Sizce Z kuşağı ne durum da? Olumlu veya olumsuz düşünceleriniz nedir? Z kuşağından umutlumusunuz?

Sizce Z kuşağı ne durum da? Olumlu veya olumsuz düşünceleriniz nedir? Z kuşağından umutlumusunuz?
Z kuşağı bizlere göre daha bilinçli, ufku daha açık, daha sosyal... Ama maalesef fazla saygısız, büyüklerine, doğasına, tarihine karşı saygısızlar. Hepsi için geçerli değil ama bir çoğu böyle. Tarihi değerleriyle alay edip buna kara mizah diyorlar.
bu tarz genellemeler yanlış bence. bir kaç genç dediğin gibi diye bunu bütün 2000 sonrası insanlar böyle olarak genellemeyezsn. ailenin yetiştirme tarzına bağlı saygısız gençler de ortaya çıkıyor çok saygılıları da var
Adam genelini söylemiş zaten
@asdfghjklasdfgjsks genelinin böyle oldugunu nasıl anlıyorsunuz? detaylı araştırma mı yaptınız? yoksa çevrenizdeki insanları genele mi vuruyosunuz
Çevremde görmeme gerek yokki burada bile full Z kuşağı dolu verdikleri cevapların ne kadar canım olduğu da aşikar
@kafalılaklak Genç dostum lütfen bir kez daha oku. Orada çok önemli bir cümle var "Hepsi için geçerli değil" Bu cümle genelleme olmadığının göstergesidir...
Muhalefet olmak için herşeyi deniyorlar işte
Detaylı bir araştırmaya gerek yok. Kullandığımız sosyal medya mecralarının hepsi bir araştırma kanalı zaten. Gençlerin yaptığı paylaşımlar, yorumlar çoğu rezalet. Sen öyle olmayabilirsin. Üstüne alınmana gerek yok. Ama Neşet Ertaş gibi bir halk sanatçısıyla bile dalga geçecek kadar duygusuz bir nesil yetişiyor. Neşet Ertaşla dalga geçiyorlar adına da kara mizah diyor
Her konuda dalga geçiyorlar bilim siyaset tarih tek dertleri kpop anime starbucks instagram tiktok ateislik deistlik abuk subuk şeyler bunlar nasıl anne baba olacak merak ediyorum
@asdfghjklasdfgjsks benim öngörüm yeni neslin bir kısmı hariç büyük bölümü anne baba olmayacak. Eskaza çocuk sahibi olanlarında çocukları potansiyel uyuşturucu bağımlısı olacak. Çünkü ebeveyn sevgisi ve ilgisi olmadan belki de sokaklarda büyüyecek. Belki abartı gelir ama yeni neslin yine çoğu genç yaşta ölecek (Uyuşturucu krizinden, trafik kazalarından, tecavüze uğrayarak vs vs) Öyle bir dönemdeyiz çünkü. Bu konuda ailelere çok büyük yük düşüyor. Çocuklarını iyi korumalılar
Evet zaten zinayı normalleştirdiler kuralsizlik özgürlük diye diye orada burada tuvalet köşelerinde doğup büyüyen o kinadiklari dilenci çocuklardan milyon tane olacak birey zina diyoruz biz buna iğrenç bir dönem keşke daha erken dogsaydim da bu yıllara gelmeden ölüp gitseydim
@asdfghjklasdfgjsks Ölüp gitmek değil aslında gençlere olumlu yaklaşıp, doğru olanı anlatmalı. Ailede başlayan eğitimi sokakta devam ettirmeliyiz.
Zor biraz ben açıp sokak röportajları izliyorum anında kapatıyorum
@asdfghjklasdfgjsks 😒😒😒
Cevap
4Cevap
Hayır asıl eski kuşak öyle
Buna evrim denir. Biz de zaman geçtikçe evriliyoruz işte. Yalnız geriye doğru evriliyoruz, orası biraz sıkıntı...
Bende z kuşağıyım alakam yok yeni olan hiçbirşeyi bilmiyorum eski şarkılar eski diziler filmler izliyorum 2002 doğumluyum
ailede bile her üye birbirine benzemezken bütün 2000 sonrası doğumlular için aynı bir genelleme yapmak yanlış olur.
Pek bir şey düşünmüyorum haklarında
saci boyatan yolunu mu kaybediyor kwlugğdn
Yolu şaşırdılar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?