Ben bu kişiyi çözemedim?

Bu sene tanıştığım bir arkadaşım var. Bir hayli yakın olduk. Ama o kızda bir şey var. Sürekli azarlıyor beni, ya da ne kadar lüzumsuz olduğumu söylüyor. Sürekli diğer arkadaşlarından bahsediyor, kendi derdini yanıyor, aile meselesini anlatıyor, eski sevgililerini ağlayarak anlatıyor ama ben ona bir sıkıntımı anlatacağımda beni geçiştiriyor. İnsanları kırabilen bir insan değilim. Aslında istesem oturtur hüngür hüngür ağlatırım karşımdaki kişiyi ama vicdanım el vermiyor, tutuyorum kendimi. İki gün önce eski sevgilim bana yazdı. Bende bu arkadaşıma söyledim. Bana çok soğuk davrandı. Nedenini sorduğumda bana daha önce mesaj atmış bende hikaye attığım halde mesajını görmemişim o da silmiş. Yazdığı şey ise kovid olmuş. Günlerdir konuşmamışız ona yazmamışım, eski sevgilim yazmasa daha da yazmazmışım. Kendisi yazsaydı. Ayrıca ben hiçbir zaman onun mesajlarını görmezden gelmedim. Hep o yaptı. O aynısını bana kaç kez yaptı. Karnıma ağrı girdiği gecelerde uyumadım onun eski sevgilisinin ona geri yazdığını dinledim ki belki iki hafta falan hiç yazmamıştı bana. Yani ondan başka pek yakın olduğum arkadaşım yok, hep arkadaşlarımla küstüm. Hep yanlış anlaşılmalar ve tahammülsüzlükten kaynaklı. Nedeni ben miyim? Neden gerçek arkadaş edinemiyorum? Ben mi çok kötü bir insanım? Ya da fazla içime atıyorum da onlar mı yüz buluyor? Allah aşkına ciddiyetle yazın, kafamı günlerdir meşgul ediyor. Çok yalnız hissediyorum kendimi.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben biraz patavatsız bir insanım ama asla insanları bile bile kırmam. Sadece ağzıma geleni içimde tutamıyorum ama bunlar kötü niyetle söylenen sözler değil. Bana bu yüzden lüzumsuz dedi sonra işte yanlışlıkla hoşlandığı kişiden bahsederken bir iki kişi duydu ve bana küstü. Şaka gibi sonra barıştı 1 hafta sonra. Tamam bende de sorun ama kafamdaki şu hep mi sorun bende neden gerçek arkadaşı bulamıyorum ben
Ben bu kişiyi çözemedim?