Özellikle yalnız yaşayanlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Özellikle yalnız yaşayanlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Evin büyük ise evin belli odalarını kullan, hem temizlik hemde ısınma konusunda tasarruf sağlarsın. Benim çalışma odamla yatak odam bir, banyo ve mutfak dışında kullandığım başka oda kalmıyor. Temizlemesi de kolay oluyor. Bir de maddi durumun iyiyse xaominin robot süpürgelerinden bir tanesini arastır ve onu al. Ek olarak evde yerde halı kılım var ıse kaldır robot ıyı calıssın. En kötü ayda bir temizlikci ablalardan birine uygun bir fiyata evi komple temizletebilirsin. Mutfakla aran yoksa ve sevgili yemek yapması bilmiyorsa pratik yemekler yapabilir veya sabit yerlerden sipariş verebilirsin ama kendin yemek yapabiliyorsan naffe! Onun dışında evde elektrik kullanma karanlıkta yaşa :D başka aklıma gelirse eklerim bro benim hayat böyle :D
Yani aklıma öyle farklı bişey gelmiyo ama yaşadığın yer seçmediysen henüz çevreni iyi seç. Yakınlarında sosyal alanlar, restoranlar vs. olsn, marketi eczanesi manavı fırını falan olsun. Evi zaten seçtiysen sonrası normal bi yaşamdan çok da farklı değil. Sadece benim bi huyum var, evi dağıtma hiçbir zaman. Ben evi toplamayı ve temizlemeyi hiç sevmeyen biriyim şahsen, bu yüzden evi hiç dağıtmamaya çalışıyorum çünkü toplamam biliyorum. Bana haftada 1 falan abla geliyo, durumun varsa ve çalışıyosan givendiğin birini bulursan rahat edersin. Özellikle çalışan biri için tatil zamanını temizlik ütü vs gibi şeylere harcamak can sıkıcı olabiliyor. En net önerim minimal yaşamayı öğren. Az eşya ile yaşa. Gereksiz şeyleri alma, toz tutacak şeyler koyma oraya buraya, gereksiz bulaşıklar çıkartma, gereksiz eşyaları evde tutma, at veya bağışla.
Tek marketten Alışveriş yapma fiyatları indirimleri takip et, nerde ne satılır öğren , evin temizse elektrik süpürgesini açma fatura kabarmasın , deterjan , şampuan gibi şeylerde ucuz markaları kullan bişiy farketmez yemekleri hep az yap çöpe gider yoksa , markette bişiy alırken kilo ve gramlara fiyat aralıklarına bak
Valla zengin değilsen yapabileceğin ışıkları kapatarak evde oturmak elektrik gitmesin ya da bir dışarıda turlarsın suya para vermemek içinde mümkünse evden getir
Cevap
1Cevap
Bolca para biriktirmesi ve dikkatli olmalarını
Merak ettiğiniz şeyleri sorarsanız ihtiyacınıza uygun önerilerde bulunabilirim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?