Bu durumda olan tek kişi ben miyim? Ayrıca sizce kim haklı?

22 yaşındayım, ailem Konya'da yaşıyor ; 3 yıl önce üniversite sınavına girmiş ve Nevşehir'de bir üniversiteye yerleşmiştim, ama daha sonra Nevşehir'i sevmediğim için İzmir'de bir üniversiteye yatay geçiş yapmıştım ve 3 yıldır da İzmir'de üniversite okuyorum. İzmir'e yatay geçiş yapana kadar çevremdeki herkes beni yaptığım her şeyden dolayı eleştiriyor, yaptığım hiçbir işi beğenmiyor, beni sürekli aşağılayıp duruyor, hiçbir işe yaramadığımı, tembel, rahatına düşkün biri olduğumu söyleyip duruyordu; ama İzmir'e geçtikten sonra bir anda çevremdekilerin benim hakkımda yaptıkları yorumlar değişti. Bu kez ise herkes beni azmimden dolayı takdir etmeye başladı, ama 2 ay önce Konya'ya yaz tatili için geldim ve Konya'nın bana yaşattıklarından dolayı Konya'da gezmeyi, babamla birlikte işe gitmeyi sevmediğim için genel olarak evde, annemin yanında oturdum. Bu kez de annem bana " Sürekli evde oturuyorsun, bir çık babanla işe git, bir işe yara. Sen ne biçim erkeksin? Eşek kadar olmuşsun, bari bir işe yara " gibisinden şeyler söylemeye başladı; annemin o sözlerine karşı ben de şu anda neredeyse tüm arkadaşlarımın tatillerde Antalya'da, Muğla'da, İzmir'de olduğunu, gönüllerine göre eğlendiklerini söyledim. Bu durumda olan, buna benzer şeyler yaşayan tek kişi ben miyim? Ayrıca sizce kim haklı?
Bu durumda olan tek kişi ben miyim? Ayrıca sizce kim haklı?