Güncellemeler
+1 yıl
Bunu kötü bir niyetle sormadım. Kesinlikle ırkçılık yapmak gibi bir düşüncem yok. Sadece merak ediyorum.
Bütün Yahudiler, Müslümanlardan nefret mi ederler? Yahudilerin, Türklere karşı bakış açısı nasıldır? Yahudi inancına göre Türkler, Yecüc ve Mecüc kavimlerindenmiş diye duydum. Bu yüzden mi Türklerden nefret ediyorlar? Ortodoks Yahudilerinin, Türklere ve Müslümanlara karşı bakış açıları nasıldır? Ortodoks Yahudileri, İsrail Yahudilerinden farklı olduğu için onların bakış açılarını ayrıca merak ediyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Hayır değildir yahudileri severim
Hmm anladım
Yahudiler kıskançtır , Hz Muhammed sav neden bizden cikmadi çoğu peygamber bizim içimizden cıktı bize geldi diye kiskanclik ediyolar ondan dolayı inatlik :var yoksa adları gibi Müslümanlığın hak olduğunu bilolar bizlere gicikligi ise Turkler Osmanlıdan önce ve zamanında şu an dahil Islamin sancaktarligini yapmıştır ondan dolayı kin düşmanlık yapabilirler ama sunu onlarda biliyor geliyor gelmekte olan Türk hakimiyeti Islamin yeniden dirilişi
Evet, İslam'ın yeniden yayılmasını istemiyorlar ve bunu çekemiyorlar, Peygamber Efendimize karşı kibirli davranıp ona inanmamışlar, Efendimizi kaç kere öldürmeye çalışıp Müslümanlara eziyet etmişler ve hala da eziyet etmeye devam ediyorlar, Osmanlı'da her ne kadar diğer milletler de olsa, Osmanlı padişahlarının anneleri her ne kadar Türk olmasa da Osmanlı Hanedanlığı, kendini her zaman Türk olarak atfetmiştir, diplomasi ilişkilerinde Türk olduklarını belirtmişlerdir, bu yüzden Osmanlı'nın Türklerin atası olduğunu biliyorlar ve İslam'a sahip çıkan bir milleti kabullenemiyorlar ama Yahudilerin hepsi bu şekilde mi, aralarında Müslümanlara ve Türklere saygı duyan yok mu?
Var onlarda kendi aralarinda ayrışıyorlar ama azınlık yani onların kötü olan kısmı çoğunlukta
Hmm, Haredi Yahudilerinin konuşmasını dinlemiştim, siyonizme karşı olduklarını ve Müslümanlarla barış içinde yaşamak istediklerini söylüyorlardı ama Harediler azınlıkta galiba, siyonistler çoğunlukta maalesef
yahudi bi kız arkadaşım olmuştu. ırkçı değil de kendilerini hep üstün en üstün görüyorlar. ve hepsi de zengin :D
Hepsinin zengin olduğunu biliyorlar, ben Türk olduğum halde kendi ülkemde onlarınki kadar rahat bir hayatım yok, kendilerini her konuda mı üstün görüyorlar, mesela şöyle mi: En güzel yemeği biz yaparız, en iyi kıyafetleri biz dikeriz, diğerleri hiçbir şey yapamaz gibi mi, bir örnek verdim sadece
En üstün ırk olduklarını tüm dünyanın elinde olduklarını düşünüyorlar.
Ay ne saçma bir düşünce
ailesinin evine gittim 1 defa bu islammı dediler bana :D sen düşün artık.
Oo, kendilerinden olmayan insanlara karşı bayağı ırkçılar o zaman
onlarda ırk yok din var o kitapta yazan neyse o var. uzun hikaye ya boş ver :D
Hmm anladım ama herhangi bir dine inanmak, bir insanı üstün yapmaz bence, ben Müslümanım diye onlardan veya Hristiyanlardan üstün olduğumu düşünmüyorum, onlarınki bayağı saçma bir düşünce
binlerce yıldır böyleler ki.
Evet, kibirlerinden Peygamberlerini bile öldürmüşler ama hepsi mi böyle acaba çünkü Haredi Yahudilerinin konuşmasını dinlemiştim, siyonizme karşı olduklarını ve Müslümanlarla barış içinde yaşamak istediklerini söylüyorlardı, Harediler ayrı bir mezhepmiş
Yahudiler Naziler yüzünden diri diri yakıldı geçmişte. Kimseyi ırkına göre yargılamayın.
Off şu yorumlara bak yobaz kaynıyor yobazz!
Ben kimseyi yargılamıyorum, Nazilerin bu tutumuna da karşıyım zaten, ırkçılık yapmak gibi bir amacımın olmadığını söyleyerek bir soru sordum sadece
Seni hedef alarak söylemedim zaten.
Anladım, pardon, yanlış anlamışım 😆
Ben bi yahudinin ırkcılık yaptığını görmedim birbirilerini tutarlar ama ırkcılık olmaz onlarda
Ama Filistinlilere karşı ırkçılık yapıyorlar ve geçenlerde İsrail'e giden Anadolu Ajansı ekiplerini taşlamışlardı
Arabalarla yıllardır savaş içindeler ülkeleri için savaşıyorlar
Aslında Filistinlilerin ülkelerini ilk başta onlar işgal ettiler ama bundan 100 yıl önce yaşayan Filistinlilerin hatası bu, Osmanlı'ya ihanet ederek topraklarını Yahudilere sattılar, sonuç bu oldu işte, dedelerinin yaptıklarının cezasını torunları çekiyor
Adamlar orada ortada kalmışlar kendilerine ülke kabul ettirmeye çalışıyorlar bu tüm müslümnalarla alakalı bi durum değil sadece bölgedeki müslümanlarla anlaşamıyorlar
Yani bütün Müslümanlardan nefret etmiyorlar mı? Sadece kendi bölgelerindeki Müslümanlardan mı nefret ediyorlar?
Şu an ya da yıllardır kimlerden zülüm gördüyseler onlardan nefret ediyorlar
Müslümanlardan herhangi bir eziyet gördüklerini duymadım, asıl nefret etmeleri gerekenler Naziler ve Nazi destekçileri olmalı
Müslümanlardan bi eziyet görmediler tek sorunları 5 milyonluk nüfüs ortada kalmış ülke istemeleri Avrupa’da özelikle Almanya’da olanlar insanlık dışıydı çok yahudileri yok ettiler
Nazilerin tutumuna ben de karşıyım ama eğer illa ki toprak istiyorlarsa Filistin'e bağlı özerk bir şehir devleti kurabilirler, Müslümanlara eziyet etmelerine gerek yok, diplomatik anlaşmalarla bu sorun çözülebilir
Müslümanları sevmezler evet
Bu arada giresunlu musun
Giresunlu olduğumu nereden anladınız?
Haredi Yahudilerinin konuşmasını dinlemiştim, biz siyonizme karşıyız, Müslümanlarla barış içinde yaşamak istiyoruz diyorlardı, hepsi de nefret etmiyor galiba
Büyük ihtimalle aynı yerde yaşıyoruz seninle yahutta akrabalarınla kfksksj
Nerede yaşıyorsunuz ve Giresunlu olduğumu nereden anladınız?
boş ver yavrum dikkat et kendine
Mikrobiyoloji ile ilgilenir misin
Ben İstanbul'da yaşıyorum, ilgi alanlarım sizi ilgilendirmez, mikrobiyoloji gibi şeylere ilgi duymam, bizim akrabalarımız İstanbul'un her yerine dağılmıştır, Bal soyadlı bir Giresunluyla karşılaşmanız normal, haddinizi bilerek konuşun lütfen
Saygılar efenim geceniz güzel olsun burada tanıdık bulmak güzelmiş 👋👋
Biz diğer Giresunlular gibi değilizdir, birlik beraberlik ve dayanışma içindeyizdir, sülalemiz bütün Türkiye'ye dağılmıştır, özellikle İstanbul'a, biz Giresun'un büyük bir aşiretiyizdir, sizi aşiretimdeki diğer insanlarla da tek tek tanıştırabilirim isterseniz. Sülalemdekiler, bir hanımefendiyle nasıl konuşulması gerektiğini size öğretirler.
Takıntılıyız galiba sıkıntı yok neyse ciddiye bile almıyorum aşiretin beni ilgilendirmez senin akrabalarından benim için adam öldürecek kadar yakın olanlar var kimin ne olduğunu iyi bilirim ben. Sen keyfine bak geçen güzel olsun. Ha şunu da biliyorum hiçbiri de kendi kızlarının böyle bir sitede olduğunu bilmek dahi istemezler o kadar tanıyorum. Yazma boşa kendini yorup çünkü bakmayacağım bu soruya bir daha.
Biz bu sitede halamla beraber takılıyoruz, akrabalarımdan çoğu kişi biliyor bu siteye üye olduğumu, ben bu siteyi yararlı bilgiler için kullanıyorum, abuk subuk şeyler için değil
Allah belasını versin o yahudilerin
Müslümanlara eziyet eden Yahudilerin Allah belasını versin
Hepsinin boş ver ayırma
Ama Haredi Yahudilerinin konuşmasını dinlemiştim, siyonizme karşı olduklarını ve Müslümanlarla barış içinde yaşamak istediklerini söylüyorlardı
Müslüman degiller ve dünyanın sonunu da bu yahudiler getirecek. Karsiysa engel olsunlar
Evet, her yere yayılmışlar, Rotschild gibi tehlikeli ailelere yardım ettiklerini duymuştum, masonlar gerçekten çok ırkçı ve tehlikeli işler yapıyorlar, bahsettiğim Harediler ise siyonistlere karşı eylem yapmışlar ama sanırım azınlıkta oldukları için pek bir şey yapamıyorlar, okullarındaki öğrencileri siyonizme karşı olarak yetiştiriyorlarmış ve bu mezheptekiler sürekli doğuran ve çoğalan insanlarmış, inşallah sayıları siyonistleri geçer de Müslümanlar, siyonistlerin eziyetlerinden kurtulur
Umarım kurtulurz veya bu kesime karşı çıkacak bireey sayisi artar
İnşallah öyle olur. Allah, müslümanlara birlik beraberlik ve dayanışma versin
Gerci muslumanlarda da o yok.. olsa şimdiye kadar bu kadar ezilmezdi
Evet, maalesef. Müslümanlar, kendi içlerinde çok kutuplaştılar ve bunları yapanlar da İngilizler. Sonradan oluşan birçok İslam mezhebini İngilizler uydurmuşlar. Gerçi Peygamberimizden sonra Müslümanlar zaten bayağı bir kutuplaşmaya başlamışlar.
Cok mezhep var tek kitap. var ama herkes bir kitap peygamber etrafında toplanmiyor. Körü körüne başkalarının dediklerine inanıyor. Buda cahillikten. Acip kurani okusa ogrense baskasinin aklina ihtiyaçi kalmaz
Evet, birilerinin peşine takılıp onun her dediğini doğru kabul ediyorlar. Misal: Bir şeyhin kulu kölesi oluyorlar, o ne derse desin sorgulamadan doğru kabul ediyorlar. Bu, taklidi imandır. Bütün Müslümanların, tahkiki iman yapması gerekir.
Ulke olarakta en büyük sorunumuz okumak. Bir cihaz bile alsak nasil. kullanilir okumuyoruz ben bilirim kafasi ile hareket ediyorz
Halkımızı bu konuda bilinçlendirmek için çalışmalar yapılması lazım, elimde imkânım olsa halkı bilinçlendirme çalışmaları yaparım ama nafile
Müslümaniz hepimizde hemen hemen biliriz Kur'an'ın ilk ayetinin oku olduğunu. Ama kacimiz kurani turkcede olsa okuduk 1 seferde olsa. Hala yok sakal birakmalimiyiz. Yok abdesti ne bozar. Orucu ne bozar peşindeyiz her sene ayni şeyler çünkü okumuyoruz ogrenmiyoruz araştırıyoruz. Birisi soylesin tamamdayiz
Evet, çok doğru, bizim toplumumuz okumaya ve araştırmaya üşeniyor, bilgiler hemen ayağıma hazır gelsin istiyor, bu sefer de din tüccarları tarafından kandırılıyor, o din tüccarlarını da Allah kahretsin, kimi diyor ki su içmek orucu bozmaz, millet araştırmadan etmeden buna inanıyor
Gelecekler nesiller inşallah bu yanılgıya düşmez okur araştırır öğrenir bu cahil zihniyetten kurtuluruz
Amin inşallah
Bize de düşen kendi evlatlarımızı ve çevremizi okumaya tesvik etmek