Hristiyan Ortodoks Cemaati 300 yıllık kilise duvarına astıkları pankartla Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutladı

Detaya girdiğim an sorum sözde provokasyon yüzünden silinir biliyorum ondan susuyorum

Hristiyan Ortodoks Cemaati 300 yıllık kilise duvarına astıkları pankartla Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutladı

Detaya girdiğim an sorum sözde provokasyon yüzünden silinir biliyorum ondan susuyorum
Bir gizli üye avrupada muslumanlara kötü davraniliyor demiş bu yanlış. çok musluman var herkeste memnun gidin sorun kaç kişi ülkesine dönmek istiyor. İngilterede dil eğitimi için gittim o kadar çok Arap varki inanamazsınız. Ben Hristiyanim kimseyide kotulemiyorum herkes özgürce dinini yaşamalı
Bu sorunun provakasyonluk bir şeyi yok ayrıca katılıyorum bulunduğum ilde ki kilise bir dönem halkın taşlaması ve tepkisi sonucu kapalı kaldı, yolda papaz görünce böm böm bakıp dalga geçtiklerini gğldüklerini de gördüm. Camiilerin camına kuş çarpsa ağlıyorlar ama kilise VS taşlamaktan geri kalmıyorlar. Papazın sakalına laf ediyolar ama kendileri de sakal sünnettir diye bırakıyorlar falan tuhaf yani.
Bir de Hristiyan yahudi dost edinmeyinlet derler bunu astıkları ledi, le de gelen enerji olan elektriği bile yahudisi Hristiyan bulmuştur arabalarından telefonlarına ama Müslüman dışında beğenmezler kimseyi işte dkkff
Sonuna kadar katılıyorum işlerine gelmedikleri zaman embesil ayağına yatıyorlar bu bana birazcık şeyi anımsatıyor kadınların okumasını yazmasını istemiyorlar fakat eşleri hasta olduğu ya da doğuracağı zaman kadın doktar arıyorlar cidden çok ilginçler adeta kendileriyle çelişiyorlar
Antipatik görünüyorlar işte o hareketlerle. Sevimsiz geliyorlar bana bir çoğu.
Hristiyan ve Yahudileri dost edinmeyin diye dolaşıp Allah'ın başka ayetini okumamış insan çok maâlesef.
Allah, dîninizden dolayı sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kâfirlere iyilikte bulunmanızı ve mümkün olduğunca onlara adâletli davranmanızı yasaklamaz. Hiç şüphesiz Allah, hak ve adâlet konusunda titiz davrananları sever. Mümtehine Sûresi (60) 8. Ayet
Kur'an sadece savaş anlarında dost most demez.
Bu her din ve toplum için geçerlidir, savaşta dostluk kalmaz ve kişisel çıkar ön plana geçer.
Müslümanlar yobaz çünkü. hepsi değil benim saygı duyduğum arkadaşlarımda var gerçekten zeki ve ileri görüşlü ama çoğu saygısız maalesef.
Cevap
5Cevap
Hoşgörü başka benzemek başka. Gidip de kimsenin inancını asagilamayiz ama onlara da benzemeyiz. İkisinin arasındaki ince çizgiyi ayırt etmelisin.
İlk görseldekinin tam tersi yani "Cami"de hristiyanların kutsal günü kutlansaydı bence oradakilerin hepsi linçlenip kafir ilan edilirdi bence
Kutlanmasin. Hristiyanlar da bizimkini kutlamasin. Önemli olan zarar vermeden yaşamak.
Herkesin herskese saygısı var Hristiyanlığın yasandigi en güzel ulke Türkiye arastirabilirsin
Biliyorum müslümanlara hiç zararları yok fakat müslümanlar bunları yapıyor buna cidden anlam veremiyorum mesela İlk görseldekinin tam tersi yani "Cami"de hristiyanların kutsal günü kutlansaydı bence oradakilerin hepsi linçlenip kafir ilan edilirdi bence
Saygı duyan var duymayan var ve bu her iki dinde geçerli.
Ülkemiz için konuşuyorum ben İlk görseldekinin tam tersi yani "Cami"de hristiyanların kutsal günü kutlansaydı bence oradakilerin hepsi linçlenip kafir ilan edilirdi bence
Bunun gibi sayısız örnek var kapının üzerine Allah 1 yazmak mı dersin kilise kapısıını yakmak mı dersin ne ararsan var
Ülkemiz için konuşuyorum ben...
Bunu cidden bilmiyorum araştırdım fakat bulamadım kanıt atabilme şansın var mı acaba
Cami ile Kuran yakma gibi şeyler
Bu verdiğim örnekler daha çok yurt dışındaki olaylar ile ilgili.
Ülkemizde böyle bir yaşandı mı bilmiyorum..
Benim demek istediğim saygı duymayan insan her dinde bulunmakta.
Kapı yakmak falan cahil aptalların işidir.
Çevremde her dinden insan var ve herkes birbirine saygılı.
Birkaç tatsız olay yüzünden herkes saygı duymuyor demek yanlış.
He saygı duyuyolar git avrupaya iğneleyici gözle bakıyolar müslümankara. bırakın bu işi
Türkiye için konuşuyorum
Müslümanlarda saygı yok ki ayetlerde bile herkese düşman bir din senden olmayı öldür ya da arkadaşlık etme der
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?