Aile evinden ayrılmalı mıyım?

Ailem olacak insanlar yuzunden sağlığım bozuldu ve gram umursamıyorlar. 24 yaşına geldim üniversiteyi okuyup bitirdim mezun olalı 2 yıla yakın oldu onlar yüzünden bir ise girip calısamadım birikimim yok disari bile çıkamıyorum. Ben üniversiteyi baska şehirde okuyup bitirdim ve iş teklifleri aldim. Ama ailem bana o teklifleri hep zorla reddettirdi. Anne babadan uzakta okumak başka calısmak başka diyerek bizi dinlemezsen pişman olursun diyerek gitmeme izin vermediler. Aile evine dondugumden beri psikolojimi bozdular ve hatalarini kabul etmiyorlar. Onlar yüzünden korkak bir insan haline geldim. Anne baba herşeyin dogrusunu bilir sayemizde bugunlere geldin bizi dinlemeyip bu evden gidersen evlatlıktan sileriz diyorlar. Artık cok bunaldım ve is bulup evden gitmek bir daha dönmek istemiyorum. Toplumuzda aile baskısı yasayan genclere universiteyi baska şehirde kazanınca kurtulursun ve is bulup calısıp donmezsin diyorlar. Ama ben neden kurtulamadım? Üniversiteyi okurken bile surekli telefonda beni darlıyorlardı. Evlen falan demeyin. Bu bir çözüm degil. Zaten evlenme yaşım gelince onlar karar verecekmiş. Ben artik kendi duzenimi kendi hayatimi kendi kararlarimi istiyorum. Ama bu kafayla gidersen seni ya öldürürler ya da tcvz eder bırakırlar aklın o zaman başına gelir diyorlar.

Aile evinden ayrılmalı mıyım?