Siyasi görüşler kişiden kişiye değişebilir saygı göstermek gerekir Kim neye isterse hangi partiye isterse oy verebilir Kim kime karışabilir ki bu durumda
Peki bu hesap sorma eleştirme veya hata yaptığını söyleme kimin haddine
Siyasi görüşler kişiden kişiye değişebilir saygı göstermek gerekir Kim neye isterse hangi partiye isterse oy verebilir Kim kime karışabilir ki bu durumda
Peki bu hesap sorma eleştirme veya hata yaptığını söyleme kimin haddine
Beni kimsenin görüşü ilgilendirmiyor. ben bir insanın bana olan saygısına bakarım sadece. farklı görüşler farklı dinler birbirimize saygı duymamızı engellememeli.
Ilk defa yorumunu beğendim Barış
Ben genellikle gerçekleri söylerim her zaman ve ilk defa diğer yorumlarıma beğenmeyen birini gördüm ama teşekkür ederim :)
Rica ederim
Soru o kadar güzel ki, "cahil halk" diye başlayan görüşleri defatle paylaşanlar sana hak vermiş, çok hoşuma gitti.🙂
İnsanlar hep, en doğrusunu bildiğinin, belirtilmesi arzusunu duyar. Bu maalesef, bizim aşktan sonra en kör olduğumuz arzumuz, yani beğenilme arzumuzun bir tezahürü maalesef. Bu arzu alt beyine yaklaştıkça "benim düşündüğümü düşüneceksin..!" Arzusunu ve hodbinliğini doğurmakta. İşte bu insanlar, ağaçlara odaklanır, yaprakların derdine düşer. Oysa ki kurtarılması gereken, hep ormandır ve bu, her zaman "bizlik" duygusu ile olur. "Biz ve diğerlerimiz" diyemediğimiz için, siyasiler gibi hep "onlarrr" deriz. Bu sebeple birbirimize sertleştiköe kırılganlığımız artar ve birileri gelip kırar. Yumuşak her zaman sertten daha sağlamdır ama görebilene. Ben anlayamıyorum, adam ateist. Bu adam en fazla 40 hadi 50 yıl sonra ölecek. Bu kadar kısa bir süre yaşayacağını bilen, ötede bir hayatın olmafığına inanan bir insan, beden ömrünü dinler ile kavgalar ile geçirir ki? Yaşa güzelce, mutlu olmanın yolunu ara, kavgaya ne gerek? Öte yandan, inançlı olduğunu iddia eden insanları da anlayamıyorum. Madem, senin güzel bir dinin var, karşında ki ateistin cehenneme gideceğine inanıyorsun, neden İnandığın Allah'ın ona verdiği mühlete saygı duymayıp, adam "inanmıyorum" dedi diye, sövmeye, dövmeye kalkıyorsun? Zaten adam sonsuz bir cehennem ateşi ile yanacak neden, bari bu dünyada bir kaç güzel günü olmasına razı değilsin, ki Allah razı ise sana ne, sen kimsin?
Bu ülke yönetiminde de böyle "ben bu ülkeyi ya da bu halkı daha çok seviyorum, o zaman benim daha çok hakkım var. Karşımdakiler vatan haini" ya da "halk düşmanı" diyen ve trol mekânizmaları ile beslenen çok kesim var maalesef. İnşallah açıklayıcı ola bildim🙂
Teşekkür ederim açıklama için
Cevap
10Cevap
"Siyasette muhabbet; hepsi yalan, palavra!"
Siyaset konuşmam kimseyle. Siyasi oarti tutan insandan da uzak dururum bu konularda.
Hiçbir zaman siyaset için birileriyle tartışmadım umrumda olmaz
Siyasi görüşüm yok olsa dahi kimseyle paylaşmam kimseyle de tartismam
siyaset konuşmayı sevmem gider oyumu veririp gerek görürsem olur biter
Aynen öyle kimse kimseye çomar olduğunu söylememeli kırılır falan
Aynen haklısın
Kimseye karışmam kimse de bana karışmasın.
Haklısın tabiki de kimse karışamaz
Hiç bir zaman
Hiçbir zaman.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?