Ailem olacak insanlar yuzunden sağlığım bozuldu ve gram umursamıyorlar. 24 yaşına geldim üniversiteyi okuyup bitirdim mezun olalı 2 yıla yakın oldu onlar yüzünden bir ise girip calısamadım birikimim yok disari bile çıkamıyorum. Ben üniversiteyi baska şehirde okuyup bitirdim ve iş teklifleri aldim. Ama ailem bana o teklifleri hep zorla reddettirdi. Anne babadan uzakta okumak başka calısmak başka diyerek bizi dinlemezsen pişman olursun diyerek gitmeme izin vermediler. Aile evine dondugumden beri psikolojimi bozdular ve hatalarini kabul etmiyorlar. Onlar yüzünden korkak bir insan haline geldim. Anne baba herşeyin dogrusunu bilir sayemizde bugunlere geldin bizi dinlemeyip bu evden gidersen evlatlıktan sileriz diyorlar. Artık cok bunaldım ve is bulup evden gitmek bir daha dönmek istemiyorum. Toplumuzda aile baskısı yasayan genclere universiteyi baska şehirde kazanınca kurtulursun ve is bulup calısıp donmezsin diyorlar. Ama ben neden kurtulamadım? Üniversiteyi okurken bile surekli telefonda beni darlıyorlardı. Evlen falan demeyin. Bu bir çözüm degil. Zaten evlenme yaşım gelince onlar karar verecekmiş. Ben artik kendi duzenimi kendi hayatimi kendi kararlarimi istiyorum. Ama bu kafayla gidersen seni ya öldürürler ya da tcvz eder bırakırlar aklın o zaman başına gelir diyorlar.
Ailen dedi ve sen reddettin. Onlar reddettirmedi. Bunu sen kabul ettin. Bir işe girip çalışarak tek başına yaşayabilirdin. Ailen sana tercih hakkı verdi ve sen aileni körü körüne dinlemeyi kabul ettin. Asla karşı çıkmadın. Zorla reddettirdiler diyemezsin öyle bir hakkın yok. İyi günler.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKüçük şehirde yaşayıp bi de aile baskısı en iyisi bazen doğru kişi gelirde evlenmek olur. Aile baskısı falan düşününce erkek olarak benimde üzerimde var. Herkes evlendi sen neden evlenmedin diyorlar baskının başka türlüsü işte işe gidiyorum en azından kafam rahat eve de otel niyetiyle uyumaya gidiyorum. Hafta sonu iznini bile oyalanacak birseyler bulup dışarıda geçiriyorum. Ev bitmiş kafada ama işte akşam gidince gene aynı kişileri illa görüyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılBiz artik yaslandik evde oturup bize bakacaksın diyorlar, hastane lojmanlarnda mı kalacaksın hep ve anne babadan uzakta çalışılmaz falan diyorlar ozguvenimi o kadar kırdılar ki ve anlamıyorlar sonra da evladimiz bizi dinlemiyorsa bizim anne babaligimoz nerde kaldi diyorlar siddet bile gördüm yeter cidden bunaldim bana gelen hastane tekliflerini keske zamaninda kabul etseydim ama zorla reddettirdiler mahvederiz seni gazeteye cikartiriz esra erola cikariz diyorlar ya. Onlarin kendilerini mağdur gibi gostermeleri yuzunden beni kotu hayirsiz evlat biliyorlar
- +1 yıl
Beni takip edebilir misin? Biraz benziyoruz da konuşalım istersen
Belli ki ailen fazla tutucu ve senin üstüne fazla titriyorlar. Günümüzde yaşanan acı olaylar da onları olumsuz etkiliyor. Bence bulabilirsen önce bulunduğun şehirde iş bulmaya çalış, olmazsa yakın şehir ya da ilçelere bak. O zaman onları konuşup ikna edebilirsin belki. Aileni karşına almak en son çare olmalı, tavsiye de etmem..
09 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin ama bunun çözümü beni eve hapsedip psikolojim mahvetmek degil defalarca kez konustum ama anlamıyorlar. İş bulup çalışmak istiyorum izin vermiyorlar. Hayatını biz yönetecez biz karar verecez diyorlar.
Soran+1 yılOnu da denedim ama fikirleri değişmiyor maalesef
- +1 yıl
O zaman sana son tavsiyem, psikoloğa gitmen olur. Ailene durumunun iyi olmadığını ve psikoloğa gitmek istediğini söyle. Bu durumda doktor senden sonra onlarla da ayrıca görüşecektir. Belki onlar aileni ikna etmenin bir yolunu bulur. Ne de olsa uzman kişiler. Ama mümkünse isim yapmış iyi bir psikoloğa gidin..🤗
Soran+1 yılBen degil onlar gitsin
Soran+1 yılHeee mantıklı
Soran+1 yılTekrar tartıştık ve onlar yüzünden ozguvensiz bir insan haline geldigimi fark ettim. Disariya çıkmaya korkar hale geldim artk. Ortam jotu devir kötü basina bir is gelir otur evde diyorlar ya :(
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce bir işe gir eve de destek ol bir zaman sonra ayakların üzerinde durabildigini gördukce seni salacaklar zaten daha cok konuşma hakkın doğacak Şu an hala cocuk olarak göruyorlar senı. Ki 28 yaşındayım. Evliyim ama hala annem eve gidince ara hava karardı senı eve ben bırakayım eve geç dönme falan dıyor. Üzerimde baskı kurmuyor ama korkuyor. Ben onu anlıyorum açıkçası kadın olmak cidden zor ülkemizde. şu an devir cidden çok pis çunku.
03 Yorumla
Soran+1 yılİse girip çalışmama izin vermiyorlar ki yukarıda da birisi otur evde ortam kotu demis ya evden gidersen ailenin ahini alacağın icin isin rast gitmez demis öldürücem kendimi
- +1 yıl
O ayrı bir şey kesinlıkle eve tıkıl kal demıyorum ailenin endişesini anlıyorum sadece yoksa yoksa bu kısıtlama hoş değil. Sonuçta yetişkinsin kendi kararlarını verebilmelisin yoksa nasıl ilerleyeceksin bu hayatta. Normalde bile çalışmana izin vermıyorlarsa yanlarındayken bile ah falan alacağını sanmıyorum giderek ama sadece iyi düşünmen gerek. Gidersen gerçekten silerler mi affederler mi? Bu önemlı ailenin arkanda olması çok başka bir şey gerçekten dara düşse ınsan onlara koşuyor yine
Soran+1 yılO kadar haklisin ki ama kendi kararlarimi vermek istedigimde basinda annen baban var başıboş mu olacaksjn diye kıyamet kopartiyorlat evladımıza soz geciremiyoruz diye bagrıyorlar. Gidecegim hastaneler konaklama yerini kendileri ayarlıyor. Ama bana hep o konaklama yerinde mi kalacaksin o kadar maaşın hepsini harcayacaksin falan diterei moralimi bozuyorlar. Kariyer ve yurt disi istiyorum o kadar kolay degil diyorlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHahahaha kendi annemi okudum. Hergün kavga ederek kendimi yurtdisina gönderiyorum. Annemle hergun kavga ettim yuzumde sivilceler cikti. Bir ara delirdim. Çalışma hayatı kötüyse yurtdisinda okula gidecegim dedim. Yuksek lisansa basvurdum, kabul de aldım. Madem şehir disinda calisilmiyor, yurt disinda okutsunlar. 😂
Ben de sehir disinda okudum, iş bulmuştum. Annem tecavuz ederler dedi ne alakadir bilinmez. Neticede 3 senedir işsizdim. 1 sene calistim onlarin yanindayken. Parami biriktirdim. Sen de ben gibi deli rolü yap😂👍
00 Yorumla
+1 yılOnların varya neyse ınsanlar böyledır önce senı gerı cektırırler sonra sen böylesın azcık söyle ol vs derler, okulu okuduysan başvuru yap eger söyledıgın gıbı iş verıyorsalar onlara durumu anlat kısaca sana kalacak vs bıryer bıle ayarlayabılırler sende maasla harcıkla gecımını ıdare edersın zamanla kredı cekebılırsın ev alabılırsın vs , ne yapabılıyorsan yap sonu senın hayatının yok edılmesıyle sonuclanır cok dıkkat et senden baskası senı ıyı tanıyamaz, sakin ol dedıklerımı uygulamaya koyul, bol şans dilerim ama unutma şansını en çok sen yaratırsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten kalacak yer veriyorlarlar ama bana sen nereye kadar oralarda kalacaksin maasini oldugu gibi harcayacaksin falan diyorlar hep moralimi bozdular beni sucluyotlarlar onlar yuzunden disari cikmaya korkar hale geldim
Neden böylesin? Çünkü kendine yeterince güvenmedin ailenin kölesi olmayı tercih ettin. Kızım üniversite okumuşsun başarılısın da ama teklifleri reddetmişin. "Kimse bana karışamaz , özgür ve güçlü" olacağım diye düşünseydin kimse senin önüne geçemezdi! Şimdilik tek yapman gereken iş bulmak , maddi bağımsızlığa ulaşmadığın sürece seni kukla gibi oynatacaklar...
04 Yorumla
Soran+1 yılBana gelen iş tekliflerini hep zorla reddettirdiler ve o kadar pismanim ki... Ama bizi dinlemeyip bu evden gidersen bir daha dönemezsin seni gebertiriz ve evlatlıktan sileriz biz hakliyiz diyorlar ya. Aşırı toksikler ve ruh hastası oldum
- +1 yıl
Bu kadar pasif olmamalısın işte , sen onları kaybetmekten korkma onlar seni kaybetmekten korksun. Ayrıca evlatlıktan falan reddetmetmezler seni korkutmak için yapıyorlar... iş sahibi olduğunda seni kaybetmekten korkacaklar ve üstünde otorite kuramayacaklar. Seni bu şekilde tehdit ettiklerinde soğuk kanlı olmalısın
Soran+1 yılLisans mezunu hemşireyim ben ve adı olan büyük hastaneler beni zamanında istemişti ama göndermediler. Özel sektörde kendini harcayacaksın diyerek ve kpssyp denedim yıllarca ama olmadı. Evde oturmaktan köreldim ya :(
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkurken daraldım benim ailemde böyleydi sonra düzeldiler biraz.. sen yinede yaşadığın şehirde iş bul evine yakın olan BİM a101 şok a başvur işe alırlar ailende markete gelip hem seni denetler hem alışverir yapar işinde iyi oldugunu görünce baskıyı azaltırlar
03 Yorumla
Soran+1 yılBen lisans hemşireyim
Cevap sahibi+1 yılHemşiresin diye marketlerde çalışmayı gururuna yediremiyosan bencede aileni dinle
Soran+1 yılOnunla ne alakası var? Benim calismam gereken yer hastane farkında mısın?
- Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı.
+1 yılParan varsa topla esyalarini cek git. Valla benim imkanim yok yoksa coktan gitmistim. AILE EN BUYUK DUSMANDIR.
25 Yorumla
Soran+1 yılBana gelen iş tekliflerini hep zorla reddettirdiler ve o kadar pismanim ki... Ama bizi dinlemeyip bu evden gidersen bir daha dönemezsin seni gebertiriz ve evlatlıktan sileriz biz hakliyiz diyorlar ya. Aşırı toksikler ve ruh hastası oldum
- +1 yıl
Benimkiler de ruh hastalari. Keske gebersem de kurtulsam. Bende xok pismanim onlari dinledim ve simdi kurtulamiyorum. Allah belalarini versin
- +1 yıl
Ne yapsan bilemedim benim de kendime faydam yok allah kurtarsin
Soran+1 yılHayatimizi mahvettiler
- +1 yıl
Hemde nasil
+1 yılAyrıl tabii ki 24 yaşında özgür bir kadarsın bir yerden sonra aile sadece sevgisini verebilir onu da veremiyorsa görüşmenin manası yok
15 Yorumla
Soran+1 yılRica etsem diger yorumlari da okuyabilir misiniz? Dusuncenizi merak ettim
- +1 yıl
Tabii
- +1 yıl
Canım benim şunu söyleyeyim yorumları okudum yarısı gerrizekalı ailenin kafasında insanlar yok markete gir hemşiresin diye gururuna yediremedin mi yo evlen yok şöyle böyle bak sana söylüyorum bu hayat senin hayatın eğer bir şeyi yapmak istiyorsan yap sadece yap yanlış ama çok yapmak istiyorsun yine yap ailen doğru ama yapmak istemiyorsun yapma kendi hayatını kendin kur aileler kendi çocuklarının hayatını kuramaz kendi çocuklarının hayatının mimarı olmasına yardımcı olurlar zaten ben şahsi olarak ne istiyorsam doğru veya yanlış onu yaptım çünkü en büyük pişmanlığım ilerde kendi hayatımı başkalarına alet etmek olur bir şeyden pişman olacaksam kendi yaptığım şeyden pişman olmak isterim yapmadığımdan değil ölmek üzere olan bir hastaya en büyük pişmanlığınız nedir diye sormuşlar o da keşke başkalarının istediği hayatı yaşamak yerine kendi istediğim hayatı yaşasaydım demiş sen de aynı duruma düşmemek için kendi hayatını kur başta çok zor gelebilir ama gökkuşağının ortaya çıkması için de önce yağmur yağması gerekir☺️
Soran+1 yılHaklisin hayatimi kurma vaktm geldi artik sanirim benim yerimde baskasi olsaydı bu kadar katlanamzdı
+1 yılKendine güveniyorsan iş bulup, gecinebilmek adına bence atılım yapmalısın. Boyle gidersen ailene karşı kin dolu olacaksın. Bir an önce hayata atıl
00 Yorumla
+1 yılaga sen nasıl dayandın bu kadar fırsat varken ben delirirdim ama delirme fırsatı vermez kaçardım
012 Yorumla
Soran+1 yılRica etsem diger yorumlari da okur musun? Dusunceni detayli bir sekilde merak ettim
- +1 yıl
öncelikle şunu söyleyeyim sana yazdıklarının 3 cümlesini okudum ilk başta konuyu anladım direk şimdi tamamını okudum doğru anlamışım bende ailemden uzakta kaldım ama ailem iyiliğim istediği için gönderdiler şimdide beni evden çıkarmıyolar öyle zannediyolar tabisenin durumuna gelecek olursak sana küçüklükten bi baskı yapmışlar eminim ve halende korkutmaya çalışıyolar. bana bunun yapılmasını izin vermem ama bende evi terk edip gitmem dine önem veririm çünkü terk edip gidersem babam arkamdan beddua eder işim rast gitmez tanıdığım biligili yaşamış görmüş geçirmiş insanlar bunu der ve yaşamışlar ama senin durumun çok farklı gerçekten anlattıklarına göre senin iyiliğini istemiyorlar benimde 3 ablam var annem eğitim öğretti ikiside mezun olup evlendiler işleri eşleri gayet iyi ve özgürler sana yapılan gerçekten kötülükten başka bişey değil dinende olsa ahlakende olsa etik değil fidandın büyüdün en güzel meyve vereceğin zamana geldin ama dalını budamaya çalışıyolar. ailenden konuşarak ayrılamazsın emin ol kaçıp kurtulmayı dene yapamam diyorsan psikoloğa görünmen gerek büyük yardımı olacaktır yazarken hata yaptıysam kusura bakma
Soran+1 yılBiz artik yaslandik evde oturup bize bakacaksın diyorlar, hastane lojmanlarnda mı kalacaksın hep ve anne babadan uzakta çalışılmaz falan diyorlar ozguvenimi o kadar kırdılar ki ve anlamıyorlar sonra da evladimiz bizi dinlemiyorsa bizim anne babaligimoz nerde kaldi diyorlar siddet bile gördüm yeter cidden bunaldim bana gelen hastane tekliflerini keske zamaninda kabul etseydim ama zorla reddettirdiler mahvederiz seni gazeteye cikartiriz esra erola cikariz diyorlar ya. Onlarin kendilerini mağdur gibi gostermeleri yuzunden beni kotu hayirsiz evlat biliyorlar
- +1 yıl
yaşadığın durumdan ne olursa olsun kime sorarsan sor sen haklısın emin olabilirsin dediğim gibi küçüklükten aşılamışlar sana kendini açmak kurtulmak zor olacak senin için ama gerçekten yapman gerekir yoksa öyle bir zaman gelecekki çok kafana vuracaksın daha önce neden gitmedim diye ailen eminim kendilerine bakabilecek durumdadır yaşları max 50 dir ve senin onlara bakma gibi bi zorunluluğun yok en fazla aylık biraz para gönderirsin ama bakma zorunluluğun yok resmen seni esir hizmetçi köle gibi görüyolarlar emin olabilirsin. derler ya hani anne baba insanın kötülüğünü istemez diye katiyen yalan bende babamdan gördüm bunu ama altında kalmadım kalmamda sana zaten korku salmışlar o yüzden de gidemiyo olabilirsin yoz tecavüze uğrarsın yok şiddete uğrarsın diye beynine salmışlar benim ablamda hemşire 2 3 sene yalnız yaşadı çalıştı para kazandı hiç ama hiçbir sorun yaşamadı. gayet iyiydi sonrada evlendi gayet de mutlu annem hiç ama hiç özgüvenini kırmadı ama sana bu yapılmış esra erol değil ülkenin en üstüne de çıksa sana bişey yapılamaz neden çünkü sen haklısın 18 yaşını geçtikten sonra özgürsün kimse ne bişey diyebilir ne de yapabilir helede sen haklıysan dediğim gibi önce onların sana aşıladığı korkulardan kurtul ve kaç yoksa ölümden beter olur sonun evde kaldıkça daha da
çok üstüne gelecekler ve artık o eve bağlı tabiri caizse bi hayvan gibi olursun konuşamazsın bile.
Soran+1 yılHaklisin her geçen gün dhaa çok uzerime geliyorlar universiteyi kazaninca meslek sahibi olunca beni biraz olsun rahay birakirlar sandim ama daha çok bunalttilar. Devir çok kotu otur evde diyorlar. Onlar yüzünden sadece lisans hemsire olarak yani okudugumla kaldım. Onceden biraz param vardı zorla bana evin borclarini odettiler parami da geri vermediler bir daha. Tamam vericez diyorlar ama vermiyorlar. Baska insanlari goruyorum başka şehire universite kazanip aile baskisindsn kurtuluyorlar ya da orada iş bulup geri donmuyorlar ama ben neden kurtulamadım? Moralim o kadar bozuk ki sagligim bozuldu zaten ve umursamıyorlar. Evde defalarca kez sinir krizi gecirdim ve birkac kere ortaligi kirip doktum gene suclu ben oldum. Hatalarini da kabul etmiyorlar
- +1 yıl
otur ve kendine şu sorunun cevabını ver sadece ben neden gitmiyorum beni bu evde tutan ne? bunu bi öğren
Soran+1 yılÇünkü basıma kotu birsey gelmesinden korkuyorum ve tepkilerinden beni gebertmelerinden korkuyom
- +1 yıl
bi insanın ya da bi kızın başına gelecek kötü şey tacizdir olacaksa gece marketten bişey almaya giderken ya da çöp atmaya çıkarken bile olur senin korkunda budur belki ya da sana zarar gelmesidir şiddet vs o da sevgilinden olur öyle bi sevgilide senin çevrende olması zor akıllı davranıp birlikte yaşayacağın evleneceğin insanı tartman gerekir ama şunu unutma kendimden de biliyorum kötüyü anarsan başına gelir rahat ol dua et kalbini karartma yeter ben uyuşturucu kullanan bi insandım alkolde alıyodum şu an yok şükür anlatmak istediğim şu kötü bişey beni bulursa neden kötü şeyler başıma geliyor diye üzülmem yaptıklarımın sonucu çünkü bunlar ama sen belli bi amaç için okumuşsun üniversite bitirmişsin bi umudun var bazen çok derin düşünmemek gerek düşünce insanı bitirir bu hayatta senin gibi ya da sana yakın olan durumda bi kaç kişi daha tanıyorum ama hepsi atanmayı bekliyor sadece onlar kararını koymuş ve ne olursa olsun o yoldan gidiyolar sende bi karar ver ve o yoldan git bu dünyadaki en kötü şeylerden birisi arafta kalmak olur emin ol yer bitirir tüketir stresin insana sağlık olarak ta çok kötü etkileri olur çıkman lazım
Soran+1 yılDegerimizi kiymetimizi bileceksin diyorlar ve gidersem beni asla affetmeyecekler
- +1 yıl
ben sana bişey diyimmi senin yapman gereken tek bişey var o evi terk etmek yoksa bu hayatta hiç yaşamamış gibi biri olursun hatta ondan da beter.
Soran+1 yılUmarim yapabilirim
- +1 yıl
inşallah yaparsın ve geç olmadan yap fırsat geldiğinde yapmazsan birdaha yapamazsın cesaret bile edemzsin
+1 yılbence çözümün ne olduğunu sen daha iyi biliyorsun. umarım en kısa sürede ayrılırsın oradan.
010 Yorumla
Soran+1 yılİse girip çalışmama izin vermiyorlar ki yukarıda da birisi otur evde ortam kotu demis ya evden gidersen ailenin ahini alacağın icin isin rast gitmez demis öldürücem kendimi
- +1 yıl
manevi anlamların etkisini yok edemediğin sürece gerçekten aşırı saçma sebeplerle 24 yılını çürüttüğün hayatının tamamını çürüteceksin. ailenin vereceği kararlar ile hayatına sadecec sana sıkıntı veren şeyler eklenecek bence sen de farkındasın. işin şu anda ne kadar rast gidiyor? daha ne kadar güvenini kaybedip pısırık olacaksın önce ailenin sonra potansiyel sorunlu kocanın elinde? ortam her yerde kötü, evinin içinde de kötü belli ki. bir yolunu bul ve ailenin eline bakmayı bırakıp kendi isteklerin doğrultusunda karar al küçük değilsin. üzülüyorum böyle pasif kalıp hayatını başkasının eline veren insanlar için. kararlılığınızı gösterin ayağa kalkın domine edin, yoksa daha çok şey yazarsın buraya gelip gelip
Soran+1 yılO kadar haklisin ki ama kendi kararlarimi vermek istedigimde basinda annen baban var başıboş mu olacaksjn diye kıyamet kopartiyorlat evladımıza soz geciremiyoruz diye bagrıyorlar. Gidecegim hastaneler konaklama yerini kendileri ayarlıyor. Ama bana hep o konaklama yerinde mi kalacaksin o kadar maaşın hepsini harcayacaksin falan diterei moralimi bozuyorlar. Kariyer ve yurt disi istiyorum o kadar kolay degil diyorlar
- +1 yıl
imkanlarını değerlendir ve hayatını kur artık. anne babanın desteği özgüveni arttırır fakat onlar destek vermiyor özgüvenini düşürüp seni ayakları üstünde duramayacak acizin teki yapıyorlar cidden kaç kurtar kendini çıkar şunların etkisinden, bol şans.
Soran+1 yılTesekkur ederim ama onlar yuzunden sokağa cikmaya korkar hale geldim canıma kıyacam az kaldı anne baba her zaman haklidir sözümüz dinleyeceksin diyorlar başına bireye gelse gene anne baba dersin diyorlar. Bi de calistigin yeri bulur seni rezil ederiz telefon avarız oraya işten attiririz bizden izinsiz girdi diyerek diyorlar ya
- +1 yıl
HASTALAR A QQQQQQQQQQQ KAÇ KURTAR KENDİNİ KAFAYI YEMİŞLER KAAAÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ
Soran+1 yılUmarım Allah en yakin zamanda canimi alır kurtulurum, düşüncelerin için teşekkür ederim
- +1 yıl
s a lakça yorumlar yapıyorsun, istisnasız her söylediğim şeye karşı hem de. o halde git ö1dür kendini bu kafayla yaşayacağın hayat zaten bir b oka benzemeyecek
Soran+1 yılİntiharda bir cozum degil aslinda mantikli dusunemiyom su an :(
- +1 yıl
ulan her şeye bahnen var a q ailen gşbi sorunlusun sen de yoruyosun insanı daha hiç bşişi demştorum hastalar ya
Ben de aynı durumları yaşıyorum. Tek çare aile evinden ayrılıp kendi hayatını kurmak gibi görünüyor.
04 Yorumla
Soran+1 yılRica etsem diger yorumları da okur musun? Cunku ben artık delirmek üzereyim kendime zarar verecem bak az kaldı...
+1 yılİş bulabileceksen olabilir. Nerde yaşıyorsun iş imkanı var mı?
00 Yorumla
+1 yılBence bulunduğun şehirde bir iş bul biraz para biriktir, evden ayrılmanı tavsiye etmem sadece uyumaya ve yemek yemek için falan gir eve, kafede falan çalış en kötü bir birikimin olsun, ilerde ayrılmak zorunda kalırsan ortada kalmazsın
01 Yorumla
+1 yılKesinlikle Ayrilmalisin Toxic ebeveynlerin yüzünden kendi hayatin yok oluyor gerekirse kussunlerde ben senin yerinde olsam 1dk durmazdim
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin ama ise girip calismama izin vermiyorlar beddua ederiz diyorlar ya
Ailen doğru söylüyor ne pislikler var sokakta sen ne gördün de okulda lay lay lom geçiyor zaman. Çekip gitsen ne değişecek ananın babanın ahını aldıktan sonra yüzün gülecek mi zannediyorsun.
07 Yorumla
Soran+1 yılYa sen nasil bir insansin? Benim psikolojimi bozdular evden cikmaya korkar hale geldim meslek sahibi oldugum halde ise girip calisamiyorum evde oturmaktan köreldim bunun çözümü eve kapatmak mı beni devir kotu diye? Yarin bir gün onlar ölünce ben ne yapacagim? Benim yasadiklarimin yuzde birini yasamis olsan böyle konusamazdin
- +1 yıl
Esasen sen beni bende seni bilemem ve anlayamam ama şunu öğrendim ki hayatta ana baba nasihati dinlemeyen insan çok şey kaybediyor. Şunu da söyleyeyim ben çok sokaklarda kaldım aç susuz yeri geldi üşüdüm yeri geldi gözyaşlarımı kalbime gömdüm sustum. Sıkmak gerekir bazen dişlerini dayanmak lazım gelir. Çık o zaman sokağa tinerci uyuşturucu müptelası serseri dolandırıcı iki yüzlü karaktersiz insanlar arasında kalabalıkta olmaktansa evde hapis gibi oturmak dediğin bazen insana en büyük hediyedir. Onlar ölünce sen ne yapacaksın diye tasa etmek boş laf istersen uzun uzadıya tartışırız. Ama dediğim gibi ailenin ve o ortamın içinde olmadan anlayamam zaten seni.
Soran+1 yılSenin kafa yapına kalırsa hicbir kiz cocugu ve hicbir kadin sokaga çıkmasın calısmasın otursun evinde. Kusura bakma ama dort duvar arasinda hayat gecmez. Halimi anlamadigin icin böyle konusuyorsun
- +1 yıl
Soran+1 yıl@feyziiihüsnü moralim bozuldu canıma kıyacam az kaldı ya
- +1 yıl
Saçmalama ya elimiz ayağımız tutuyor sen o sağlıklı ele bacağa nasıl kıyabilirsin? Ki elin ayağın tuttuğu gibi diplomanı da almışsın özgürsün valla kanunlar senden yana herkesin cahil ailesi olabilir benim ailemi bilsen 10 kere DNA testi sorarsın bana bunlar senin ailen mi gerçekten diye. Sen bunalmışsın ondna önünü göremiyorsun istersen bana yaz konuşuruz iyi gelir ☕️
Soran+1 yıl@feyziiihüsnü O kadar haklisin ki ama kendi kararlarimi vermek istedigimde basinda annen baban var başıboş mu olacaksjn diye kıyamet kopartiyorlat evladımıza soz geciremiyoruz diye bagrıyorlar. Gidecegim hastaneler konaklama yerini kendileri ayarlıyor. Ama bana hep o konaklama yerinde mi kalacaksin o kadar maaşın hepsini harcayacaksin falan diterei moralimi bozuyorlar. Kariyer ve yurt disi istiyorum o kadar kolay degil diyorlar. Onlar yuzunden sokağa cikmaya korkar hale geldim canıma kıyacam az kaldı anne baba her zaman haklidir sözümüz dinleyeceksin diyorlar başına bireye gelse gene anne baba dersin diyorlar. Bi de calistigin yeri bulur seni rezil ederiz telefon avarız oraya işten attiririz bizden izinsiz girdi diyerek diyorlar ya. Mahvederiz seni diyorlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılMesleğin iyiyse iş ara ayrıl. Bunu sorman hata. Ya da onlara uyum sağlayacaksın, susup oturacaksın. Önünde 2 seçenek var. Karar senin.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYeni teklifler de gelebilir. Anladığım kadarıyla sen iş aramaya bile başlamamışsın. Evden çıkamıyorsan. Kariyer sitelerine CV hazırla oralardan iş bak. Eğer kararlıysan ailenden uzak kalabileceksen kendi hayatına bakacaksın. Yapamam diyorsan onlarla böyle yaşamaya mahkumsun şu an. Onlar kararlara saygı duyacak gibi durmuyor 🤷🏻♀️
Soran+1 yılİş aramak istiyotum ama izin vermiyorlar :(
+1 yılAyrıl bir dk düşünme.
017 Yorumla
- +1 yıl
Lan onların izni ne alaka 24 yaşındasın evlensen sende bir iki defa görecekler
Soran+1 yılZaten evlenme yasin gelince biz karar verecez bizim seçtiğimiz insanlar evleneceksin diyorlar
- +1 yıl
Ayy s^ktirsinler bizimkiler olsa fakir bulur Allahım sen koru ve git artık gerçekten.24 hiçküçük bir yaş değil.
- +1 yıl
Bir yerden başlaman gerekiyor. Acun Ilıcalı 100 tl maaşla muhabirlikle başlamış. Anne babalar özellikle eski jenerasyon öyle olabiliyor, benim annem kiz kardeşim bana bulaştığında tartıştık diye Allah iki cihanını da karartsın dedi mesela. Öyle yani, ben annemle babamın hiçbir dediğini. Takamıyorum. Cahil aile çok. Kiz aparatında kalmak istediğimde bile 3 tane erkek mi atacakmış odaya diye ek kadar iğrenç bir babam var. Brn şimdi cahil ailelerin dediklerini nasıl ciddiye alabilirim ki?
- +1 yıl
Yaa boş ver kanka başında annen baban varsa o 28 yaşından önceydi sen kendi ayakların üstünde durmak için okudun. Annen baban her zaman doğru düşünemeyenilir sonuçta sorunsuz mükemmel başarılı insanların çocuğu değiliz. Diyebilirler öyle sen takılma, BM’yle istediğin kıyafrti almamak doğru dürüst dışarıda yemek yiyememek tatile gidermek falan bunaltıcı anlıyorum. Takma kardeşim. Annen baban peygamber değil.
- +1 yıl
*18 yaşından önceydi
Soran+1 yılEvet bir yerden baslamak gerekiyor peki ben bir şey daha sormak istiyorum. Başka şehirde universite okuyup bitirdigim halde neden sence hala ailemin baskisindan kurtulamadım?
- +1 yıl
Çünkü onlar biraz gelenekselci düşünüyor sense hala onları takıyorsun yav.
Soran+1 yılKardeşim ve yakin arkadaslarimda isini gizlice ayarla ve evden ayril calismaya basla diyor. Aileni dinlemeye devam edersen daha cok calısamazsın kendini harcars8n diyorlar
- +1 yıl
Aynen sen biraz Zeki ol bunlara takılma beynini uyuşturmuşlar depresyona girmişsin haberin yok
Soran+1 yılAma calistigin yeri buluruz seni mahvederiz diyorlar oraya gelir seni rezil ederiz bizim iznimiz olmadan girdi çalışmasını istemiyoruz der cıkarttırır8z diyorlar siddet bile gordum maalesef :(
- +1 yıl
O konuda polis çağıracağını söyle devlet seni tutar reşitisin onların iznine bağlı değilsin
Soran+1 yılAaaa evet bunu diyebilirim
- +1 yıl
Korkma güzel kız. Senin burcun ne? Kesin kardeşin falan böyle Korkmaz sen bastırmışın kendini
Soran+1 yılKoç
rahatsız oluyoran ayrıl tabiki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle yaşamaktansa ölmek daha iyi
04 Yorumla
Soran+1 yılZaten bu yüzden canimi kiymaya az kaldi
Cevap sahibi+1 yılAptal kişisel gelişim videoları gibi boş tavsiye vermek istemiyorum ama aile falan deme hepsini hayatından çıkar bence
Eğer kalifiye bir elemansan alacağın 10 bin lira parayla bir ayda çok rahat geçinirsin
Cevap sahibi+1 yılHemen intihar saçma bir karar olur bir kez de memleket dışında dene şansını öyle edersin
Bence hayır
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
+1 yılÜzüldüm
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle evet
00 Yorumla Aile herşeydir
01 Yorumla
Soran+1 yılKatılmıyorum psikolojim bozuldu artık
Gizli Üye(18-24)+1 yılAyrıl
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSiz bilirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen yardım ederim.
00 Yorumla
+1 yılAyril
05 Yorumla
Soran+1 yılİş tekliflerini keske zamanında reddetmeseydim çok pismanim
- +1 yıl
Hayat şartları nerelin
Soran+1 yılKüçük bit sehir
- +1 yıl
Yazsana bana
Soran+1 yılHayir
+1 yılSen önce evden git.
02 Yorumla