Kardesi evli çocuklu. Siz de evli çocuklusunuz. Esinizin kardeşinin borçları var esiniz 1 sene boyunca düzenli olarak para vererek yardim ediyor. (Mesela ayda 5bin kazaniyorsa 2binini veriyor)
Nasil karşılarsınız
Kardesi evli çocuklu. Siz de evli çocuklusunuz. Esinizin kardeşinin borçları var esiniz 1 sene boyunca düzenli olarak para vererek yardim ediyor. (Mesela ayda 5bin kazaniyorsa 2binini veriyor)
Nasil karşılarsınız
İlk olarak şunu söylemek lazım. Düşmez kalkmaz bir Allahtır. Her şeyden önce de karşındaki kişi eşinin kardeşidir. Canının yarısıdır. Benimde kardeşimdir. Çocukları benim de çocuğumdur.
Eşim tabi ki yardım edebilir. Allah kimseyi para ile sınamasın. Ben şahsım adına çok zor günlerden geçtim ailece. Bize de yardım edildi. Bunun nasıl bir şey olduğunu çok iyi bilirim. O yüzden eşime bunu ben teşvik ederim. 1 sene dediğin o kadar kısa bir zaman dilimi ki... Bizde sıkarız dişimizi 1 sene çok mühim değil. Ancak o aile öyle ya da böyle bir şekilde borç yapmış ne olduğu önemli değil ama yardım edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Kardeşlik bunu gerektirir. Kardeş olmak her koşulda yardıma koşabileceğin yardım alabileceğin bir kapıdır. O kapı kapanırsa dünyada bir tanesi daha yoktur.
Yani düşüncem öncelikle şu yönde,
1. eğer kendi evimin rızkını karşılamama yetiyorsa maaşım yardımcı olmasında bir problem görmem, lakin aynı durumda kalınca bende yardım beklerim eğer yardım gelmiyorsa maddi ilişkimi keserim.
2. eğer evimin rızkı karşılanmıyorsa zora sokuyorsa beni kesinlikle yapmam
Eğer imkanı varsa zaten yarım etmesi lazım eğer kardeşi zor durumdaysa. Kardeş kardeşe de yardım etmeyecekse ne alnlamı var kardeş olmanın. Ama imkanlarını fazla zorluyor ve eşini ve çocuklarını bu yüzden aç burakıyorsa yardım edemez. Bu durum çok önemli sizi aç bırakıyor mu?
Asla istemezdim. Kardesi o borcu yaparken neye dayanarak yapmış? İhtiyacı varsa bastan soylemeli. Abi bana is bulur musun abi bana şu lazım yardim eder misin. Ama borc yapip biriktirip de abisinin ustune atarsa orada bir dur derim. Ben ki paranin hesabini cok iyi yapan biri olarak evimin bir kurusunun hiçe gitmesine izin vermem. Benim yaptigim hesabi o da yapsaymjs o zaman. Parasi yoksa da otursaymis oturdugu yerde. Umarim büyük konusmamisimdir.
Ama şöyle bir sey olur. Ek is bulur kendine calisir kardesi icin öder. Hatta kardesiyle birlikte dazla mesai vs yapar oyle. Yoksa cocugumun geleceginin bir kurus rızkını kimseye dokmem.
Ayrica, borc yapan insan surekli borc yapar. Bu bir gerçek. İsterse üstüne para versin eşin o o parayi yer ya da tutumluluk edemez tekrar kredi ceker onu da harcar. Onlar da düşe kalka ogrenmek borc bataginda mutsuz stresli bir şekilde yasayarak kendi yaptıkları karmayi öderler.
Bir de, eger kardesinin çocukları varsa onlarin ihtiyaclarini karsilayabilir bunu yapmazsa ayıptır zaten. Cocuklar bu dunyaya sıkıntı cekmek icin gelmemeli
Sende ne boş yaptın
@Oooyoogideyimben kes be. Terbiyesiz
Tamam boş konuşan abla
Cevap
9Cevap
Evlenerek zaten büyük bir aile haline gelmişiz. Eşim bizim çekirdek ailemizi ihmal etmediği sürece ailesine yardım edebilir. Burada paranın da miktarının da lafi bile olmaz.
Borcumuz yoksa kardeşlik kardeşine yardım etmektir desteklerim , borcumuz varsa hayır önce kendi borcumuz.
Fazla olmamak koşuluyla evet ama sürekli alışkanlık haline geldiyse olamaz yani herkesin çoluğu çocuğu var
Eşinin durumu iyiyse verebilir senin olduğu kadar kardeşinin de hakkı kanı o yani.
Kendisini sıkıntıya sokmayacak kadar yardımcı oluyorsa sıkıntı yapma bence
Benim evimin standartları bozulmuyorsa sorun etmem. Sonuçta kardeşi
Yani normal evinin giderlerini ödüyor her hangi bi zorluk yaşanmıyorsa evde vermeli kardeşi sonuçta
Bizi aç açıkta bırakmıyorsa kardeşidir yardımcı olunmalı derim.
Aileyi zorlamayacak miktarsa bence müsaade edilmeli.
Tepki veririm borçları ederken bana mı sormuş
Bu aralarindaki iliski ve verdigi miktarin sizi zora sokup sokmamasiyla alakali
Yapamaz öyle bir şey verdirmem
sen hayırdır koçum? derim
Öz kardeşi, ne tepki verecem :D :D Onun hayatı :D
Bugün ona yarın sana
Ödeyebilir
bosanmayan maldir
boşarım boşar!!!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?