Evlenselerde boşanıyorlar.
Bekar hayatı daha mı iyi sizce?

Evlenselerde boşanıyorlar.
Bekar hayatı daha mı iyi sizce?
Soruna hem katıldım, hem katılamadım. Katılamadığım tarafı hızlıca geçebilirim, oradan başlayayım. Evlenen kişi sayısı çok az, değil. Her gün, ama Allah'ın her günü 2 düğün alanıda boş kalmıyor bizim burada, hatta yer olmadığından seneye ertelenen evlenmeler için, şimdiden gün ayarlama peşindeler.
Katıldığım kısımsa, bu evliliklerin düğünden sonra çok uzun ömrü olmayıp bozulacağı ve yalnızlıklarına geri dönecekleri yönünde. Ben çağımız evliliklerini de tıpkı eskiler gibi teraziye benzetirim. Keselerin birinin kadına, diğerinin erkeğe ait olduğunu kabul ederek, içlerine bırakacakları saygı, sevgi, sadakât ve hizmet miktarlarını, eşit ölçüde herkes kendi kesesine bıraksa denge sağlanır. Saygı, içlerinde en uzun ömürlüsü şimdilik, o cepte. Sevgi, biraz kırılgan ama onunda ömrünün gideri iyi, o da cepte. Sadakât, koptu kopacak iplik niteliğinde, kadının kıskanma çılgınlığı zarar verecek boyuta ulaşmış, erkekse fırsat önüne gelince 'hayır, olmaz' diyecek bilinçte değil. İkisi de birbirlerinde bulamadıklarını, başka kollarda bulurum hayalinde. Son parçamız hizmet, o zaten çoktan öldü, hak getire. Birbirini sevenler, sevdikleri o kişi için hizmet etmeyi ibadet bilirler. Şimdikiler, hizmet edersem kazara (Allah muhafaza), mantığı ile olaya bakıp, etmemek için savaşırlar ölümüne. Ki öyle de olur, ansızın gök gürültülü sağanak boşanmalar yağar, temeli sağlam olmayan o evliliklerine. Burada da bitmez hikayeleri, sahte bir boşandık-mutluyuz imajı ile başlarlar bekarları zehirlemeye. Boşanan kadınlar hemcinslerini örgütler, -Koca kâhrımı çekeceksin, yaşa hayatını, bekarlık sultanlıkmış, şeklinde. Boşanan erkekler ayrı bir örgüt kurar, -Özgürlüğümü almış resmen, onu yapma-buna bakma, arı ol gez işte çiçekten çiçeğe, gibi sözleriyle. Onların, birbirlerine değer vermeyişlerinden elde ettikleri tecrübe sonuçlarının faturasını da, hep keserler bizim bekar acemilere. Korku sarmıştır artık içlerini, sevemezler kimseyi öyle, iyi günde/kötü günde yeter ki beraber yürüyelim ölümüne, hissiyle.
Biraz ekonomik bir mesele bu evlilik zorlaştırıldı, kız isteme merasimine tanık oldum adam hem kızına hem kendine bir şeyler istiyordu anlayacağın bina yaparken en kaz üstüne bina dikiyorlar ufak bir sarsıntı da bina yıkılıyor. Borç şu bu insana stres ve geçimsizlik katar boşanmaların çoğu bu ekonomik şeylerden dir. Kardeşime düğünü ben yapacağım şu an 750 bin TL tutuyor işte herkes bunu bulamıyor ondan bekarlar çok. Bekarlığa gelince bir bayan bir bay ilişkisi kişiliği tamamlar. Bay ve bayan bir bütündür insan olma yolunda biri yoksa diğeri eksiktir. Aşk ondan hep popüler ve canlıdır
Erken karar veriyorlar. Evlilik aceleye getirilecek kadar basit bir kavram değil. Evliliği de artık sevgililik gibi yaptılar. Evlen ve boşan. Bunu hobi olarak yapanlarda var..
Çünkü doğru kişiyle evlenmiyorlar kadınlar para için erkekler göğüs için kalça için evleniyor ne bekliyorsunuz böyle evliliklerden
Cevap
70Cevap
Aşka inanmıyorum artık. ve yalnız olanlarda kendi gibi yalnızları sevmiyor.
Çünkü insanlar artık eskisi gibi birbiri için fedakarlık yapabilecek, bazı zorluklara katlanabilecek seviyede bir bağ taşımıyor. Evlilik zor bir kurum, yani bekarlıktaki hayatın kadar lüks yaşamayabilirsin, bekar hayatındaki gibi serbest yaşayamayabilirsin, bekar hayatındaki gibi sorumsuzca hareketler yapamazsın vs. İnsanlar yaz dizilerinden görüp evlenince sürekli beraber tatillere gidecekleri, akşamları sinemalara gidecekler, her gün dışarıda yemek yiyecekleri vur patlasın çal oynasın bir evlilik hayal ediyorlar. Hem diziler hem instagramdaki hayatlar böyle bir beklenti içerisine sokuyor insanları nedense, bazı gerçekleri göremiyorlar. Sonra faturalar birikince, almak istedikleri, gitmek istedikleri istekleri arzuları biraz imkan darlığından ve diğer sorumluluklardan dolayı gerçekleşmeyince diyorlar ki hadi bana eyvallah ben böyle hayal etmemiştim.
Vala bence erkekler işe gidip gelip dinlenemiyorlar. Kadınları da evde memnun etmek için hem çocuğa bakıyor hem yemek yapıyorlar. Ben erkek olsam evlenmezdim. Cinselligide rahat ça yaşayabilecekleri bi dönemde zina vs kimse düşünmüyor. Bu durumda erkek için evlenmek saçma. Kadinlara gelirse Mesleğimi elime alayim evleneyim diyorlar. Evlenincede güçlüyüm ben diyip bana canım dedin diye kocaya dava aćıyorlar. Bence her iki taraf ta menfaat ilişkisi içinde yaşıyor eskisi gibi aşklar yok. Kimse kimseye katlanamıyo dert çekmiyor. Bu gidis kötü evlilik kurumu bitik
Bana yazacak bişey bırakmamışsın.
orada sansür yapmışlar erkekler sa.. lak dese hemen boşuyorlar diyecektim eksik kaldı.
Tam redpill kafası valla kesinlikle doğru
Aynen bide bu kocası eve gelince dinlensin kocam diyen insanlara da cahil muamelesi yapılıyor ayrı gıcığım. Bana hep cahil muamelesi yaparlar eşime iş yaptrmıyorum diye. yazk işten geldi diyorum dye
Eşin bence çok şanslı bu kafada kadın bulursam anca ciddi düşünürüm yoksa cidden bu şartlarda evlenmek saçma sizede mutluluklar
Teşekkür ederim. hayırlısı olsun
Ekonomik durum ve issizlik yuzunden evlenmeler azaldi isi olsa bile bello bi birikim yapmadan da cogu evlenmek istemiyor ayrica kiz taraflarinin istegi erkegi zorlayabiliyor anlayissizlik olabiliyor artik dugunler full israf ve gosteris olmaya basladi damat o borclari odeyebilmek icin her gun calisip eve ekmek getirmek zorunda kaliyor ve bu durum ister istemez onu gergin yapiyor evde tartisma kavga cikabiliyor ister istemez hele bir de gelin anlayissizsa oraya gotur buraya götür onu yapalim bunu yapalim diyebiliyor e tabi bu durum bi sure sonra damadin ekonomik durumunu zorluyor anlayisli olmak gercekten şart önceden sokak dugunleri olurdu simdi o kalmadi ya da cok az illa ki bi salon tutmak istiyorlar esinin durumunu biliyosan onu fazla zorlamican veya sende caliscan destek olcan Şu an her sey cok zor evlenmekte zor okumakta zor is bulmak ta zor
Biraz ekonomik bir mesele bu evlilik zorlaştırıldı, kız isteme merasimine tanık oldum adam hem kızına hem kendine bir şeyler istiyordu anlayacağın bina yaparken en kaz üstüne bina dikiyorlar ufak bir sarsıntı da bina yıkılıyor. Borç şu bu insana stres ve geçimsizlik katar boşanmaların çoğu bu ekonomik şeylerden dir. Kardeşime düğünü ben yapacağım şu an 750 bin TL tutuyor işte herkes bunu bulamıyor ondan bekarlar çok. Bekarlığa gelince bir bayan bir bay ilişkisi kişiliği tamamlar. Bay ve bayan bir bütündür insan olma yolunda biri yoksa diğeri eksiktir. Aşk ondan hep popüler ve canlıdır
bekarlık bazı durumlarda iyi bazı durumlarda kötü evlilikte aynı şekilde birde herşeyden önemlisi kişinin evlenecek psikolojik ruhsal maddi manevi durumu nedir bu konularda kişi hazır ve nazıraa evliliği yürütebilecek potansiyeldeyse evlenebiliri bazı erkeklerde ise durum tamamen farklıdır kişi maddi manevi psikolojik olarak hazırdır ama bekarken kadına ulaşmakta zorluk çekiyordur malum cinsel istekler bir ihtiyaç kişi bundan ötürü evlenir bazı durumlarda ise kişinin beklentisi farklıdır evlenim düzenli bir hayata geçim böyle giderse b.. ku çıkacak gibisinden düşünüyordur evleniyordur yani çok ucu açık bir durum ama benim kişisel görüşüm evlilik tercihimdir fakat şu an tercih edeceğim bir durum degildir şu an bu yükü kaldıramam ama kişisel görüşüm evlenmek iyi
Çünkü kimsenin kimseye tahammülu kalmadı. Sadakat desen Yok aldatilmayan kalmadı desem yeridir. İnsanlar nefsinin kölesi olmuş durum da. Bur da bile ben evliyim diyosun gel özelden konuşalım diyen abaza dolu. Önceleri evli birine yazmak konuşmak ne mümkün du. Şimdi işte evlilere rağbet var ben bunla herşeyi yaşarım gibi ekonomi felan hikâye en büyük neden ihanet ilgisizlik ve doyumsuzluk. Ee görüyorlar evlilikten korkuyorlar. Evlilik maherat değil deyip bekarken zina yapmayı kendine hak sayıyorlar. Maalesef durum böyle sonumuz hayır olsun ama gidişat pek iyi değil ve ürkütücu.
Onların kötü evliliği oldu diye seninde öyle olacak diye bir şey yok, ilk olarak bir kişiyi en az 8 ay boyunca tanımalısın yakınındakilerin tavsiyelerini almalısın hepsi onun hakkında kötü fikre sahipse o kişi senin için yanlıştır. Yani önemli olan değerleri olan saygılı bi insan olması
Çünkü artık doyumsuzluk var kimse birbiri için fedakarlık yapacak kadar bağlı degil birbirini gerçekten yürekten sevenler gittikçe azalıyor evlilik zor bir kurum öyle tv lerdeki gibi bir hayat söz konusu değil emek ister fedakarlık yürek ister her yiğidin harcı değil bu beklentiler karsılanmayınca da bosanmalar kaçınılmaz oluyor.
Herkes masraf yazmış sorumluluk yazmış düzgün biri yok yazmış gündelik hayatınızda çok masrafsızsınız sanki çok sorumsuzsunuz yapmayın Allah aşkına ya işe okula gidiyorsunuz o da masraf o da zorluk herşeyin bir zorluğu var önemli olan güçlü kalabilmek eğer evlilik olmasaydı onun bunun çocuğu olurdunuz yani kisaca evlenmek çok güzel bir şey düzenin var sevdiğin adam hep seninle sevgi saygıyla da taçlandırdın mi tadindan yenmez
Ne demek az be? Her Allah'ın günü düğün var burada. Arkadaşım çok bıkmış olmalı ki düğün konvoyuna" Ne b*k var da evleniyorsunuz. Bi rahat durun âk!" diye bağımıştı. Haksız da sayılmaz her gün silah sesi var, doğu sınırında gibiyiz.
Türkiye'de klasik bir evlenme töreni neredeyse bir ev parası olduğu için,
İnsanların artık birbirine o kadar güveni kalmadığı için,
Evlenmeden de gayet rahat bir şekilde birlikte yaşayabildikleri için.
benim 30 tane köpeğim var kıza bakacağıma onlara bakarım köpekler para kazandırıyor en azından kızlar ne kazandırıyor peki üzüntü keder acı kıyım depresyondan başka bir şey değil kadir kıymet bilmez yaratıklar
Erkekler maddi imkansızlıklar yüzünden evlenmiyor.
Kadınlar ise Batı kültürüne özenip boş hayaller peşine gitmek istediği için evlenmiyor.
Bu da bizim kökenlerimiz olan kültürümüzü değiştirdi.
Bekar hayatı daha iyi değil. İnsanlar geçimsiz, anlayışsız ve çıtkırıldım. Eskiden iki kişi evlenince yuva olurdu. Şimdi çoğu evliliklerde iki evlenince ev mezbahane oluyor. Varın gerisini siz düşünün...
Acaba neden
Son 10 yili arastirin Tr icin Kadinlarin % 3 u 5 i 2. Ci evlilik yapti
Ve utanmasalar herkese davetiye yollucaklar 🤦
şu an bu ulkede evliligin maliyeti 500 bin tl
Cuma gunleri camilerde verilen vaiz şu Ulkelerin kaderini Allah belirliyormus Yoneticeler degil 🤣
Boyle bir ulkede kim neden evlensinki
İnsanlar artık kendi derdine düşmüş, nasıl hayatta kalabilirim düşüncesi zihinleri örümcek ağı gibi sarmış. Bu yüzden artık çoğu kesim evlilik düşünmüyor
O az olan sayıda evlilikleri sorgulayacağına, neden daha fazla değil diye mi sorguluyorsun? Yazık
Sorumda asıl amaç bu değil zaten neden insanların bu kadar boşanma heveslisi olduğu ve bekar olmayı tercih etmesi.
evlenmek çok zorlaştı o yüzden. Maddi olarak çok yük oldu. Birde kimse kimseyi beğenmiyor kızların gözü hep yükseklerde. Erkeklerde denizde balık bol bir onla takılayım bir bunla hesabı
Çünkü artık insanlar tahammülsüz kimse kimseyi çekemiyor en ufak bir şeyde boşanıyorlar, birbirlerinden sıkılıyorlar
Kim bekar hayatı iyi diyorsa çok büyük yalan söylüyor evlenmek yuva kurmak çok ta iyi bütün arladaşlarım evlenip cocuk sahibi oldu ben 40 oldum hala bekarım bu yaştan sonrada zor
İyi birine bile güvenmiyorlar zamanla hem sosyal medyayı çok kullandığı için evliler aldatma olur ilgisizlik olur vs... Mesafe şart sosyal medyaya evlilikte
Nasıl evleneceksin her şey ateş pahası kadınlar zaten masraflı varlıklar sürekli sürpriz özel şeyler beklemeleri saçma ama yapacak bir şey yok
Bizim burada her gün sadece benim hikayelerden gördüğüm beş kişi evleniyo nesi az görmediklerimi sen düşün
Çoğu insan ne istediğini bilmiyor. Aldatmalar, sadakatsizlikler ve sapkınlıklar hat safhada. Tabii ülkede geçim sıkıntısı da ayrı bir konu.
Para ekonomik ve maalsef bu zaman da birçok kişi evlenmeden birliktelik yaşadığı için birbirini kabullenmiyor.
Çünkü sıkılıyorlar djfhg. Bi video geldi aklıma agdhg "Bir adamla ömür mü geçer fnfjh. Ömür boyu aynı adamı mı sevcez shdbfnf"
Çünkü çok fazla seçenek olmasına karşın çok az tahammül var.
Bu arada görsel NANA'dan mı? :D
Anime ismi:my dress up darling
Ekonomik sebepler ve evlilik öncesi cinselliğin yaygınlaşması bence en önemli iki sebeptir.
Beyaz atlı prensim gelmediği için şu an bekarım
Beyaz atlı prens kalmadı ama beyaz sahinli prensler var olmaz mı? 😄😄
@__MütefekkirSeyyah düşünmem lazım 🤣 sen birda mıydın sesin çıkmıyor
Arada soru soruyorum ama sık girmiyorum :)
@__MütefekkirSeyyah ee şahinli prens nerde bekledim gelmedi
Hararet yapmış Şahin 😄
@__MütefekkirSeyyah tüh be
Nasip
@__MütefekkirSeyyah gelmesin daha istemem nazını mi çekeceğim birde beyaz Şahin'in
Ee nazsız güzel mi var? :)
@__MütefekkirSeyyah güzel benim 😥
Şahini sattırabilirsen güzel sen olursun 😄
@__MütefekkirSeyyah ya o ya ben 🤣👻
Bence şansını zorlama derim 😄😄
@__MütefekkirSeyyah öyle 🤷işine gelirse
Benim beyaz Şahin'im yok zaten :))
Kimse kimsenin beklentilerini karşılayamıyor çünkü
Çünkü benden onay alamıyorlar. Uygun görmüyorum.
Tercih meselesı bilemeyız kı
Çıkar ilişkisi. Başka hiçbir şey değil. Böyle bir ilişki de sağlıklı ilerleyemez zaten.
Evlenen sayısı daha az mı daha mı fazla bilmiyorum ama evlilik bence güzel bir şey
Cünkü bosananlarin kamu spotu bu: gençleştim resmen bu kadar mı fark eder
Evlenen 1 ay ya da 2 ay sonra boşanıyo doyumsuzluk geçimsizlik var
Çünkü akıllılar yani yaş 25 akıl başa geliyor oyuzden evlenen inanların çoğunluğu
17 / 24 arası
Ekonomik koşullar duygusal koşullar insanları etkiliyor
Aslında milyonlarca sebep var ama yazmaya üşeniyorum neyse kısaca kimsenin kimseye tahammülü kalmadı
Niye evlensinler ki kolay değil sonuçta bir sürü sorumluluk altına girmek yerine diğer türlüsü cazip
Dolu evlenen var şu an tam tersi insanlar nasıl buluyor
birçoğu aralarındaki uyumsuzluğa rağmen evleniyor sonraki yıllarda boşanıyorlar.
Bwnce bireysellik artti be herkes salt hedonistik suygular ile hatekwt ediyor
Nasıl çok az ya her hafta biri evleniyor burada ahzhahshhs
Evlilik için doğru insanı bulamıyor olabilirler.
Güven ve aşk diye bişey kalmadı çünkü herkes aldatıyor
Çünkü bu devirde düzgün birini bulmak zor. Buldun diyelim birsürü masraf var
Çünkü güven kalmadı bekaret bozdurup erkekleri hoşnut etmek veya elde tutmak ne derseniz artık bunlar çoğalınca güvende azalıyor güven azalınca insanlar bu defa güven arıyor
Gerçek aşk kavramı nietzsche nin de eleştirdikleri şeylere göre çok yanlış anlaşılıyor. Hayatta bir şeyler kazanmak için duyguları hissetmelisin. Bu yüzden aşk kazananların işidir. Sende denemelisin
evlenmek için sebep kaldığını pek düşünmüyorum bu devirde
Evlilik bi insanın basına gelebilecek en kötü şey aklı olan evlenmesin. Evlenen varsa bian evvel boşansın ashsoagsjsjsjdh
Deniz i dinlemeyin kızlar :)
Hahahahaha kızlar asıl bu adamı dinlemeyinnnnn
Çok fazla toplumsal tarafları ve iletişim bozukluğundan kaynaklı.
Aslında tam tersi liseden çoğu arkadaşlarım nişanlı veya evli :D
Bu resim hangi animeden?
Anime ismi:my dress up darling
Konusu aşk mı?
cunku kadınlar korkak
Değil.
bır tanesı korkak
korkmak için sebebim var.
sbp uydurun zaten seyınızdenn
defol git tamam mı
agzımı bozdurma benım
Bozmam tamam git sendee
sus artıkkk
Bence bu gayet iyi bir sebep "seni seviyorum "
Sevmiyorum 🥲
Tamam.
susarmısın
Tamam sustum dedim ya.
tamam sus iste korkak
İlla neden tartışma çıkarmak için korkak diyorsun ki?
Konuyu uzatan sensin sus.
korkagım de olsun bıtsın uzamasın
-_- "DEĞİLİM".
geleneğe uyma çabasının sonucu
Hahah 🤣🤣
Evlenipte kafayı mı yiyeyim
Karımi seviyorum boşanmam
Maddi sıkıntılar ve maneviyat yoksunluğu
Ülkenin durumu maalesef.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?