İngilizce kursundaki hocama bu konuyu danışmak istiyorum din konusunda aşırı karışık kafam. Nasıl biz yol izlemem gerek doğruya nasıl ulaşabilirim bilmiyorum bu yüzden birilerine sormak danışmak istiyorum. Teneffüsler 15 dk yanına gidip direkt konuyu açsam saçma mı olur ya da nasıl konuşmalıyım sizce ne demeliyim
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Soruyu anlamadım Sorun dinle mi alakalı dille mi Din hocası mı dil hocası mı sorun
Şimdi din sorun din hakkında kafam karışık ve ben nasıl bir yol izleyeceğim hakkında birine danışmak istiyorum dil hocamız var bizim ona danışsam nasıl olur diye düşündüm bilgisi için değil yol göstermesi açısından
Din konusunda kafan karışıksa din hocana sor, dil hocana değil
Aklındaki konuyla ilgili mesaj atabilirsin
Aslında sorunu sormak değil amacım. Bu tarz sorulara yanıt bulmak için nasıl bir yol izlemeliyim diye sormak istiyodum
Din konusunda dil hocası nasıl yol gösterecek kafanı karıştıran konu nedir ki senin
Ya evet alanı değil ama kendi hayatında çözmüş olduğu bir durumdur sonuçta bu. İslamın gerçek olup olmadığından şüpheliyim
Çok art niyetli saçma sapan sorular sormayacaksan bana yazabilirsin
Art niyetli derken bu konunun neresi art niyet neyse teşekkürler
Seni kastederek söylemedim daha önce buradan başka insanlarla konuştuk bu şekilde kimisi cevaplarını aldı çok teşekkür etti kimisi saçma sapan dalga geçme şekline girdi yani cevap veremediği için bana o anlamda söyledim yoksa kafası karışmış Bir müslümana neden yardımcı olmak istemiyim
Pekş
Buyrun bi sorun bakalım bizde yardımcı olabiliriz belki
Dinler saçma geliyor, islam doğru yol değilmiş gibi geliyor
Buna nerden vardın peki?
Kaç yaşındasın sen
Ben size hepsini izah edeceğim. Sakın kafanı bulandırma
20
Kafan bulanacak Yaşta kim ne dedi sana
Ateistlerin konuşmaları daha mantıklı geliypr
Ne diyorlar mesela?
Peygamberin 4 eşi olması mesela ya da ayette kadına şiddet geçmesi
Aywttw kadına şiddet geçmiyor. Peygamber efendimizin 4 eşi olması kadınların yetim olması ile sokakta kalmamaları adına.
Allah yardım etseydi o zaman. Neden şu an o kadar masum insanların canı yanıyor haksız yere
İlahi adeleti bilir misiniz
Evet ama madem çok adil neden bu dünyada eşit şartlarda değiliz ve sonucunu bildiğim bir imtihanı neden yaparsın ki
Herkes eşit olursa kimse çalışmaz fırıncı ekmek yapmaz. Dünya düzeni bozulur allahı unuturlar şükür olmaz
Bana sor inglizce iyi bilirim
Ama ona Ilgın varsa başka taktik verelim
Önce bi soruyu tekrar oku sen kardeşim
Dinden anlarim
Sorabilirsin
Ciddiyim
Sağ ol
ingilizce hocasıyla din konusu ne alaka
Ya alakası yok biliyorum ama sadece nasıl bir yol izlemeliyim bununla ilgili sormak istiyorum. Sonuçta kendi hayatında halletmiştir o bu konuyu
insanı rahatsız eder bu tür sorular bazı insanlar hoşlanmıyo din konusunu tartışmaktan
hem birine sorarak karar verme mantıksız değil mi kendinin okuyup karar vermesi lazım adam sana buna inan dese inanacak mısın
Evet haklısın ama yargılayacak bir hoca değil ne yapmalıyım sencd
ben sana cevabı vereyim dinler yalan. Artık gerisi sana kalmış ne kadar inanırsın dediğime ne kadar inanmazsın
İnsanların söyledikleri etkiliyor evet şu an kafam karışıksa bunun sebebi de insanların sçyledikelri
masallarla doldurmalarına izin verme beynini
Evet ben de öyle düşünüyorum ama emin olmak istiyorum nasıl emin olacağımı bilmediğim için nasıl bir yol izlemeliyim diye sormak istiyorum zaten ben okuyup ben karar vermiş olucam yine
emin olman mümkün değil çünkü ortada varlığı bilinmeyen bişeye duyulan inanç var kimse ölümden geri dönemediğine göre bunu bilmek imkansız
bundan dolayı inançlılarla tartışmayı sevmiyorum adamların tek dediği ama allah olması gerekir çünkü yaratan olmalı başka da bişey demiyolar diyemezler de çünkü hiçbi kanıt yok
Masallara inanma dedi hoşlandığı adamın yanında sarhoşluktan çişinin bştmediğini anlamayıp doğrulup altına işeyen kız
evdeyken kapının çaldığını düşün ve açtığında karşında ıslak bi insan var. Tamam belki düşününce "madem bu insan ıslak o zaman yağmur yağıyo olabilir" dersin ama evden dışarı bakmadıkça yağmur yağdığını asla kanıtlayamazsın. İnançlılar da böyle, tahmin yürütüyorlar ve kanıt olmadığını anlamıyolar. Belki biri üstüne su döktü...
@eskilerden34 ahahhah baya komiksin evet
İşte kastettiğim sorular buna benzer şeyler yani inanmamak için zaten zorlaştırmak kendisine sevdiğim bir söz var inanana kanıt gerekmez inanmayana kanıt da yetmez
Peki adamın ıslak olduğunu gördüğünde suyu görmüyorsun ama adamın üzerinde sen görmüyorsun su yok demek mi oluyor bu
@eskilerden34 bi söz daha var insanlar sadece görmek istediklerini görürler diye
ilahi adaleti sağlayacak bi varlığın oluşuna inanmak istediğinizi biliyorum keşke olsa ama benim hikayelere ve efsanelere inanmam imkansız.
@eskilerden34 Demek istediğim adamın ıslak olma sebebini bilmiyo oluşumuz çünkü evdeyiz. İnançlılar sanki kesin bi kanıt varmış gibi yağmur yağıyo diyolar ama bir sürü olasılık var görmeden sonuca varmak mantık dışıdır
Saygılı geldiğin için umarım bir gün hissedersin sana duam bu ben ilahi adaleti sağlayacak bir hakim aramıyorum ya da kendime bir çoban aramıyorum konuyu daha derinde düşünmek lazım zaten bu kısmı bir düşün derim
Elektron ve çift yarık deneyini inceler misin YouTube'da çok basit bir anlatım var bilim her şeyi açıklayamaz sadece tanrının parmak izlerini bulmaya çalışır yani her şeyi bileceksin diye bir düşünce yok o yüzden bazı şeylere inanmak yeterli
@eskilerden34 evet gayet iyi biliyorum onun deneyi aslında bilimsel açıklaması da var yine de teşekkür ederim
Evet haklısın zaten benim de canımı sıkan şey bu madem var neden iman etmek bu kadar zor o zaman neden kanıt yok gerçekten bir müslümana sorulunca bir yaratıcı olmadan bu kadar şeyin olması evrenin oluşması imkansız vs deniyor ama maalesef ki bir tanrı var diyerek sıyrılmak akıl karı değil bu bir cevap değil. İlahi adaleti sağlayan bir varlıksa adilse neden o zaman masumların canı yanıyor, bir erkeğin ikinci bir kadınla olması kabul edilmez ama peygamberin 4 eşi vardı o zaman gayet normal kuma gelmesi vs of bilmiyorum içinden çıkılmıyor cidden
4 eş konusu kolay ayrıca Hz peygamberin 4 değil 10 hanımı olması lazım yanlış hatırlamıyorsam Müslümanlara Kur'an'da 4 kadına kadar evlenmeye izin verildi ancak aralarında adaleti sağlamanız zor olacaktır bu sebeple siz tekiyle evlenin diyor bunun sebebi �lk zamanlar Bir müslüman ordusu yoktu tüm erkekler savaşa gidiyordu ve geri dönemeyenlerin kadınları dul kalıyordu 1500 yıl önce dünyanın hiçbir yerinde kadınların kendi kendine geçinmesinin kolay olmadığını tahmin edersin kadınların geçimlerinin sağlanabilmesi için böyle bir izin verildi ancak sonra hazreti Ömer zamanında bir eşten fazla evlilik yasaklandı çünkü düzenli ordu kuruldu hatta Müslüman olmayan kadınlarla evlenmek de yasaklandı aslında Kur'an'da izin vardı erkekler karşı çıktılar Hz Ömer de siz size farklı geldikleri için başka yerlerden kadınlarla evlenip Müslüman kadınları bekar bırakıyorsunuz buna izin veremem deyip konuyu kapattı yani İslam dar bakış açısıyla Kur'an'ın mealiyle öğrenilebilecek bir şey değil hepsini öğrenmene de gerek yok sana gereken kısımları öğrenmelisin bu her konuda böyledir umarım kısa da olsa bir ipucu verebilmişimdir diğer soruna gelirsek insan bu dünyada özgür olmak istedi ve ne yaparsa yapsın Özgür Allah'a küfür etse bile bu insanın talebiydi insanın diğer canlılarla ve var edeni ile mahkemesi ömrü bittiği zaman bunu da şöyle düşün bir eleştirmen olduğunu düşün sinemada filmin yarısından çıkarsan o filmi eleştirme hakkını sana kimse vermez çünkü filmin sonunda birçok yer bağlanabilir bu da ölene kadar insana aslında bir fırsat verildiği anlamına gelir