Üniversitede oda arkadaşımın biri Kürt ve Alevi idi. Tipinden Kürt olduğu belli oluyordu. Ben, de sormuştum. Doğru çıktı. Sonra diğer oda arkadaşımla arasında mezhep muhabbeti döndü. Yozgat'ı bilmiyordum ama Maraş'a tarihe bakınca Alevi - Sunni olayları olduğu için çok sayıda Alevi olduğunu da biliriz. Ben, de onu da soruverdim. Ayrımcılık yapıyor oldum. Ne fark ediyor Alevi Sunni Türk Kürt olması senin için oldu? Amacım sorarken o değildi. Sahiden böyle bir rahatsız olma durumu bazılarında var. Neden? Anlamıyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aslında o insanlar o kadar bıkmış ki ayrımcılık görmekten. İster istemez havan nem kapabiliyorlar. Tabi ki burada senin bir art niyetin yok. Yanlış anlaşılma tamamen.
04 Yorumla- +1 yıl
İyi de herkes bir değil. Bu durum üzücü. Kaç sene geçti üstünden ve hala hatrımda. Yazık!
İşlerine gelmeyene yobaz demeyi biliyorlarsa dünyaya at gözlüğü takarak bakmak ne oluyor peki? - +1 yıl
Bir de sen de Karadenizlisin diye biliyorum. Sana da Laz mısın, Rum musun diyen olmuştur diye düşünüyorum. Bana oldu yani. Biz niye öyle problem etmiyoruz? Oysaki Ordu Laz değildir.
- +1 yıl
Aynen dediğin gibi. Herkese bir kulp bulunuyorken bu tavır çok absürt. Herkes bir değil. Fikrini sormadan ya da başka ne soracaksak sormadan önyargılı olmak çok değişik.
En İyi Cevaplar
+1 yılkarşısındaki insana ne fark ediyor senin için deyip baskı uygulamaya çalışan aşağılık komplekslilerden bıktık artık. bana farkediyor arkadaşm sana ne denmesi gerekiyor böylelerine.
04 Yorumla- +1 yıl
Ağzını öpeyim senin 😊 Benim Alevi Sunni ayrımım yoktur. Üniversitedeki en yakın arkadaşım babasından Alevi'ydi ve o sene yine Maraşlı olup Türk Alevi olan da bir arkadaşım vardı. Kızın tepkisini o bile Alevi olmasına rağmen saçma bulmuştu. Zaten Türk Alevi olanlar sorun yapmadan söylüyor. Kürt Alevilerde sorun var ve aynı söylediğin bini üstümde psikolojik baskı hissettim o sene odamda. Üç kişi kalıyorduk. Diğer kızla hem sınıf arkadaşı hem de bir önceki yıldan oda arkadaşı olduğu için o da ondan yana oldu ve en son ben yurdumu değiştirdim. Eşyalarımı toplamaya geldiğimde "Gidiyor musun? Bir problem varsa oturup konuşalım." demişti diğer oda arkadaşım. Ben, de "Çok konuştuk. Bir sonuca varamadık. Bence biraz daha kırılmayalım." dedim. O Kürt olan da "Seninle anlaşamasak da hakkını helal et." yazmış. Aslında en başından beş kişilik odafakş kız gelsin diye de bakmışlardı gözümün içine. O kız, da onlarla aynı bölümdü. Ben müsade etmemiştim. Neyse ben de mesajına görüldü atıp bıraktım. Kyk'ya daha az para ödemek varken yıllarca ailen özele daha çok para ödedi. Bu yüzden hakkımı helal etmiyorum. O yurttan resmen gözüm yaşlı ayrıldım.
- +1 yıl
kürtlere kürt müsün diye sorunca bile alınıyorlar. Bizimkilerde öyle bir şey yok. Ayrıca evet diyelim ki farketiyor, farkeder mi diye sorunca değişecek mi benim düşüncem. aşağılık kompleksi sadece
- +1 yıl
Aralarında cidden benim de tasvip etmediğim kişiler var. Misal ilk yılki oda arkadaşım gerek derste gerek odadayken teröristlere hak vermiş olduğunu demişti. Böyle düşünen birine ben de pek olumlu bakamam ama hepsi öyle değil. Sorudaki kız da öyle değildi ama tavrı ve önyargısı üzdü. Ki onun da yüzünden belliydi yani Kürt olduğu. Onu da sorunca bozulmuştu zaten.
- +1 yıl
Ve dediğin doğru."Ne fark ediyor?" diye sorduğunda düşünce değişmiyor.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
6Cevap
+1 yılinsanların kürt türk falan olması farketmiyor, birçok kürt tanıdığım var gayet iyi insanlar, bizim ülkede bu soru çok olduğu için rahatsız oluyorlar demekki
02 Yorumla- +1 yıl
Senin tanıdığın kişileri ben tanımıyorum. Bu yüzden doğrudur diyeceğim. Zaten benim de iyi tanıdığım kişiler var. Tabii içinde teröristleri savunan da vardı. O yüzden biraz benim de önyargım var ama gidip de tanımadan yorum yapmam.
Sorudaki kişiye de öylesine sormuştum. Ki zaten o da terör yanlısı olan biri değildi. Senin benim gibi biriydi. Bozukluğum konu şu: önyargısı.
Ekliyorum. Bir, iki yıl bana da çok soran oldu. Ben, bozulmadığım için bozulacağını düşünemedim. - +1 yıl
Ki bizden için de Karadenizli deyince Laz sanıyor herkes. Hepimiz Laz değiliz. Artvin, Rize Trabzon tarafında Laz var. Ordu, Samsun, Giresun ve birkaç Karadeniz şehri Laz değildir. Ben, buna bozulmuyorum mesela. Ki bana dış görünümüme bakarak "Rusluk var mı sende?" diyen de çok oldu. Kibar bir şekilde "Hayır." deyip geçiyorum. Rusların tarihi ve yaptıkları da belli. O halde soranı da ben mi bozayım? Çok saçma.
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılDin, Dil, Irk benim sohbet konularımın içine girmez
020 Yorumla- +1 yıl
Aralarında diğer oda arkadaşımla konuşmasa ben de mezhebini sormazdım. Zaten yukarıda belirttim.
- +1 yıl
Tamam sana da ders olmuş işte
- +1 yıl
Ders olunacak şey önyargı mı
- +1 yıl
Yooo girmezsin kimseyle böyle sohbetlere
- +1 yıl
İyi de zaten ikisi aralarında bu muhabbete girmişti ve bir sorun olmadan konuştular. Ben sorunca sıkıntı oldu. Daha doğrusu Sunni olan sorun etmedi. Alevi olan sorun etti.
- +1 yıl
Bu ayrımcılık ve önyargı değil de ne bana karşı?
- +1 yıl
Demek Ki diğer arkadaşın alevi arkadaşını çok yormuş sende üstüne gelmişsin
- +1 yıl
Pek sanmıyorum. Çünkü bir şef olsa birbirlerinin ardını kolluyorlardı.
- +1 yıl
Şey *
- +1 yıl
Demekki kızgınlılları sansaymış
- +1 yıl
Ki kendileri de aralarında bir kez sorun yaşadılar. Konu da çok basit bir şey. Alevi olana diğer oda arkadaşım oje sürer misin dedi. O sürmek istemedi. Kız da kendi sürdü. Sonradan gel diyeyim dedi. Sonra bozuk attı çıktı odadan. Sonra arkasından konuştuk. Ben de her şeye bağırarak konuşuyor. Ben bozuluyorum dedim. O hep öyle, herkese karşı öyle dedi. Hani çok saçma bundan trip atıp çıkması dedim. Gitmiş hemen yetiştirmiş. Sonra onlar iyi olmuştu. Ben kötü olmuştum yine. 😅
- +1 yıl
Herkes seninle kötü oluyor 😂
- +1 yıl
İki kişiye bakarak herkes demek de biraz komik. Dünyada üçümüz yokuz. 😂
- +1 yıl
Peki en iyi sensin. Senden iyisi yok
- +1 yıl
Öyle bir iddiam olmadı.
- +1 yıl
Ama kötü biri de değilim yani.
- +1 yıl
Sana kötüsün demedimki. Sadece arkadaşların seninle iletişim kurmakta zorlanıyor sanırm
- +1 yıl
Ben zorlanıyorum anladım. Pardon. İnsanlara anlayış da yaramıyor diğer oda arkadaşımın hemen gidip lafı yetiştirmesine bakınca. İnsan ojesini kendi sürüyor diye düşünüyorum trip atıp odadan çıkar mı yahu? 😂
Ne saçma şey. Sayelerinde görmüş oldum yine yaranılmamış olduğunu. 😂Cevap olası da hatta "Biz, desek senin en yakın arkadaşınla ilgili bir şey sen demez misin?" demişti." Benim en yakın arkadaşım sizi tanımaz etmez. Desem ne olacak? "demiştim.
Ay neyse ki geçmişte kaldı. Kurtuldum saçma sapan şeyler alınganlık gösteren birinden. 2016 yılında oldu bu. Artık oda arkadaşım değil. Sadece sabah sabah aklıma nereden geldiyse geldi.
- +1 yıl
😂 😂 😂 Tövbe kaç yıl geçmiş üstünden
- +1 yıl
Aynen. İyi işlemiş bilinç önceme. 😅😂😂😂Yani soruma yanıt bulamayınca böyle oluyor. Çok saçma bulmuştum kızın ayrımcılık yapıyor demesini. Üzülmüştüm. Tek derdim o sanki diye düşündüm. O da bana sorsun. Ben bozulmam yani. Ki bana da bazen tipime bakınca Rusluk var mı sizde diyen oluyor. Şimdi ben, de mi bozayım? Pek sevmem tarihe bakınca. Ki ben Karadenizliyim. Laz sanıyorlar tüm Karadeniz halkını başka bölgelerden insanlar. Hepimiz Laz veya Rum değiliz. Şimdi soranı biz de mi bozalım? Saçma sapan şeyler yüzünden nem kapmak da garip.
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ben Sünni yim onlar içinde sütten ağzı yanmış yoğurdu üfleyerek yiyerek diye düşünüyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Şunu Tuncelili biri biri sorun yapsa hadi anlarım da Maraşlı biri sorun edince tuhafıma gitti.
Alevi mezhebi denildiği an milletin önyargısı oluşuyor belki de ondan rahatsız olmuştur
028 Yorumla- +1 yıl
Soru sorma tabiri de onemli
- +1 yıl
Üniversitedeki en yakın arkadaşım Alevi idi. Bunu demene rağmen kızdaki tavır değişmedi.
- +1 yıl
Dememe *
- +1 yıl
Kötü niyet soylemedigin doğru o senin arkadaşın tabi direk söylemek hoş bı tabir degil
- +1 yıl
@Helbestt44 O senin arkadaşın diye hangi cümlemde dedim? Bir kopyala yapıştır yapar mısınız?
- +1 yıl
Anlandimm
- +1 yıl
Bak bende kürdüm sürelkli böyle sorularla kaslastigimiz için olamaz mi
- +1 yıl
@Helbestt44 Hepsi demiyorum üniversite birdeki oda arkadaşım da dağdaki teröristleri anladığını demişti. Bildiğin savunmuştu. Hatta üniversite ikinci sınıfta inkılap tarifi dersinde sınıfta da savunmuştu Sınıfın nasıl bakmış olduğunu az çok tahmin edersin. Ki teröristlerin savunan biri vatan hainidir. Hatta üniversite ikinci sınıfta kızın biri (Kürttü) okulda eylem yapmaya çalışmıştı ve gözaltına alınmıştı. Eğer onlar gibilere hak ediyor her türlü muameleyi ama sorudaki kız öyle biri değildi. Onun için ona karşı bir antipatim yoktu sorarken. Ki benim okuldaki en yakın arkadaşım da babadan Alevi idi Zaten Alevi Suni ayrımım olsa en yakın arkadaşım dediğin kişiyle arkadaş olmazdım. Ki ekliyorum. O sene Maraşlı olup Türk olup yine Alevi olan da arkadaşım vardı. O bile saçma bulmuştu mezhep onusunu sorunca sorun etmesini. Yine ekliyorum. Derlemeye yollamışlardı yurtta bir arkadaşı Cem Evi'ne. O da rahatsız olduklarını demişti. Oysaki kız ödevini yapmak için gitmek zorundaydı. Ne yapsın?
- +1 yıl
Siznle şeyden konusalimm mi
- +1 yıl
Tabi onları savunnan onlardandir ama senin sorun bunla ilgili değil ki
- +1 yıl
@Helbestt44 Benim sorum Kürt ve Alevi olanlarla alakalı. Sen ben Kürdüm dediğin için öyle söyledim.
- +1 yıl
E şimdi bana demiş oluyorsunuz demek yani
- +1 yıl
@Helbestt44 Ne demiş oluyorum?
- +1 yıl
Dedinya okuldan bı kız arkadaşım vardi onun görüşü yanlış ya herkes öyle değil
- +1 yıl
Pardon, ben bunu Eda'nın yorumu altında yorum olarak yapılmış olduğuna dikkat etmemişim. Ayrı bir yorum olarak algıladım Yorumlar karıştı bir sürü yorum olunca. Hani demişsin ya "O senin arkadaşın." diye. Ben böyle bir şey demedim. Ya da nerede demişim? Aksine Kürt Alevi olan arkadaş, diğer oda arkadaşımız için "O benim arkadaşım. Onunla konuşurum o yüzden rahat rahat." demişti. Ben, de kendimi dışlanmış gibi hissettim.
Yani benim demek istediğimi anlamışsın. Öyle yazmışsın ama benden için "O benim arkadaşım demen" yanlış demişsin. Ben, nerede böyle bir şey demişim? - +1 yıl
Valla öyle bı karistiki
- +1 yıl
Herkes aynı değil tabii. Ben aynı da demedim. Ki zaten cümleme hepsi demiyorum diyerek başladım. Seni tanımıyorum ama sen de öyle değilsen niye alındın ki?
- +1 yıl
Ama Kürt Alevi diyorsun sorundaaa
- +1 yıl
@Helbestt44 Kürdüm dedin sadece. Alevi olduğunu demedin.
- +1 yıl
Kürt Alevi demem fark edrmi
- +1 yıl
orada o bahsetigin kız demen ayrı Kürt Alevi demen aynı degil
- +1 yıl
@Helbestt44 Fark etmez. Yukarıda neyin benim için fark ettiğini demiştim.
- +1 yıl
Ozaman sen genelleme yapmiycaksin
- +1 yıl
Mesaj kotunuz acarmisin
- +1 yıl
@Helbestt44 Buradan niye konuşmuyoruz?
- +1 yıl
Yanlış anlamayın ya sen durum tam izah edemiyorsun ya da ben iyi anlamiyirum seni ondan dedim
- +1 yıl
Kapali
- +1 yıl
Hala
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen kürt müsün sen alevi misin sen şu musun diye sürekli sorarsan boşboğazlık edersin ve doğal olarak tepki çekersin
013 Yorumla- +1 yıl
Niye? O da bana sorsun. Ben rahatsız olmam. O rahatsız oluyorsa demek ki bir yarası var. Deme şeklinize bakarak deme şeklim ağır olmuş olabilir ama burada bir ayrımcılık var. Diğer oda arkadaşımla rahat bir biçimde bu konuyu aralarında konuşuyorsa yanımda sorarım. Durduk yere konuyu ben açmadım orada. Bir at gözlüğünüzü çıkarıp da dünyaya bakmanız umuduyla...
Cevap sahibi+1 yıl10 yaşında bir çocuk değilsin üniversiteye başlamış birisin ve yaşın gereği boşboğazlık etmemen gerekir. Bu karşıdaki kişinin hassas olmasıyla alakalı değil durup sen bu musun sen şu musun diye sorarsan gocunmazlar amacının ne olduğunu ne saçmaladığını düşünüp tepki verirler
- +1 yıl
Üniversiteye bağlamış değil, mezun olmuş biriyim. Bu bir. Boşboğaz kelimene yalnızca güldüm. Doğru düzgün açıklama bile yapamayıp sadece laf sokma çabası olduğu için. 😂😂Hassassa diğer oda arkadaşımız da Alevi değildi. Onunla nasıl konuşuyor? Önce bir bunu düşün. Bunu düşünmeden önyargınla yaklaşım göstererek asıl boşboğaz olan sensin. Ben rahatsız olmuyorsam o tepki veriyorsa düpedüz bir gocunma vardır. Ben, niye rahatsız olmuyorum öyleyse?
Cevap sahibi+1 yılDemek ki o değil sen insanları rahatsız ediyorsun boşboğazlığa istediğin kadar gülebilirsin böyle devam ettiğin sürece herkesten tepki görürsün çünkü iletişim üslup sorununun yanında yerini bilmeden konuşma sorunjn da var umarım çözersin kendini geliştirirsin iyi günler
- +1 yıl
"Bana o benim arkadaşım. Sen değilsin. Ondan rahatsız oldum. "diyen biri normal. Bende sorun var. He he. 😂😂Kendi üslubuna bakmadan bana gelip boşboğaz demen de cabası.😂😂Yerimi bilmeden konuşmamış olduğuma garanti veririm. Aynı şekilde senin de at gözlüğün olduğuma garanti verdiğim gibi. Belli ki bir yaran var ama herkesi bir sanman içler acısı. Yazık kafana!
- +1 yıl
Gözlüğün*
Cevap sahibi+1 yıl🧠 Al bismillah
- +1 yıl
O sana lazım. Bana lazım değil. 😂Bir zahmet kullan. Belki at gözlüğünü çıkarırsın, Bayan Mükemmel ırk. 😂
Cevap sahibi+1 yılİlki boşa gitmiş 🧠 al bismillah
- +1 yıl
Sana lazım gibi Bayan At gözlüğü. 😂
Cevap sahibi+1 yılYine tutturamadın yakala şunu artık 👓 🧠 👓 bi de böyle deneyelim gözlük fantezin var madem
- +1 yıl
Bende fantezi yok. Yoksa o fantezi sende mi var da bana yansıtma gereği duydun? Freud, bu durumu öyle açıklıyor malum.😂
Bin defa da o beyni atsan yanıtım aynı. At gözlüğünü çıkar ve etrafa öyle bak. Belki bir aydınlanma yaşarsın. 😂
Ayrıca o beyni atmadsn önce kendinin ne kadar kullanmış olduğunu bir sorgulamalısın. Yoksa sende yok mu? O da bir yansıtma savunma mekanizması?😂😂 - +1 yıl
Biliyorum. Yarın yine bir şey deyip bu sohbeti lastik gibi uzatıp duracaksın ama ben boş muhabbetinden artık sıkılmaya başladım, cicim. Daha önemli işlerim var. Sana günlerimi ayırmayı isterdim ama biliyorum ki boşuna. Ne desem bana önerdiğin o beyin sende olmadığı için düşünme yetini kullanmayacaksın ama sen de haklısın. Düşünmek için önce bir beyin lazım? İyi geceler.
+1 yılBelki çok karşılaşmışlar bunalmışlardır görüyoruz ayrımcılık çok var zaten ülkede
01 Yorumla- +1 yıl
İyi de herkes herkes aynı değil. Ki benim Alevi olanlarla bir sorunum yok. Kürtleri biraz seçerim. Hepsi demiyorum ama bazıları terör yanlısı. Ki o kız da öyle değildi. Haliyle ona karşı öyle bir önyargım da yoktu
Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı. Hiç bişey anlamadım desem
04 Yorumla- +1 yıl
Boş ver
- +1 yıl
Zaten yeterince diğerleriyle yorumda konuştuk. Yoruldum galiba. 😊
Aile & Toplum konusunda 434 cevap paylaştı. Sorun bile buram buram ayrımcılık kokuyor
09 Yorumla- +1 yıl
Neden olduğunu anlamaya çalıştığım için mi?
- +1 yıl
Anlayışında bir problem var galiba.
- +1 yıl
Bazı yazıyor zaten. At gözlüklerini çıkarırsan görürsün.
- +1 yıl
Yazık. Gördüğünü bile inkar ediyorsun, yalancı ve iftiracı.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBlincalti
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen. Bence de var bilinçaltında bir şey. Böyle yansıtıyor.
+1 yılYanlış anlamış seni
020 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle oldu
- +1 yıl
Olur böyle şeyler
- +1 yıl
Üzdü ve bu da benim bilinç önceme işlemiş. Sabah sabah aklıma geldi. Bir sorayım dedim. Belli biri adam gibi açıklar dedim. Kimisi normal bir şekilde açıklamış. Kimisi yine at gözlüğünü takmış. Yazık yani herkesi bir sanana da.
- +1 yıl
Burds çok az kişi kişiliğini oturtmuş bazen yardım istersin onlar senin moralini bozmak için herşeyi yapar, konuya gelecek olursak Uygun bir dille anlat derim
- +1 yıl
Olduğu gibi anlattım olanı.
- +1 yıl
Üzülmeyin siz üzerinize düşeni yapmışsınız bazen insanlar anlamak istedikleri gibi anlarlar olayları
- +1 yıl
Aynen, ben açıklamamı yaptım. Benim ne düşünerek sormuş olduğumu Rabb biliyor. Hala günahımı alarak davrandığı için hakkımı helal etmiyorum kaç sene geçmiş de olsa üzerinden. Hiçbir zaman da etmeyeceğim galiba.
- +1 yıl
Bence onunla ilişkini kes düşünme artık bazen uzaklaşmak iyi gelir
- +1 yıl
Muhatap değilim.2016 yılında kaldı. Dediğim gibi sabah sabah sadece aklıma geldi.
- +1 yıl
Benimdr üniversitesi yıllarında böyle başıma. olay geldi çocuk aleviydi bilmiyordum sonra öğrendim alevimisin dedim mahsurumu var dedi siz Sünni olunca birşeymi oldu dedi
- +1 yıl
Saçma sapan işler. He mahsuru var dememi de böyle diyene neyse 😅
- +1 yıl
Bazen takmam s,,, ktir et demek lazım yaa bunları düşündükçe insan yaşlanır 😃 salla gitsin yap bir kahve bak keyfine😀
- +1 yıl
Zaten devamlı düşünmüyorum. Sabah sabah aklıma nereden geldiyse? 😃
Gel, beraber olsun kahve. 😊 - +1 yıl
Tamam sen kahveyi koy ben çikolata alıp geliyorum 😀
- +1 yıl
Yaptım.😊
- +1 yıl
Ooo bol köpüklü elinize sağlık çok güzel olmuş 😊🙏
- +1 yıl
Afiyet olsun 🙃
- +1 yıl
teşekkür ederim neler yapıyorsun bakalım günün nasıl geçiyor
- +1 yıl
Şuradaki bazı yorumlara bakmaz isem iyi geçiyor. Semin nasıl?
- +1 yıl
Hayırdır ne okduki bende uzanıyorum öyle otelde tatildeyim ama iyi geçmiyor, özelden yazacaktım xper yetmiyor 🙁😊
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım