Eşimden dinen boşandık resmi olarakta boşanacağız iddet süresini kocamın evinde geçirmek zorundamıyım?

Dinde kadın boşandıktan sonra 3 aylık iddet süresini kocanın evinde geçirmek zorunda. Onun evinde geçirmek zorundamıyım? Bu sakıncalı bir durum değilmi bosanmış eşler için? Bilgisi olan yardimci olabilirmi?
Geçmiş zamanlar için aynı evde olmak için bazı şartlar ve sebebler gerekiyordu şimdi bu dönemde yani ahir zamanda bir çok şart ve sebebler geri plana atılabilir bir diğer husus iddet müddeti resmi nikahın bitisinden itibaren yani kararın kesin ve net verildiği tarihten itibaren 10 aydır sebebi ise hamilelik durumu mevcut ise baba çocuk durumunun netlik kazanması için konulan bir süredir gebelik durumu yok ise mahkemeye başvurarak hastane raporu istenir hakem hastane tarafından verilen rapor sonucunda gebelik yok ise iddet müddeti kaldırılır
Siz beni anlamadiniz. Biz Dinen boşandik. Yani eşjmin boşol demesiyle. Kanunen daha boşanmadik. Kanundaki iddet suresinide biliyorum. Ben onu sormuyorum. Ben islam dinindeki olan 3 aylik bekleme suresinden bahseidyorum
Bende bunu açıklamaya çalıştım suanki şartlar durumu daha tehlikeye sokacak durumdur neden derseniz nikahı bitmiş biri ile aynı evde yanlız kalmak zinaya sebebiyet verebilir İslam dinindeki iddet müddetinin şart ve koşulları vardır gerek aile evinde gerekse resmi nikahın oluşturduğu şartlar zaten bunu yerine getiriyor olayım aslı şudur aslında hamilelik durumu var mı yok mu dediğim gibi resmi nikâhta verilen 10 ay süre içinde zaten evlilik gerceklesemeyeceginden dolayı aynı evde ikinizinde gözetim altında kalması şu an ki şartların epey gerisinde kaldığı için gerek duyulmaz
Anladim tesekurler
Biliyorum şatlariyla boşadi beni. Adet olmadigim temizlik gunumde. 3 talakta boşadi
Fikihta 40 günde bir talak verilir dini nikahtan düşme bu şekilde olur doğru olanı budur 40 günde bir 3 talak toplam 120 günde tamamlanır sebebi ise anı sinirden dolayı veya kavga tartışma gibi durumlardan sebebiyet verilmemesi için olması gereken bu şekildedir çünkü boşandığın eşle tekrar evlilik olmaz bir müddet başka biriyle nikahli kaldıktan sonra tekrar ona dönebilir bunlar göz önünde bulundurarak 120 gün süre verilmistir 40 ar gün ile yapılması bu nedendendir
Evet boşanma lağiyla gerceklesti.
şimdi 3 aylık bir iddet süresi var. Belki bu sure icinde barişiriz ve nikahimizi yeniden yapariz. Bilemem
Aynen oyle. Bilemiyorum bizim durumlar biraz karisik. Belki barişabiliriz ileride nolucagini bilmiyorum. Hayirlisi neyse o olsun
teşekkur ederim teklifiniz icin yinede ama gerek oldugunu dusinmuyorum :)
Görüş
5Görüş
Onun evinde beklemeye olayı nereden çıktı?
Bir kere mantıken düşün. Boşanmış 1 erkek ve kadının aynı evde durması olayı aklına yatıyor mu?
bu 3 aylık süre eğer eşler birbirine geri donmek isterse diye var. Yani yabanci gibiler evin icinde kadinin tum ihtiaclari erkege ait ama 3 ay belki barisirlar diye kadin erkegin evinde geciiryor iddet suresini
Boşandıktan sonra böyle bir olay yok. Eğer tamamen boşanmışsan. Başka bir erkekle evlenip, boşanmadan geri onunla evlenemezsin
Hayır 3 aylık süre, Yani iddet suresi icinde geri barişabiliyoruz ve sadece aramizda bir nikah kiymamiz yeter. Fakat 3 ay süre gectikten sonra tekrar barişmak istersek eğer, Benim bir kere evlenip boşanmiş olmam gerekiyor
Kim anlatıyor size bunları peki? Nereden öğrendiniz bunları?
Nereye yazsaniz bu cikar zaten. Sorularİslamiyet diye bir sayfa var cok guvenilir ve bilindik bir diyanet sayfasi ordan bakabilirsiniz. Araştirdim ki biliyorum.
siz yine de bahsettiğiniz aynı sitede rıc'î bâin hulle nedir bir araştırın derim. İyi geceler
Bunlari ben zaten biliyorum. Ve eşim zaten beni 3 talakta boşadi ve 3 aylik iddet surem basladi. Bu sure icerisinde kimseyle evlenemem. Ama esime geri donmek istersem bu sure icinde baska bir erkekle evlenmeye gerek kalmadan donebilirim. Simdj anladinjzmi?
Abla sizin kafa iyice karışmış. Beni salın. Ben üstüme düşen vazifeyi yaptım. Size ilettim. Doğrusunu yapıp yapmamak sizin nefsinize kalmış.
Böyle bir şey var mı ki sadece belli bir süre başka bir erkekle evlenemezsin
Evet evlenemem islam dininde bu 3 ay. Ölen eş için 4 ay 10 gün. Fakat benim eşim sağ oldugu icin 3 ay iddet beklemek zorundayim. Ve onun evinde olmak zorundayim
Hayır onun icin degil. Belki esler tekrar barisma durumu soz konusu olursa diye
ahaha :D herkes teknoloji kullanmiyordur belki?
:D oda olabilir
boşandıktan sonra eşinde sana haram neden orada bekleyesin ki çok garip değil mi
Eger pişman olup eşler birbirine geri donmek isterlerse bu var. Ama ben zorundamiyim onu anlamadim
aynı evde kalmak değil, başka bir erkeğe gitmemek var. ama 3 defa boşanma olmuşsa geri dönmek de ayrıca farklı işlemler gerektiyor
3 aylık bekleme surecinde hem kadın başka bir erkekle evlenemez, Hemde bu iddet suresini kocasinin evinde gecirmek durumunda. eğer 3 ay içinde eşler barışırsa yeni bir dini nikah kıyıp tekrar karı koca ilişkisine devam edebilir. Ama 3 ay gectiyse eşler barişmak isterse kadinin evlenip bosanmasi gerekir. şu an biz o 3 aylik iddet surecinin icindeyiz.
Yanlış biliyorsunuz
Nerde yanlış biliyorum Allah aşkına nesi yanlış? Doğrusu bu şekildedir. Gidip araştirma yapabilirsiniz. O 300 günlük süre sadece kadinin evlenmesine engel olmasıyla birlikte, eşiyle barişabilme durumu soz konusu olursa yeni bir nikahla eskisi gibi olurlar. Ama iddet suresi bitti zaman eşler yeniden bur araya gelmek isterlerse, Kadinin "gercek bir evlilik" yapip ayrilmasi gerekmektedir
iddet süresinde aynı evde ya haram olursa haram bir şey vuku bulursa?
Bu arada 300 gün yazmişjm 3 ay olucakti pardon. O evde kalmanin şartlari cinsel munasebet olmamasi gerekir yakinlaşma olmamasi gerekir ev arkadasi gibi dusun ama birbirine haramlar
islamiyette birbirine haram iki kişinin aynı ortamı paylaşma konusunu araştır istersen. neyse sen nasıl istersen öyle yap karı da zararı da sana ne diyeyim başka
Evet harandir fakat ayri odalarda uyucaklar. Eğer aynı odada kalma gibi bir zorunluluk varsa araya perde cekilmesi gerekir. Ve erkegin kadinin bulundugu alana girmemesi gerekir
Cık gel nerde oturuyorsun alırım senı
Yahu bakın işinize dengesizler
neden boşandınız sorun neydi merak ettim
Anlaşamadık
İyide siz napıcaksınız cocugum var mı yokmu kac senelik evliyim. Benim sordugum soru bu degilki?
Sormayın yani benim soruduğum soru bu değil
Değilsin
Ama islamda öyle brişey var biraz detayli anlatirmisin
Tamam onu biliyorum ama islam dininde kadın kocasından boşandıktan sonra 3 ay boyunca kocalarinin evinde kalma durumu var 3 ayin sonunda tamamen kadin artik ondan kopar.
1. Talak ayeti: Ey Peygamber! Kadınları boşayacağınız zaman iddetlerini gözeterek boşayınız ve bekleme sürelerini iyice hesap ediniz. Rabbiniz Allah'a saygısızlıktan sakınınız. Apaçık bir hayasızlık yapmış olmadıkça onları evlerinden çıkarmayınız, kendileri de çıkmasınlar. Bunlar Allah'ın koyduğu sınırlardır. Kim Allah'ın koyduğu şuurları aşarsa aslında kendisine yazık etmiş olur. Bilemezsin ki; belki Allah bundan sonra yeni bir durum ortaya çıkarıverir.
230. Talak ayeti: Erkek üçüncü defa boşarsa, artık ona helal olmaz[*]. Kadın başka bir eşle evlenir, o da boşarsa o zaman bakarlar, eğer Allah’ın koyduğu sınırlarda duracakları kanaatine varırlarsa, tekrar birbirlerine dönmeleri günah olmaz. Bunlar Allah’ın sınırlarıdır. Allah bunları, bilen bir topluluk için açıklamaktadır.
O kadar kitap okumuşsunuz hic karşiniza cikmadimi? ilginc
Anladim tesekkurler
Teşekkür ederim gerek olmadigini dusunuyorum
Nerede yazıyor bu hangi ayet?
Ey Nebî! Eşlerinizi boşadığınızda iddetleri[*] içinde boşayın ve iddetlerini sayın. Rabbiniz Allah’tan çekinin de açık bir fuhuş yapmamışlarsa onları evlerinden çıkarmayın. Onlar da çıkmasınlar. Bunlar Allah’ın koyduğu sınırlarıdır. Kim Allah’ın sınırlarını aşarsa kötülüğü kendine yapar. Bilemezsin, belki Allah bunun ardından yeni bir durum ortaya çıkarır.
Ey Peygamber! Kadınları boşayacağınız zaman iddetlerini gözeterek boşayınız ve bekleme sürelerini iyice hesap ediniz. Rabbiniz Allah'a saygısızlıktan sakınınız. Apaçık bir hayasızlık yapmış olmadıkça onları evlerinden çıkarmayınız, kendileri de çıkmasınlar. Bunlar Allah'ın koyduğu sınırlardır. Kim Allah'ın koyduğu şuurları aşarsa aslında kendisine yazık etmiş olur. Bilemezsin ki; belki Allah bundan sonra yeni bir durum ortaya çıkarıverir.
En İyi Görüş