Paşa oğluna tuzlu kahve içirecek kadar bile kıyamıyorsan koynunda yatır everme ablacım pic.twitter.com/pr1ITj5twB
— Zynp Sultan Han Hazretleri (@zyprexa0) August 7, 2022

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Paşa oğluna tuzlu kahve içirecek kadar bile kıyamıyorsan koynunda yatır everme ablacım pic.twitter.com/pr1ITj5twB
— Zynp Sultan Han Hazretleri (@zyprexa0) August 7, 2022

Bence devam etmemeli. Kızı aileden istemek falan hiç hoş değil ama bu kadın öyle kendini aşmış geleneksellikten uzak olduğu için değil gayet de şov yapmak için o kahveyi oğluna içirmedi. Ben oğluma onu elin kızı için içirmem hareketiyle yapılmış bir hareket. Muhtemelen sevgililik süresince de hatta evlendikten sonra da sürekli çiftin arasına girmeye çalışacak. Şirret gelini olan kaynanaları tenzih ederek söylüyorum ama kadınlar o kadar ilgi görmeden yaşıyor ki kocasından görmediği sevgiyi oğluna gösterip oğlunu geliniyle paylaşamıyor çok hastalıklı bir durum.
Bu tuzlu kahve durumu bir hastalık yoksa yapılır ama aksi halde hastalığı varsa damadın gelin ona göre ayarlamalı. Bir haberde damadı alerjisi var diye hastaneye kaldırdılar sonuç mahvolan bir isteme merasimi, yapmasınlar şöyle saçma işler.
Bence nasıl olursa olsun geleneklerimiz devam etmelidir, çünkü şahsen geleneklerimizin bizleri geçmişimizle yani özümüzle bağlı tuttuğunu, geleneklerimizi bırakmamız halinde ise rotasını kaybetmiş gemiden farkımızın kalmayacağını düşünüyorum.
Ben bir videoya denk geldim. Kız kahveye viski koyuyor, damat mest oluyor. Zaten adam bir yol kat etmiş ki evlenme noktasına gelmiş. Tuzlu kahve içince mi sevdiği anlaşılacak? Garip bir adet. Adamın gizli bir hastalığı olsa, tuzdan gitse...
Cevap
22Cevap
Saçma işler.
Tuzlu kahve, görücü usulü kız istendiği zamanlarda kullanılan bir yöntemdi. Kız istemiyorsa kahveyi tuzlu yapar, kahve içilmeden söze başlanmaz ve eğer kahve tatlı değil de acı ise konuya girilmeden kalkılırdı.
Sizi istemeye gelen kişiye tuzlu kahve içirecekseniz, hiç gelmemelerini söyleyin. Bu benim kesinlikle kabul etmeyeceğim bir şey olur. Eğer sevdiğinizle, özgür iradeniz ile evleniyorsanız tuz değil bal katın bal...
Tuzlu kahveyi yapan kişi içsin önce. Tadını beğenirse karşısındakine ikram etsin. Eğer edemiyorsa kıçına soksun o tuzlu kahveyi. Aptal saptal gelenekleri sürdürmenin bir anlamı yok.
Saçma sapan işler bunlar. Sadece tuzla kalsalar iyi. Bazıları Domestos döküyormus. Dişi eşekler...
Yapan yapsın ben sevdiğimdem bal koyucam suyuna limon sıkıcam. Ekşisiyle tatlısıyla sonum sonsuzum olacaksın dicem 😂
Tuzlu kahve çok yanlış anlaşılıyor önceden kızlar damadı beğenmezse tuzlu kahve yaparmış istememesi için. bizimkiler olayı çok farklı anlamış 🤣
Kahveye tuz atmak seni istemiyorum demek hala bunu anlamayan eblehler var piyasada gerçekten bu görgüsüzlük hanzoluk...
Tuzlu kahve Osmanlı döneminde şayet kızın gönlü yoksa damada mesaj vermek için kullanılırmış.
Bence gerek yok durup dururken bunu yapmaya.
kaynanaya bak şimdiden rengini belli etmiş. Kızın Allah yardımcısı olsun
Tuzlu kahve ikram eden aile net cahildir. Uzak durulmalı
kaynana neyine kıyamıyor 🙄 sanki siyanür içecek offffff 😂
Evlenince evde yemekleri ben yapacağım eşim kahve yaparken bunu düşünmeli 😂😂
Ben hayatımın aşkını bulmuşum. O kahve lokumumun yanında tatlı kalır. Içerim tuzlu kahvesini
Yani bu kahve olayını abartıyorlar tuzlu içse ne olur içmese ne olur
a. ptalca bir gelenek. bir de adamları videoya çekip rezil ediyorlar
Devam etmesin ama edene böyle etmesinler. Ne bu yani
Bence adetlerimiz bazen saçma sapan haller alabiliyor ama bu konuda önceden konuşulabilir şova dönüşmeden.
Ben kahve içen biri değilim. Yani hayatta başıma böyle bir şey gelemez.
İçine çamaşır suyu koyanlar var bence abartılmadığı sürece bu adet devam etmeli 😁
ben öyle bi kahveyi içmem
Saçma sapan adetlerdendir.
Çok saçma ya hayır mantığı ne acaba?
Gerek var mı böyle şeylere ya
Bu kalkmali yani saçmalık ben olsam inan ki içmem
Çok gereksiz bir gelenek
Bu tuzun acısını ilk gece çıkarır umarım
Konvoy yapmak bundan daha kötü konvoy evimin önünden geçerse direkt şikayetçi olurum
Tuz ne ki ben zehir katcam müstehak
ben asla içmem bana göre değil
saçma sapan adetler bitmeli
saçma bir sey
Kim çıkarttı o geleneği acaba?
Devam etmeli.
Etmemeli
Saçma geliyor bana
Etmemeli
Edilmeli
Bence saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?