Hüdapar ev hanımlarının, 25 yıl evli kalabilen kadınların da emekli olmasını istiyor.

Ne dersiniz? 25 yıl evli kalan ev hanımları da emekli olmalı mı?
Hüdapar ev hanımlarının, 25 yıl evli kalabilen kadınların da emekli olmasını istiyor.

Ne dersiniz? 25 yıl evli kalan ev hanımları da emekli olmalı mı?
Okuyamamis ve çalışma durumu olmayan kadinlara verilebilir. Ben bunu daha önce de dusunmustum. Ev isleri nankördür, zordur, evlat buyutmekte zor ama hicbir karsiligi yok. Bugun mesaiye kadar calisirsin ve isin biter parani alirsin ama evin, cocuklarin mesaisi bitmez.
Benim annemi dedem okutmamis. Okumak cok isterdim der hep. Babamin verdigi 3 kr ile geçinmeye çalıştı hep. Babamda oyle para veren bir insan degil. Her ay aldigi maasin bir kismini anneme verir ama bunu da gitsin ev/market alışverişi yapsin diye verir. Cunku kendisi de yiyecek onu.
Bu kadinin kisisel ihtiyaclari olur mu, kendine kiyafet almak ister mi dusunmez bunlari. Boyle olan erkekler cok fazla. Bu yuzden de annem biz iki kizkardesiz kizlar olarak okumamizi, meslek sahibi olmamizi cok istedi. Bizde ona çabalıyoruz Allah izin verirse.
Annemi gördükçe babamin tavrini gordukce keske devlet anneme 500 lira da olsa bir miktar para verse, elinde harclik olsa demisimdir hep. annemin eline banka kartini da verse o para annemin olsa diye dusundum hep. Babam gibi davranan ve annem gibi olan kadinlara bence cok iyi olur ve verilmeli.
Tabi iyi analiz edilmeli. Her 25 yilini doldurmus kadina verilmemeli. Kadin çalışıyorsa kendi ekmegini kazanıyorsa ne diye vereceksin. Ama belli bir yaşta olan, mesela atiyorum 40-45 yasindan itibaren, okuyamamis olan kadinlara verilmeli diye düşünüyorum. Ekonomik siddet goren de cok kadin var cunku. Ellerinde harclik olur en azindan.
Gerci annelerimiz o kadar yufka yurekli ki. Anneme o parayi verseler gider altin falan yaptırır sonra gelir biz evlatlarina verir o biriktirdigi parayi altını falan bunu da biliyorum.
Ama bazi kadinlara destek olunmali, bir miktar para verilmeli diye düşünüyorum. Her 25 yilini dolduranlara vermek haksizlik olur. Arastirmak lazim, yaş sınırı koymak lazım, kadinin egitim durumuna vs bakmak lazim. Bazi noktalara dikkat edilerek verilirse bircok kadına cok iyi bir sistem olmus olur.
Bazilari o parayla gider okur bile belki. Bazi kadinlarin kocalari destek oluyor yaşlari kac olursa olsun okuyorlar ama bazi erkeklerin umrunda olmuyor. Bu verilen parayi istedigi gibi kullanmis olurlar. Gerek egitim, gerek ihtiyac vs icin.
Annenizin azmine, güzel yüreğine saygı ve sevgimle bir şey söylemek istiyorum.
Ailesi okutmadığı için birine benim vergimle maaş bağlanması doğru değil.
Çalışmadığı için birine benim vergimle maaş bağlanması da doğru değil.
Verilen parayı kendine harcamayıp, yine birileri için aynı kısır döngü içinde yaşayacaksa, annenin çocukları için benim vergimden maaş verilmesi de doğru değil.
Konu sen ya da ben değilim bu arada. Konu, bu maaşların Allah katından bir anda var olmaması. Keşke öyle olsa, hiç sorun olmazdı. Ama ülke ekonomisini evde oturan kadınlara maaş verelim olarak düşünenlerin amacı kadınları istihdamdan kopartmak.
Ben maaşımla ödediğin vergiyle birinin altın yapıp çocuğunun eşine takı takmasını istemiyorum ki. Bana ne birinin taktığı altından, aldığı elbiseden? Kocasının çocuklarının bakıp refah içinde yaşatamadığını benim vergimle yapacaklar öyle mi?
@pentin calisanlar o kadar gereksiz yerlere vergi veriyorlar ki. Bu okuyamamış annelerin buyuttukleri asker oğulları, polisi, yerin kac kat altinda çalışan madenci çocukları gibi annelere benim param da, vergimde feda olsun. Isterse gitsin benim paramı yine çocuklarına, torunlarina harcasin, gerekirse altin taksın.
Bu millet öteden beri birbirine destek oldugu icin ayakta. Bu kuvamilliyede de boyleydi, kurtulus savasinda da böyleydi. Herkes sizin gibi düşünseydi, benim vergim, benim param, benim ekmegim, benim kumaşım diye dusunseydi bu ulke var olmazdi, bu millette var olmazdi. Bu millet bugun bu topraklardaysa benim senin yemegin, benim param demedigi icin.
Benim vergim bu ulkenin insanlarina, simitcisine, caycisina, askerine annelerine, herkese feda olsun. Hicbirinin hakkini uc kurus verdigim vergiyle odeyemem ben. O kadar gereksiz yerlere vergi verirken annelere vermek batmaz bana.
@pentin Herkes esit sartlarda degil, herkes sansli da degil. Banane diyorsunuz kocasi bakmıyorsa. Bir kadin olarak dememeniz gereken bir sey bu. Siz, ben diger kadinlar destek olacak ki kadınlarımız daha refah icinde yasasinlar. Banane diyerek bir yere varamayiz. Insanlar birlikte gucludur tek basina degil.
Gerekirse evet o kadınlar benim senin verdigin vergilerle okuyacaklar, gecinecekler. Kazandigimiz para tek bizim paramiz degil.
Bugun okuyan ve meslek sahibi olmus herkes benim babamin ödediği vergiyle okumadi mi? Siz de calisan ve okuyan bir kadinsaniz benim babamin, amcamin verdigi vergilerle okudunuz. Devletten burs aldiysaniz bu burs havadan mi geliyor? O zaman kimse vergi vermesin bugun hicbir ogrenci burs alamasin, okuyamasın. Ben onlara diyor muyum benim vergimle okuyorsun diye? Ki cogu okuduktan sonra çalışamıyor bile, atanamiyor, iş bulamiyor ki bu vergileri hizmet ederek, meslegini yaparak ödeyebilsin.
Baktigimiz zaman bunlarda bedavaya gidiyor. O kadar gereksiz yerlere vergi odeyip, annelere gelince ödemek zorunuza gidiyorsa bir sey diyemem. Araba almak icin devlete bir tane daha araba parasi öderken sorun yok. Ama ihtiyacı olan annelere bir miktar para verelim deyince sorun oluyor. Biz birbirimizin vergisine muhtaciz, birbirimize muhtaciz. Gereksiz yerlere o kadar vergi verip mesaisi hic bitmeyen, gece gunduz calisan, hastayken basinda bekleyen annelerimize verecegimiz 3 kr para batıyorsa diyecek bir seyim yok.
@pentin Dedigim gibi herkesin hayati farklı ve esit sartlarda degil. Ailesi okutmadi diye insanlari kenara atamayız. Kocasi bakmiyor diye de bir basina birakamayiz. Bu insanliga aykiri. Bir suru sebep olabilir okuyamamak icin. Maddi imkanlar olabilir, sagliksal bir meselesj vardir okuyamamistir. Bunlari kenara mi atalim benim param diye? Dedigim gibi zamaninda da herkes benim ekmegim, benim corbam deseydi bu ulkenin evlatlari savasta kursunla degil, acliktan ölürdü. Sirtimizda o kadar gereksiz vergiyi tasiyorken annelere vermek bana batmaz. Yorumunuza saygi duyuyorum ama.
Kusmak istiyorum bu ahmakların kadınlar üzerinde oynamaya çalıştığı oyunları gördükçe!
İstiyorlar ki kadın iş hayatına girmesin, evde çocuk büyütsün ve ağızlarına da bir parmak bal çalmak için sen hiç üretmedin ama gene de devlet sana maaş bağlayacak densin! Ahmaklar sizi!
Her kadın evlenmek zorunda mı? Evlenmeyen kadın emek harcamıyor, yaşamıyor, evini temizlemiyor mu?
Her kadın çocuk sahibi olmak zorunda mı? Her kadının çocuğu olmak zorunda mı?
Çalışan anneler de var, bunlar evini, çocuğunu bakmıyor mu sandınız? Çalışan kadınların çocukları sokaklara düşüyor mu sandınız? En akıllı, en okumuş, en vizyon sahibi insanlar anası da babası da çalışan insanlardır.
Bunların tek amacı kadınlar evde olsun başka bir şey değil. Çocuk baksın ev işi yapsın. Sıçtığımın bok zihniyetleri!
Not: Ev işi yaparak emekli olunacaksa biz neden çalışıyoruz yaşlılığımız için? Erkekler neden çalışıyor mesela? Benim ödediğim vergiyle kimse, hiçbir kadın 12de uyanıp emekli memekli olamaz kardeşim. Haram ederim.
Ne alakası var kardeşim? Çalışan kadınlara birçok kurum tarafından destek olunuyor aile bakanlığı kaç defa çalışan kadınlara destek verdi. En akıllı, en okumuş ve vizyon sahibi kimseler çalışan anne babanın çocukları demişsin. Ben buna katılmıyorum. Buna dair varsa istatistiksel veri sunmalısın çünkü benim de etrafımda çocuklarını çalışarak ihmal eden bir sürü anne var. Bunu da doğru bulmuyorum. Evet kadınlar çalışmalı ve özellikle sağlık ve eğitim sektöründe kadına ihtiyaç çok fazla ancak çalışmamayı tercih edeni de hor görmemeniz lazım. İnsanların da kadınlar çalışmasın diye bir derdi yok 3 kuruş kazanacağım diye çocukları ihmal etmesin derdi var. Söylediklerimi saçma bulabilirsin ancak ülkedeki çocuk nüfusunun büyük çoğunluğu ailesinden bir şey, neredeyse hiç bir şey kazanamamış ve öğrenememiş. Bir eğitimci olarak bundan okullarda muzdaribiz. Doğum izni bitince anaokuluna veriyorlar, biraz büyüyünce de telefonu tutuşturuyorlar eline, ne adab-ı muaşeret biliyor ne terbiye biliyor. Birçoğu saygısız ve derste hocayı bile dinlemiyor. Çocuğun Bu kültürü evde aile ortamında kazanması lazım, sosyal medyada değil. Günde 8-10 saat çalışan anne ve babanın da bu eğitimi çocuğa ne düzeyde verebileceği az çok anlaşılıyor zaten. Sen burada kadın düşmanlığı mı sezdin ne anladın bilmiyorum kardeşim ama çocuk büyütmek büyük bir sorumluluk ister ve başka bir işte çalışarak çocuk bakmak her annenin harcı değil bu yüzden kendini çocuğuna adayan annelerin de ekonomik sıkıntılardan muzdarip olmaması için düşünülmüş bir çalışma olduğu kanaatindeyim. Ev işi yaparak emekli olunacaksa biz neden çalışıyoruz demişsiniz, annelik yapılabilecek her işten daha üstün bir meslektir gözümde. Çünkü evde durup ev işi yaptıkları için değil annelik mesleğine özen gösterdikleri için emeklilik maaşı ev hanımlarına teklif ediliyor. Şahsi kanaatim bu yönde.
@Vâkıf1358 :)) kim hangi kurum destek oluyor ya? Benim annem 60 yaşında hala çalışıyor, emekli oldu hala çalışıyor kimden ne hayır görmüş bir çöp bir kürdan görmüş?
Çocuklarını da büyüttü, anası evde öğlen uyanan kadınlardan çok daha iyi yerlere getirdi. Emeklilik, çalışıp üretime giren insanlar içindir. O da ödesin primini. Ben enayi miyim birinin çocuğu var diye ona emeklilik maaşı için vergi ödeyeyim?
Kutsalsa bana mı kutsal bana ne elin çocuğundan.
Çalışan kadınları teşvik etmek için bir sürü proje var. Belki validenizin döneminde yoktu ancak şimdi var. İnternetten araştırabilirsiniz. Kaldı ki türkiyedeki tüm çalışan kadınlar anneniz gibi değil, tüm ev hanımları da 12'ye kadar uyumuyor. Ben burada anneliğin öneminden bahsediyorum. Çocuğun karnını doyurup büyütmekle anne olunmuyor, size söylediğim için böylesiniz dediğimi zannetmeyin şahıslar üzerinden gitmiyorum. Ancak çocuğuna hak ettiği zamanı verip vaktini onun yanında geçiren, ahlaklı ve değerlerine bağlı çocuklar yetiştiren bir anne, diğer kadınların tamamından daha değerlidir gözümde. Nitekim aileler bunu veremediği için müfredata değerler eğitim gibi içerikler sokuluyor. Herhangi bir memur veya çalışanın devlete veya çalıştığı kuruma katkısı konumuna bağlı olarak çok sınırlıyken ve o devlet için olmazsa olmaz olmamasına rağmen emeğini dağ gibi yüceltmesi bana gülünç geliyor. Zira para karşılığı yaptığı işin en çok kendine katkısı var, başkasına yok. Oysaki bu ülkenin eğitimli gençlere ihtiyacı var ve bunun yolunu da açıkça söyledim. Maalesef bizim insanlarımızın çoğu evlat sevgisi tatmak için çocuk yapıp sorumluluklarını yeteri kadar almıyorlar. Anne veya baba fark etmez ancak her çocuğun ailesinden bir eğitim alması şarttır! Bunun kadınların çalışıp çalışmamasıyla ne alakası var diyorsanız, ben çalışan kadınların çoğunluğunun çocuğuna yeterli eğitimi veremediğini düşündüğümden ve gördüğümden böyle söylüyorum. Lütfen bana sadece annenizden örnek vermeyin. Yüzlerce anneye şahit oluyoruz.
epeyce yalan haber çıkarıp ev hanımlarına emeklilik geldi diye heyecan dolu saatler yaşatan basından sonra bunun peşinin bırakılmaması gerekli.
aslında şartları oldukça kolay
25 yıl evli kaalcaksın
3 yıl isteğe bağlı prim ödeyeceksin
babadan anadan çoluktan çocuktan engellilik gibi maaşlar almamış olacaksın. gibi şartlar okumuştum.
Hep söylüyorum, Türkiye'nin kadını ''kadınlar çiçektir cumhuriyeti'' olarak değiştirelim, erkek kölelerimiz her gün 3 saat fazla mesai yapsın, mesailerin tamamı cinsiyeti kadın olan her vatandaşımıza maaş olarak ödensin. Kadınlar çalışmasın, suça ehliyetleri olmasın, padişah gibi yaşasınlar.
Cevap
48Cevap
Hayır olmamalı
Kendini bilen ve ekonomik özgürlüğü olmasına rağmen evde oturup çocuğuna bakan her kadının hakkıdır diye düşünüyorum.
Sonuçta evde durmak ve çocukların psikolojik ve eğitimsel anlamda çaba göstermesi anneden beklenir. Evde yan gelip yatmak değildir evde kalmak.
Öyle kadınlar biliyorum ki çocuklarına hem anne hem de baba oluyorlar.
Maddi sıkıntı çeken ve fedakar olan her kadın bence emekli olmalı.
60 yaşından sonra çalışamazsın ki boş konuşma
öyle olsa kim nasıl iş bulcak açgözlülük yapmayın
ne alaka
onla senin bi alakan yok
türkiyede iş yok zaten
sen çok biliyon sanki slk
10 liraya tüm işini yapan varken kim niye seni umursasın
Kadınların sürekli evde yan gelip yattığını iddia eden beyinler nereden geliyor cidden çok merak ediyorum. Böyle diyenlerin eline bir çocuk verin bakalım bir gün bile bakamaz hayata küserler. Çocuk sahibi olmuş kadınlar ve ev işlerini komple kendi sahiplenen kadınlar ailelerine o kadar ücretsiz emek verirken bence muhakkak bir ödenek hak ediyorlar. Bugün bir kadın çalıştığı zaman ev işleri için bir yardımcı istesin, çocuklar için bakıcı istesin bakalım ne kadar ödeyecek? Kadınların aileleri için bu çok pahalı işleri pekâlâ ücretsiz yıllarca yapıp kendi keyiflerinden feragat ettiklerini biliyoruz. Şimdi konu şu; elbette erkekler ve çalışan kadınlar için yaşı ilerletme olmayacak şekilde, normal emekli maaşından az şekilde bir ödemeden bahsedilebilir. Çalışanlar ile aynı statüde de değiller farkındayız. Ama yine de bir hak talep etme şansları olmalı.
😂😂😂 bosanmalari azaltmak sanirim nedenleri, kesinlikle haksizlik, simdi erkek de ev isi yapabilir, isten sonra o kahramanlari yapilmaz bu
Ama yapsinlar, isi birakip Tr de koca bulup, 25 sene cekerim ( iş gibi düsünmek gerek) diyelim seneye girdi yasa yürürlüye, 37yasindayim+25sene iş evliligi =62 yasinda evlilik emeklisi oluyorum, cok iyi ya:))) 5 sene ker ettim (burada 67 yasinda emeklilik yasi, dahada yükselir), bide burdan oldum mu, gelmeyin keyfime... ay, aklima geldi nafakada aliyordu demi, kocadan bosaninca... tamam dir bu iş:))
anayasanın 10uncu maddesindeki eşitlik ilkesine aykırı üstelik sosyal güvenlik kanuna göre iş akdi olması gerekir onun yerine ev kadınlarına daha düşük veya ödenebilecek isteğe bağlı sigorta uygulaması olabilir... çünkü ev kadınlığı meslek değildir ve hiçbir katma değeri ekonomik finansal değeri yoktur... bundan sonra da 30 yıl nine kalanlara..20 yıl dede olanlara 20 yıl kardeş olanlara da çıkartalım emeklilik saçmalığa bak.. gidin iş bulup meslek öğrenip çalışın havadan para almayı ne çok seviyorsunuz baba ocağı değil hayat...
Çok Güzel Bir Farkındalık çalışması umarım hayata geçer Ev hanımlarının annelerimizin ne kadar çok onlara kızsak da ailenin yapı taşıdır❣️ Anne, bazen değerlerini bilemiyoruz ama iyi ki varlar. Umarım hayata geçer ve bu yüzden ilgili kurumu tebrik ediyorum bu tarz önemli bir konuyu gündeme getirdikleri için 🙏 ve Sonsuz destekliyoruzzz.. ❣️✨
Hep söylüyorum, Türkiye'nin kadını ''kadınlar çiçektir cumhuriyeti'' olarak değiştirelim, erkek kölelerimiz her gün 3 saat fazla mesai yapsın, mesailerin tamamı cinsiyeti kadın olan her vatandaşımıza maaş olarak ödensin. Kadınlar çalışmasın, suça ehliyetleri olmasın, padişah gibi yaşasınlar.
Saçmalık o para yine bizden çıkacak olan yine halka olacak banane 25 yıl vli kaldılarsa ne saçma sapan şeylerle uğrasıyorlar ya evde yatsınlar sonra devlet maaş bağlasın ben 1 liralik şeyi 1000 liraya alayım yok daha neler saçmalamasınlar
Olsunlar.. Türkiye de yaşam şartları kolay değil. Ama tabi sıfır pirimle emekli olmaları hem ekonomiye yük, hem de haksızlık olur. Mantıklı şartlar dahilinde , emekli olmaları kolaylaştırilabilir.
Zengin ve gelişmiş bir ülke olsak
Minimum dahi olsak bir maaş bağlanması fikrine katılıyorum.
Lakin ülke ekonomisinin tarumar olduğu şu buhran zamanlarda, bu fikrin 10 yıllarca gerçekleşmesi imkansız görünüyor.
Bu şekilde ortaya atılması hayal olur ancak 25 yılın ortalama bir fiyatı belirlenmeli çok uygun ödeme koşulları altında bir ödemesi olması gerekir atıyorum yıllık bir asgari ücret karşılığı primi olması ortaya kaynağında çıkmasına fayda sağlar...
Olsunlar. Okutulmamış, çalışmasına izin verilmemiş, çoluk çocuk büyütüp hayatından feragat eden bir sürü kadın var
20 yıl hatta 15 yıl evli kalanlara bile verseler yeridir. Kadınlar, yok kadınlardan önce anneler baş tacıdır.
@met96 Başkasının çocuk yapmasına kimsenin ihtiyacı yok zaten. Bizim aile eğitim alan ahlaklı çocuklara ihtiyacımız var. Çünkü aile eğitimi almayınca kalan hayatında da çocuk bunun eksikliğini yaşıyor. Dürüstlüğün önemini bilmeyen ve çıkarcı çocukların yetişmesini ister misin? Böyleleri çok var, sadece çıkarını düşünen birinin kazığını yemedikçe bunun da önemini idrak edemeyenler var maalesef. Bana, hatta beni geç çok değerli eğitimciler bunu söylüyor "çocukların aile eğitimi alması şart!" Annelerin çocuklara ahlak ve değer eğitimi vermesi şart. Öğretmenler okulda her şeyi yapamıyor.
Hayır aşırı saçma bir şey 25 yıl evli kalan emekli oluyorsa erkekler de olsun kadınlar zaten çalışmamak için bahane arıyor bir de bunu çıkarın çalışan kadın bulamayalım evlenmek için
Böyle bir şey olacaksa bile kadının kocası emeklilik primini ödesin. Başka insanların vergileri ile neden bir ev hanımı kadın emekli maaşı alsın ki?
Kadınların çalışmamasını istiyor ve buna teşvik etmeye çalışıyorlar sanırım.
Zira çalışan biri 25 yılda emekli olamıyor :D
Hal böyleyken kim çalışır ki
Bence öyle değil durum bazilari baska sebeplerden çalişamiyor bundan iyi bir proje bence
Ayrica kadinlarin işi daha zor hem calişip bizim Ülkemizde hemde ev işi yapiyorlar ben fabrikaya girdim hala 55 yaşindaki kadin çalisiyor 12 saat yazik değil mi
çalışmak zaten erkeğin görevi ki
Hem 25 yıl evli kalıp hem de normal işimden de emekli olunca iki emekli maaşı alabiliyorsam destekliyorum 😌
Aslında olmalı
Kadınlar, özellikle anne olanlar için olmalı
Ee o zaman çalışmayalım evlenelim saçma olmuş biri evde devrilip yatacak biri it gibi çalışacak ikisi de emekli haksızlık
25 yıl evde yatıp eşinin parasını yemiş insanları çalışanlar besleyecek herhalde saçmalığa bak
Evde yatıp? Annen 7/24 evde yatıp hiçbir iş yapmadı o zaman senin.
Annem çalışıyor
Duygusal değil mantıksal düsünün bunu fırsata çevirecek kadınlar var emeklilik yaşı bile 65'e yükseltilmişken havuza extra bir yük neden yüklensin yani
@PastırmaKrali benim annem hem çalıştı, hem ev işini yaptı, hem çocuklarını okuttu büyüttü meslek sahibi yaptı. evde 11'e 12'ye kadar uyuyup temizlikle kafayı bozmadı, kendi emeklilik primlerini çalışarak yırtınarak ödedi de emekli oldu.
O da bilirdi kocasının parasıyla kıt kanaat yaşayıp çoluk çocuğunu her şeyden mahrum edip popon evde yaymayı ama yapmadı ve hakkıyla emeklisini oldu.
Ben çalışıcam, evde çocuk büyütüyor diye bir koca popolu emekli olacak öyle mi? Yazık vallahi. Çok acıyorlarsa çocuklara bezlerin mamaların parasını vergisini düşürsünler, özel okul klasmanında devlet okulları yapsınlar. Emekliymiş, peh!
Emeklilik yaşı bile yüksekken bence yüklenmeli
@PastırmaKrali Ne saçmalıyorsun babalarımız calışmiyor mu ev işi yapmiyor mu. Banane millet 25 yil evli kaliyorsa beni ilgilendirmez o para halktan çıkıyor bir ogrenci bir simit bile alamaz hale geldi babane mileltin evliliginden sacma sapan seyler yapmasinlar yine biz odeyeceğiz o parayi
Çalışmayanlar emekli olmamalı. Ben boşunamı üniversite okuyup köpek gibi 65 yaşıma kadar çalışacağım?
25 yıl evli kalmak büyük başarı emeğide ayrı bi durum maddi manevi her yönden takdire şayan bence güzel bi proje hemen uygulamaya alınmalı..
Görüş doğru, parti yanlış. Hizbullahçı parti, kadın istihdamını azaltıp, ev hanımlığına teşvik etmek istiyor muhtemelen.
Evli erkeklere de bunca yıl aile geçindirdiği için madalya verilsin o zaman. 😊
niye ev mi temizliyonuz bulaşık mı yıkıyonuz ütü mü yaşıyonuz yemek mi hazırlıyonuz çocukla mı ilgileniyonuz işse işe kadında gidiyor onu yapmak zorundasın zaten
Ben herkesin evlilikte kendince emeği vardır demek istemiştim. 😊 Neyse ben yalnızlıktan şaşmam ama evlilere bir ömür boyu mutluluk dilerim. 😊
o emek değil görev tek olsanda yapmak zorunda olduğun bişi bi fedakarlık değil yani
Siz öyle diyorsanız öyledir. 😊 Herkes sevdiğiyle mutlu olsun, ben de kendi halimde yaşayayım. 😊
Nasıl yani emekli olunca boşanacaklar mı? Bizden bu kadar mı diyecekler?
Emekli olanlar artık boşanacak mı o zaman 😄 malum emekli olan yaptığı işten ayrılıyor ya artık.
Hüdapar kelimesine gelene dek yengem adına seviniyordum. Neyse ki vaatmiş saadece 😏
Bunlar eskileri kapsar şimdikiler değil cani sıkılan eş değiştiriyor çünkü
Garilarinin dötunu kaldıran bu hareketlere karşıyım 🤪
Hayır tabi bizim cebimizden çıkıyor ayık olun
Devlet cebinden veriyor sanki
Olmalı, 50 yıla çıkanlar çifte maaş almalı..
Secim yalanlari, bana cok inandirici gelmedi
eh az kalmış bizim. ha gayret omayra, 5 yıl sonra emekli olurum evlilikten...
Ha oldu başka bir emriniz. Çocukta yapalım mı?
Bence olmalı çok çile çekiyorlar. Çocuk doğur, büyüt insan içine çıkar.
Babamın okur yazarlığı yok. Doğal olarak bir işi de yok. Annemi babama babaannem dana karşılığı 16 yaşında satmışlar. Annem babam çalışmıyor diye çalışmak istedi babaannem baksın çalışsın diye Babaannem bakmadı ben 1 gün boyunca çimenlikte suda bembeyaz olana kadar durdum annem işten geldi deid bu ne hal. İşi bıraktı benim için. Düzenli bir gelirimiz hala yok bizim. En azından annem 700 1000 alsa yeter bize
En azından istisna olsun 25 yıl aldatma yok çile var etmez yetmez
Ya Bi kes
O zaman kocalarından bilerek boşanıp yine aynı yerde yaşayıp baba parası yiyen kadınlar ne olacak?
O daha kötü ya
Ne güzel kafan var millet aynı evde karı koca olucak ama devleti kandıracak sense umrumda değil diyorsun. Sen bu kafayla çok yaşamazsın.
Ama 25 yıl boyunca evden başka hiçbir yerde çalışmamış olacak o zaman kabul
Evet olmalı bence
Devlet verecekse emekli maaşini tamam kabul ama kocasindan alacaksa maaşini hayir olmaz ☺️🙏
Olmalı bence. Hakları var kolay değil anne olmak.
Olmalı ne güzel olurdu
Olsa harika olurdu valla
Gec kalınmış bir sistem
Saçmalıktan başka bir şey değil
Bence ayırt etmeksizin herkes emekli olsun
Olmalı anneciğim olsun
Vergilerimizle bunları mı beslicez
Bütün kadınlar huda para
emekli olunca koacalarınıda boşayacaklar mı
Belli durumdakilere yardım yapilbilir ama çok zor
Beni emekli yapın hiç çalışasım yok
başarılı bir hareket bence..