Araştırmaya göre geçen sene Türkiye'de arkadaşlara güven 64,5 iken bu sene 12,7 azalarak 51,8 oldu. Siz güveniyor musunuz?

Araştırmaya göre geçen sene Türkiye'de arkadaşlara güven 64,5 iken bu sene 12,7 azalarak 51,8 oldu. Siz güveniyor musunuz?
Bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yok evet geçmiş devirlerde de güvensizlik vardı ancak teknoloji bu güvensizliği nirvanaya ulaştırdı bu devirde bu yüzden fazla güven yok hatta kendimize bile, çok çabuk manipüle edilip, iradesiz yanlarımızdan her taraftan vurulma ihtimalimiz var. Alt tarafı Instagram bile sizi depresyona soka bilir çünkü şekilci ve mükemmel hayatlar var gibi gösteriliyor ve çoğu kişi bende neden yok ya da ben niye böyle değilim diyor. Teknoloji bir aktarım aracı film dizi, müzik, sosyal medya platformları hepsi yeni beyinlerin karakterlerine en çok kötü yönleri ile şekillendirip aktarılıyor. Aptal şekilde Havalı olmak, hırsız olmak, aldatmak, kandırmak , delice sexsin pompalanması, madde özendirme, tehlikeli oyunlar mavi balina gibi kendi nefesini tutma gibi bir sürü şey bunlar normal gibi yansıtılıyor. Biz ne kadar kötü insalardan uzak durduğumuzu sansakta hemen elimizin altındalar. Bu güvensizliğin azalması bence normal ama bir anormalliğin içinde olduğumuzda bir gerçek.
Benim bütün arkadaşlarım evlendi bir tanesi bekar çocukluk arkadaşım tatile gittik bu sene hastalandığım için denize giremedim filan Buda ben girmiyorum diye girmedi sonra trip attı benim için yılın ilk tatiliydi keşke gelmeseydim muhabbeti yaptı bende tatilden döndüm bir daha da aramadım sormadım nede o yazıyor çok saçma ama sonuçta Yanyana zaman geçirdik diyen insanın Bunu söylemesi benim için kendisini bitirdi bu devirde herkes dansöz içi farklı dışı farklı s…kerler böyle işi dedim hadi ordan çektim söylemesem de sürekli ay ben işte benim olduğum ortam işte sen kimsin ya alışveriş iş trendyoldan çıkmayan biri başka muhabbeti yok hayat muhabbeti edebileceğin felsefe kusabileceğin biri bile değil sıfır boşverin kaliteli dünya görüşü açık biri varsa arkadaşlık kurun derim yoksa gelip geçici
Yanlış yazmışım Felsefe kasabileceğin yani her anlamıyla politik net düşünceler çıkaran bir insan yok şimdi insanlar anca trendyolda ki seçeceği kıyafeti konuşuyor manita muhabbeti filan boş beleş muhabbet bana sıkıcı geliyor bunları da konuşursun da başka bir halt konuştukları yok müzeye gidelim sanatsal etkinlik yapalım kültür turu yapalım diyorsun karşındaki sıfır ay yok ben sıkılırım anca clup vizyonsuzluk resmen sürekli de boş boş clube mi gidilir
3 yıl öncesine kadar gerçekten güven duygum biraz da olsa vardı. Ama 3 yıl önce bir rahatsızlık geçirdim ve hiçbirinin tam anlamıyla yanımda olduğunu hissedemedim. Yanımda olduklarında bile; "bence şöyle yapsan..., istersen şöyle yap..., ben senin yerinde olsam şöyle yaparım..." gibi manipüle edici cümlelerle yanımda oldular. Gerçek anlamda yanımda olduklarını hissedemedim. Hala görüşmeye devam ediyorum, yıllardır arkadaşız ama son 3 yıldır da tam anlamıyla hiçbirine güvenmiyorum.
Ben, herkesle arkadaşlık yapmam. Hatasını görürsem bir kez şans veririm özür dilerse ama o şansı da öyle hemen vermem. Tabii, bu küçük hatalar ise. Zira büyük bir şeyse arkadaşım olmayı zaten gözden çıkarmış olmalı ki ben de onu hayatımdan atmaktan çekinmem. Bir söz vardır : Beni kaybetmek isteyeni ben kazanmam için uğraşmam diye. Aynen öyle.
Onun için arkadaşım dediğim kişilere güvenirim ama yanlış bir şey yaparsa da umruma olmaz.
Cevap
63Cevap
Güvenmiyorum
Arkadaşının DİNİ İMANI + AHLAKI var mı? yoksa
modern medeni kapitalist dinsizkitapsız şehir hayatına ayak uydurmuş fırsatçı alkolik uyuşturucu kullanan bir pislik mi? bu soruların cevabı GÜVEN kelimesinin neden yok olmaya başladığını ve neden insanların YAMULDUĞUNUN açıklamasıdır. Ayrıca insanların dindar ahlaklı vs olup olmadıklarını sorarak öğrenemezsin ! ne yaptıklarına bakacaksın..((bazı MAL'lar şimdi çıkıp dindarlarıda görüyoruz diye akıl öğretmeye kalkarlar :-) Mülsümanım deyip , hayatında 1kere bile hiç ALLAH'ın kutsal kitabı Kuran'ı okumamış içinde ne bilgiler var bilmeyen, dini ordan burdan şurdan tuhaf insanlardan öğrenmiş tiplerin tabiki kim dindar kim sahtekar bilip ayırt edebilmesi beklenemez ve çoğunlukta öyle. Buülkede 2dua ezberle abdest al elini yüzünü yıka tamam Müslümansın başka birşeye gerek YOK diye öğrettiler ve insanları böyle "kandırdılar".. KOMİK ! Amerikaya baktığımızda Hristiyanlar kilisede evleniyorlar, mahkemede İncil'e el basıp ALLAH'a yemin ediyorlar.. ozaman IPHONE'u yapan, uçakları bilgisayarları yapan Amerikalı Hristiyanlar enbüyük YOBAZ GERİCİ DİNCİ :-) ama bunu tabiki bizim MAL'lara anlatmak boş beynine kan gitmeyen insanlara laf anlatmak anlamsız.. ehhh et fiyatlarıda yükseldikçe yükseliyor et yemeyip durmadan beyaz ekmek poğça yiyenlerden ZEKA performansı beklemek boş)) kendisi yamuk olanlar arkadaşının düzgün olmasını bekliyorlarsa beklemeye devam etsinler, daha bayaaa uzunca bir süre bekleyecekler. Çevrendeki BOZUK YAMUK GÜVENİLMEZ insanları silip temiz bir sayfa açmadığın sürece hiçbir şey değişmeyecek. Çoğu insanda bunu yapamaz aynı hayatına devameder çünkü "alışmış kudurmuştan beter dir" diye bir laf vardır. Arkadaşların GÜVENİLMEZSE "sende" güvenilmez birisin demektir :-) çünkü onlar senin arkadaşların, onları sen seçmişsin.
Uzun yillar yurtdisinda yasadim sonra Turkiyeye tasindim. Yeni gelmis birisi olarak benim gozume carpanlar. Muthis derecede kadinimizda erkegimizde yalanci. Cok iki yuzluyuz. Toplum olarak hirsizlik almis basini gitmis. Sozde muslumaniz. insanlarinimizin buyuk bir kismi dininin gerektirdigi gibi yasamiyoruz. ama kendimizi dindar olarak tanimliyoruz. herkesin arkasindan konusuyoruz. sevgisiz insanlariz. Muthis derecede cahil bir toplum var. En iyi goruntusu olandan ne asagiya kadar. Kadinlarin hayati tamamen gosteris uzerine kurulu. Sahte gucci, hermes cantalar. Bunlarla hava atiyor. Adini bile soyleyemedigi seyleri siparis etmeye calismalar. Yabancilara cok ozenti var. Bati kulturune hayranlar. Kadinlarda kocalarini erkekler kadar aldatiyor. Erkekler konustugu her bayani yataga atmayi dusunuyor. Turkiyedeki yabancilar Turk halkini baski altina almis durumda. Turkiyedeki yabancilar istedigi gibi at kosturuyor. insanlarda koyun gibi boyunlarini iceri sokup oturuyor.
çok müthiş yorum eline sağlık
Valla erkekleri bilmem ama kızlar özellikle yeni nesil çok değişmiş çok kiskanclar art niyetliler kendisinden aşağı olursan küçümserek ayağını kaydırır üstün olursan kıskanır ayağını kaydırır sen istediğin kadar iyi ol bu defada iyi niyetini kullanıyor en basitinden bu sitede soru soran kizlara yorum yazıyorum tüm samimiyetimle bilgilerimi paylaşıyorum daha dün oldu bu defa da hakaret ediyor kendi cinslerine karşı çok saygısız ve ön yargılı özellikle şu 20 li yaş grupları. Ama eskiden kizlarda bir saygı edep vardı küfür ağzından çıkmazdı herşeye cevap vermezdi simdilikiler herşeye maydanoz olmayı marifet sanıyor artık erkeklerin kullanırken utandığı küfürleri ulu orta her yerde ediyor hele sevgilisiyle düşüp kalkmayı söylemiyorum bile yahu insan özelini nasıl bu kadar rahat ortaya atar ar duygusu kalmamış ona da güzel bir kılıf uydurmuslar bekareti eşine vermeye cahillik diyorlar ahlaksızlık terbiyesizlik diz boyu gel de şimdi bunlarla arkadaşlık yap da güven
Amerika bu ülkeyi yıllardır "İçeriden" bozmak için uğraşıyordu.. bunu internet ve medya yardımıyla yaptılar. Artık günümüz çocukları ve Z-kuşağı denilen Amerikan çocuğu gibi yetişmiş tipler bu ülkenin baş aşağı gittiğinin en açık kanıtlarıdır. (alfabenin son harfi olarak temsil edilmelerininde derin ve önemli bir sebebi var = Küreselciler Şeytan tarikatının Yeni-Dünya-Düzeni ve son özgür insanlar.. bundan sonra dijital kölelik geliyor. "Küreselciler ve Yeni şeytani Dünya Düzeni ile ilgili konular internette zaten uzun zamandır anlatılıyor)
Yani kesinlikle doğru bir istatistik..
Güvenmeyen de güvenilmeyen de.. Sorsan ikisi de kendinin haklı olduğuna ikna eder seni ama demek ki var bir sıkıntı..
Ben gördüğüme inanırım.. Görünmeyenleri yorumlayana, şöyle düşündüm, böyle hissettim diyene inanmam, güvenmem..
Ben de "arkadaş" dediklerime pişman olmadım değil..
Kendiniz de dahil olmak üzere hiçbir insan güvenilir değildir. İnsan er ya da geç hırslarına, zaaflarına ve içgüdülerine yenik düşen zayıf bir yaratıktır ve insanı yüceltmek bu kirli dünyayı pamuk şekerle sıvamaktan ibarettir. “Güven” gurban olduğum ya Resulallah’tan gelebilir ama lakin ki öyle değildir. Eğnm yorumlamam bu kadar. Hadi hayırlı işler
Benim için güven kavramı çoğu kişinin düşündüğünden daha farklı. Mesela kimisine sir vermede güvenirsin gerçekten de iyi sır tutar ama bundan bağımsız bir konuda arkandan iş çevirip çevirmeyeceği konusunda bir garanti veremiyor olabilirsin. Bu da ona ne "güveniyorum" demeni sağlar, ne de "güvenmiyorum"
Yalnızca "şu konuda güveniyorum" diyebilirsin. Bu herkes için geçerlidir.
Kız arkadaşı arkadaşının sevgilisiyle tanışmak ister,
Sevgilisi s2lakmı akıllımı diye Kontrol eder,
Dedikodular apayrı mesele en ufak bir hatada milletin dedikodusu oluyorsun.
Bu kadar güzel bir ülkede yaşayıp bu kadar cahil insanlarla beraber yaşamak çok garip.
Bu yüzden yaşasın amerikan kültürü (:
Çok güvendim ağzıma ettiler hala da aynı zaaflarımı kullanıp yüzüme vuruyorlar fedakarlık çok yaptım yapıyorum da ama ne seviliyorum ne de önemseniyorum. Güvenmiyorum da arkamdan vururlar biliyorum. Hiç kimse güvenilir değil benm için annem dışında.
15 senelik arkadaşıma çok darıldım şaka adı altında ayarlarımla oynadı benim. Onunla konuşmuyorum şu an. Ona olan güvenimi de yok etti benim.2-3 yıllık olsa sorun olmazdı ama bu kadar yıllığın bitmeside zoruma gidiyor.
Doğdum doğalı güvenmem.
Ben aldığı borcu dürtmeden ödeyen kimseyi görmedim.
"Alacağına şahin vereceğine karga"
Plansız programsız insanlar.
"Kervan yolda düzülür"
Türkiyede neden her şey azalıyor artan tek şey zamlar ve cahillik heralde. Neyse en dostum olan tek insan var kesinlikle güveniyorum her şeyimi anlatırım o da anlatır
O kadar ortama girdim askerlik yaptım bu yaşa geldim güvenebileceğim arkadaşlar bir elin parmaklarını geçmez bende sorun var sanıyodum fakat durum ortada
pek değil. herkes kıskanç fesatın teki olmuş. Arkadan bıçaklama vs. bol artık. Arkadaşlarınız sizin yanınızda başkasını çekiştiriyorsa başkasıyla da sizi çekiştiriyordur. İlkokul arkadaşım falan deyip birinin öbürünün ağzına alet edecek kozlar vermeyin derim nerden biliyorum acaba ndhdkdjdjd
İnsanları kullanıp atarsanız, ilerde bedelini ödersiniz. Güzel gidiyor, güvenilir ve iyi bir arkadaş her zaman herkese nasip olmaz. Evli olanlar eşine güvenmiyor bu devirde.
Etrafımda arkadaş bırakmadım. Hepsinden uzaklaştım. Akrabalardan da uzağım zaten. Sadece kendi ailem var. En rahatı bu bence , kafam cok rahat , gönlüm çok huzurlu💜💜🌻🌻
Benim 10 yıllık dostum, kardeşim dediğim kişi bana kazık atıp defolup gitti gideli artık kimseye güvenmiyorum ve o günden beri hayatıma fazla insan sokmuyorum
Bana kazık atmayacaklarını biliyorum ama benim de başarılı olmamı istediklerinden emin değilim. Sohbet ve eğlence de varlar.
başarıya taş koyan gerçek arkadaş değildir ya
Haklısın ama liseden beri girdiğim bütün arkadaş gruplarım böyleydi. Sınavlar, rütbeler, eş seçimi, giyim insanlar arasında rekabeti, kıyası, kıskançlığı besliyor.
o gerçek dostu bulmak cidden zor iş, umarım karşına çıkar
Umarız
Bak bu doğru. Geçen sene güvendiğim bir kaç arkadaşıma bu sene güvenmiyorum zaten arkadaşlığımı bitirdim.
Hayır o yüzden sadece 2 erkek 1 kız olmak üzere sadece 3 arkadaşım var.
Onlarla arkadaşlığım mezara kadar inşallah.
Gerisi çöp 🚮
2 yıl önce yaşadığım bi olay sebebiyle bırak arkadaşı kardeşime bile güvenmemem gerektiğini anladım. Kimseye hiçbir şey anlatmamak gerekiyor.
Asla kimseye güvenmiyorum. Herkes çok şerefsiz oldu.
Mevzu sadece Türkiye de ki arkadaşların arasında ki güven değil. Artık hiçbir insanoğlu hiçbir insanoğluna güvenmiyor, güvenemiyor...
Genel olarak insanlara güven kalmadı. Bugün bir bardak çay ısmarlayan 2 gün sonra borç isteyip ortadan kayboluyor
Güvenmiyorum, herkes kendi çıkarları doğrultusunda hareket eder. İnsanın en büyük dostu kendisidir.
Arkadasim olarak gordugum kimse yok. Guven sifir hepsini yillar once sildim. Bana ulasmaya calistiklarinda error 404 not found
Sırtımızdan bıçaklayanlar mı dersin, arkamızdan iş çevirenler mi dersin, amacına ulaşamayınca silenler mi dersin yok yok
Güveniyorum ama onlara cok istediğim bir şeyi anlatınca direkt nazara geliyor sanırım olmasi kesin olan bir sey bile asla olmuyor. O yuzdrn cok istediğim şeyleri anlatmıyorum. Güvenmediğimden degil nazara gelmemek için
En iyi arkadaşlarımla tamamen iletişimimiz kesildi. Kimseye güvenmiyorum. Arkadaşa değil sevgilime güvenirim.
Bu devirde kimseye güvenmiyorum millet seviyorum değip arkadaşından konuşuyor bu da böyle saçma bir devir.
abla şerefsizler dakka başı sövüyo gidip exime yazıyo daha ne diyelim.__. iki tane arkım var onlarda canlarım yaa :)
Doğru, herkes kendi çıkarları için arkadaşlık kuruyor. Birkaç arkadaşım var güvendiğim onun dışındakiler sıradan...
Ben kendime bile güvenmiyorum arkadaşlarıma nasıl güveneyim :D
salkjdalkjldksşls mantıklı
Aslaaaa güvenmem kimseye cunku bizi bu hale getiren kişiler en yakınlarımiZ..
aynen öyle ne demiş ezel "her ihanet sevgiyle başlar" :D
Kesinlikle oyleee vay havan batsın ezelden cümle. alimtilari falan sevdim..😉😃😀
bizde böyle :D
Evet, güveniyorum. Bu kiminle arkadaşlık ettiğine bağlı.
zor be düzgün arkadaş bulmak
Arkadaşım kalmadı, kimseye güvenim tam olarak bitti.
Arkadaşımsa güvenirim tabiki. Zaten kolay kolay arkadaşım demem.
Bence güvenmiyorum diyenlerin çoğu hala fazlasıyla kendini akıllı sanıyor ve güveniyor zira çeşitli kazıklar yeme oranlarıda bu oranlara daha çok arttı.
Hani derlerya babana nile guvenmiycen diye oyle bir devirdeyiz
Herkes birbirinin ardından bir çıkar gözetiyor. Normal karşılanması gereken durum.
Arkadaşım az ve eski güveniyorum yenilerin hiçbiri Güvenilmez artık
Arkadaşlarımla ilgili bir durum değil bu.
Ben hiçkimseye güvenmem.
3 dostum var, onun dışındakiler benim için sadece arkadaş ki hiçbirine de güvenmem.
Birine güveniyorum onunlada birsye anlatmıyoruz zaten😂
Hayır tabiki babama bile güvenmem ki olması gereken de bu
Sözde onlarca arkadaşım sadece bir tane sağlam dostum var
Aslaaaaa yani yasadikalrimi tekrar yaşamaktansa arkadaşm olmamasını tercih ederim
Dikkatli seçiyorum ve şu ankiler hep güvendiklerim.
Çok yakın arkdsm var ama, hiçbirine güvenip birsyimi anlatmm.
Güvenirim çünkü bana kimse söylediğimle ya da emanet ettiğimle zarar veremez.
Yoo hiçte güvenmiyorum her an ummadığın bir kişiden darbe alabilirsin.
Hayır güvenmiyorum. Aralarında en saf iyi niyetli kendimi görüyorum. Elimde olsa hiçbiriyle görüşmem
Nüfus mu yaslaniyo acaba sonucta atasözü var babana bile güvenmeyeceksin diye 🤣😂😅
Yani insanların çoğusu kendi çıkarları doğrultusunda yaşıyor herkese güven olmaz
Benim sadece 1 tane arkadaşım var ona da güveniyorum ama bakalım
Ben kimseye güvenmiyorum bu paranoyaklık değil aksine tedbir
Mahalle, ilk okul, lise, üniversite, kurslar falan şimdiye kadar yüzlerce arkadaşım daha doğrusu arkadaşım dediğim insanlar oldu ama şu an sahip olduğum ve güvendiğim kişi sayısı 3'ü geçmez.
Ben aileme bile güvenmiyorum kaldı ki arkadaşlara güveneceğim
Ona anlattığım sırlarımı gidip annesine söylediğini annemden öğrendikten sonra,,, hayır güvenmiyorum ve arttırıyorum “2 kişinin bildiği sır değildir” bu sözün doğruluğu geç de olsa dank ediyor…
herkes insanların kötü olmasından güvenememekten ağlanıyor ama icraata geldimi kendide güvenilir davranmıyor.. türk insanı bozulmuş mayası tutmuyor artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?