Insan, insanin değerini kaybedince mi anlar?

Esim bosanmak istedi tek celsede boşandık. Bosandiktan 4-5 gun sonra kapima geldi. Pisman oldugunu, bosandiktan sonra iyi hissetmedigini vs soyledi. Bende herkes kendi yoluna baksin artık, bosandik bitti falan dedim.

Sonrasinda evime cicekler, hediyeler yollamaya basladi. 1 ay sonra tekrar geldi kapima. O da bugün. Koskoca adam ağladı gozumun önünde. Benim sana karsi duygularim bitmemis, seni seviyorum, sensizlik olmuyor, insan karsi tarafin degerini kaybedince anlıyormuş.

Ev bombos, yatagimin yani boş falan bir suru sey soyledi. Aglayarak benimle tekrar evlenir misin yeni bir sayfa acalim lutfen dedi. Yani bu adam eli yuzu duzgun bir adam, kariyeri iyi.

Istese bazi ihtiyaclarini rahatlikla karsilayacak biri benimle evlenmeden önce tecrubeliydi ve cok cabukta evlenecek kadin bulabilecek biri.

Elinden de her iş gelir. Bende calistigim için evi beraber temizler, yemegi beraber yapardik. Yani beni malum ihtiyaclar icin istiyor ya da evinde kendisini toparlayacak birini istiyor diyecegim diyemiyorum. Boyle biri degil. Aldatma var mi bilmiyorum, şüphelenmedim yapmis olabilir, yapmamista olabilir.

Evliligi bitirmek istemesi ise evlilik bana uzakmış, ben mutsuzum ve bana yetemedigini dusunuyorum demisti. Yetememekten kasti şu. Kendisi cok okur araştırır, oyle tv izlemez, zamanini iyi degerlendirir yani bilgi birikimi açısından ve kendisine gore kariyer açısından yetersizmişim.

Karsilastigi kadinlar her alanda donanimliymis ve ben benimle denk birini isterdim, onunla kendi alanimda olsun baska alanlarda olsun bilgi alışverişinde bulunmayi vs isterdim. Biz bunlari yapamıyoruz bu açıdan tatmin olamiyorum dedi.

Bende tamam boşanalim kendine yeterli gördüğün, denk oldugun, cocuklarina da bu açıdan iyi bir anne olabilecek biriyle olursun dedim ve oylelikle bosandik. Yani davul bile dengi dengine derler ya bunu düşünüyormus sanirim kendi icinde.

Baska seyler de konustuk tabi bosanma aşamasında bu konuyla ilgili ama detay uzamasin genel hatlariyla durum bu. Simdi ise kurkcu dukkanina geri donmesini anlayamiyorum.

Dengesiz mi yoksa gercekten beni kaybettigine pisman mi anlamıyorum. Bende seviyorum, bosanma oncesi geri adim atsaydı atardim yalan yok. Ama simdi geri donmekte zor geliyor. Önceden ciddiye almiyordum hatta bu hediyeler falan taciz gibi geliyordu. Bosandik bir turlu gitmedi diye. Ama bugün çaresiz gibiydi, aglamasi falan. Tanistigimdan beri onu boyle nadir görmüşümdür. Bilmiyorum tekrar beraber olsak olur mu?

Insan, insanin değerini kaybedince mi anlar?