Yani eskiden feminist olup sonradan vazgeçeniniz var mı?
Siz değilseniz de yakınınızda bulunan başka bir kadından da örnek verebilirsiniz?
Yani eskiden feminist olup sonradan vazgeçeniniz var mı?
Siz değilseniz de yakınınızda bulunan başka bir kadından da örnek verebilirsiniz?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar Ne Diyor
Doğru kişiyi ve karakteri bulduktan sonra değişiyor düşünceler
Anlatır mısınız? Bu dediğinizden anlayabildiğim kadarıyla doğru erkekle birlikteyken onunla eşit olmaktansa egemenliği altında kalmanın daha keyifli olduğunu keşfetmiş gibisiniz
Bakış açısı aslında biraz egemenlik kelimesini beyninde yer etmişsen zaten ister istemez duvar örüyorsun. Birlikteliği ve sosyal eşitliği kabul ettikten sonra daha ılımlı ve anlamlı oluyor ilişki.
Egemenlik daha sert bi kelime çünkü ilişkilerde onun altında kalmak, onun yol göstermesi vs vs gibi algı oluşuyor. Amaa ilişki ve birliktelikte beraber yürüyüp beraber yol bulmak gibi güzel düşünceler var.
Erkekler yapı ve anatomi gereği maalesefki zaten kadınlardan bir kat daha güçlü yapıya sahip. Kadınların gücünün yetmediği noktada bi yerden sonra vazgeçmek yerine yardım isteyip yptırmak da güzel mesela 😊 sosyal eşitlikte fark yok diye düşünüyorum açıkcası
Sosyal veya başka türlü eşitliği hala arıyorsan feminizmden vazgeçmiş olmuyorsun ki? Frminizmle ters değil yani...
Ben gerçekten erkeğin egemen olmasına, aile reisinin o olmasına, evet hiyerarşik olarak üstte kalmasına, son kararları alıp sorumlulukları üstlenmesine artık sıcak bakan biri var mı onu merak ettim...
Mesela doğru erkekle birlikte olduğunuza inandığınız zaman artık yönetimin onda oluşunu kabullenebikir misiniz?
?
Yönetim olarak bakarsan tabiki kabul edilemez. Hakimiyet bende denildiğinde zatan o olmaz. Ama dediğim gibi doğru kişi hakimiyet bende demez ev benim yönetimde demez. Bizz yaşıyoruz bizim evimiz bizim sözüömüz diyerek devam eder.. benim feminist bi bakış açım yok ama bende her kadın gibi "ben" diyen erkeklerden nefret ederim. Evlendim. Ve eşimde çok şükür benm yetkim yönetimim vs gibi cümleler duymadım. Hatta ve hatta ev eşimden sorulur orası onun ben misafiirm der şaka yollu:)
bir aile sence bir kurum değil midir? bir liderinin gerektiğinde son kararı verip konuyu kapatabilecek bir otoritenin olması gerekmez mi?
Arkadaslıkta mı kurum o zaman? İlişkileri kurum olarak neden adlandırıyosn ki:) sonuçta akşam 5 de mesai bitmiyo evlilikte 🤭🤭
Ayrıca lider kelimesi nedir. Demek istediğimde o zaten ortak verilen kararda seninle uyum sağlayabilecek kişi olması
arkadaşlıkta illa ki de alınması gereken kararlar yok ailede var, arkadaşlıkta bir ortak bütçe yok ailede var, arkadaşlıkta sıralandırılması gereken öncelikler listesi yok ailede var, ailede daha neler var? ailede acilen alınması gereken kararlar olabilir mi? olabilir... orta yol bulunamayacak ikilemler olabilir mi? olabilir... dahası evliliği ufak tefek bir şeyden yıkamazsın ama arkadaşlık bugün vardır yarın devam etmek zorunda değildir değil mi? yani arkadaşların ortak bir karar alması mecburiyetiyoktur ancak evlilikte bazen o karar alınmak zorunda olabilir ve bir orta yol bulmaya vakit yoksa, bir orta yol yoksa veya en kötü seçenek ise birinin o otoritenin sahibi olarak "tamam canım senin de düşünceni anlıyorum ama ortak kararımız şu yöndedir" dediği zaman konunun kapanacağını her iki tarafrın da bilmesi gerekmez mi= yani erkek otoritesini bu kadar gereksiz hatta bu kadar öcü gibi göstermek kadına normalde erkeğin seve seve yükleneceği yönetim yükünü vermek anlamına gelmiyor mu? yani ağır valizi kaldırmak nasıl kadın anatomisine aykırı ise karar verme gerilim ve stresine de kadın erkek kadar hazır değil yaradılış olarak...
Okurken yoruldm bismillaah😂 çalışırken adapte olamadm müsait bi anda okuyup yorumlayacağm
çok özür dilerim... vaktinizi aldım
Bence " tamam canım senin de düşünceni anlıyorm ama ortak kararımız şu yönde" cümlesini erkek yerine kadında kullabilir. Kaba tabirle aslında erkeğe fazla anlam yüklemek onu otoriter yapar "bence" çünkü kadın zaten detayın detayını düşünecek yapıya sahip bu cümleyi kadının kullanmasıda norma. Açıklayıcı cümlelerle basit anlatımlarla arkasından kararımız bu yönde dediğinde erkekte açıklamar mantıklı gelip onaylayacak. Bizler onlarn göremeyeceği detayları görebiliyoruz onlarıda göremediklerine yönlendirince gerçekten anlayışlı ve egoist olmayan her insan kabullenip senide onaylar. Bizde öyledir. Yeri gelir ben bulurum orta yolu yeri gelir o zaten birlilte olmak bana göre eksiği tamamlamaktır. Benim göremediğimi o, onun göremediğini ben görürüm. Benim görüşlerimi hiçe sayıp benim dediğm olacak yapıda ki bi insanla zaten birliktelik olmaz. Ama onunda yeri geldiğinde görüşleri mantıklı geliyosa onaylamak otoriter değil anlayış değil mi zaten ilişkilerde?
hayır ama işte o cümle kurulduğunda diğer tarafın tartışmanın uzayamayacağı, kararın verilmiş olduğu ve kendisinin de buna uymak zorunda olduğunu biliyor olması gerekir. Biz zaten aynı fikirde bulukulabilen veya bir tarafın ikna olduğu yahut gönüllü olarak geri adım atabildiği bir durumdan bahsetmiyoruz. Uzlaşma esastır ve her zaman olur. ama dedik ya uzlaşmanın olamadığı, olamayacağının anlaşıldığı bir durumda bir taraf konuyu diğerine kararına uymaya macbur olduğunu ifade ederek kapatabiliyorsa bu her konuda geçerli olmak zorundadır, zira ortada gerçekten bir liderlik bir aile reisliği söz konusuysa bunları konulara göre olaylara göre bölemeyiz çünkü taviz vermek istemeyen bir tarafın bir aşamada buna mecbur tutulabileceğini bilmesi bir genel otoriteyle mümkündür... birbirinizin göremediği bir şeyi gördüğünüzde ona gösterip ikna edebilme şansını elinizde tuttuğunuz durumlarda elbette ki uzlaşma olur. Her iki tarafın da kendi doğru bildiğini doğru gördüğünü diğer tarafın gördüğünü zannettiği şeyin yanılgı olduğunu samimiyetle düşündüğü anlarda bir kişinin ailenin lideri, aile reisi sıfatıyla karar vermesinden bahsediyorum.
(devam) Yoksa en güçlü komutanın da aslında güçlü olmasını sağlayan şey altındakilerin belirttiği görüşleri açık fikirlilikle dinlemesi ve gerektiğinde yani kendi göremediği bir şeyi astı fark ettiğini gördüğünde onun görüşünü benimseyebilmesi ve ona göre karar verebilmesidir. İlla ki de başkalarının fikirlerini hiçe sayması anlamına gelmez. Bakın sözlerinizin başında "tamam canım senin de düşünceni anlıyorm ama ortak kararımız şu yönde" cümlesini erkek yerine kadında kullabilir" demiştiniz... Bu sözleri söyleyip konuyu kapamak görüşlerini hiçe saymak olsaydı kadının kullanabileceğini de ifade etmzdiniz... Ama gerektiğinde biri gerektiğinde diğeri dediğinizde ama bu cümlenin kurulabilmesini anlamsız hale getiriyorsunuz zira her ikisinin de bunu söyleyebilmesi bu cümle kurulduğunda "asıl ben seni anlıyorum ama ortak kararımızı da asıl ben şu şekiilde veriyorum" diyebilme seçeneği ortada kalmış oluyor. O zaman da ihtiyaç duyulan son nokta aslında gerçek bir son nokta olmuyor... neden bu erkek olmak zorunda neden kadın değil de erkek ailenin bu lafı söyleme hakkı her zaman saklı reisi konumunda diye sorarsan onun da başka sebepleri var... sonraki mesajlarda açıklarım