Yanj boyle bir durum
Kaynanam ve kaynım sürekli hakaret ediyorlar, canıma okuyorlar. Ben ne yapacağım?
Yanj boyle bir durum
Eşim hasta. Evlendigimiz zaman daha 4 ay gecmistiki esim hastalandi. Calisamiyor ama issizlik parasi aliyor. Cocugumuz var, o dort 4 lik donemde hamile kalmistjm. Suanda cocugumuz 10 yasinda. Yillardir cocugum icin katlaniyorum cunku bakabilecek kimse yok kaynanamdan baska. Kaynim da bizimle kaliyor. Kaynimdan ve kaynanamdan surekli hakaret duyuyorum. Kaynim bir defa beni dovdu maalesef. kaynanam hakettin diye uzerime saldirdi. Birakip gidemiyorum cocuguma da ayni eziyetleri yaparlar biliyorum. Kaynanam cocuga dogru duzgun yemek vermiyor, sadece doldurmayi biliyor, sabahtan aksama kadar evde yokum, o nu firsata cevirip hakkimda hakaretler ediyor
Ne yapmaliyim arkadaslar. Delirme doktasindayim
Ya ülkenin hali neleri etkiliyor ağlayacağım.
Ya o kadar ihtiyacın var ki devlet yardımına. Allah'tan başka ümidiniz çok az var, İnternette farklı yerlerde hayır sever insanlara bunu atmanı öneririm.
Haluk Levent, Çağatay C. Öztürk, bazı internet yayıncıları sana yardımcı olabilir belki.
Allah yardımcınız olsun çok çok kötü ve hak etmediğin bir davranış aile yanına git sonra Bi iş bul çık git, sana böyle zulüm yapmaya hakları yok sen bunu hak etmiyorsun, git bırak onları gerçekten kim onlar ya sana el kaldırıyor vijdansızlar, böyle çekilirmi yapma ne olur kendine.
Onu şikayet et sende kalamaz ve sana bunu yapamaz defolup gitsinler
Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum gerçekten, yani Allah hayırlı ölüm versin de eşin rahmetli olursa düzen kurulabilir ama sabretmen gerekiyor şu an.
Cevap
19Cevap
Niye dert ediyorsun. Boşan kurtul, kayninin dovmesi ne demek, calisiyormussun bir de. Kendi ayakların ustunde durabilirsin. Cocugunda sende kalir. Babasina vermezler velayetini. Kendini mahvedecegin kadar, psikolijini bozacagin kadar uğraşma artık. Boşan hayatina bak. Dünyaya bir kere geliyorsun. Hayatini öyle bir aile icin perişan ettigine değmez
cocugum icin deyip katlanmaya calisiyorum. ama artik delirme noktasindayim
Seni bitirmisler resmen. Bu arada cocugun bosanirsan sende olur velayeti. Kurtul artık o aileden.
yillardir dusunm3dimmi saniyorsun.. maasim ancak kiraya ve masraflara ytiyor, bakici parasina yetmiyor. Cocugum hala evde yalniz kalacak durumda degil 10 yasinda.. ayri eve ciksam kucuk cocugumla yutarlar bizi
Böyle ozguvensiz olunca, sende cok cekersin.
Öncelikle yasaya göre kaynanan ve kaynın senin evinde isteğin dışında kalamaz. şikayet edip evden attırabilirsin. eşin konuşabiliyorsa eşin ile konuş bu durumu çözmesini iste. yok derse , aile bireylerini topla , evinde kaldıkları takdirde boşanacağını söyle. yasa gereği mahkeme çocuğu size verir. gidip boşanma avukatı ile görüşün.
cocuguma ben calisirken bakiyor o yuzden bizimle kaliyor. Esime de kwrdesi bakiyor ben yokken o da o yuzden kaliyor.. Atilacak birsry yok cunku zorla durmuyorlar cocuguma baktigi icin. bosansam ne olacak kardrsim maalesef
hanımefendi karşınızdaki insanların fikrini ve size karşı tutmunu , bu kabullenişleriniz ve mecburiyetliğiniz değiştirmez. onları alt etmenin yollarını aramalısınız. o ikiliyi birbirine düşürmelisiniz. kendileri ile uğraşırken size vakit ayıramazlar. böl parçala yönet ile ilgili çalışmanız gerekiyor. Benim bildiğim bütün kadınlar, bu taktiği hep bilir. siz uzak kalmışsınız biraz. kendinize güvenin ve ağınıza birini takın.
Cocugunla birlikte, kadın siginma evine siginacaksin. Sonra da iş bulacak ve kendine yeni bir hayat kuracaksin
isim var zaten evi gecindiren benim.. ama maalesef cocuk bakicisina odeyecek kadar para kalmiyor
Bakıcıya gerek yok, cocugun 10 yasinda. Gayet kendi kendini mudaafa edebilir.
Yaz kurslarına verin, evden sizle ciksin, sizle donsun.
Ne diye kendinizi ezdirdiniz 10 sene
cocugumu dolduruyor tum gun, cocugum onu koruyamayacagimi dusunuyor gelmek istemiyor
Knk hayatını boş yere heba etme keşke seni dövdüğünde darp raporunu alıp şikayetçi olsaydın sonra kocandan da ayrilsaydın ztn mahkeme çocuğun velayetini direk sana verir
Hangi şehirde yaşıyosun
Ayrıl o zaman
Çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun üzüldüm eşine söyledin mi başka yere tasinin 😔
zaten bizim evimizde kaliyor kaynanamla kaynim.. esim hasta yillardir ayaga kalkamiyor
Hasta olduğunu söylemiştin zaten de bu kanunun çalışmıyor niye evlenmemiş hala
kaynimin yasi 25.. is bulamiyor
Serfsz yaş nerede yaşıyorsun
Allah yardımcın olsun. Siginma evine gidebilirsin.
Peki kocan konuşma yetisinide kaybetmiş durumda mı?
Allah yardımcın olsun bee kardeşim zor bir durum gerçekten
llah yardımcın olsun kardeşim. zor bir durum. Allah hiçbirşeyi yanlarına bırakmaz. kaynının da en kısa sürede cezası verilir inşallah
kaynim evde kalmak istemiyir. Aslinda o da delirmek uzere. Kaynanam zorla tutuyor cunku ben calisirken esimi hareket ettirecek vs kimse yok. Yani kaynim da hayatini mahvediyor. O da yapmak zoru da olmadigi sorumluluk yuzunden bence bu yasta delirmek uzere
neyi var eşinin?
Sabırlar , dilerim eşin doğal olarak pasif kalıyor sana sahip çıkamıyor yapılanlara karşı.
Bu hayatı cekmek zorunda değilsin bir an önce kurtul o evden
evlenebileceğin sana sahip çıkıcak biri bulursan ama gerçekten iyi birini, o zaman evi ikiniz geçindirirsiniz kaçıp boşanırsın
Öncelikle sakin kalmalısın yaşadıkların normal değil. içini dökmek istersen dinlemek isterim
Garanti bir iş bul bırak öyle evi veya ailen varsa dön
ailem yok canim
Eğitimin varsa iyi bir iş bul kurtar kendini
isim iyi.. eve ben bakiyorum, kira ve tum masraflari ben oduyorum
O zaman uzaklaş oradan
Başında bir ailen yok ise boşan gitsin bunları çekmek zorunda değilsin. Ne kadar çok kansız insan var
Çocuğun 10 yaşında tek başına evde kalabilir bahanelere sığınma çık başka eve tek odalı cocugunla birlikte
ah canim... oyle kolay olsa... bir ara artik dayanamiyorum eziyetlerinize deyip ciktim. bir yerden ev bulup 2. el vs esyalar aldim icine koydum.. Ama maalesef bu ulkede yalniz kadin olmak kolay mi saniyorsun.. apartman aile apartmaniydi tek kucuk cocuklu kadin ben oldum ve en fazla 3 ay sonra rahatsiz etmeler basladi. 4. ayda komsu binbir bahaneyle surekli kapimi calinca kavga edip yeniden o eve donmek zorunda kaldim..
annen guclu bir kadin mis demekki.. ben panikatak hastasiyim.
Bence ayril gitordan cocugu da alip kocan neerde
Ayrılman en hayırlısı
Ahrilamiyorum. Cunki esimi bunlarin eline birakamam.. Ikincisi kendim de panik atak hastasiyim. Yillardir bu durumlarla ugrasmaktan , normal... kendim yapayalniz yapmam zor
Ev kime ait. Evin masraflarıni kim karşılıyor.
ev kira.. evin masraflarini ben oduyorum
evde basimizda duruyor
İnşallah kaynanan yanarak ölür
yapma diyorum, hala dolduruyor cocugu aksama kadar.. ve surekli kaynimla paslasarak hakaret ediyirlar bana..
Geçmiş olsun Çalışıyor musun
Kurtul, boşan ve çocuğunla yeni bir hayat kur.
Kaç gitsin
kacanlarinda sonu belli be kardesim :(
İşin yok mu
İnşallah çocuğun kız değildir
Nasıl döver seni ya hayvan mı bu kadın
Yazık ama sana katlanılmaz ki bir çözüm yolu buk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?