Asker, Bilim Adamı, Siyasetçi ve Yazar Mustafa Kemal Atatürk ne yaptı? Benim bildiklerim; Milli Mücadelenin en önemli ismiydi, millete liderlik etti, ve insanlardan aldığı güçle müthiş zekasını birleştirip imkansızı başarttı, milletlere karşı savaştık ve katkılarıyla galip geldik, hür olduk. Cumhuriyet ilan etti, yönetimi aileden alıp halka verdi (ağalığa son verdi diyebiliriz) Kadınlara bir çok hak tanıdı başta seçme ve seçilme hakkı, Köy Enstitülerini destekledi, köylünün yanında olup onlara destek verdi, Sağdan sola yazan bizleri ileriye taşıyarak latin alfabesini getirtti,
Aklıma gelmeyen ve klasik olarak bilinmeyenler dışında bildikleriniz var mı merak ediyorum doğrusu.
Halifeliği kaldırması onu sevmememdeki en büyük etki gerisini pek düşünmedim bile Halifeliği neden hangi amaçla kaldırabiliyor ki onun haddine mi? cidden meraktan soruyorum Atatük kim ki Halifeliği kaldırıyor Tüm müslümanlara sorarak mı kaldırdı
Laik mi :D diyaney işleri var ken mi? Tesettürlü kızları artık ünilere alırlarken mi hahahah :D hacı RTE yi hiç sevmem ama Kemalistleri tek başına silip süpürdü adamı durduramıyorsunuz nerde o zorla cami kapattıran güçleriniz? kuranı türkçe okutan ordunuz? kuran öğreten imamları öldüren gücünüz nerde :D ben söyleyim plajda bikini giyiyolar
En İyi Cevaplar