Beyler bayanlar soru herkese. Feminist kizlar nasil buluyorsunuz? Fiziki acidan degil. Ayrica acikliga kavusturulmasi gereken birkac sey var feminizm kadin ustlunlugunu degil kadin-erkek esitligini savunur. Ve feministler evde kalmis cirkin kadinlar toplulugu degildir. Ayrica erkeklerde feminist olabilir/olmalidir.
Cevabın nedir?
+1 yılFeminizmin ne olduğunu bilmeyen öküzlere anlatamazsın ki mevzuyu @bravend toplumsal cinsiyeti, eril dil ve tahakkümü, erki, patriarkayı kime anlatacaksın? Feminist deyince aklına sadece lezbiyen ve erkeklerden nefret eden kadınların geldiği cahillere neyi anlatabilirsin ki? Bayan yerine neden kadın denmeli, ataerkiye karşı nasıl mücadele edilmeli, erkekliğin öz eleştirisi neden yapılmalı, lgbt bireylere yönelik transfobi ve homofobinin kökenlerinde yatan heteroseksist ve eril toplumsal normlar... Bunları cahil bir insana anlatamazsın. Malesef...
Bu arada sorunu da yanıtlayayım: feminist kadınları çok saygı değer buluyorum, feminist aktivistlerin her biri, birer dava insanı ve erkeklerden çok daha güçlüler. Bir erkek olarak ben de feministİm.13 Yorumla- +1 yıl
bu ülkede erkek olarak knun önünde hiçbir hakkınız yok... umarım bir kadınla mahkemede karşı karşıya gelmezsiiz, hele ki umarım çekişmeli bir boşanma süreci yaşamazsınız... bu ülkede erkeğe sadece köle statüsü veriyor kanunlar. Ve siz hala daha kadınların ezildiği masalına inanıyorsunuz.
En İyi Cevaplar
+1 yılne eşitliği ne feministliği yahu.
bu ülkede erkek olmanın suçu 18000 liradan geçiyor kafadan daha hayata başlarken. kadın gibi askerlik yapmamak için 18000 bulup buluşturuluyor bulamayan hayatından alıp veriyor.
kadın babasından sigortadan yararlanıyor ama ben 25 olduğumda devlet tepeme binip donuma kadar alıyor.
sen o feministi getir de 2 kelam edelim, bana da öğretsin.
sen bunlar da eşitlensin diyen kaç tane feminist tanıyorsun. aaa yoksa sıfır mı? yok hayır ben nostradamus değilim.06 Yorumla- +1 yıl
FIZIKSEL ACIDAN YARATILISTAN FARKLILIKLAR VAR ELBET ONLARI DEGISTIREMEYIZ ALLAH DEGILIZ BIZ SIZ FIZIKSEL ACIDAN DAHA GUCLU YARATILMIS OLABILIRSINIZ BUNA NAZARAN ASKERE GIDIYORSUNUZ BIR ZAHMET ONADA GIDIN SIGORTA MESELESINE GELINCE ESKIDEN KADINLARI OKUTSALARDI O APTAL INSANLAR "KADIN OKUR MU ULAN?"DEMESEYDI BU ULKE KADINLARININ YUZDE ELLIISNDEN FAZLASI OKUMUS OLURDU DOSARIDA EVSIZ BARKSIZ KALMAZDI O YUZDEN BU YASA DA OLMAZDI BAYIM SAYGI BIRAZ LUTFEN YAHU.
- +1 yıl
büyük lokma ye büyük konuşma demişer caps lock açık kalmış hocam.
işimize gelince doğal allah vergisi gelmeyince normal gidin ölün bunda ne var mı oldu?
bu kadar mı değersizler gözünüzde.
doğal falan değil cilalı taş devrinde okla mızrakla savaşmıyoruz fiziksel güç tanımı silinmiştir. adam amerikadan tuşa basıyor incirlikten füze kalkıp afganistanı vuruyor.
bunu sen de ben de biliyoruz
kazanılmamış haklarımız var ise. siz de reddedin eşitlenelim olur mu? - +1 yıl
yazmayacaktım daha da kız kardeşimden bile ufaksın. bir şeyleri anlaman senin yararına. ben de donanımlı mantıklı açıklamalar gelecek diye bekliyordum. daha cevap vermeyeceğim.
askere giden herkes ölmüyormuş yapmayın yeav bir kişinin ölmesini yeter bulamadı arkadaş. hepsi ölsün diyor şaka mı bu. tek 1 can bile benim için değerli anası babası o kadar emek etmiş sevmiş böyle konuşamazsın. teröristin teki sana tecavüz etmesin diye ölüyor o beğenmediğin 1 kişi. bir kişi küçümsemek nedir. iyi o zaman ben de türkiye'de günde bir kişi tecavüze mağdur kalıyor türkiye'de tecavüz yok diyorum ahaha.
gücün varsa gereğini de yap diyorsun ya. erkek gücünü sayesinde askere gitsin tamam gücü ile kadın dövünce de aynı bağlamda neden ses çıkıyorsun aynı güç gereği?
erkek olsan askere gidermişsin birisinin yerine düşünerek iş yapılmaz. ben de kadın olsam herkese verirdim paraya para demezdim inan. iyi o zaman sen de git herkese ver? ben de kadın oldum hayde bakalım?
benden bu kadar iyi günler. - +1 yıl
Eşitlensin feministim bu haksızlık
- +1 yıl
Askerlikle ilgili verdiğiniz cevaplar komik, tutarsız ve geçersiz hanımefendi
Erkekler kaba güce sahip o yüzden askerlik yapıyorlar ne yaalım bu onların niteliği yaradılış diyorsunuz. iyi de her erkek her kadından güçlü değildir ki. ben 1.60 boyunda 52 kiloydum askerlik yaptığımda. Hayatımda hiç spor yapmmaıştım; ben askerlik yaptım ama okulda voleybol takımında yarışan kızlar askerlik yapmadı, koşucu kzlar da askerlik apmadı survivor'da komando yaşamı süren sporcu kızlar da askerlik yapmıyor. madem feministsiniz o zaman belli bir fiziki niteliğin üzerinde herkes kadın-erkek ayrımı olmadan askerlik yapmalıdır diyebilmeliydiniz. Ama haksızlık erkeklerin aleyhine olunca susan cinsten tipik feminist tayfadan olduğunuz çok belli... @BRAVEND
+1 yılburada cogu kisi feminizm nedir bilmeden yorum yapiyo, ozellikle kizlar "itici" buluyolarmis. Cok guldum :D
Bu zamana kadar feministler olmasaydi sen su an bir hic olmus olurdun (o kizlara soyluyorum) . Feminizm erkek dusmanligi degil, feminiztler hemcinslerinin sosyetede daha fazla hakklari olmasi icin cabaliyolar. Kizda gelmis cok itici cok erkeksi demis :D Kusura bakmada onlar zamaninda olmasaydi sen su an ellini kollunu sallaya sallaya o istemedigin bebegi aldiramazdin aldirsaydinda olmus olurdun bu sadece basit bir ornek10 Yorumla
Ülkemizde feminizm çok az. Kadınlar bile tepkili. Komik olan feminizm hakkında bir şey bilmiyor olmaları. Feminiz erkek düşmanlığı değildir. Feministler kadınları üstün görmez. Feminizm toplum içindir. Kadınla erkeği eşit düzeye getirmek içindir. Kadına şiddet , tecavüz , taciz bitsin istiyorsan sen de feminist ol !
43 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
41Cevap
örgütlü bir toplum için desteklerim.. gerçi işgüne katılan kadın sayısı türkiyede yüzde 30larda böyle bir sosyoekonomide feminizm kulak tınısı gibi geliyor insana... sosyal güvenliksiz çalışıyor birde bunların çoğu... stklara katılan sayısı nerdeyse binlerle ölçülür milyon kadar kadının olduğu türkiyede.. kocasının partisine oy atar.. ev hanımlığı ev kızlığı gibi meslek uydurmuş.. toplum içinde kazanılmış statüsü olmayan.. rolleri belli kültürel norm ve değerleri belli.. sınıfsız lümpen kadınların yaşadığı türkiyede feminizmin savunulması gerekir...
11 Yorumla
+1 yılsaçma sapan tripleri yüzünden hiç bir aklı başında delikanlıyla sağlıklı ilişki yaşayamayıp yalnız kalan, mutlu arkadaşlarını kıskanan, ''bütün erkekler aynı yaaa'' saftiriklikleriyle aklı beş karış havada, kendince ''ben böyle mutluyum'' mesajı veren ama kendine yaklaşan ilk yakışıklı erkeğin üstüne atlayan kızdır.
43 Yorumla- +1 yıl
Aynen hacı al benden de o kadar işte
- +1 yıl
Feminist kızlar günümüzdeki az çok biliyoruz..
+1 yılNormalde feminizm kadın haklarını korumak kadınları erkeklerle eşit görmek olarak uygulanıyor ki öyle de olması lazım. Ama gel gelelim ki burası Türkiye. :) Bizim feministlerimiz ne yazık ki feminizmi erkek düşmanlığı lezbiyenlik erkekleri ezme gibi salak saçma şekillerde yorumluyor. Genelde de çirkinler erkek bulamıyorlar madem erkek yok bizde düşman olalım diyen mantıktaki hanımlar sözün özü ülkemizdeki feministleri salak buluyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
Sen olması gerektiği gibisin diye herkesi öyle sanma
- +1 yıl
ben de senin gibi olmayan binlerce kişi tanıyorum :) Ne yapacağız şimdi?
+1 yılFeminizm aptalcadır, madem kadın-erkek arasında eşitlik olduğunu iddia ediyosun neden eşitlik ilkesini, kadınlara özel bir şekilde "feminizm" olarak ayırıyosun ki. Feminizm derken bile bir ayrımcılık yapmış oluyorsun. Hem erkeğin hakkını savun hem kadının ne fark eder? birini feminizm diye ayırmaya gerek var mı
İşte feminizm diye bişey çıkınca bizim millet de zannediyor ki feminizm, kadınların üstünlüğünü iddia eden bişey.
Feminizm diyiceğine insan eşitliği de..21 Yorumla- +1 yıl
Yanlışsın kadınezikiyorsa taraf tutulur erkek eziliyorsa taraf tutulur
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1. cisi Bay'an erkek olmayan demektir. Sen bunu derken erkeğin üstünlüğünü bir kere kabullendin. 2 Herkes eşittir. Ama gel gör ki bunu insanlara anlat. Hele toplumumuz. Erkekler haya hep 3-0 önde başlar. Feministi başka türlü anlayanlarda var. Diyecek söz yok.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 446 cevap paylaştı. Erkek feminist olmaz olamaz senin yalniş yorumlarına katılmak imkânsız. Bir bayan feminisse isterse dünyanın en guzel kızı oldun benim için bir hiçtir bakmam bile
13 YorumlaFeministlik kadın erkek eşitliğini savunan topluluğa ait olmaktır, bundan daha doğal ne olabilir ki? Bende çoğu konuda kadın erkek eşitliğini savunuyorum, savunanlarıda takdir ediyorum.
51 Yorumla
+1 yılBiz erkeklere de haksizlik yapilan konular var. Menizm diye bisi var mi? Ozguvensiz olarak goruyorum. Erkekle kadinin birbirini tamamlayici oldugunu anlamak yerine erkeklerle mucadele etme pesindeler
22 Yorumla- +1 yıl
Anlamamissin ki demek istedigimi. Esitlik diye bir derdim yok benim. Kadinin ayricalikli olmasi gereken yer vardir erkegin ayricalikli olmasi gereken yer vardir. Esitlik istemiyorum ki yararlanayim
+1 yılfeminizmin eşitliğini savunduğunu ilk defa duyuyorum :D feministleri çoğu lezbiyendir ve eşitliği savunmazlar erkeklerden tiksinirler ve genelde nefret ederler :)
14 Yorumla- +1 yıl
Doğru...
- +1 yıl
öğret o zaman
- +1 yıl
Tamam ben feministim kadın ve erekeğin eşit olması taraftarıyım lezabian deyilim ve erkekleri aşağlamam insana cinsiyyet olarak değil insan olarak bakmak lazım
+1 yılKoyu feminist biriyim kimin nasıl düşündüğü umrumda değil :)
40 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. cok ıyı buluyorum genelde cafeler ve buyuk alısverıs merkezlerınde buluyorum onları bazende caddede yururken buluyorum
02 Yorumlatam anlamı ıle femınıst olana sozum yok.. ısıne gelınce femınıst ısıne gelınce ata erkıl topluma salca olnalara uyuz oluyorum..
10 Yorumla
+1 yılfeministm kadın sömürücüdür. bir tür aptal fanatizmi diyebiliriz
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 572 cevap paylaştı.
+1 yılGenelleme yapilmasi cok kotu hererkk aynidir gibi goruse sahip kadinlar var dusman gibi bakiyrlar sanki dunyaya isnlanarak geldiler onlarda bir erkktn oldu
04 Yorumla- +1 yıl
Oyle olan kadinlar var hatta birebir tartistim sadece seyini dusunen pisligin tekisiniz dedi ne bu smdi dusmanlik degilmi boyle kadinlara baksan bile deliriyrlar bu kadarda abarti olmaz
- +1 yıl
Ozmn su diger dedim sekilde olanlara mevzuyu anlatin sacmalik yaptiklari
ben feministim ve benim hakkımda kim ne düşünürse düşünsün umrumda değil hele ki bir erkekğin ne düşündüğü hiç umrumda değil
11 Yorumla- +1 yıl
Neden heleki bir erkek neden insanların değil? burada heleki erkek derken erkekleri aşağılamış olmuyor musun? Feminizim eşitliktir
- Kişilik & Karakter konusunda 501 cevap paylaştı.
+1 yılSaygı duyarım hiçbiriyle işim olmaz zamanında erkeklerden yediği kazık birikmiş ve nefrete dönüşmüştür eylemleri ergenlerin zevki haline gelmiştir :D ben acıyorum şahsen
10 Yorumla
+1 yılBen de feministim ve bununla gurur duyuyorum. Birilerinin beğenmesine de gerek yok ayrıca. Hakkımı savunuyorum ben, bu yüzden beğenilmiyceksem hiç umrumda değil.
16 Yorumla- +1 yıl
Yapma nasıl feministsin sen :/ hiç öyle biri değil gibi duruyodun :(
- +1 yıl
@KeyifAdamı feministim işte, nasılı yok :)
- +1 yıl
Sen şimdi benden nefretmi ediyosun :D
- +1 yıl
Ayyy.. Bak feministler erkeklerden nefret etmez, erkeklere karşı bir düşmanlığı yoktur. Sadece kadın haklarını ve eşitliğini öngörür. @KeyifAdamı
- +1 yıl
o zaman bende feministim :D annem evin yarısı bana temizletiyor yemek yerken masanın yarısı benim falan :D
- +1 yıl
Ahahahhahahahahhh :D:D:D @KeyifAdamı
kominizm parayı buluncaya kadar feminizmde kocayı buluncaya kadar bir laf var bencede doğruluk payı yüksek
01 YorumlaKadın-erkek eşitte onunda bir ölçüsü vardır. Feminist bayanlar, olmayan şeyleri ile, olmayacak şeylerin peşinden koşuyorlar.
00 YorumlaBen şu sözü hep takdir etmişimdir; "feminizm kocayı, kominizm parayı bulana kadardır."
12 Yorumla
+1 yılfeminist iyi tamam da bazen çok iticiler bence kız tatlı olmalı :)
22 Yorumla- +1 yıl
peki zeki + tatlı olsa :)
:D:D sert ve haşin oluyorlar kızdırmaktan hoşlanıyorum nefsime hoş bana boş geliyorlar
26 Yorumla- +1 yıl
Tek eksi alan erkek benim havası yeter wuhhuuu :D
Kusura bakma zülal ' sizin en hayırlınız eşlerine iyi davranandır ' diyen bir peygamberin dininin kadına verdiği asıl değeri bilirken kıçıkıytırık avrupanın kadınları daha kolay elde etmek için uydurduğu bir akımı desteklemem error 404 not @AcayipKız
eğer gerçekten eşitliği savunuyorlarsa destekliyorum.
11 YorumlaFeministim. Feminizm hakkında bir b*k bilmeyen insanların burada atıp tutmasına sinir oluyorum.
Bu soru başlığını da anlamış değilim.20 Yorumla
+1 yılFeminiatlerden nefret ederin. esitlik yok. ama ustunlukte yok. farklilik var.
12 Yorumla- +1 yıl
Tamam.
Arkadaslarim genelde bana feminist der ama ben sadece esitlikten yanayim :)
00 YorumlaKoyu bir feminist değilim ama bir kız olarak hakkımı savunurum ama bazıları savunulmucak gereksiz şeyleri de savunur olay çıkarır olmuş
00 Yorumla"Ayrica erkeklerde feminist olabilir/olmalidir." Yapma canım ya. Feministler gereksiz insanlardır, Ben Erkek üstünlüğünü savunuyorum ne diyeceksin?
02 Yorumla- +1 yıl
Diyecek bir şey yok beyefendi! Umarim bir kız çocugunuz olur da o sayede kadınlra deger vermeyi anlarsiniz. Kadin cinayetleri, tecavüzleri böyle erkek üstünlügünü savunan insanlar yüzünden oluyor. Simdi anlıyor musunuz diyicem ama biliyorum ki zerre bir şey anlamıyorsunuz. Boşverin siz en iyisi böyle devam edin olur mu! Ama daha sonra eşinizle kizinizla çarsıda pazarda gezerken laf atanlara bakanlara birşey soylemeyeceksiniz cünkü erkek üstünlügünü savunmak bunlarıda haklı cıkarir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSinsi. Egoist. Aniyasayan. Duygusuz. Yalnizda mutlu olurum sacmalayan tip
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılFeminist istatistik enstitusun de sanicak seni feminist insan oglunun attigi biseydir ortaya sonu ist ism ile biten hersey bozulmaya mahkumdur. Ayrica kiz arkadasim boledi ve feminist dusuncedir bunlar hep erkegi dusman olarak algilayanlarda var
feminiz ataerkilliğe tepkili bir akım olduğu için , tasvip etmiyorum...
00 YorumlaFeminizm kocayı buluncaya, Kominizm parayı buluncaya, Ateizm uçak sallanıncaya kadardır..
05 Yorumla- +1 yıl
8 den fazla gez uçak hava bosluguna denk geldi korktum ama hala ateistim :) korktugum anda anne demistim sanirim :)
Daha evlenmedim ama evlilige cok yaklastigimda da feministtim. - +1 yıl
@laurapiggott insnalara anlatmak istediğim
+1 yılFeminist kız güçlü kızdır.
30 Yorumla
+1 yılFazlasıyla itici ve gereksiz.
11 Yorumlahımmm
destekliyorum seni uzak ara :)))04 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılkız işte ayrı bir yerde değller gözümde
01 Yorumla Yerine gore doğru bulmuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHer kavram gibi Türkiye de b0ku çıkarılıyor.
01 Yorumla
+1 yılTam bir saçmalık
31 Yorumla
+1 yılanlamsız ve itici
20 YorumlaDestekliyorum 💕
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaskan nefes alsin yeter
00 Yorumlaİtici
10 Yorumla
+1 yılİtici
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçma buluyorum
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYa kız dediğin ne biliyim tatlı bıcır bıcır böyle daha narin çekinik durmalı diye düşünüyorum. Feminizm benim aklıma hep bir savunma bir cırlama gibi şeyler getiriyo bu öyle demek değil. Tabiki bayanlar ve erkekler eşit ama bunu sürekli vurgulayıp koyu bir feminist olmanın anlamı yok bence
- +1 yıl
kadın dediğin makyaj yapar giyinir süslerin narin olur... bu mu kendinize yakıştırdığınız? kendini savunamayan sesi çıkmayan kuş beyinli insan mı canlanıyo sizin beyniinizde kadın deyince? bir kadın bile böyle düşünüyosa biz erkeklerden önce kendi hemcinslerimizibi sorgulamalıyız biz ezilmek hırpalanmak istiyoruz cinsel bir obje olmak erkekler için yaşamak.
+1 yılİtici
Gereksiz11 Yorumla
+1 yılsorunum yok
00 YorumlaPatron o ne
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 969 cevap paylaştı.
+1 yılDaha saçması olamaz
10 Yorumla
+1 yılSaçmalık
30 Yorumla
+1 yılHımm iyi
00 Yorumla
+1 yılçok feminist
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 460 cevap paylaştı. Hoş bulmuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılitici
10 Yorumla
+1 yılManyak hepsi