Allah yoksa şu dağları kim yarattı, bu kalemin bir yaratıcısı var evren yaratıcısız olur mu? gibisinden çocukça ilkokul seviyesinde laflar istemiyorum
Not ; Kuran bir kanıt değildir
Not ; Kuran bir kanıt değildir
Farz edelim ki yok. Kuranın bizlere anlattığı yasakladığı şeyler, İslam dininin kuralları aslında genel ahlak kuralları gibidir. İyi bir insan olmayı öğütler, iyilik yapmayı öğütler. Sana git içki iç, zina yap, yalan söyle, dedikodu yap vb kötüye teşvik edici şeyler söylemez. Biz diyelim inanıyoruz ancak din yok sonrası yok hiç bir şey yok. Ne kaybımız olacak peki? İyi bir insan olarak ölmüş olacağız. Arkamızdan belki küfür etmek yerine güzel bir insandı diye hatırlanacağız.
Ama ya varsa?
İnancın kanıtı olmaz
Kanıt olsa bu inanç olmazdı.
Suyun kaldırma kuvvetine inanmıyor bunun olduğunu biliyorsun çünkü kanıtlanabiliyor.
Öte yandan ırmaklarından şaraplar akan cennet bahçeleri bence de sadece bi hayal ve yalan
Kutsal kitaplardan başka kanıt yok. Paradoks bu zaten. Kanıt ne kitap kitabın kanıtı ne kendisi... Sermayesi yalan olunca malzeme de bol oluyor. Bir gün tüm dinlerin yok olması dileğiyle...
Cevap
8Cevap
Kanıtı yok. dinler ve tanrı da yok zaten
Biz müslümanlar Allah'a ibadet eder Ona sığınırız. Allah bize Peygamberleri aracılığı ile emir ve yasaklarını kimi zaman yazılı kimi zaman sözlü olarak iletmiştir.''Bu (Kur’ân) onunla uyarılsınlar, (Allah’ın) ancak tek bir ilah olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsın diye insanlara bir mesajdır. ''(14/İbrahîm 52. gözle görmediğimize ya da bilimin kanıtlayamadığına inanmasaydık , aklımızın olduğuna inanmamış olurduk. Aklımız var mı evet , tutup elimizle gösterebilirmiyiz hayır. Hava var mı evet , elime alıp görebileceğimiz bir şeymi hayır. nasılki her yapılı bir eşyanın tasarımcısı varsa , arzın ve arşında bir tasarımcısı olmalı diye düşünmemiz gerekir. Bu mevzu derinleştikçe derinleşir dostum. insan aklının yetmediği bir çok konu vardır. itikadi mevzular ise ayrı bir konudur. şirk koşmadan sorgulayabiliriz çoğu meseleyi, ancak inkar ve şşirke girersen doğru olmaz. ha inanmıyorsanız mevzu ayrı
hiçbirşeyin kanıtı yok boş beleş ataerkil kadınları geri planda tutan hatta m*l gibi gören birşeydir deistim inanmıyorum hele islamı çocukluğumdan beri yakın bulmamıştım ailemin dindar olmasına rağmen
Merhaba.
Kuran bir kanıt değil, sadece akıl sahipleri için birer öğüt.
Gerçekten araştıran okuyan ve sorgulayan, bir insan en güzel ve en doğru olanın kuran olduğuna ikna olur.
Asıl sorun zaten okumayan, araştırmayan sorgulamayan ve bu şekilde iman ederek ben müslümanım diyenlerdir aksi halde şu an günümüzde ki müslümanlara bakılırsa bunun islam dinin olmadığını aklı selim, biri anlar..
Allah var mı diyorum var diyor kanıt göster diyorum Kuranda yazıyor diyor
Güzel okumadın herhalde okusan seni bi adamın dördüncü karısı yapmasına izin veren, şahitliğini yarım sayan, savaş ganimeti olarak seni sunan bi kitaba bu kadar iltifat etmezdin diye düşünüyor/düşünmek istiyorum.
inanmak için delile ihtiyaç yoktur. delili olsa adı inanç olmazdı zaten.
O zaman inanç dediğin şey ya masal ya da kendini kandırmak gibi bişey
Efendimizin miraca yükseldikten sonra dünyaya tekrar gelip bize orada yaşananları anlatması
türklerin kanatlı atı yalandır yanlıştır olacak, tüh yanlış yazmışım.
Bekle geliyor kanıt şimdi sen halı saha yaptın ve susadın neden susadın çünkü şu diye bir şey var mı susadın şimdi sende bir arzu var ne bu arzu tamamen mutlu huzurlu olmak hiç sıkıntı çekmemek 1 saniye bile sıkıntı çekmemek o zaman cennet varki senin böyle bir arzun var
su her zaman olmayabilir ama. dünyada 800 milyon kişi aç, açlık duyuyorlar ama gıda yok. pek çoğu ölüp gidiyor, tüh.
ben de bu düşüncelere çok dalıyorum ama bir yandan korkuyorum
Ben de
bazı şeyler çok saçma geliyor ama ya gerçeksw diye düşünüyorum ve daha fazla şey düşünmemeye çalışıyorum
Kafayı yersiniz fazla derinlere inmeyin
Kafayı yiyecek bişey yok sadece belirsizlik var. Bilememek, kendini kandırmaktan daha iyi
Bizim dünyaya gelişimizi düşünün nasıl ve neyden geliyoruz biz bir el ayak göz yaratabilirmiyiz hayır o zmaan Allah’ın varlığına inanalım
Allah yoksa şu dağları kim yarattı
Bende onu diyorum işte Allah var tabi ki
Kanka bak yukarıda yazmışlar susama duygusu niye var çünkü şu var e insanda tamamen mutlu olma tamamen zevk içinde olma duygusu var ama dünyada bu mümkünmu değil istediğin kadar zengin ol bak mutlu olursun ama her saniye mutlu olamazsın ama bu tamamen mutlu olma tamamen huzurlu olma isteği bizde olduğuna göre demekki cennet var
Peki inanmama sebebin ney?
Çünkü kanıt yok.
Varlığından kesin olarak emin olduğumuz bir şey mi cennet cehennem? Gidip gelen rapor eden var mı? Bilim adamları gözlemlemiş mii
Yaradana inancin varsa sorgulamaya gerek kalmaz aslinda, cunku gidip gelenlerin soyledigi sozler var hadis deniyordu yanlis hatirlamiyorsam, peygamber efendimiz s. a gormus ikisinide
ölüm korkusu sana yeter.
Var mı yok mu emin değilim
İnanmayana her kanıt az
İnanana kanıt farkmaz
O zaman inanırsam tek boynuzlu atlar da gerçek oluyor mu
Kanıtı yok inanırsın veya inanmazsın.
Yok dimi valla yok
Bulamıyorum
Yok.
kuran kanıt değildir yazmiş bı de mal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?