+1 yılKardesim sen genel gecer cevaplara bakma herkes bir seyler uydurmus gidiyor yok hayat pahaliligi bilmem ne lan oyle olsaydi birinci veya ikinci dunya savasi gibi dunya devleterinin nerdeyse tamaminin evlilikten uzaklasip 0 seviyesine inmesi gerekirdi faso fiso bunlar en temel nedeni milletin artik evlenmeden evlenir olmasi ne demek bu gayri mesru iliskilerin cogalmasi demek artik insanlar genc yasta nerdeyse 10 lu yaslarin basinda sevgili flort uzaktan fb o bu su gibi sacma sapan igrenc seyler yasamaya basladi ee bakiyorlar ki genclikteki bu hevesler hep pismanlikla cok sevdim olmadilarla aldattilarla yok onla bunla sunla biter yenisi ile baslar yine biter yine baslar diye kisir donguye corap degistirir gibi les sekilde tekrar eder oldu ve bu kisilerle her sey yasanir yani bir nevi evlenmekten hic bir farki olmaz hale geldigi icin duygular fikirler dusunceler hisler yalan yere tuketildigi icin bu devirde kimseye guven olmaz sadik insan kalmadi seven kalmadi saygili veya evlenecek insan kalmadi diye dusunceler turedigi icin harbiden evlenecek olan insan da korkar oldu aslinda herkes bilincinde ama bu kadin erkek iliskileri akil almayacak sekilde basit ve igrenc duzeye indigi icin millet kendine guvenemez oldu ee o zaman neler gerceklesir oldu aldatmalar bosanmalar mutsuz evlilikler ve benzeri durumlar herkes herkesle sevgili kimse kimseyle mutlu degil nasil is bu evlenmeden once evlenilirse evlilige bir sey kalmaz heyecan tutku sevgi ask guven saygi sadakat ee insanlar bunu tuketince neden evlensinler ki bu tur seylere bulasmayan insanlarin evliliklerinin cok uzun mutlu ve cok daha az problemli surdugune defalarca sahit oldum bununla ilgili bilimsel calismalar makaleler bile mevcut isteyen arastirabilir kadin erkek iliskilerinin asiri rahat yasandigi toplumlara bakilirsa cogunlukla anne babanin ayri oldugu ve aile duzeninin olmadigi rahatca gorulebilir mutsuz insanin psikolojinin temeli aile kaynakli meselelerdir bir kadin bir erkege bir erkek bir kadina neden guvenmez karsi cinsle fazla muhattabi oldugu icin oncesinde simdisinde veya sonrasinda farketmez bu bilincalti ile ilgili dusunsene hoslandigin sevdigin kisi var ama utanip adim atmiyorsun hic bir sekilde yanasmiyorsun temas etmiyorsun neden guven vermesinki bu kisi sacma sapan heveslere kendini kaptirmamis iste onceden boyleydi ailelerimiz ve mutlu mesut evlilikler olurdu yesilcamdaki gibi ayni simdi merhaba merhaba telefon numarani alabilir miyim tarzi seyler var yorum senin kardesim arin olmadigi yerde ne kadin mutlu olur ne erkek ne cocuk mutlu olur ne aile ne toplum mutlu olur ne de benzeri insan toplulugu ne evlilik kalir ne sevgi ne saygi ne sadakat ne ask ne mutlu evlilik ne de evlilige tenezzul edecek bekarlar
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden evlilik hayatı yaşamalar arttı. Sevgiliyken her türlü cinselliğe açık olduklarından evlenmesek de olur kafasındalar.
Ekonomi sebebiyle geleneklere göre yapılan evlilik aşırı pahalı. İnsanlar o borcun altına girmek istemiyor. Sade ve lükssüz nikah ise işlerine gelmiyor.
Evlenmeden her şeyi elde eden insan, dini hassasiyeti yoksa boş yere o sorumluluğun altına girmek istemiyor.
Böyle yazınca mantıklı ancak işin en önemli kısmı olan dini boyutu bir şeye tutmadıkları için her şey haram yaşayarak yine mutlu olamıyorlar yolun sonunda.
Özet: Bu toplum kendi kendini bitiriyor, haberi yok.13 Yorumla- +1 yıl
yazık helak olcaz
- +1 yıl
İlla kafaya gökten taş yağması gerekmiyor. Olduk zaten haberimiz yok. Aile kavramı yıkıldı. Aile biterse toplum biter.
- +1 yıl
nolcak böyle
+1 yılÇünkü toplumumuzun cinsellik dürtülerini bastıran partnerler çoğaldı. Arz talep işine döndük. Alıcı kadar verici var. Eskiden kültürümüzde eline erkek eli değmemiş kız modeli vardı. Aynı şekilde kadınlarla işi olmayan erkek. Şimdi böyle bir dönemde güzel kardeşim ayıplıyorlardı. Şimdi isteyen cinsel dürtülerini eski cagagöre kolayca yaşayabiliyor. Batılılaşan daha doğrusu yozlaşan toplumumuza dost hayatı kavramı özellikle gençler arasında daha da yayıldı. Bundan mütevellittir ki evlilik gerekli bir figür değil. Çünkü evlilik sevgililik veya flörtlğjten ayıran unsur olan cinsellik, evlenmeden çiftler arasında yaşandığı, aynı şekilde aynı evin de paylaşıldığı gerekçesiyle ihtiyaç duyulmayan bir durum halinde. Öyle ki geçenlerde bir genç bana sunu demişti “ben ister evlenirim ister evlenmem. Devletin bundan neden haberi olsun?” Düşünce yapısına bakın ama. Kendilerini de “evlensem ne değişecek aldatan her türlü aldatır zaten” düşüncesiyle avutuyorlar. Tamam kardeşim ilerde kavga ettiğinizde onun üzerindeki hakları da alırsın😀 devlete göre ilişkinizin resmiyeti olmadığı icin bütün haklarından ds faydalanır, tazminat bile istersin😀😀😀
24 Yorumla- +1 yıl
yeni nesil çok değişik
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılEvliliği erteleme durumu mevcut sadece. Yoksa kimse düşünmüyor diye bir şey yok. Benden küçük erkek akrabalarım evleniyor. Kız demiyorum bak erkek... ERKEK...
17 Yorumla- +1 yıl
ben bulamiyorum cunku param yok
- +1 yıl
Heo arkadas olarakgordulet
- +1 yıl
Param yok derken elin henüz ekmek tutmuyor anlamında mi yoksa zengin olmamak anlaminda mi? Eğer ilk durum nedeniyle evlenemiyorsan normal bir durum. Ancak ailen maddi destek olursa geçimini sağlarsa evlenebilirsin.
- +1 yıl
Zengin olmadığın için evlenemiyor olman söz konusu değil. Bir sürü fakir var evlenen.
- +1 yıl
henüz mezun olmadım
- +1 yıl
Cevabı bulduk o zaman. Merak etme, erkek olarak evliliği geciktirmen çok büyük bir sorun değil. İşini gücünü al ondan sonra evlenirsin.
- +1 yıl
hiç sevilmedim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik düşünenlerin sayısı az diye düşünmüyor mu açıkçası çünkü kime baksan ağzından evlilik lafı düşmüyor ve yapıyorlardı bir şekilde en parası olmayan en kaba bir tabirle Fakir insan bile düğün yapıyor binlerce liralık borca giriyor yani hala kim evlilik düşünmüyor bilmiyorum ancak eğer evlilik düşünülmüyorsa da sorumluluklardan kaçma ya da yanlış kişiyle beraber olma diye genel bir cevap vermek istiyorum
21 Yorumla- +1 yıl
benim param yok
- Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBenim çevremde herkes evlenmek istiyor. Uygun kız arıyorlar soruyorlar...
26 Yorumla- +1 yıl
benim param yok
- +1 yıl
İşte o sorun oluyor.
- +1 yıl
hiç sevilmedim hep friendzone yedim
- +1 yıl
Kusmet
- +1 yıl
Kişmet**
- +1 yıl
kötüler seviliyo
- Aşk İlişkileri konusunda 260,8b cevap paylaştı.
u +1 yılAşkı bilen kişi olmadığı için
10 Yorumla Öncelikle en önemli sebebi şu an maddiyat. İnsanlar zor geçiniyor. Maaşım fena olmamasına rağmen açıkçası şu an ev yapmak çok zor. Hadi evi yaptın, ev senin değil ise kiralar çok para, geçinmesi ayrı bir dert.
Bunları geçsen güven çok azaldı. İnsanlar çok şey saklıyor. Sanırım şu hayatta açık açık her şeyi anlatabilecek nadir insanlardanım.
Hayatın müşterek olduğuna inanarak yaşadım. Karşı cinse karşı sert bir hareketi bırak, canım bile demedim. Ev işi vs çerez işler gözümde. Yani anlaşabileceğim bir kişi ile karşılaşmamadım. Belkide benimde hatalarım var göremiyorum.
Yani durum ortada sebepler az çok belli ama çözüm yok maalesef
24 Yorumla
+1 yılDüşünsem güvence güvenecek adam yok onuda geç ekonomi çöküşte kimse elini taşın altına koymaz, insanlar artık sevgi, saygıyı da kaybetti. Evlendin diyelim aldatmalar çoğaldı boşanmalarda cabası. Şimdi kırk kez düşünüyor insan acaba diye zor şu devirde evlilik, aile kavramı bitti.
34 Yorumla- +1 yıl
ben öyle biriyim hep arkadaş gördüler
- +1 yıl
Onların sıkıntısı iyi erkekleri harcayıp kötüsüne koşarlar...
- +1 yıl
iyiler niye sevilmez
+1 yılAynen öyle ben evlenmek istiyorum ancak evlenmem isteyen bir kız bulamıyorum bastan şunu belirteyim ben neredeyse hiç masrafı olmayan gerekirse sadece nikah düşünüyorum bunda da beni hiç kimse yargılayamaz günümüz şartlarına bakarsak ve bu şartlar fuzrldiginde de masrafsız sade nikah düşünüyorum düğüne bir daha hiç kullanmayacağımz gelinliğe vesaire o kadar para çöp etmek yerine o parayı elde tutup evlilikten sonra güzel bir yere balayına gitmek için veya daha sonraları da bol bol gezmem için kullanabiliriz Beni geri yürekten anlayan bir kız artık çıksın ya 😊🤣🤣
10 Yorumla
+1 yılEvlilik hayatin ritmini ciddi degistirecek bir asama. Sorumluluklariniz degisiyor. Ayrica guven duygusunun tarumar oldugu bir cagda bir insana ait olabilmek ve onda sonsuza kadar kalabilmek ciddi bir niyet ve ahlak gerektiriyor. Bu kulvarda ciddi azalma var maalesef. Maddi konulari geciyorum cunku cok muhim bir mesele degil. Ikinci elden bile esya alip evlenilebilir.
21 Yorumla- +1 yıl
evlenmeden ilişki yaygınlaştı
sana bunun izahatını kısaca yapmak istiyorum
insanlar birbirine kolayca ulaşabiliyor ve vazgeçmek çok kolay ve daha cazip.
eskiden insanlar bi köyde bi yerde birine tutulup sadece ona odaklanıyordu. bi ömür aynı kişiyi sevmek mümkündü. şimdi mümkün olsa da insanların işine gelmiyor. çünkü emek vermekle kim uğraşacak?
25 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık
- +1 yıl
nolcak boyle
+1 yılDostum para mı var evlensinler. Dolar almış başını gidiyor. Daha 3 sene önce çeyrek altın 400 liraydı şimdi bin lira seviyesine geldi geçiyor. Evlerin fiyatları 650 iken birden 1 milyona fırladı. Ev kiraları 3 binden başlıyor. Tatile çıkmak isteseler nereden baksan 10 bin lirayı gözden çıkarmaları lazım. Bunların hepsini topla zaten 1 milyon 500 bin lira gibi hatta daha yüksek bir meblaa gidiyor
13 Yorumla- +1 yıl
o kadar param olsa yurtdisa giderim dugun yapmasinlar
- +1 yıl
İşte mevzu da o ya zaten kanka. Para yok. Borç harçla yapmaya çalışıyorlar. Altın alıyorlar borç. Dolar alıyorlar borç. Altını 4 bin den borç alsalar o altın 2 ay sonra oluyor sana 7 bin misal. Nasıl versin? Dolar alsa borç yine aynı şekil. İki yaka bir araya gelmiyor. Memeleketin anasınııı ağlattılar anasını. Bi s. olup gitseler de kurtulsak delirdim awk bak yine.
- +1 yıl
ben yabancı gelin alcam
+1 yılBunun birçok nedeni var..
_ekonomik olarak hayata gec baslamak ve sonrasinda evliligi gereksiz gormek
_artik evlilik olayinin Nisan dugun ev icin esya vs derken ekonomik olarak ciddi bir meblaya sebep olmasi
_ çarpık iliskilerin , boşanmaların , artması evlilige dair guvenide sarsmiş durumda..12 Yorumla- +1 yıl
hic iliskin oldu mu
- +1 yıl
Derken?
+1 yılGüven veren, değer kıymet bilen insanların sayısı çok az olduğu için diye düşünüyorum. Şimdi herkes işine gelince ya da geleni seviyor, konuşuyorsun 1 ay geçmeden ya aldatıyor ya başka sorunlar çıkıyor ne bileyim ya da parası için gönül eğlendirmek için ilişki kuruyorlar. Ben diyorum bu devirde aşk evlilik yaşanmaz.
16 Yorumla- +1 yıl
beni hep arkadaşı olarak gördüler
- +1 yıl
Onların bileceği iş
- +1 yıl
senin ilişkin oldumu
- +1 yıl
Katılmıyorum, kızlar her zaman kötü insan sever , kötü insanlara ilgi duyar , kötü insanlara evet der , o yüzden de kötü sonuçlar çıkar ve ve kötü örnekler den dolayı da millet evlenmek istemiyor
- +1 yıl
Ben hem erkek hem kadın için demiştim ama düşüncelerinize saygı duyarım
- +1 yıl
çoğunluklA iyiler sevilmez
+1 yılÇünkü hayat çok pahalı. Yeni bir düzen kurmak için maddi güç gerekiyor , millet boğazına kadar borca batmış durumda.. evlilikte hayal oldu artık
11 Yorumla- +1 yıl
evlenmeden ilişkiler yaygınlaştı
+1 yılSağlam temelli ilişki sayısı azaldı. Herkes lay lay lom olduğu için, güven problemi oluşuyor. Ekonomik açıdan da her şey zorlaştı. Bir düğün 350 bin tlye geliyor. Ekonomik durumu evliliğe elverişli olsa bile, evlenecek kişi bulmak zorlaşıyor. Sicil çok kabarık milletin.
04 Yorumla- +1 yıl
@TAPASYA_ www.milliyet.com.tr/.../dugun-masraflari-ne-kadar-tutar-2022-ortalama-evlilik-butcesi-ve-esya-listesi-6333824 320 bin demiş ortalama
- +1 yıl
dugun gereksiz
- +1 yıl
Hanım isterse yapacaksın :D kaçarı yok
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenecek kişi yok, düğün yapacak para yok, oturucak ev yok
24 Yorumla- +1 yıl
dugun yapma
- +1 yıl
Sokakta oturalım
- +1 yıl
kirada oturursun
- +1 yıl
Kiralık ev yokki. Arkadaş ev arıyor yok düğün olacak ev yok. Kiralar 4 binden başlıyor ama yine de yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimse kimseye güvenemiyor o yüzden. İkinci sebebi de kimsenin kimseye tahammülü yok evlenen de en ufak sıkıntıda bitirmek istiyor. İnsanlar kendilerine o kadar zor katlanıyor ki başkasına katlansın. Ki bana kalırsa da bence de insan gerçekten kendini tanımadan hayatında belli bir yere gelmeden bu önemli kararı vermemeli.
11 Yorumla- +1 yıl
hiç ilişkin oldumu
- Maddi zorluk
- insanların güvenilmez oluşu
- yalnızlığa karşı artan sempati
- Her şeyin pahalı oluşu gibi gibi sebepler
10 Yorumla
+1 yılTemiz insan nadir kaldı, güvenilecek insan nadir kaldı, hadi güvenilir bundan yıllar sonra da öyle mi kalacak, sorumluluk korkusu ekonomi karakter çatışması batılılaşma derken bu devirde evlenmek dediğin şey zulüme dönüştü kimse de kendini bu kadar şeyle yorup dertsiz başına dert almak istemiyor.
10 YorumlaHem maddi hem manevi
Manevi olarak insanların ikiyüzlülükleri
Maddi olarak rahat yaşam sunulamaması
Manevi olarak evlenmeden önce sevgililer birbirine destek olurken, evlendikten sonra karı o benim kocam döver sever, koca şiddetleri bazı kadınların evlendikten sonra kocaların şiddetlerine maruz kalması bir çok şey.
Evlenme git istediğin kişi ile seviş daha iyi10 Yorumla
+1 yılEvliliği mutsuzluk olarak görüyorum şu an evlilik düşünmüyorum okulum bitsin meslek alayım bir iki yıl özgür olayım ondan sonra belki düşünmem gerekirse düşünürüm
15 Yorumla- +1 yıl
ilişkin oldumu hiç
- +1 yıl
Yok olmadı hiç
- +1 yıl
istermiydin
- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
evlenince artık
+1 yılevlilik bence gerekli değil, bir kağıt imzalıyosun evet evet diyosun ve evlisin cok da önemli degil evlenmeden once de sonra da aynı seyler yasaniyor sonucta evlilik olunca ozel bir bap gelmiyor ayrılmamanız icin ayrıca evlenince ayrılmak da zor oluyor
19 Yorumla- +1 yıl
ama dinimizde yasak ilişki zina
- +1 yıl
ben müslüman değilim bu nedenle beni bağlamıyor dinde evlilik daha kutsal
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
Bu kadınlar gerçekten yoldan çıktı
- +1 yıl
don değiştirir gibi sevgili değiştirmiyorum en uzun ilişkim 7 yillikti. ayrica neden her sevgilmden cocuk yapayim. 50 defa evlenip bosanip hepsinden ayri cocuk yapmak da cok saglikli degil zaten. kendimi hazir hissettigim, karsimdaki kisinin dogru kisi oldugunu anladigim zaman cocuk yaparim zaten ne sacma dusunuyorsunuz
- +1 yıl
Ne demek evlilik saçma köpekten farkın yok her erkektle ilişkiye girmek nasıl kişiliğini zedelemez. Her ne kadar uzun iliskim var desende iyice batiyorsun
- +1 yıl
bakın, evli olup da erkeklerin koynundan çıkmayan insanlar da gördüm yani evlilik insanı karşısında ki kişiye bağlamıyor. insanın kişiliği önemli. her erkekle neden ilişkiye gireyim ayrıca nr alaka
- +1 yıl
🐶🐕🐕
- Aşk İlişkileri konusunda 761 cevap paylaştı.
+1 yılArtik sevgili olmak ayrılmak cok normallesti. İnsanlar ailesine söylerken de utanmıyor. Dolayisiyla tahammul seviyesi azaldı. nasil olsa baskalari var mantığı var insanlarda
11 Yorumla- +1 yıl
yazık cidden
+1 yılKadınlar evlenmek istiyor ama erkekler pek istemiyor. Bunun sayısız nedeni var. Gerçi isyemeyen kadınlarda var ama şahsen ben istiyorum.
22 Yorumla- +1 yıl
ekonomi kotu
- +1 yıl
Haklısın.
- Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü artık herkes biliyor ki evliliğin götürüsu, getirisinden daha fazla... Haksız değiller... Birde boşanma oranları ve zorluğu daha ne olsun... Gerek kalmıyor... Maddi konulara hiç girmiyorum bile...
30 Yorumla Düşünenler cidden çok düşünsünler çok bi miktar birikim yoksa hiç bulaşmasınlar evde iki nişanlıyız ben ve ablam kız tarafı olmamıza rağmen çok zor
11 Yorumla- +1 yıl
tcde dusunmuyom
+1 yılKülliye masraf da ondan knk araba al en ucuzu 200 bin ev al en ucuzu 950 bin eşya kur vs vs aklı olan bir nikâh bir nişan tamam işte
14 Yorumla- +1 yıl
benim o kadar param olsa yurtdisina giderim
- +1 yıl
Knk ne gerek var ya 2 saat eğlence için 500 milyar salona verilir mi hadi ben verdim yaptım hepsinin en iyisi oldu da yapamayanlar ne yapsin
Sana yardımcı oluyum mu yurt dışı için - +1 yıl
hang. i konuda yardım edeceksin
- +1 yıl
Yurt dışı dedin ya kanka
Kimse kimsenin nazını tribini çekmek istemiyor zora gelemk istemiyor bir kişiyle bir ömür geçirmek istemiyor
12 Yorumla- +1 yıl
Aile kavrami bozuldu
- +1 yıl
Aile zor kuruluyor kesin ama bu devirdeki insanların en azından birbirini severek evlendiğini düşünüyorum eski aile kavramı da iyi değil eşlerini çocuklarını döven kocalar, babalar aldatan kocalar... kadın çalışmadığı ve sindirildiği için boşanamıyordu herkes de eskiyi iyi sanıyor bu yüzden. Çoğu Anadolu kadını nenelerimiz hep kocalarından ne çektiklerini anlatırlar hikayede de değil bizzAt yaşanmışlıklar o zamanda aile kurmaktansa şu zamanı tercih ederim yine de 😊
+1 yılEkonomik durumlar elverişli olmadığı için kimse yanaşmıyor
26 Yorumla- +1 yıl
toplum bozulddu
- +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
kızlar çok değişti
- +1 yıl
Bu konu hakkında yorum yapamam maalesef genelleme yapmak hiçte hoş bir davranış değildir
- +1 yıl
hepsi değil
- +1 yıl
Evet
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılMilletin totoşuna don alacak parası yok ne evliliği aw
23 Yorumla- +1 yıl
abartma
- +1 yıl
Asgari ücretten 50 tl fazla alıyorsun herhalde abarttığımı düşündüğüne göre
- +1 yıl
maaşım yok
Sorunun cevabını zaten sorarken vermişsin.
Bu devirde!
Kime nasıl güvenipte, ben bu insanla bi hayat geçirebilirim diyeceksin ki. her şey öyle zorlaştı ki.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEkonomik sıkıntılar sebebiyle çekimser davranılıyor.
11 Yorumla- +1 yıl
zina artti
Aşk İlişkileri konusunda 330 cevap paylaştı. Kimseye güvenimiz kalmadı bir de üstüne Her şey çok pahalılaştı teşekkürler hayat
11 Yorumla- +1 yıl
genelleme dogru degil
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Az önce Düğünden geldim. 40 bin düğün yeri parası sadece. Düşünmek güzeldir
17 Yorumla- +1 yıl
dugun yapmasinlar
- +1 yıl
en iyisi yurtdisindan evlenmek
- +1 yıl
ben cocuk icin evlilik dusuniyom
- +1 yıl
tek cocugum lardesim yok
+1 yılErkek şiddetinden korktuğum için evlenmek istemiyorum
13 Yorumla- +1 yıl
her erkek canava degil
- +1 yıl
Canavar olmayani bulmak zor
- +1 yıl
onlarida sevmiyorsunuz
- Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılhayat pahalı insanlarda güven yok. Düzen kurup yıkmak kolay değil
15 Yorumla- +1 yıl
evlenmeden seks yaygınlaştı
- +1 yıl
Buda güzel bişey değil
- +1 yıl
değil ama gençler umursamıyo
- +1 yıl
Evlilik sadece seks demek değildir
- +1 yıl
evllillik sekkks önemlli bir yer kkaplar sayygı ssevgi ddahaa öenli
Ekonomi sıkıntı bide evlenmeden artik herkes herseyi yaşıyor
13 Yorumla- +1 yıl
yaşamayanda var
- +1 yıl
haklısın
Gizli Üye(18-24)+1 yılilk önce belirtmek isterim ki seni şakacııı soruya gelirsek geçim sıkıntısı ağır basıyor bence insanlar daha tek başlarına yetişemiyorken bir aile olma fikri ürkütücü
12 Yorumla- +1 yıl
katılmıyom
Cevap sahibi+1 yıleh tabi katılmak gibi bir zorunluluğunuz yok sadece ben fikrimi belirttim
Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı. Çünkü hersey cok pahalı insanlar kendileri zor geçiniyor
11 Yorumla- +1 yıl
iki kişi çalışır
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü kızlar daha basit artık tinder gibi uygulamalar var adamlar kadınsız kalmıyor haliyle kadının kıymeti yok evlenmezler tabi
21 Yorumla- +1 yıl
hic sevgili yaomadim
+1 yılGelecek kaygısı ve ekonomik durum. Şahsen ben evlenmeyi düşünürsem asla düğün yapmıcam. yakın arkadaşlarım ailelerimizle birlikte küçük bir eğlence tamam. düğün için harcanacak parayı ileride çocuğumuz olursa onun geleceği için ayırmak en mantıklısı
11 Yorumla- +1 yıl
sevgilin oldu mu
- Aşk İlişkileri konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılBu devirde evlenmek zor ya , bir eve hem erkek hem kadın çalışarak 16 bin lira girmeli , ozaman evde alınır , çocukta bakılır , hayatta güzel idamede ettirilir.
10 Yorumla Haftaya abimin düğünü var masrafları sayayım istersen sana bi de borçlar falan ayrıca araban falan yoksa kimse seninle evlenmek istemez sen kendin de istemezsin
10 Yorumla
+1 yılNeden az biliyor musun insanların saçma sapan uygulamar ve dizilerdeki yasak aşklara özenip sürekli olarak onlara özenip bencillik yapıp her durumda sadece ben ve benim isteklerim dedikleri için bir şeyin yeterli miktarda olması değilde sürekli daha fazlası olsun sürekli en lüksü benim olsun düşüncesi var ve eş olaral görmek yerine köle gibi görmekten dolayı bu kadar evliliklerin ömrü sevgisi ve bir çok şey bu kadar düşük seviyede
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü kadınlar sadık değil ahlaki değerler den uzaktalar her haltı yemeye meyilliler ibnoşlar gibi hastalıklılar
118 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılGerçekler acıdır köşeye sıkışınca abuk subuk konuşmayın gece yediğin hurmalar gündüz dotunu tirmalar hesabı ayıktın ben genç yakışıklı boylu poslu yum elimi sallasam ellisi ama srefsz değilim ben devir bozuk zaten şimdiki kadınlar AIDS taşıyo çoğu güvensiz
- +1 yıl
Her kadını aynı kefeye koymakta ne kadar haklısın acaba, ayrıca çoğunu denemediysen nereden biliyorsun AIDS taşıdığını?
Cevap sahibi+1 yılBen delikanlı nmuscu bir adamım affım olmaz bu konuda dünya güzeli gelse onume ahlakszsa başımı dönderip bakmam ben her kadın demedim çoğunluk için dedim benim bu konularda bilgim çevrem var hastaneler de çalışan aile yakınları anlatıyo ne pislikler döndüğünü
- +1 yıl
Hastane ortamı bu her şey doğal olarak mümkün ama sen yine de çok yargılı olma, onların anlattıkları ile beynin yıkanmış gibi resmen...
- +1 yıl
Birincisi aids ne alaka ikincisi tüm kadınların bozuk olduğunu nereden biliyon üçüncüsü yakışıklı olman bir şeyi değiştirmiyor dördüncüsü başkalarının yaptığı şey seni ne ilgilendiyo ayrıca aldatmanın kadını erkeği yok erkekte aldatıyo beşincisi çevren aids hastalıklarını anlatıyorsa ne olabilir aids isteyerek mi oluyo
Cevap sahibi+1 yıldevir bozuk bunu iyi biliyom ben öyle her önüne gelene bakan gvat tiplerden değilim kusura bakma genelleme yapma sebebim de belli herseyi geçtim herseyi bırakalım sadece şu siteye bile bakarak tablonun ne kadar vahim olduğunu görürsün
Cevap sahibi+1 yılYok sen dedinya kızsın kalmışsın kafayı yemişsin diye ben istesem kız ayarlarım tipim de yerinde dedim senin sözüne isabet yaptm
- +1 yıl
Ya bu sitedeki kac kişi gerçek kendini yansıtıyor geç burayı...
- +1 yıl
@Hayatgercek trol çoğu
Cevap sahibi+1 yıl@Hayatgercek Burayı da örnek gösterdim sadece gerçek mi değil mi ona takılmam gördüğüm rezillikler yeterli
- +1 yıl
Çok deneyim var desene gizli
Cevap sahibi+1 yıl@Hayatgercek kimseyi savunmaya gerek yok orada burada Sayfalar da goruyoz gözümüzün önüne önüne geliyor hepsi hatta bir kaç kez bana ses gonderenler olmuş onların kadın olduğunu gördüm biliyom işte nerden işte sexting yapalım mı felan filan karşıma çıkmadı dersem yalan olur muhatap bile olmadan sildim
- +1 yıl
Kimseyi savunmak değil konu, sizin aşırı on yargıniz
Cevap sahibi+1 yıl@Hayatgercek Genelleme yapmam yanlış yani o zaman çoğunluk düzgün azınlık kötü diyeyim😀
Cevap sahibi+1 yıl@Nilsisa Ben sadece kadınlar için demedim bozuk erkekler de var tabi yanlış anlama ne yazıyorlar madem iğrenç birsey yapıyorlar bu tcizdir gidip şikayet edebilirsin ya da mesaj kutunu kapatabilirsin
+1 yılBende anlamıyorum bu kadar zor olmamalı bence insanlar zorlaştırıyor. Mesela o kadar masrafa ne gerek var sevdiğim yanımda olsun gozumun içine bakarken gözlerinin içi gülsün yeter zaten temelınde sevgi olmayan kurum mutlaka yıkılmaya mahkum.
05 Yorumla- +1 yıl
bide dis gorunuse cok takiliyorlar
- +1 yıl
Tabiki bellı bir noktada önemli ama her şey de dış gorunus değil ben şahsen cok yakışıklı ıstemem normal olsun bakınca içim ısınsın yeterli ahlakı daha önemli dış görünüş degısır ama ahlak değişmez kolay kolay🙂
- +1 yıl
Tabi her şey nasip..
- +1 yıl
inanmadım
- +1 yıl
Abi ben böyleyim🙂
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Bence artık Türkiye’de evlenmek aile kurmak maddi açıdan çok zor
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim çevremde hiçte az değil herkes evlenmek istiyor bende dahil 😂
14 Yorumla- +1 yıl
gel evlenek
Cevap sahibi+1 yılOldu 😂Ben bıraktım burada birine güvenmeyi sevmeyi
- +1 yıl
yazsana
Cevap sahibi+1 yılHayır kımseyle konuşmama kararı da aldım burdan birine aşık oldum ve ayrılmak zorunda kaldık hala onu unutamadım
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç kimse birbirine güvenmiyor, sadakat yok.
13 Yorumla- +1 yıl
kizlar iyileri neden sevmiyor
Cevap sahibi+1 yılSevenler de vardır. Bazı kızların mayası bozuksa niçin "iyileri" sevsin ki? İyileri hak etmiyor o mayası bozuklar. Ve siz de "kizlar " diyerek genelleyici bir yaklaşım sergilemeyin , sorduğunuz soru bütün kızları kapsamıyor.
- +1 yıl
bazi kizlar demek istedim beni hic sevmedilt
+1 yılçünkü kaliteli eş bulmak sağlıklı bi ilişki kurmak zor, düğünsüz evlenmek olmuyormuş gibi bi algıda olduğundan ve bi düğün yapmakta çok masraflı olduğundan insanlar borca girmek istemiyor.
12 Yorumla- +1 yıl
@KuzeyTekinoğlu01 ahahaha teşekkürler
- +1 yıl
beni bup
Çünkü evli olanların durumu ortada ortak alan yok çiftler birbiriyle vakit geçirmekten ziyade telefonlarıyla çift olmuş durumdalar herkes kendi dünyasında sözde ve kağıt üzerinde evliler
12 Yorumla- +1 yıl
böye eviilik olmaz
İnsanlar sorumluluk almak istemiyor artık. Avrupa'daki doktorlar tembelleşmiş diyorlar mesela. Ne kadar doğru bilmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılSorumluluk almak istemiyor insanlar ekonomik sıkıntılar da var bekarlık artık daha rahat geliyor bence artık bekar yaşamak daha karlı bana göre
10 YorumlaEvlenmek artık çok masraflı iş kimse bu kötü pahalı dünyaya çocuk getirmek istemiyor çünkü
12 Yorumla- +1 yıl
nolcak boyle
1-) sevecek insan yok
2-Güvenilir insan yok
3-sadık insan yok20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüncel yerine neden süper soru olunca kopyalayip yapistiriyorsunuz?
17 Yorumla- +1 yıl
canım öyle istedi
Cevap sahibi+1 yılAmac ne
- +1 yıl
Keyfi istemiş do yu speak Türkiş!
Cevap sahibi+1 yıl@M_a_N_Y_a_K no i can not speak turkish, what is „keyfi öyle istemis?“
- +1 yıl
Hımm, içinden gelmiş canı istemiş keyfi istemiş işte daha ne diyebiliriz ki 😅sen bu görüşü niye yaptın 😂o bakımdan sjdjd
Cevap sahibi+1 yıl@M_a_N_Y_a_K sorry what? I mean i speak not turkish
- +1 yıl
Yes yes benim İngilizcem Amerikan İngilizcesi İngiliz İngilizcesi anlamıyorum aksam farklı aksam ne diyorsun 😂😂
https://m.youtube.com/watch?v=9DW7wfvva-g
Çünkü herkes doğru insanı bulmanın zor olduğunu söylüyor, ama hiç sorgulamıyor ben doğru insan mıyım diye
21 Yorumla- +1 yıl
en üzel yorum
Aşk İlişkileri konusunda 613 cevap paylaştı. Evlenilecek kız mı var sanki hepsi bakireliğini bozmuş şekilde Allah muhafaza
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılÇoğunlukla haketmeyenler evleniyor aile içi şiddet kadın cinayetleri havada uçuşuyor
10 Yorumla
+1 yılNe evliliği hem maddi açıdan hem şimdi ki kadınlara güven olmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü her şey maddi, manevi olarak kimse kimseyi takmıyor
10 Yorumla
+1 yılÇünkü boşanmayı düşünenlerin sayısı her geçen gün artıyor.
10 Yorumla- Devamını Gör (76)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat