprak kabul etmemiş böyle bir idda ortaya atılmış ve sırf ön yargıları yüzünden inanmışlardır neymiş efendm o boş boş durmuşta askerler bu ülkeyi kurtarmış lidersiz asker nasl kurtarsın vatanı elbette kürdü lazı arabı çerkezi birleşipte kurtardk vatanımızı ay yıldızlı bayrakta hepimizin kanı var fakat bunlar kendi bayraklarımız diye nitelendirdikleri kürt bayragıymış onu savunup atalarmızın bayragını aşaga indirenleri savunan insanlar anlatmaya çalışırsın anlamazlar dinlemezler ve haklıymış gibi konuşurlar
zihin fukara olunca akıl ukala olurmuş Rabbim gözümüzle görmediğimizin arkasından konuşmasın Amin..30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk'ü seviyorum destekliyorum. Benim tek anlayamadığım nokta Bu ülkeyi sadece Atatürk kurtarmadı. Hatta Atatürk hatalar da yapmış. Ama hep sadece Atatürk kurtarmış gibi davranılıyor şehit olan Atatürk ten çok savaşan askerlerimiz de olmuş ama sadece Atatürk bu kadar önde. Atatürk farklı düşünmüş ve tamamen yenilik istemiş ama başörtülülere işkence gibi olan resimler videolar var bunu anlamıuorum. tamamen yenilik ve özgürlük istiyorsa onlara ve farklı düşüncelere neden özgürlük yok. Atatürk ün özgürlük anlayışını ve her şeyi o yapmış gibi gösterilmesini sevmiyorum sadece diğerleriyle sorunum yok Atatürk le ilgili gösterilerde en önde olanlarda olabilirim savunurum ama tamamen desteklemiyorum. Tamamen desteklemem hata olur zaten
68 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTamamen kemalist olanlar genelde sadece kendi düşüncelerini özgürlük olarak tanımlıyorlar onun dışındaki görüşlere saygı duymuyorlarki bu özgürlükçü bir insanın görüşü olamaz
Soran+1 yılataturkculer degil kemalistler daha cok karsi cikabilir ayni sey degil kimse zaten ataturk tek basina yapti demiyor ama ataturkun yaptiklari asla hice sayilamaz
Cevap sahibi+1 yılAtatürk ün yaptıkları hiçe sayılmıyor zaten abartılıyor bu ülkeyi tamamrn o kurmadı ama her şeyi sadece o yapmış gibi anlatılıp öyle bahsediliyor
Soran+1 yıldedigim gibi polemige girmek istemiyorum ama bana gore kucumseniyor bile düşüncelerimiz farkli tabii ama bence hice sayiliyor bir cok insan ataturk e cikip kufrediyor hakaret ediyor kimsenin bu sartlar altinda buna kimsenin hakki yok
Cevap sahibi+1 yılFatihte istanbuku tek başına fethetmedi tamam öyle kabul ediyoruz. Öyle derken demek istediğim Atatürk herşeyi tek başına yapmış düşünmüş tek başına savaşmış mükrmmel kusursuz insan olarak anlatılıyor ki kimse öyle olamaz. Benim Atatürk lesorunum yok aslında desteklerim hakaret edenlere karşı savunurum severim ancak onu başka bir boyuta getirenlere tepkim vat
- +1 yıl
Bak arkadaşım Atatürk'e saygım sevgim yol sevmem nefret ederim ama yardımcı olmak amacında bir şey soylicem bakım bı koyun cobansiz olmaz ne yapacağını bilmez çoban ordaki akıldır yani yönlendirici anlata bildimmi Atatürk planlamış büyük komutanlara iletmiş herkes kendi bölüğüne yönetmiş ha dersen Atatürkun hangi huyunu işini seyini beğendin ben doğru söylim çocukları sevmesi dışında hiç birşeyini beğenmem sevmem hata iyi işten col kötü işi var en kötüsü müslüman ülkeyi kâfirlestirdi avrupalasmaya çalıştı ama bir rivayette göre Atatürk değiştirilmis yerine başka biri getriliis tabi her rivayete güvenilmez
Aile & Toplum konusunda 470 cevap paylaştı. Öncelikle ATAMA çok teşekkür ederim.
Bazı arkadaşların dediklerine gelicek olursak.
Ben artık din dinsiz olayında değilim. Önce düşünmeniz gereken ülke ingilzilerde kalsaydı müslümanlığını yaşayabilcekmiydin? Fatih istanbulu aldı diye başının üstüne koydugun biri, ATATÜRK istanbulu kurtardı diye niye hakaret edersiniz? Ezanı TÜRKÇE okutmuş söylermisin bunun neresi zarar Dinimizi anlıyarak yaşamamızdan güzel ne var? Bu gün dışarda rahatca gezebilmenin ne sakıncası var? Gavur icatları dediniz yıllarca şu interneti kullanmanın ne zararı var? Kendi Güzel Türkçemizi kolayca anlayıp konuşmamızın ne zararı var? EN ÖNEMLİSİ KENDİ VATANIMIZDA HÜR YAŞAMAMIZDAN DAHA GÜZEL NE VAR?
bana bu soruları açıklayın bir daha tek laf etmem.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK<371 Yorumla- +1 yıl
dinden dolayı değil demokrasi adına zerre bir şey olmadığı için eleştiriyoruz
+1 yılAllah'a tapar Ata'ya şükrederim seviyeli bir sekilde severim ve Türkiye'de herkez sevmek zorundadır bizler rahat dolasalım ibadet edelim diye rahatlıktan vazgecmiştir
3712 Yorumla- +1 yıl
Teşkkr ederm eic içn
- +1 yıl
Atam verdigin nimetlere sukur diye mi sukrediyosun. :) allaha tapar allaha sukredirim ataturku putlastirmayin tanrisallastirmayin. Kemalistler yaptiklari her pisligi ataturkle gizleye gizleye milleti ataturkten soguttular. Birakin artik ataturkun yakasi.
- +1 yıl
Atatürk le ilgili taha akyol un "ama hangi. Atatürk" kitabını okursan.
Kitap bittiğinde bir adamın karakter bunalımı yaşadığını çok rahat görebilirsin.
Demokrat mı? Diktatör mü? sosyalist mi? Dindar mı?
hangisini söylemek istersen iste yeterli done var.
Ama hepsini de devrine göre kullanmış.
Neden sence?
"ya bu yasa çıkacaktır ya da bazı kelleler gidecektir" diyen diktatördür.
"Çok partili sisteme geçmek mühimdir" diyen demokrattır.
"Gökten indiği sanılan kitaplar..." diyen dinsizdir
"Bir cuma günü kurban keserek dua ile mevlisi açan" müslümandır.
"Silah atmadsn İstanbul u ingilşzlerden teslim alan" ingiliz mandacısı
"4Milyon altın karşılığı 1. Meclisre vekili ılan batum u rusya ya veren ve taksim de rus generallerin önünde onlardan daha kısa ve küçük heykelini yaptıran" sosyalisttir.
Sence hangisi Atatürk? - +1 yıl
kimse sevmek zorunda değil
- +1 yıl
Yok bu vatanı benim gibi savunma askıyla dolu olanlara bıraktığı için şükreder senin gbi yavsaklara bıraktığı içinde sinirlenirim Allah tektir kçük harfle yazılmaz bu bir önce insan ol kmse putlastırmadı Tanrılastırmadı bu iki yaşasaydı senin gbi yavsaklar böle rahat konuşamazdı buda 3. Ya sev ya da terket.
- +1 yıl
Buna ne içirdiniz ak kimse sevmek zorunda değil kardeşim anlamıyormusun?
- +1 yıl
Zorlayanmı var bn gerekeni sölüyorum sana ne oluyo birader bak dalgana büyümüşmü.
- +1 yıl
Gerekmenin zorlamanın ne anlamı OLDUĞUNU biliyormusun? Türkiye'de herkez sevcek diye bişey yok kabullenin artık arkadaşım
- +1 yıl
Siz bildiğinizi yapın kardesim doğrudur sizin dedğiniz iyi geceler
- +1 yıl
eksileyen low dur madem sevmiyorsun inkilaplarınıda, sisteminide sevmemen gerek karşı koysana yiyorsa
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
62Cevap
+1 yılmerhaba öncelikle zeki akılı bir lider çoğu kimsenin başaramiyacagi zaferlerle imza ati tamam ama irkciydi İslam dusmaniydi Kürt dusmaniydi bir sürü kürdü katletti 1922 de Osmanlı son buldu Osmanlinin Kürdistan dediği topraklari türk toprağı diyerek aldı ve oradaki karşı gelenleri katleti saymakla bitmez misal ben ağrı patnosluyum Ağrı'da 50 bin Kürt öldürüldü gazetedeki başlık temizlik yapılıyor bakım saymakla bitmez bir sürü büyük önde gelen kürdü öldürdü eğer o olmazsa bizim kendimize ait ülkemiz hala vardı Kürdistan' önce Kürtleri savaş için öne atı sonra savaş bitince böyle böyle neymiş herkes türk olacakmış böyle bir zihniyet var mı o olmasa kim bilir nerdeydik en güzel halimizle ülkemizde neyse sevmiyorum nefret ediyorum tiksiniyorum ama saygım var Türkler için büyük bir lider aslını unutmuş Kürtler içinde öyle ama dedemler bahsederdi Atatürk değiştirilmis Atatürk böyle biri değilmiş diyorlardı çünkü birden Alyaş olmuş değişik olmuş yani öyle dediler ztn o değiştikten sonra Kürtlere zulüm edildi camiler yakıldı kuranlar yırtıldı Atatürk yapmis ha konuşmaları da var ama bu yazıyı okuyan kimse soylimi size KÜRT ler ve turkler asla kardeş değildir asla olamazlar o kardeşlik 1906 1 Kasım da Osmanlı bitmeden önce biti ha Türkler benim kardeşim diyen olursa oda bizim kardeşimiz değildir ne Türkiye bizim ülkemiz oldu nede Türkler kardeşimiz olsak olurduk ama biz Kürtler salagiz birbirimize hayrimiz yok neyse bu yazımı bı KÜRT atasözü ile bitirmek isterim DIJMINÊN bâvu gâlâ nâbê dostên mê lâwâ
00 YorumlaElhamdulillahi rabbi alemine vessalatu vesselamu ala rasuline muhammedin ve ala alihi vesahbihi ecmain
değerli kardeşim bu soruyu sorduğunuza göre düşünce hakkımda saygı duymuş olmanız gerekiyor.
ilk önce mustafa kemal denen insana hakaret etmek istemiyorum bir mümin hakaret etmez.
o nun yaptıkları islama ve müslümanlara devamlı bir zarar içindedir
ezanı türkçe okutması
harf inkılabı
tekke ve zaviyeler
aynı zamandada anayasanın değiştirilemiyceğinin ve laiklik ilkesinin devletin yönetim biçiminin değiştirilemeyip aynı zamanda teklif dahi edilmemesi insan haklarına aykırıdır bir toplum şeriat isterse o gelir demokrasi isterse o gelir ilkokuldan beri ''atam sen kalk ben yatam zihniyeti'' ile yaşıyorsunuz.
mustafa kemalin din düşmanlığına inanmıyorsanız size kendi vesika (el yazısı) fotoğraflarıyla tüm tarihçiler tarafından benimlenmiş muhammed mustafa s. a. v e arap uşağı demesi '' ikra bismi rabbikellezi'' safsatası demesini göstermek isterdim.
selam ve dua ile vesselam83 YorumlaAtatürkü seviyorum ama kendi yaptığım bir araştırma var bu araştırmada atatürkün müslüman olup olamadığı çelişkide müslüman olmak zorundada değil şu söze karşıyım atatürk olmazsa olmazdk peki osmanlı devleti olmasaydı atatürk gelebilirmiydi ya da bunu atatürk değilde başka biriside ozmnın şartlarında yapabilirdi bu detayı çok düşündüm osmanlıda olmasaydı başka bir devlet olacaktı atatürk olmasaydı yerinde başka biri olacaktı v. s herşeyi geçtim tekke ve zaviyeleri neden kapattı atatürk buna kızıyorum ismet inönü neden atatürkle beraber ortak karat alıp kuran okuyanı cezalandırdı... he yine söylüyorum atamın yaptığı herşeye sayhım var herkesinde olmak zorunda
47 Yorumla
Soran+1 yılaynen Türkiye sinirlari icerisindeyse saygili olmak zorunda tabii ki her insanin hatalari olur
Soran+1 yılosmanli devleti cokuse gecti ve baska ulkelerin somurgesi haline girmis durumdaydik Ataturk bu ulkeyi bambaska bisey yapmaya calismasi gorusune de katilmiyorum
Soran+1 yılosmanli her acidan karismisti cumhuriyet rejimi sartti zaten bitmisti diger ulkelere gore oldukca geri kalmisti oldukca da yobazlasmis bir ulke nasil ve ne kadar kalkinabilirdiki en dogru ve en mantiklisi cagdas laik bir devlet kurmak olucakti
+1 yılMuhafazakar bir görüşe sahibim. M. K. ATATÜRK Yüce Türk Devleti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı'dır. Kendisine küllenmiş bir devleti yeniden var ederek bir ideoloji kurduğu için saygı duymalıyız. Ne put yapmalı, ne de küfretmeliyiz.
122 Yorumla- +1 yıl
Anıtkabir'e gittin mi bilmiyorum ama oraya gidip de Atatürk'ün kütüphanesini gördükten sonra kendisine saygı duymamak dine hakaret olur. Öncelikle İslam dini İlim dinidir ve ilim sahibine saygı duyulur. Ayrıca Peygamber Efendimiz (s. a. v.) bir Hadis-i Şerifte: "Ölülere sövmeyiniz" buyurmuştur. Bir ölenin arkasından sövmek, hakaret etmek Peygamber Efendimiz'e karşı gelmek olur.
- Aile & Toplum konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yıl"... İrtica ile boğuşmanın istilayı söküp atmaktan daha lâzım ve zor olduğunu belirtmek isteriz. Onun içindir ki, Yunan Harbi'ndeki can kaybının 50 kat fazlasının irtica ile savaşta meydana geldiğini halka hatırlatmak gerekir!"
Falih Rıfkı Atay / Eski Saat (1933), sf 330
Falih Rıfkı Atay: https://tr.wikipedia.org/wiki/Falih_Rıfkı_Atay
Yani Yunan Harbi'nde 9.163 şehit, Çanakkale Harbi'nde yaklaşık 250.000 zayiat veren millet, inkılâplar uğruna 458.000 şehit vermiş. Ve vurgularda, "Bir daha olsa bir daha yaparız." tınısı.
Biri bana bunu izah etsin. (Zekasına güvenen gelsin beri.)10 Yorumla
+1 yılKemalist eğitim sistemindeki tarih kitaplarında yazılar gibi değil herşey. Sizin kemalist eğitim sistemi yüzünden beyniniz yıkanmış. Atatürk ingilizi mi mağlup etmiş fransa italya yı mı ordusuyla savaşmış ta mağlup etmiş? bir kıytırık yunan kuvvetleri önünde kazandığı birkaç zafer var. Nablus meydan savaşında mustafa kemal in komuta ettiği ordunun ingilizler önünde aldığı ağır yenilgiden neden bahsetmiyorsunuz? O savaşta koca ordu ingiltere tarafından imha edildi. Suriyeden çekildik. Çanakkale savaşlarında mustafa kemalin komuta ettiği birliklerin yanlış taktikler sonucu düşman birlikleri tarafından nasıl hızlıca imha edildiğinden neden bahsetmiyorsunuz? Madem atatürk bu kadar iyiydi musulu kerkükü petrol yataklarını neden kaptırdı ingiltereye? Ne pahasına olursa olsun gerekirse ingiltere ye savaş ilan edip alsaydı ya musulu kerkükü? Bir kıytırık güçsüz yunanı yendik goygoyu ile mi kahraman oldu
10 YorumlaAtatürk le ilgili taha akyol un "ama hangi. Atatürk" kitabını okursan.
Kitap bittiğinde bir adamın karakter bunalımı yaşadığını çok rahat görebilirsin.
Demokrat mı? Diktatör mü? sosyalist mi? Dindar mı?
hangisini söylemek istersen iste yeterli done var.
Ama hepsini de devrine göre kullanmış.
Neden sence?
"ya bu yasa çıkacaktır ya da bazı kelleler gidecektir" diyen diktatördür.
"Çok partili sisteme geçmek mühimdir" diyen demokrattır.
"Gökten indiği sanılan kitaplar..." diyen dinsizdir
"Bir cuma günü kurban keserek dua ile mevlisi açan" müslümandır.
"Silah atmadsn İstanbul u ingilşzlerden teslim alan" ingiliz mandacısı
"4Milyon altın karşılığı 1. Meclisre vekili ılan batum u rusya ya veren ve taksim de rus generallerin önünde onlardan daha kısa ve küçük heykelini yaptıran" sosyalisttir.
Sence hangisi Atatürk?41 Yorumla- +1 yıl
Tartışılmayacak olan Atatürk sevgisi değildir.
Vatan ve bayrak sevgisidir.
Kişiler sevilmeyebilir.
Benim düşüncemi söyleyeyim.
Atatürk Osmanlı nın yetiştirdiği en kudretli paşalardan. Büyük emeği dokundu.
Ama sevabıyla günahıyla seviyorum.
Sonuçta insan hata yapabilir.
Onu bir ilah ya da tanrı olarak görenlerden değilim!!!
+1 yılKücüklüğümden beri içimde o kadar büyük bir sevgi var ki tarif edemiyorum
81 Yorumla
Soran+1 yılaynen bunu duymak benim adima inan ki huzur verici
+1 yılMustafa Kemal Atatürk, bir önderdir, başöğretmendir kurtarıcıdır, destan yazan adamdır... Onu hep anıyor ve arıyoruz... 1881 - sonsuza dek... <3
110 Yorumla
+1 yılDikdatörleri sevmem
Hitleri sevmeli miyim mesela?
Her dikdatörün karakteristik özellikleri vardır kimi batılı değerlerle kamufle eder kendini kimi dini değerlerin altına sığınarak
Sevmek zorunda değiliz ayrıca ölülerin bu ülkeye faydası yok 1938 e takılamayız çünkü artık eskidi ve ilericiliği temsil etmiyor
Tartışma niyetinde değilim ama benim görüşlerim bunlar410 Yorumla- +1 yıl
helal kız sanaa
- +1 yıl
@vanquishh hayır başta sistemi değiştirmeye çabaladılar ama kendileri sisteme entegre oldular :D
- +1 yıl
@Uğultu peki bana şunu açıkla bir insan nasıl başka bir insancı olur? Bir insanın kendine ait fikirleri yok mudur? Biri bana Selenciyim dese gül gül bitmezdi :D İkincisi neden ölü birini bu kadar konuşuyoruz? Halen ondan medet ummak niye?
Herkes kendi bireyciliğinde özünü bulabilir bence
Kusura bakma Demokrat olmak içinde atatürke ihtiyacımız yok laik olmak için de milliyetçi olmak içinde
Ben eskiciliği sevmem
Zaten Osmanlı neden yıkıldı geçmişe takıldığı için değil mi? Şu an ki çağa göre Atatürkün fikirleri fazlasıyla eski de kaldı
Onu belki anlarım Atatürk ü sonuçta o cesur kararlı biri
Ama onun arkasına sığınıp onu istismar edenleri anlayamam - +1 yıl
Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Başka bir insancı derken söylemin hoş değil. Ben Atütürkün bana hedef gösterdiği yolda yürüyerek bu ülkenin gelişmesini isterim. Her insanin kendine ait fikirleri vardır. Ama bilgi olmadan fikir olmaz. Atamında bilime fikre verdiği değer bu yüzdendir ki bilimle ilgili bir sürü sözü vardır. Biz bir insandan medet ummuyoruz. Biz bu VATANIN nasıl kazanıldığını unutmamaa çalısıyoruz çalısıyoruz ki Vatanımızın değerini bilelim. O zamanlar Demokratik bir ülke anlayışı ATATÜRK olmasaydı ülkemize yerleşemezdi bunu sende gayet iyi biliyorsun.
- +1 yıl
denemeden bilemeyeceğim ben o kadar önyargılı değilim :) o olmasaydı şu şey olsaydı vs vs başlayan cümleler hep peşin kabulle söylenen şeyler bir geçerliliği yok
- +1 yıl
Benim sözlerimde bir tutarsızlık yok ama şunuda söyleyeyim. Zamanın koşullarına baktığında Atatürk demokrasiyi getirmeseydi yine saltanata dönülecekti. Yani bunda şu boyle oslaydı bu boyle olsaydı olayı yok. Bu tarih bilgisi az olan bir insan bile kesin gözüyle bakacağı birşey. Yinede sevieli bir tartışma olduğu için sagol.
Bu topraklara hizmet veren ve onu kalkındıran her dini-askeri lidere saygım ve sevgim var elbette.. Fatih Sultan Mehmet ten tut Atatürk e kadar. eğer bu gün ben bu ülke topraklarında tasmam olmadan yaşıyorsam İstanbul u alan avrupa ya kafa tutan Fatih ve İstanbul u bu sınırlar içinde tutmayı başaran Atatürk sayesinde.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. M. K ATATÜRK'ü sevmemek için hiç kimse tek mantıklı cümle kuramaz. 1923 yılında bile kadınlarımız bu günden daha rahattı. Şimdi bakıyorum her yer tecavüzcü, tacizci, çocuklara sapıklık yapan insnalarla dolmuş. Kadına saygı yoksa o ülkeden bir halk olmaz.
50 Yorumla
+1 yılDinimi yaşama fırsatı verip gavurlardan ırzımızı ve topraklarımızı kurtardığı için. ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Ü seviyorum ve kahraman silah arkadaşları ve yenilmez mehmetçiğe minnet borçluyum
120 Yorumla
+1 yılşimdi hakareti de aşıp küfür edecekler güzelim hazırlı ol bu insan topluluğu bile demeyelim beyni yıkanmış sürüden mantıklı açıklama bekleme.
100 YorumlaAile & Toplum konusunda 396 cevap paylaştı. Ben de Atatürk'ü severim, sayarım AMA O KADAR. Başkaları gibi onu hatasız olarak kabul etmem, ona tapmam. Yeri gelir eleştiririm, yeri gelir savunurum. Bu ülkenin KURUCUSU değil, KURUCULARININ Başındaki öncerdir Atatürk. Tek başına Putlaştırılmasına karşıyım. Bu ülkenin kurulmasında yüzlerce, binlerce, milyonlarca insanın emeği, teri, kanı var.
Demogoji yapıp kimseyle atışmak istemiyorum. Görüşümü belirmek istedim sadece. Son olarak şunu söyleyebilirim ki ben Atatürkçü değil OSMANLICIYIM...10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGeçmişimizle bağımızı kopardığı için. kurtuluş savaşını kapalı Allah inancı olan insanlarla kazandı savaş sonrasında o insanlar inklaplarına uymuyor diye istiklal mahkemesinde hepsini idam ettirdi. ve daha çok şey. şapka giymeyeni idam ettirdi. saygısızlık olarak algılanmasın gerçekler
44 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılonlar Atatürk çü hoca. örnekleri günümüzdede var ne yazıkki.
Soran+1 yılAtatürk ve Islam zit kavramlar degildir ataturkcu hoca olmasi da garipsenecek bir durum degil
Cevap sahibi+1 yılislam ve Atatürkçülük birbirinin tam zıttıdır. Kuran kapanmak farz derken o kapananları kısıtlamadımı. kuran Hilafete göre devlet yönetin derken o hilafeti kaldırmadımı. kuran Allah kanunları esastır ben size onu izleyip yaşayın diye indirdim derken Diyanet i kurup İslamı devletten soyutlamadımı. Ayasofya camii ini müze yapmadımı. vs vs vs çok var. kur ana ters deilmi bunlar
+1 yılAllaha şükür müslümanız ben demiyorum ki atatürk kötü oda allahın sunduğu kaderi yaşamış ve bir ülkenin kaderini deiştirmiş burada sıkıntı yok sıkıntı , sonradan gelen bazı atatürkçu ayağına dolaşanların atatürkü ilahlaştırıp ondan başka birşey tanımıyoruz demesidir
40 YorumlaCunku onlarca camii kapatti (Ayasofya) sozde hristianlirin onurunu korumak icinmis (kilise acsaydin, camii’yi kapatmak yerine?) kuran toplatip yaktirdi (g0tten birsey uydurupta savunmayin.. hayir, o kuranlar yanlis yazilim vs degildi.. kimsenin yanlis bir kuran yazicak zamani yoktu?) Alimleri yakti (alimler musluman degildi diyenler var, kesinlikle yanlis, musluman olmayanlari neden assin? Raki icmek? Savas zamaninda? (Bunun sarap versiyonu olan Osmanli pasalarini savunmuyorum bu arada)
Peki karisi onu neden bosadi (m@l m@l seyler uydurmayin, gercek vatan kahramanini hangi hanim birakir ki?)
Soy agaci arastirilamiyor?
Diger donemlere arsivlerimiz sonuna kadar acikken Ataturk arsivini neden hicbir Allah’ın kulu sorgulayamiyor? (Neden yasak?)
Adalar? Bir Turk lider sonuna kadar ailesini genisletmek ve soyunu buyutmek icin elinden geleni yapar.. neden biyolojik cocuklari yok? … kafamda deli sorularr00 YorumlaAile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı. Polemik olmaması mümkün bile değil. Bırak sevmemeyi, '' Atatürk şu konuda yanlış yapmıştır'' dediğin an, ohoo mesaj kutun sövenlerle doluyor, sen kimsin l*n diyenler çıkıyori hain diyenler beliriyor, kurduğu ülkede ne işin var diyenler oluyor. Polemik olmaması söz konusu bile değil. 600 tane eksi gelecek bak şimdi mesela.
113 Yorumla- +1 yıl
kürtlüğüne veriyorum
Soran+1 yılsen cok yalnis anlamissin soruyu bir daha oku istersen Kemalistim.
- +1 yıl
kazak üstüne gmlek giymişsin ne Türklüğünden bahsediyorsun
Soran+1 yılyok canim onla alakasi yok kurtluk icin demedim benim soruma verdigin cevap icin
- +1 yıl
@Sarıların-Süleyman senin haddin çapın değil benim ırkımla uğraşmak. Atatürkçüyüm dersin, sorsak Cumhuriyet mitingine gitmekten başka bir şey yapmamışsındır. Ben bu ülke için, ülkenin bütünlüğü için çok şey yapıyorum. Yapacağım da. Kürt olsaydım da bundan utanmazdım dediğim gibi. Her işinize gelmeyeni Kürt diye, her işinize gelmeyeni Arabistan'a gidin demekle bu hale siz getirdiniz. Emin ol, o yolundan gittiğini zannettiğin Atatürk seni görse, seni en çok tenkid edecek insan oydu.
- +1 yıl
devlet kuruluyor burada çovanni kumdan kale yapılmıyor tabikide hataları olacak olmuşturda ama ne olursa olsun ne yaptıysa milleti için yaptı elinden geldiğince iyi bir gelecek bıraktı önemli olan niyettir
- +1 yıl
Ben Atatürk full hatalıdır mı dedim? Eleştirilebilir dedim. Hataları olmuştur, bunlar söylenmelidir dedim. Sen bunu bile Atatürk'e hakaret varsaydın ve kendince korumaya çalıştın. Büyük liderlerin böyle korumalara ihtiyaçları yoktur. Eleştiriye açıklardır. Bu yüzden lider olmuşlardır, anlatabilior muyum? @Sarıların-Süleyman
Soran+1 yılherkesin kendi dusuncesi baska sekilde yargilamak dogru olmaz saygi cercevesinde ise tabii insanlari kurt turk alevi sunni diye yargilamak da dogru olmaz
- +1 yıl
hiç bir şey yapmamışsındır lafını sana yedirtirm boğazında kalır köpek gibi af dilersin
- +1 yıl
engelle bence muhatap olma bir Kemaliste yapılacak en iyi şey onu engellemektir :)
+1 yılKaranlık bir dönemden bahsediyoruz , öncelikle kendi ideolojisi çerçevesinde baktığımız zaman mükemmel bir siyasetçidir kendisi.. ama onun ideolojisini desteklemiyorum , getirdiği çoğu inkılabı da desteklemiyorum.. şunu da es geçmeyelim , sevmesen de sevsen de kimseye hakaret etme hakkı yok kimsenin..
00 YorumlaÇanakkale Savaşları nda 500.000 e yakın asker bir hiç yüzünden öldü. Üstelik bu savaşta ordumuzu bir alman general komuta ediyordu. Neden böyle hiç düşündünüz mü? Sırf almanyanın savaş yükünü hafifletmek için yarım milyon askerimiz feda edildi. Çanakkale savaşları üzerinden hep kahramanlık ve destan goygoyları yapılır. Ama gerçekleri tarafsız bir şekilde araştırdığımızda tüyler ürpertici sonuçlar çıkar.
10 Yorumla
+1 yılsev sevme bu ne ya babam mı dedem mi akrabam mı niye ismet inönüyü sormuyorsun veya o devirde yaşamış başka bir komutanı , diplomatı kaldınız başımızda sevdimi sevmedi böyle şeyleri düşüneceğinize vatana millete faydalı birşeyler yapın kemalizimi din yaptınız başımıza daha nasıl sevelim dinime küfreden müslüman olsa bari.
10 Yorumlaİzmiri yunanlardan çanakkaleyi anzaklardan kurtardığı için sevmiyorlardır.(Tabi ki bu savaşlarda şehitlerimizin, gazilerimizin ve bir çok vatan evladının katkısı vardır)
50 Yorumla
+1 yılOğuz kağandan başlayıp Atatürke kadar milletime hizmet eden tüm türk büyüklerine minnet duyuyorum. Ülkemizin kurucusu olduğu için ve bugün onun sayesinde hak ve hürriyetlere sahip olduğum için Atatürk'ün yeri ayrı.
60 Yorumlabence atatürk bize layık olanı vermiş laik olalım diye ama nerde bizden bir hıyar olamamiş!
72 Yorumla- +1 yıl
laik olmak için atatürke ihtiyacımız yok batılı değerler yeter bize :)
Sevmiyorum, hazzetmiyorum. Sebepleri çok. Kısaca yaptığı içinde bulduğu dönemde çoğu inançlı olan halkı hedefleri doğrultusunda kullanıp cumhuriyet ilanı sonrasında da gerçek fıtratını ortaya koyup icraatlarını yapması. Amacı da tek güç olmaktı zaten, yaptı mı yaptı. Kendisine karşı çıkanları meclis kürsüsünden tehdit eden bir insandan bahsediyoruz. Tabi mono tarih hep yüzeltir atatürkü o ayrı...
21 Yorumla- +1 yıl
tayyip halkı tehdit etti geçen yıl hatırla.%de 50yi zor tutuyorum evlerinde ne demek? bugün dese neyse. Ben de destekledim geziyi ama işin boku çıkınca karşı çıktım. zaten dışarı da çıkmadım. Haa nerenden anlıosunuz siz lafı yaaa dicen. madem öyle adam gibi anlatsın derdini hep bir topu pensilvanyalar bilmemne. bahane hazır. hükümetler sorumlu tutulur kim iktidarda olursa olsun.
+1 yılAtatürk çok önemli bir lider bunu tartışmak burada abes olur fakat sorun onu eleştirilmez kılan insanlarda,, ülkede kemalistim diyen kitlenin bir kısmı sadece batıyı dış görünüş olarak alan insanlar,2014 ün şartlarına göre cumhuriyetin ilk dönemlerini söyleyip atatürke laf söyleyen ne kadar malsa, osmanlı padişahlarını da günümüze göre yargılayanlarda maldır benim gözümde eğer bu ülke gelenklerinden kopmasaydı 100 yıl yerimizde saymazdık (1934 sonrası)
10 Yorumla
+1 yılAtatürk'ü Türk olmayanlar sevmez saymaz zaten, kolay değil Türkçü bir sistem ile kurdu bu ülkeyi arap efendilerini kovduk bu ülkeden
61 Yorumla- +1 yıl
Aynen kardeş katılıyorum.
+1 yıltürklerin atası. sonuna kadar saygı duydugum ve sevdigim bir insan.
80 Yorumla
+1 yılBabaniz belli diye mi ATATURK u sevmezsiniz.
Yasar Nuri Ozturk80 Yorumla
+1 yılBnde sevmiyorum. ama saygi duyorum hele birde kollarina ataturkun imzasini koyarlarya sinir oluyorum. sanki o buyuttu senide onun ismini tasiyorsun. Bnim pekte umrumda degil ataturk
52 Yorumla- +1 yıl
Musluman olma mi sagladi. peki simdiki aistlere ne diyon onlari baska birisi mi kurtardi. ondan once baska liderler va. ataturk olmadan once baskalari icinde savasan vardi onlar olmasaydi ataturk olurmuydu yok. Ataturk sadece basa gecirildi herseyi tek kendisi yapmadi farkli ulkelerdn yardim aldi oyle kazandi. Herseyi size gostermiyolar.
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen şahsen Atatürk ' e tapanlar yüzünden Atatürk'ten soğudum. Atatürk'ten soğuma sebebim onu ilåhlaştıranlar.
52 Yorumla
Soran+1 yılsaygim var fakat yobaz insanlar yuzunden ateist olmakla es deger goruyorum dusunceni
- +1 yıl
kendi fikrin saygı duyarım.
Atatürk'ü sevmeyene saygım yok , bu ülkede de onların yeri yok.
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbi kaç cevaba baktım hep din hep din. Anlamıyorum neden Atatürk deyince konu düne geliyor kii?
34 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum..
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=lZ-KajhkqMU
Şimdi anladın mı niye dine geliyor...
Cevap sahibi+1 yılYa ben şunu diyim. Ben Atatürkğn sadece liderliğini seviyorum. Diniyle falan ilgim yok ilgilenmiyorum bile. @Zeki_Cocuk
- +1 yıl
Din anlaşmalarını bozduğu için yaw neyse be max yaşın kaç 11
+1 yılNasıl şehit ve gazilerimize saygı duyuyorsak Ata'ya da saygı duymak zorundayız diye düşünüyorum. Adam Gazi ve üstelik İstiklal harbine önderlik etti. Bu ülke çok şey borçlu o adama.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 461 cevap paylaştı. seviyorum, anıyorum... sevmeyene çamur atana lanet okuyorum
70 YorumlaBenim Atam da Hz. İbrahim a. s Önderim ise Hz. Muhammed 'sav ' dir.
Başka ata bilmiyorum ben.60 Yorumla
+1 yılAllahın emri islamı inkar eden babanız olsa bile onu dinlemeyin
60 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Allaha tapan bir zihniyetide ataya şükreden bir zihniyetide sevmem mustafa kemali hiç sevmem.
1116 Yorumla- +1 yıl
Ama onun belirlediği standart Türk bayrağını profilinde kullanıyorsun. Ben seni eldivenle sevebilirim?
- +1 yıl
bu türk bayrağını o belirlemedi bilgi eksikliğin var
- +1 yıl
en iyisi engelle sende benim yaptığım gibi :)
- +1 yıl
İnsanları aydınlatmak için yorumla aksine görüşlerini açıkla ve tartışmalara girme :) yeni stratejim :)
- +1 yıl
engelle ya :) O daha iyi bir cevap bence çünkü karşıdakiler kendilerini bir başka adamla açıklamaya çabalıyorlar yani kendi fikirleri yok başkasını benimsemişler ne diye muhatap olalım :)
- +1 yıl
@Єναηєscєηcє bu ülke de zaten çok rahat bir şekilde %70 lik kısım mustafa kemali sevmez. ak partililer sevmez, alperenler sevmez, mhp lilerin bir kısmı sevmez, hele kürtler hiç sevmez.. yani bu ülkede mustafa kemali seven chp den başka zihniyet yok o da %25 :) hadi dsp falan topladın en fazla olacağı %30 işte sana :)
mustafa kemale tapanlar ölenler onun uğrunda öldürenler var biliyosun demi :)) hani diyarbakırda heykelini yaktıklar başıyla top oynadılar.. ne yaptı bu ataseverler? :) - +1 yıl
hiçbir şey bence artık o kitlede yavaş yavaş eriyor atatürkü batıcı diye göstermeye çabalıyorlar ama ne batıcı nede dindar bildiğin askeri devlet militerist İnsan hakları çok geri de çok tek parti zihniyeti işte
https://tr.wikipedia.org/wiki/Tek_parti_rejimi - +1 yıl
Єναηєscєηcє sen ne kadar low bir insansın ya
- +1 yıl
low derken? mesela sana bir engellenecek kişi daha çıktı :)
- +1 yıl
engellemek iyidir :) Keşke günlük hayatta da böyle olsa :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılo kadar adam içiyor ayyaş diyorsunuz yanındamıydınız içerken sarhoş sarhoş mu kazandı o kadar savaşı madem öyle adam sarhoşken bile ülkeyi şimdikilerden daha iyi yönetmiş bu kesin
30 YorumlaSaygıdan bahsediyorsun zihniyet falan diyorsun bu ne çelişki
50 YorumlaBen ise milliyetçi bir okadar vatanperver bir kişilikteyim. Bende anlamam ve anlamda veremem öylelerine... Yerin dibi gibiler.
20 Yorumla
+1 yılben de kemalistleri anlamıyorum dayatmacı sevgi mi olur allasen.
52 Yorumla- +1 yıl
olmaz olmuyor da zaten :)
- +1 yıl
bak benim gibi seven birini bile artık dayata dayata öyle bunaldım ki tamamen kaçtım :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım ondan bundan duyduğu bilgilerle gelip burada polemiğe girerler şimdi
40 YorumlaÜlkeyi işgalden kurtarmış, softanın, mollanın baskısından kurtarmış, adam gibi adam hiç sevilmez mi? Sevmeyenler eskisi gibi rahat din istismarı yapamayan , rahatça badeleyemeyen yobazlar sevmiyordur sevmiyorlarsa.
10 YorumlaSeviyorum ama tapmiyorum
anit kabire gitmiyorum ama dua okuyorum40 YorumlaBurada sormasaydın keşke, eğitim seviyesi düşük cahil angutlar moral bozacak şimdi
30 Yorumla
+1 yılBen sevmem, EN BÜYÜK ATAM FATİH SULTAN MUHAMMED HAN HAZRETLERİ... EN BÜYÜK İNSAN PEYGAMBERİMİZ, ÖNDERİMİZ VE LİDERİMİZ HZ. MUHAMMED MUSTAFA (S. A. V)' DİR
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiraz göze batıyo... "Sevmek zorundasın" imaları... Bu ülkede Atatürk'ü koruma kanunu diye bir kanun var.. Peygamber için bile yok bu... Sevmiyo değilim ama... Atatürk'ü sevmeyi iticileştirdi ona tapanlar
20 YorumlaBenim Atamda Önderimde Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri.
3116 Yorumla- +1 yıl
@denizarzu kim o satan Hükümdar?
- +1 yıl
Malta adasına kaçan padişah diye bir araştır bakalım. Sevr'i imzalayanlar kimlerdir diye de araştırabilirsin. Milli mücadeleyi verenlere idam kararı çıkartan, terörist damgası vuran padişah kimdir diye de bir kenara iliştir. Fatih, Sezar hayranı bir hükümdardır ayrıca kimse bunlardan bahsetmezken Atatürk batı aşığı damgası yiyebiliyor.
- +1 yıl
Ben sana bir soru sordum sen nediyorsun? @denizarzu
- +1 yıl
+++++
- +1 yıl
bu hayatta kimse mükkemmel değildir :) Peygamberlerin bile istemsiz zerre denilen hataları varken mükemmel demek saçma :) Romeo bilidirm için kusura bakma lütfen :) Sen anlarsın beni
- +1 yıl
SENİN GİBİ TÜRKLERİ ALLAH KORUSUN @Romeooooo
- +1 yıl
Arkandayız, DESTEKLİYORUZ SENİ @Romeooooo
- +1 yıl
İngilizler atatürki niye sever, atatürk ingilizler beni sever sözünü niye söyledi. Atatürk ölünce ingilizler neden yas tuttu üzüldü bakalım birazda onu düşünün. Atatürk hiç bir zaman özgün bir lider olmadı, işi gücü batıyı kopyalamak, batı hayranlığı... Şapka devrimiyle hangi ülkelerden gemiler dolusu şapka alındı, kaça alınıp kaça satıldı hangi ülkeler zengin edildi birazda onları araştırın atatürk hayranları...
- +1 yıl
fatihim pazardan allah korusun nazardan
- +1 yıl
@Єναηєscєηcє daha önceden engellemişsin zaten Allah'ın low u :D
- +1 yıl
ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN
Atatürk ü sevmeyen türk değildir ama günümüzde Atatürkçülük dinsizlik dindarları aşağılamak ve küçümsemek haline geldi. Kemalistler dini önemsemez ve onemseyenleri de sevmez. Ör: Türkan saylan.
00 Yorumla
+1 yılsevmiyorum sevmekte zorunda değilim saygı duyuyorum sadece. benim atam osmanlı mustafa kemal değil.
59 Yorumla- +1 yıl
Biraz tarihi arastır son zamanlar osmanlı kime hizmet etmiş öğren ilk zamanları demiyorum sonları bn osmanlıyıda seviyorum Atatrk'üde gereksz yorum yapmayn
- +1 yıl
bu sorular da iyi oluyor baya kişi engelliyorum :) sen dene bence amyleeches :D
- +1 yıl
@Єναηєscєηcє tamam kardeşim :D
- +1 yıl
Düzgn konuşmamakta cahillik belirtisi haklısın niye Türkiyedesin baska ülkeye git sıradan tayyipçiler sizi.
- +1 yıl
Bilmiyo bilse oda öyle düşünmez kimseyi yadırgamıyoruz ama tabi tayyipin yönettiği Türkiye'de doğru sölemek suçtur poliste savcı hakimde onun elinde nede olsa cesaretli yürekli olun biraz serefinizi yitirmeyin hak yiosunuz sadece Atatürk değil silah arkadaslarıda var bu ülkeye faydalı olan ama sonradan hainlik yapmayan sadece Atatürk'tür tarihinizi ii arastırın
- +1 yıl
ayyy çokta umrumdu şu dedikleriniz varyaaa tırtttttt :D:DD:dd
+1 yılAtatürk'e sevmiyorum yalan yok SAYGI duyuyorum sevmeme nedenim Atatürkçü kesimdir.
31 Yorumla- +1 yıl
aynen
+1 yılBen sevrrdim ama ataeistler yuzunden savudum cunku takmislr ataturk olmasa sen olmsn annen olmz nah olmz brni yaratan allah ve beni bir aciz insanmi yaratilmama vesile oldu
10 Yorumlaben de kemalist zihniyetini hiç anlamıyorum, hele kılıçdaroğlunu hiç. D
30 YorumlaUlu Önder Mustafa Kemal Atatürk
110 Yorumla
+1 yılAtamı sevmeyenlerin canı cehenneme!
40 Yorumla
+1 yılSaygı ile Sevgiyi bir birine karıştırmayalım. Kimse kimseyi her ne yaparsa yapsın sevmek zorunda değil, ama bazı insanlar yaptıkları ile saygıyı hak ediyorlar
00 Yorumla
+1 yılMantığı olmadığı için sevmiyordur zaten
40 Yorumla
+1 yılUzun uzun yazmayacağım ama kendisi insanları şapka takmıyor diye cezalandıran bir diktatördü
10 Yorumla- Devamını Gör (25)
Devamını Gör(70)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem