Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkiye'de her şey mümkün. Ben de 30'a girdim hala bekarım artık bu durum canımı sıkıyor ama yapacak bir şey yok. 23 yaşında üniversite bitirdim ne iş bulabildim ne atanabildim. Erkeklerde de kadınlardan daha fazla gelecek korkusu endişesi var. Kimse evlenmeye yanaşmıyor. Güvenmediğinden bu kadar uzun bir anlaşmaya imza atmak istemiyorlar. O yüzden çok normal 27 yaşında bekar kalmak 30-35 yaşında bekar kalmak.
Çocuk yapmak istiyorsan ve sağlıklıysan biraz daha zamanın var ama doğru kişiyi bulmak daha önemli. Bir zamanlar ciddi ilerleyen bir ilişkim vardı aynı evde yaşadık Rabbim e şükür ediyorum evlenmemişim yoksa bekarlık sultanlıktır diyen orta yaş kadınlardan olacaktım. Karşıma bir hayat paylaşmaya değecek benimle tam uyumlu biri çıktı bütün dertlerin sonunda yani aynı eve girmeden kimin ne olduğu evlilik mutluluk getircek mi belli olmuyor. Ama çocuk falan düşünmüyordan 40 50 de bile evlenenler var hatta kime ne deyip aynı evde yaşıyorlar
Neden kötü kime göre kötü ne için kötü hangi psikolojik durum ve hangi toplum baskısı ya da kime ne ya da kimin için bu kadar önemli hayat kimin hayatı kimin yaşayacağı bir hayat hele bu kadar kırılan incinen güven sorunu yaşayan insanlar varken kötü değil aklıniza bu düşünceyi sokmayın hayırlısı olsun deyin yeterli
Hayır değildir.. çünkü herkes evlenmek zorunda değil.. isteyen evelenir istemeyen evlenmez.. isterse 35 yaşında evlenilsin.. önemli olan insanın kendini mutlu hissettiği gibi yaşaması.. ben de mesela evlilik düşünmüyorum çünkü bunun için para ve aşk lazım aşka da inancım yok
Cevap
88Cevap
Yaşım 26 ve yaşıt olan akrabalarım, arkadaşlarımın yarısı denemicek kadarı evli gün geçtikçe evleniyorlar bu da bi gerçek ama insanlarda evlenmek bir başarıymış gibi bir yanılgı var özellikle ebeveyn, akraba gibi daha yaşı büyük olan kişilerde. Bak şu evlendi sen hala kaldın vs. halbuki yaş daha 25-26 yani demek istediğim evlenince başka insanlara göre daha başarılı olunmuyor sadece sen bu sorumluluğu alabilecek birisin ya da biri olduğunu düşünüyorsun bu seni başkasına göre daha başarılı yapmıyor. Evlilik ciddi bir iş sonuçta bence yaştan çok bunu kaldırabilecek taşıyabilecek yapıda mısın ona bakmalı insan. E tabi işin bide matematiksel gerçeğide var 35-40 gibi evlenmek geç olarak görülüyor haliyle. Bu çok çok normal çünkü bu yaşlarda evlenildiğinde çocuk sahibi olunduğunda bile en az 20 yıl ona bakmanız demek 55-60 yaşlarına kadar ona bakmak zorunda olduğunuz anlamına gelir yani daha o yaşlarda bile yüksek ihtimal çalışmak zorunda kalacaksınız. Yani kısacası ben 26-27 gibi bi yaşın evlenmek için çokta geç olduğunu düşünüyorum açıkçası ama gayette ideal bi yaş. Abim öğretmen ve ondan 9 yıl önce evlenen bir sürü meslektaş arkadaşı var ama neler duyuyoruz üzülüyor insan birkaçı boşandı. Abimse onlardan 9-10 yıl gibi ciddi bi süre sonda evlendi ama şu an çok çok mutlu. Allah daim etsin. Dediğim gibi yaştan çok kafa yapısı çok önemli bence geç kalınmış bi yaş değil
Bende 26 yasindayim eşimden daha yeni boşandim. Şimdi diyorum ki kendime keşke şu yaşıma kadar bekleseymisim evlilikte acele etmeseymişim. Bekar ol bu kötü birsey değil zamanı geldiğinde inşallah olur birisi. Ama acele edip yanlış insanla olma, bak işte bu kötü bir şey.
22 yasinda evlendim 3 yıl evli kaldım, 1 yıldır ayrıyız
Amin, Allah razı olsun sizinde öyle. Kaç yaşında evlendigimiz degil, doğru düzgün anlasabilcegin bir insan bulmak çok önemli cidden. Allah herkesin gönlüne göre versin
Bende seni kiskandim bosanmayı basarabilmissin ben erkek olarak basaramadim evli cocuklu mutsuz biriyim 😢😭😪
Sana katılıyorum 20 yaşında evlendim6 ay oldu bosanalı ama bir şer bin nasihattan iyidir
Çocuk var mı
Evet
@Balparslan kadina sormustum
Hani 5_6 yaşlarında falan minik kizlar ben büyüyünce gelin olacam der ya aynı onun gibi evlenmenin bir şey olduğunu sanmak azıcık komik geliyor bana..)
Evlilik bir görev değil ya da dini bir farz değil. Karşına doğru kişi çıkarsa ve aşık olursan evlenirsin, çıkmazsa evlenmezsin.. bu kadar basit bir şey, dert edilecek konu değil
Artık hiç umut yok insanlar mutlu deyil evlenmek istemiyorlar Türkiye'de yaşıyorsan çalişmaktan gençliğini yaşamamışındır her şey içimizde kaldı evlenmedim üzülme aslında otuzunda kadar yolu var en güzel gençken evlenmek çabuk olgulaşırsın hayat insanları olgunlaştırır bekar insan geç olgunlaşır
degil tabikide ama o yastan sonra ister istemez insan evlenmek istiyor. bende 24 yasindayim okadar cok gorucu geldiki biktim daha 18 olmadan gelip dururlardi artik biktim diyorum..
ozamanlari bahanem vardi okuyorum diyip kesip atiyorduk oda kalmadiki simdi kotuu yaaaa :(
@Cemeren__ bende oyleyimm..
soyle soylim kriterlerime uymayinca bende kabul etmiyorumm..
genelde yaslari benden 6 yas felan buyuk olurlardi ya da , namazinda niyazinda degildi nebilim oyle bir cok seyler vardi.. biri vardi ego tavandi.. kro'lari bende sevmem. hayalimde ki erkek daha cok normal sik olmali
Normal sik olmalı DERKEN canım?
@Deepinloves şık guzel demek istedimm🤣🤣
@rrojin047 hahha nededinn kizz.. ben kotu birsey demedimki
@rrojin047 haa tamam simdi anladim..
evet sukur namazinda biriyim.. yani elimizden geleni yapiyoruz. Sevgilim olmadi evet. Ama bu onunla alakasi degil ben kendim istemiyordum.. ama olsun isterim artik. Ama tabi yerine gore oyle el ele felan olmaz
Bende namazımda biriyim bana mesaj ya da takip atarmısınız
@Kürttorunuu O nickle zor
@Deepinloves Kürt Olmak Ne alaka😏😒
@Kürttorunuu Tercih edilmez
@Deepinloves kendi adına konuş kürtleri tanımiyorsun Ön Yargılı konuşma
@Kürttorunuu ben internetten ayri kimseyle tanismam hadi hayirli gunler
İnternette çok ön yargı örnek şuanki gibi yorumlarda ki gibi internetten tanismakta kötü bisi yok niyet ciddi olduktan sonra
@Kürttorunuu fark etmez
Peki İyi günler
@Kürttorunuu sizede☺️
Hala siz gönderinin altın da yorumda tartışıyor musunuz bana devamlı bir haftadır bildirim geliyor
Evli olsan her gün bir sürü ev işi olacak şimdi rahatsın öyle düşün
Doğru aşk, doğru insanlar, maddi ve manevi gereklilikler, doğru zaman bir şekilde bir araya gelene dek beklemek ve doğru insanla doğru vakitte evlenmek en iyisi..20 ve 45 yaş arası herkesin kendisi için uygun bir yaş vardır..
Kötü mü iyi mi ona sen karar vereceksin biz değil benim açımdan kötü değil ben 30 yaşında evlenmek istiyorum bana göre hiç evlenmemek kötü yalnız ölmek istemiyorum ama herkes evlenmek zorunda diye bir kural yok isteğe bağlı bir şey
artık evlilik için yaş kriterinin olmadığını bir anlasa toplum. Önemli olan seni seven değer veren insanla evlenmek. Ne zaman karşına çıkacağı da belli olmaz. O yüzden doğru insanla evlenmek lazım.
hiç de değil bekar olan çok zaten özellikle türkiye de bekar erkek sayısı kadın sayısının iki katı özellikle 35 yaşdan sonra bile bekar erkek sayısı arttı
Sebebi ne peki bunun?
aynen sebebi nedir
Sebebi Özgüveni eksikliği
Sıradan33 kardeşim güvenmemek diye bir şey yok Türk erkeğinin özgüveni düşük genelleme yapmak istemem herkes için demiyorum ama bir çoğu öyle
Dostum Türk erkeği bir Türk kızına yürürken ihtiyatlı ve çekingen davranıyor tabi bu her kız için geçerli değil bazıları açık gönüllü ama Türk erkeği ilk hamleyi yaparken çekinir 😅
Neden düşük Türk erkeğinin güveni? Herkese yürüyen bunlar değil mi?
Herkese yürüyen başka özgüveni düşük olan başka herkese yürüyen her şeyi göze almıştır zaten 😅
En güzeli ne biliyor musun sorunun kaynağı aile eğitimi ve kültürel farklılık, Bazı ülkeler de kadının imajı ve egosunun bir gram değeri yok çünkü cinsiyet iletişim eşitliği var, Cinsiyet eşitsizliğin en tuhaf olduğu dünya da tek ülke Türkiye dir bunu unutma, Kadına en çok yalvaran, ya da özgüveni eksik olan türk erkeğidir. bir çoğu öyle tabi ama şanslı olanlar ya da karşı cinsi anlayan erkek başka ama sayı çok az sokak da her 3 erkek den biri abazan
😅😅😅
Evlilik bir başarı bir görev değildir doğru insanı bulana kadar bekarlığa devam
25 yaşında başarısız bir evlilik yaptım. Hala boşanmaya çalışıyorum. Evlilik süresince psikolojik şiddet gördüm resmen, hasta oldum.
Sana tavsiyem evlenmek için kimseyle evlenme. Evlenecegin insanı iyi tanı. Daha gençsin çevrende evlenen arkadaşlarıni görüyor olabilirsin ama senin için doğru insanı bulmadan evlenme.
Yaşın genç daha bekar olmak kötü değil senin yaşında daha uzun yıllar var önünde kendini kötü hissetme :)
Evlilik biraz topluluk dayatılması gibi geliyor. 35 yaşına kadsr yuva kurmuş olmazsan hayatının hatası yapılmış gibi empoze ediliyor. 27 çok erken bir yaş. Ben direkt evlilik düşünmüyorum
Yalnız kalmamak için bir ilişkiye girme mutluluğuna mutluluk için gerek olmadığını düşünüyorsan akışına bırak canim hatta hiç takma zamanı gelince gelen seçenekleri değerlendirirsin prenses
Hayır tabikide. Nasio kismet isleri bu isler. Yalan yanlis bir evlilik olacaksanhic olmamasi daha iyi.
düzgün birini bulmak zor..
imkansız gibi görünüyor bana evlilik o yüzden… aynen devir kötü
Alakası yok… ben düzgün birini bulamadığım için bekarım.
Ne kadar ayıp utanman gerekiyor Şu an hiç yüzün de mi kızarmıyor yaa senin. 🥲
@Cemeren__ sen bana ne anlatıyon?
@nickdickyok ☺️❤️
😀 he o dediğinden
Ben de 30 yaşındayım
Bekarım diye intihar mı edeyim ne yapayım
Herkes evli barklı
Allah mutlu mesut etsin
Bunu anlamıyorum
Niye insanlar evlenmek için yaşı kafaya takarlar ?
Uygun sartlar oluşmadan insanlar neden evlenmeyi düşünür ?
Bende 32 yaşındayım yani düzgün aklı başında Allah'ın hayırlısıyla taktir edeceği bir insan olsun yeter
Neden kötü olsun nasip kısmet işi her şey çiçeğim.. boş ver nerde ne zaman çıkacagı belli olmaz hayırlısı olsun💐
Bekar kalmak değil de “bekar olmak”.
Bu şu an bir durum hali. Değişebilir.
Fikrim ise kötü bir şey değil. Niye kötü olsun? Kişiye göre değişir.
Ben de 27 ye girdim bekarım no problem acelem yok hayat benim hayatım doğru zaman gelince evleniriz
Seni mutlu edecek evlilik olmadiktan sonra bekar kal daha iyi
Memlelette birsürü bekar erkek var git biriyle evlen yazık değilmi onlara.
Bende 28 yaşındayım benim kızla aynı havaalanında çalışıyoruz çok istiyor benimle evlenmek ama daha hazır değilim diyorum çoluk çocuk zaten 35 den önce mümkün değil benim için
33 yaşındayım evlilik aceleye gelmez diye düşünüyorum
Evde kalmış diyorlar acı ama öyle bizde duyuyoruz
Atandım artık düzenim de var ama her şey atanma kdeğilmiş. Kafama göre birini bulmak hiç kolay değil insanlar çok kaşarlaşmış. Bekliyorum çıkarsa evlenirim çıkmazsa sıkıntı yok
Yaştan bağımsız bekar kalmak niye kötü olsun yahu. Mecburen evlenmekten çok daha iyidir.
Erkeksen 32-33 yaşına kadar yolu var, kadınsan en geç 29-30 evlenme yaşı bence
36 yaşında abim var 37 ye girecek yakında onun işi zor mu yani şimdi?
@Deepinloves yani maddi durumu çok iyi değilse, yaştan dolayı artık eli yüzü fiziği dağılmaya başladıysa, iletişimi düzgün değilse ve son olarak sevgilisi yoksa işi zor yani evde kaldı sayılır
Eli yüzü fiziği dağınık değil düzgün göbekli değil maddiyat ortalama ve şu anda görüştüğü birisi yok?
@Deepinloves evlilik yaşı gelmiş geçiyor bence abin şansını fazla zorlamasın şimdiden kız arkadaşı yapmaya baksın yaş 40 olduğu zaman çok zor zaten kız arkadaşı yaptığın zaman ailelerin tanışması, tatlı merasimi, nişan, kına derken evlenmesi 2-3 yılı buluyor
Bekarlık kötü bişey değil ben 30 yaşındayım hiç öyle evde kaldım tarzı endişelerim yok
Evlenmiş olmak için evlenmek yerine bir ömür bekâr kalmak daha doğrudur.
27 Yas diyoruz Kanka. Henuz yolunbasi hemen baskasi bulunur..
Tabiikide kötü değil daha çok gençsin en sağlam evlilik 30 dan sonra yapılandır derim.
Evlenmeyi isteyen bir kadın için bence tam sınırda bir yaş
Hayır ama en azından kafa dengi birileri bulmak için güzel bir yaş
Değil elbette ki ne zaman doğru kişiyi bulursan o zaman evlen
Çok kötü yav, nasıl insan içine çıkıyorsun sen? Ayıp ayıp
Doğru insanı bulamadığı için evlenmemek aklı başında olduğunun göstergesidir
@Sananegjnn ciddi misin yav, hiç düşünmedim ben öyle pardon pardon
30 yasindan sonra evlenip cok mutlu insanlar da gördüm 20 yasinda evlenip cocukla ortada kalip bosanani da evlilik yasla alakali degil uyumla alakali bence kumaş kaliteli olduktan sonra yas olaylarinin bir onemi yok
len ne kötü olcak mis gibi kafana göre takıl işte
Evet çok kötü. Allah daha kötüsünden sakındırsın
Bence normal çünkü evlilikler şu an kolay bir şekilde yıkılabiliyor bunun en büyük nedeni ise erken yaşta evlenmek 25den önce yapılan bir evliliğin çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum:)
Hayatını yaşaman gereken tam zaman yaa sonra 30 undan sonra çocuk yapsan evlenip tüm hayatını onlara aiyorsun hiç bir şey yapamıyorsun yapsan bile hep bir yanın onlarla olmak zorunda
Egolu ve asiri secici kusursuz erkek aradikca emin olun bekar olmaya devam edeceksiniz
Yaşım 30 oldu evlenmeyi çok istiyorum ama hep dullar denk geliyor düzgün yaşıma uygun biri çıksa hiç zaman kaybetmeden evlenirim
Koşa koşa git evlen, sonra ağlamayın. Aptallar. 🤣🤣
daha çok bekar kalırsınız. burada sanaldan ne beklşyorsunuz. yüzleşmeye bile cesaretiniz yok
Erkekler olarak kesinlikle bekar kalmak gerekir. Diyorum.
Neden
@kaçzamanoldu Ekonomik açıdan erkekler olarak evlilikten soğuduk.
Evlilerin çoğu keşke 30a kadar bekleseydim diyor sen zamana bırak kimine göre 30 ideal yaştır kimine göre 25 kimine göre 40 herkesin hayatı, yaşayışı aynı değil ki
Bu evliliğe devam edeceğime ömür boyu bekar kalsaydım daha iyiydi. Evlilikte hayal ettiğiniz gibi hiçbir şey yok. Anneniz boşuna delirmedi.
27 yaş evlilik için erken bile bence bu devirde
32 yaşındayım bekarim hiç evlenmedim meslek var ama hatun yok evlilik istiyorum bulamıyorum doğru kişiyi
Sallama
Niye bulamıyorsun ki beğenmiyor musun kimseyi
Ne iş yapıyorsun
Hm bulursun umarım bende bulamıyorum kimseyi 😂
Maalesef Gaziantep neden
Uzağız baya
Evet çünkü artık herkes evlenmek ve kendi hayatini kurmak istiyor
Bu konu da haklısın ama ?
Zira zaman seni düşünmez ama sen zamanı düşünüyorsun
Hayır kötü veya geç değil çünkü daha gençsin. Şükret ki bir gün evlenebileceksin ama senden daha genç olduğu hâlde hiçbir zaman evlenemeyecekler var.
Biz ölek o zaman 32 yasındayım ve hâlâ bekarım nasipe inan
Hayır yanlış kişiyle yol almaktansa doğru kişiyle geç başlarım daha iyi
Mutsuz olacaksa evlenmesin, kariyerini düşünsün.
Off evde kalmışsın kimse seni almaz bakmaz bu yaştan sonra 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?