32 yaşındayım ve hâlâ bekarım, hâlâ diyorum çünkü çevremdeki herkes evlenip çoluk çocuk sahibi oldu ama ben kafa dengi birini bulamadım, çevremdeki herkes bana evde kalmış zavallı gözüyle bakıyor sürekli birileri ile tanıştırmaya çalışıyorlar ama tanıştırdıkları insanlar da ipsiz sapsız işi olmayan tipler ben de bunları istemeyince burnu havada kimseyi beğenmiyor diyorlar arkamdan, aynı şekilde evde de ailem sürekli evlenmem yönünde baskı yapıyor psikolojim o kadar bozuldu ki
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kesinlikle haklısınız. Bende düzgün bir aile kurmak için senelerce çabaladım olmadı. Ha bizde baskı yapan yok ama işte aile olmak güzel bir şey.
Bence Sebepleri ve sonuçlarını birçok gerçek ile gösterin. Söyledikleri kişileri araştırın ve elinizde argümanlar ile gelin. Sosyal medya dünyayı küçültüyor. Bir sıkıntısı varsa elinizde argüman olur ve çokta iyi olur. Psikolojinizi bozmayın. Aileniz yalnız kalmanın zor olacağını düşündüğü için böyle davranıyor olabilir.
Peki hiçmi istemiyorsunuz evlenmeyi?
03 Yorumla
Soran+1 yılTabiki istiyorum ama statü olarak bana uygun biri olsun istiyorum, karşıma eş adayı diye çıkardıkları kişiler hem maddi hem manevi yönden benden daha aşağıda olan insanlar, ben de hayır deyince bu sefer kimseyi beğenmiyor oluyorum
- +1 yıl
Haklısınız. Zira aile çok başka bir şey. Muhabbet ederken bile bir seviye tutturulmalı. Manevi
Olarak inanç olmalı, ayrıca sicili temiz olmalı. Ne bileyim eşiniz olsa telefonu isteseniz buyur diyebilmeli. Hatta telefonu bırakıp gidebilmeli. Ev işleri, yemek vs yapmalı. Bunları söylememin sebebi yalınız itibari ile daha seçici olacağınızı düşündüğümden. Yalınız daha genç ancak yinede hayatı güzel yaşayacak yaştasınız. Peki bunları ailenize söyleyince ne söylüyorlar
En İyi Cevaplar
suç değil aşkım. kimseyi sallama sen, hepsine kulak tıka. 32 yaşındasın yahu, kendi kararlarını gayet alabilecek ve kendin için doğru olanı seçebilecek yaştasın. üzgünüm ama diğerlerini ancak b*k yemek düşer, kapatsınlar çenelerini. evlenmeyince zavallı falan da olunmuyor, ne alaka ya? herkes evlenip çoluk çocuğa karışmak zorunda mı kaçıncı yüzyıl zihniyeti bu. bir salsınlar artık. onların gözünde (!) sırf yaşın geçti diye oradan buradan bulduklarını yamamak da ayrı bir iğrençlik, oldu canım bu kadın sizin geçmiş çağdan kalan zihniyetinizin esirinde kalıp mutsuz bir evlilik sürsün. hoşt oradan, kör kuyularınıza hepiniz!
00 Yorumla
+1 yılİpsiz sapsız tiplerle evlenmek istemiyorsun diye burnu havada biri olmazsın. İşi gücü vardır ama senin gibi akademik mesleği yoktur ortaokul lise mezunu filandir, kafalarınız da uyuştugu halde sırf okumamış diye istemiyor olsaydın o zaman burnu havada olurdun. Dış görünüş olarak da pek güzel bulunan biri değilsen sadece kariyerin için seninle aynı statüde ve seninle yaşıt birini bulman biraz zor. Ya kendi yasitlarindan sıradan işlerde çalışan kişilere razı olacaksin ya da okumuş eğitimli ama yaşı senden biraz büyük misal 40 üstü kişilere bakacaksın.
00 Yorumla
+1 yılNiye psikolojini bozuyorsun ki?
Her evlenen mutlu mu sanıyorsun da bunu kafana takıyorsun? Yapma etme.
Sana baskı yapan her kim ise arana mesela koy. Kimse toplumun istediği gibi olmak zorunda değil. Hayatını özgürce yaşa , evlilik yapınca erkekler kadını kısıtlamaya kalkıyor zaten.
Bekar olduğuna bence şükretmelisin00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
65Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır suç değil bu sizin kararınız
00 Yorumla
+1 yılValla beni mutlu etmiyecek birileriyle olmaktansa ömrümün sonuna kadar tek yaşamak en iyisi benim için.
Zorunlu değilsin ya evlenmeye dimi, kafan yatmıyorsa elalem evde kalmış demesin diye evlenmiyorsun en azından, buda senin özsaygıya sahip olduğunu boş beleş birisi olmadığını gösterir.
Çokta güzel yapıyosun valla bırak boş ver, karşına çıkarsa biris çıkar çıkmazsadaaa eyvalllahhh00 YorumlaYani haklısınız her insan kendi dengini ister yani talebi bu yönde olur ki buda olması gereken bir durum aksine tatsızlık olur yaş ile alakalı duruma gelirsek henüz bilgi kismetiniz açılmamış olabilir Umut ediyorum ki inşallah hayırlı kapılar açılır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl37 yasindayim ben de evlenmedim. Sırf evlenmiş olmak için evlenmek çok saçma bir olay. Belirli bir yastan sonra zaten karsi tarafa karsi tahammulun azalıyor.
Anlamadigim nokta sanki evlenince dunya huzura kavusacak. Dunyadaki tum dertler bitecek.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba. Evde kalmış tabiri yapmaları çok yanlış. Ne zaman düzgün kısmetin çıkarsa o zaman evlenebilirsin. Toplumun bu konuda biraz değişmesi lazım. Baskılara boyun eğme ve silkelenip kendine gel
01 Yorumla
Soran+1 yılBen tıp okudum şu an bir sağlık ocağında aile hekimiyim kendi statüme uygun biriyle evlenmek istiyorum bu da en doğal hakkım ama aile ve akraba çevremde okumuş insan neredeyse hiç yok ve bana uygun gördükleri insanlar ya işi olmayan ya da örnek veriyorum semt pazarında domates sergisi olan adamlar, bunu aşağılamak için söylemiyorum ama her şeyin bir dengi var
- Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe alakası var.
Bu sizin tercih ve seçiminiz.
Tabi bunu ne zamana kadar yapacaksınız bunu da unutmamanız gerek.
Birde şöyle bir şey var.
Bu durumdan sıkıldığınız zaman yanınıza birini bulabilecek misiniz?
Bunu da unutmamalısınız.00 Yorumla Ben 44 yaşındayım ben de hiç evlenmedim. Aynı durumdayım arkadaşlarımın hepsi evli. Evlen sende gel aramıza evde kaldın diyorlar ben de ev kendimin sorun değil diyorum.
Bi hayat eşi iyi olurdu ama nasipte yalnız ölmek var demek ki.00 Yorumla
+1 yılmutsuz evlilik yapsan boşanacaksın, bu sefer de istediğin kişi karşına çıksa boşanmış gözüyle bakacak veya boşandığın kişi sürekli rahatsız edecek falan ne gerek var? sevmeden, hazır hissetmeden evlenme.
00 YorumlaBana da annem baskı yapıyordu. Birini getirdiler, kabul ettim. Sonra adam şeref yoksunu çıktı. Sonra anneme kızdım. "Bir daha evlen demiyorsun" dedim. Çenesini kapattı 😃
13 Yorumla- +1 yıl
@Yusuf1348 başka türlü bezdiriyorlar
Şu zamanda bekar olmak her şeyden daha mantıklı. Uyum sağlayamayacağın biriyle zorlama bir hayat yaşamaktansa bekar yaşamak daha huzurlu geliyor bana. Çevreye bakma millet hep iğneleyecek bir şeyler arar kendine. Evli olsan emin ol bu sefer de neden hala çocuğunuz yok demeye başlarlardı çoktan
10 YorumlaEvde sürekli söylediğim bir laf var erkek olsaydım asla ve asla evlenmezdim. Kızım tabi ki kıza baskı daha çok oluyor. Evlenmeyince aman bi kusuru var herhalde ondan evlenmiyor ya da talibi yok diyolar. Ama ben yinede evlenmicem) bir gün evlenirsem yurtdışında bir kızla evlenirim. lezbiyenim çünkü
00 YorumlaTabii ki de suç değil bu senin kararın ve etrafındaki arkadaşların akrabaların eş dost sana destek çıkmalı bu konuda Sen Böyle Yaşamaktan mutluysan huzurluysan insanların sana laf söylemesi hoş olmaz
00 YorumlaKesinlikle değil insan ne zaman isterse o zaman evlenebilir ve buna kimse karışamaz hatta ailen bile bana kalsa evlenme skdjjdssj böyle daha iyi tabii senin şahsi fikirlerin daha önemli.
00 Yorumla
+1 yılAcele etme ne yapacaksın doğru kişi olduğuna karar verdiğine inandiign biri çıkarsa bakarsın o zmaan. sanki biz evlendikte ne oldu. Sağlığımdan oldum. Önemli olan doğru insan. Zamana takilma
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. evlenmek için evlenme boş ver. Eminim sende istiyorsundur kendine göre biri ama yapıcak bişeyyok birazda nasip kısmet olmuyosa olmuyo yani napalim. öyle kisilerle evlenmektense hic evlenme daha iyi
03 Yorumla- +1 yıl
Aferin Berfin
- +1 yıl
Yorumun hoşuma gitti
+1 yılSuç değil abla bana kalırsa ben de hayatıma hiç kimseyi almak istemiyorum kendi hayatima bakmak istiyorum
00 YorumlaKaderdaşım seni çok iyi anlıyorum. Bu hayata birkez geldik kim ne derse desin kendimiz istediğimiz için yapmalıyız
00 YorumlaYani siz insanların dediğine kulak asmayın lütven. Önemli olan sizin kalbiniz sesi, istediğiniz gibi biri umarım karışınıza çıkar
00 YorumlaBen de senin gibi dusunuyordum ama artik galiba son duraktayim ,, yakin zamanda birini bulamazsam hayat boyu yalniz kalirim
00 YorumlaBaşkası istediği için değil kendin istediğin için evlen ama niyetin varsa da fazla bekleme
03 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk da istiyorum ama çevremden bana uygun görülen kişiler statü olarak benden düşük seviyede, böyle bir evlilik yaparsam ilerde sağlıklı bir ilişkim olmaz diye düşünüyorum
Son zamanların en büyük sorunlarından biri bu sanki:) her gün bu sorunun bir benzerini görüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu ülke de boyle anam daha 21 im okul yeni bitti gozumun icine bakiyolar evlen diye veya her gun yeni bir aday getiriyorlar ulan evlilik dedigin nedir ki oky desem olacak sey icin neyin bu kadar konusmasi konusturulmasi arkadas
00 Yorumla
+1 yılBu yaşdayim beni bile yavaş yavaş dürtmeye başladılar
Ama benimde kaderim seninle aynı olucak gibi00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAklı başında olan bir erkek evlenmez zaten 👍 evlenmek isteyenler dediğin gibi ipsiz sapsiz işe yaramaz erkekler çünkü onlar için hayatlarına alacak birini bulmak zor.
00 YorumlaBen de öyle olmaya karar verdim benimde karşıma kimse çıkmadı.
00 Yorumla
+1 yılSuç değil ama sonradan pişman olma diye insanlar evlilik dayatıyordur.
00 Yorumla
+1 yılTürkiyedeki toplum baskısını sttir etmeyi öğrenmek mental sağlık için çok önemli.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl32 yasinda zaten evde kalmissin, 32 yasina bir kiz zaten 32 yasina kadar kimlerin yatagindan gecmistir, evlenmis bosanmisi veya dul kadini sana tercih ederim.
00 Yorumla
+1 yılKardeşim 33 yaşında evlendi
O yüzden önemli olan doğru kişi
İnsanların ne dediğine bakma00 Yorumlaİsterseniz 70 yaşında bekâr olun, beni ilgilendirmez.
00 Yorumla
+1 yılipsiz sapsız işi olmayan kelimesini biraz daha açabilirmisin
00 Yorumladegil neden suç olsun tercih meselesi ama bunu kimseye anlataman
00 Yorumlabaskıya diren kafa dengini bul hayatını mahvetme 👍
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı. seks yapmadan bekar yaşayacaksan elbette suç.. Millet aç yavv 😈
00 Yorumla
+1 yılÜzüme Canım Allah hayırlı insanlar çıkarsın karşına
00 YorumlaYa hayat senin. Zorla mı yani, istediğin tercihi verirsin.
00 Yorumla
+1 yılzor heleki bu yaslara gelince bende 34 um ama kafa dengi cikmadi cikan da ilmadi
00 Yorumlazamanı gelince evlenmek istiyorum de.. evlenmiş olmak için evlenmek istemiyorum de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstemeye bilir bazıları bu gayet normal işte bunlar hep geri kafalı ailelerimizin belirli standart kalıplardan cikamamasindan kaynaklı bende böyle şeylere çık kiziyirum bak şöyle herkes evlenir evlenmeye takarlar evlensen bu sefe rcocuk yapmiyirmusun der toplum size ne kardeşim evlenirim evlenmem yaparım yapmam ben gerçekten topmumuzun kafa yapisindan nefret ediyorum yaa
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani baskıcı saçma sapan şeyleri gelenekleri kaliplastiriyoar gerçekten bazen acaba ben bu toplumda niye varım diyorum o derece yani erken yaşta evlenirler çocuk yaparlar işsiz güçsüz surunurler ondan sonrada asa bak filan evlendi çocuğu var işi yok yazık fakirler diye kucumserler sen kendini geliştirdim okursun edersin niye çalışmıyorsun yaa okuyorum ne çalışması okul bitmedi daha haa çalışmıyor derler iş buluncada kendi alanimizda kiskanirlar çünkü kendi geri kafalı standart beyinleri basmaz
Cevap sahibi+1 yılSana baskı yaparlar evlen diye evlenirsinaa sırf baskıdan bikarsin çocuk yap derler ondanda bikarsin yaparsın bu sefer aman işte sunla evlenmiş eşinin işi suymus derler kucumserler toplum kıskanç ailelerde toplum ne der diye bakıyorlar ondan evlilik diye zorluyorlar bnde mesela ciddi evlilik düşünürüm ama yani herbonune gelenlede evlenemezki insan kafasının uyuşması lazım sevmen lazım karakterini huyunu biseyini
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılyo gayet yerinde bir istek arkadaşların seni de yakmak istiyor sakın kanma
00 Yorumla Herkesin bir kısmeti vardır doğru Zaman gelince çıkar karşına hiç dert etme
00 Yorumla
+1 yılherkesin seni nasıl gördüğü değil senin kendini nasıl gördüğün önemli. güzel alımlı biri misindir.
00 Yorumla
+1 yılyaw işi olmayan insanla evlenilir mi hiç , akıl var mantık var şimdi.
boş ver en doğrusunu yapıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir şey sorucam özel olmazaa bakıre misin
Yani evliliği cinsellik için de isteyen var belli yaştan sonra03 Yorumla- +1 yıl
@Yusuf1348 Soruyu soran bir kadın, görüş yazan, soruyu sorana "bakire misin?" diyor, "değilim" diye cevap veren bir erkek... Pembe hesabından soru sorup mavi hesabından yorum mu yazıyorsun?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir işin mesleğin var mı senin yoksa sürekli evde misin
03 Yorumla
Soran+1 yılDoktorum
Cevap sahibi+1 yılGiyim tarzın inancın nedir/nasıldir?
Cevap sahibi+1 yılÇıktın mi cevap mi yok
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır herkes evlenmek zorunda değil evlenenleri görüyoruz hepsi boynuzlanıyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılİşi gücü olan parasını kazanan adamı da beğenmezsin sen. Bence problem sende karşı tarafta değil.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 967 cevap paylaştı.
+1 yılboş ver kim ne derse desin onlar değil sen hayatı paylaşacaksın onlara ne takma kafana
00 Yorumla Takma kafana evlenmek için evlenilmez davulun sesi uzaktan hoş gelir takıl kafana göre ayaklarının üstünde duruyorsan ne mutlu sana
00 Yorumla
+1 yılValla ben 24 yaşındayım cevremde herkes evlendi coluk çocuk sahibi oldu bu yasimda ben baski hissediyorum
00 Yorumla
+1 yılEğer ekonomik olarak iyiysen, güzel bir işin varsa evlenmek zorunda değilsin bence nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa.
03 Yorumla- +1 yıl
Şimdi evlenmeyelim mi yani bunlara sahip olunca
- +1 yıl
Hayır öyle demiyorum, nasıl istiyosan öyle yolunu cizersin
- +1 yıl
Anladım
+1 yılBen mühendisim evimi de arabamı da aldım. Aynı statüdeyiz bence. Sevgilim olmasaydı senle görüşürdüm. Daha önce yazsaydın keşke :)
03 Yorumla- +1 yıl
@Seleenn12 yanlış bişey mi dedim alla alla. Sevgilim olmasaydı dedim ama şu an sevgilim var yani
+1 yılHayır istediğin gibi yaşayabilirsin buna kimse karışamaz
00 Yorumla
+1 yılBende 20 yaşındayım ilgi alanım 30 35 yaşındaki milfler tercih meselesi
00 Yorumla
+1 yılBende işi ve evi aldım ama eş bulamadım bir türlü
00 YorumlaMilleti boş ver gitsin canın ne istiyorsa onu yap
00 YorumlaEn iyisi bekarlık elin adamını mi cekeceksin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Boş ver zaten evlenme niye rahatını bozacan
00 Yorumla
+1 yılYok suç değil hayatını yaşa
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılYooo en güzeli. Bekarlık sultanlıktır, devamkeee
00 Yorumla - Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı