Madem öyle, en şanslı 2. kuşağı yazın bari 😏💁
Sizce en şanslı kuşak hangisi?
Madem öyle, en şanslı 2. kuşağı yazın bari 😏💁
Sessiz Kuşak (Silent Generation) 1925- 1945
Bebek Patlaması (Baby Boomer) 1946- 1964
X Kuşağı 1965- 1979
Y Kuşağı 1980- 1999
Z Kuşağı 2000- 2012
Alfa Kuşağı 2013 ve sonrası
X kuşağına ait, 69' lu birisiyim ve bence her yeni gelen kuşak, daha şanssız, daha mutsuz, fiziksel ve mental anlamda öncekilere göre daha çok sorunlular.
Geçmişi yaşamış , daha öncekileri de gözlemlemiş birisi olarak , yeni nesillerin dijital dünyanın içerisinde adeta hapsolmuş, şanssız bireyler olduğunu görüyorum.
Bu konuda sizin fikriniz nedir?

X ve Z kuşağı en şanslı olanlar en şanssızı ise y ve alfa kuşağı, alfanın durumu içler acısı hatta en verimli kuşak y kuşağı en verimsiz kuşak ise z kuşağı adı üstünde zart zurt zort kuşağı kendinden önceki kuşakların oluşturduğu alt yapı ve donanımın kaymağını yiyen ama kendinden önceki kuşaklarada sanki üzerine bir şey koyabillmiş gibi tepeden bakmaktan başka bir meziyeti olmayan kafede mekanlarda armut gibi dolaşan oturan hazıra konan marjinal olunca kendini üstün zeka zanneden 40 yaş üstünü aynı potada eriten boş teneke kuşağı bildiğin pompalama başka bir şey değil. Bütün illaki diğer kuşaklarda ülke için faydalı olacak çok insan vardı ve vardır mutlaka ama bir y kuşağı gibi olamaz bu ülkede bütün kuşakların dehaları hakettiği konuma geldi fakat y kuşağındaki dehaların çoğu x kuşağının sağ sol çatışmasından ötürü gün yüzüne çıkamadı çoğu yok oldu ziyan oldu.
Hatta ne kırkı otuz yaşını da dahil ediyor
X kuşağa kadar daha mutlular sonrasın da yaşıyoruz biz bu hayatı diyen güvensiz içi boş anlık duygular depresif çaresiz korku dolu kimseye güvenmeyen ama güven tam gaz tembel kitleler geliyor azınlık da olan zeki araştırmacı gençleri ayrı tutuyorum.
x kuşağıyım ama Bebek Patlaması (Baby Boomer) 1946- 1964 kuşağı bence aşk açısından daha mutu bir zaman geçirmiş. Ayrıca teknolojinin hiç olmadığı ve insanların birbirine ihtiyaç duyduğu sosyal ortamların zorunlu olduğu için de güzel dönemmiş bence.
Cevap
9Cevap
Bence 2000 den sonra doğanlar
X kuşağı çok şanslı abi. O koltuhu bir türlü bırakmadılar ki bize sıra gelsin😀😀😀
Bebek patlaması döneminde geleydik dünyaya eyiydi bak
y kusagi diyorum
cunku 90larda cocuktuk
Şanslı kuşak yok her devrin kendine has problenleri ve güzellikleri mevcut
y kuşağı veletlerinden bırı olarak en şanslı neslin bizimkıler oldugunu savunuyorum her yonuyle olmasa da ağır basan taraf dıyelım
Y kuşağı diorum 80 sonu 90 lar harika ❤️
Y kuşağı hem şanslı hem çok şanssız
Y kuşağı. Bir köprü adeta. Bu yüzden deliyizz
Sana tamami ile katılıyorum. 60'lar bence🙂
Bizim kuşak hangisiyse o işte..
Y kuşağı bence.
Her kuşak dünyanın gerisinde ve şanssız.
Silent
75-85
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?