Allahin kelami olduna kanit var mi?
Ve Kuran gelip geçmişi bilir mi?
Allahin kelami olduna kanit var mi?
Ve Kuran gelip geçmişi bilir mi?
Kuran bir ilizyon kitabı veya büyü kitabı değildir.. MUCİZELER YARATMAZ.. bir tarih kitabı da degildir.. GELECEK GEÇMİŞ ANLATMAZ.. *KURANI KERİM BİR İLİM KİTABIDIR ANLATIR KONUŞUR SANKİ SENLE.. SESI KULAĞA HUZUR VERİR YÜZÜNE BAKINCA HARFLERİN ESNETİK DURUŞU BİLE BIR SANATTIR GÖZE HUZUR VERİR.. VEDE ÖYLE BİR MANEVİYATLA GELMİŞTİRKİ KALBE HUZUR VERİR.. inanki kuranı kerimde yazan her şey doğrudur.. sadece biz insanlar uyguluyamadığımız için içinde yazan tavsiyeleri onun doğru olduğuna inanmak istemiyoruz.. insanın ruhu müslümanlığa yatkındır.. eğer doğruluğunu kabul edersek yapamadıklarımızdan dolayı vicdan azabı çekmekten korkuyoruz... halbuki biz baklava yapamıyoruz diye baklavaya acı diyemeyiz.. Ve kuranı kerim allahın kelamıdır çünkü bu kadar kafiyeli 600 sayfa kelamı hangi insan yazabilir? veya hangi kültürde yetişmiş olursa olsun dünya çapında bütün insanları etkileyen lafzı rabbimizden başka hangi hitabeti kuvvetli insan konuşabilir? kuranı kerim allahın kelamıdır haktır ve gerçektir
İlk yazılan kuranlar ile şimdiki kuranlar aynı.
Bazıları eski kuranlarda eksik olan bazı kelimeleri gösterip değiştirildi diyor fakat bir şeyi anlamak lazım o kuranlar insan eli ile kağıda geçirildi ve dalgınlık sonucu unutma ihtimâli olabilir. 100 kurandan onunda kelime eksiği olması bir delil olmamalı çünkü diğer 90 kuran birebir aynı şekilde yazılmış.
Allah'ın kelamı kısmına gelirsek bu insana bağlı bir durum, Kuran'ın ruhunuza hitap etmesi ve size anlamlı gelmesi gerekiyor.
Araştırma yaparak ve okuyarak bir sonuca varılmalı.
Ben kendi araştırmalarım sonucu İslamı %100 kabul ettim.
1400 yıllık bir kitapta 'onu ben indirdim, ben koruyacağım" diye bir ibare varsa ve 1400 yıl önceki metin ile, 1300 yil önceki metin, 1200 yıl önceki metin, ... 900 yıl onceki metin... 300 yıl önceki metin... 200 yıl önceki metin günümüzdeki metin ile aynı ise (her kıtada her zaman diliminde aynı) o kitap Allah'ındır.
Boş bir iddia olsa 1400 senede onca karşı olanlar bir çok metin ortaya koyup orijinalini yok edebilirdi.
Allah kelamıdır.
aynı mı ADKLFJAŞLSFKSişJSAFŞLKVŞiS
abi adam inanmıyorsa bari ağzını açmasın kendini daha da günaha sokmasın inanmayan adam inanmasın zaten ölecek hesabını da öbür dünya da verecek dini bu kadar basitleştirmemek gerek bu dünya boştur asıl öteki taraf önemli bence
Cevap
8Cevap
Değil tabi ki
Milyon yıl önce bilimin bsi ortaya çıkmadan bebeğin anne karnında üç karanlık evrede oluştuğu bildirilmiş. Zümer suresi 6. Ayet
"Sizi de annelerinizin karnında üç karanlık içinde, bir yaratılışın ardından diğerine çevirerek yaratıyor. Rabbimiz olan Allah işte budur" Milyon yıl sonra bilim adamlarının anne karnında 3 karanlık evrede oluştuğu ortaya konuluyor.
1. Batın duvarı karanlığı 2- Rahim duvarı karanlığı 3- Amniyon zarı karanlığıdır. Allahın son kitabını kimse değiştiremedi mühürlü kitap olduğunun kanıtı. Daha inanmayan varsa işine gelmiyordur 🤷🏻♀️
Doğru kuran çok iyi because ülkede insan dinden soğuyor bu oclari yüzünden sen unudunu kaybetme
evet ben arastırdım 1 bin yıl önceki seyden bahsetmiş bilim adamları 2017 de cözmüş sırrını ve bunun gibi kac tane var
Gelir şimdi Ateistler din yokğğğ Allah yokğğğğ diyenler
doğruluk değil de bazı mantık hataları olduğunu farkettim onunla ilgili de çok açıklama var meal yanlışı gibi o yüzden çok derin bir konu tamamen araştırmadan görüş bildiremiyorum
tövbe yarabbim doğru tabi ne istiyorsunuz anlamadım ki görebilmeniz için bir fotoğraf belge mi olması lazım smmd görmek isteyen her satırını okuyup sorgular istemeyen de inkar eder ve Allah iman edenlerin yanındadır inkar edenlerin değil 9
Allahım sen günah yazma biz inanlara
spiritürel seylere inaniyosan evet
Ne yazıyorsa doğrudur
din isi mantik isi degil arkadaslar
Kesinlikle hiçbir şüphe yok
Tamamı yalan dolan
sensin yalan dolan
@İsmimçokmuönemlibro Tamam
🤣 sen boş ver bunları
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?