Bir yakınım 2 yaşında bir çocuğu var boşanalı 1 yıl ya oldu ya olmadı 2. evliliğini yapması ne kadar doğru? Karşı taraf bir başkasının çocuğuna ne kadar babalık yapabilir?

Bir yakınım 2 yaşında bir çocuğu var boşanalı 1 yıl ya oldu ya olmadı 2. evliliğini yapması ne kadar doğru? Karşı taraf bir başkasının çocuğuna ne kadar babalık yapabilir?

Küçük çocuğu olan yani bakıma muhtaç çocuğu olan kişi kadın erkek iyi düşünmeli ama bu kadar aceleye gelen olayın öncesi vardır diye düşünürüm ben yani boşanma öncesi. Bir kadın Bir erkeğe zaten ihtiyacı yok maddi konuda da zaten yetersiz değilmis ne gerek var yeni bir evliliğe kimisi böyle oluyor, sonra pişman olur ama yaşananlar kalır geriye...
beni anlayan kişilerin olması güzel
Bir insanın çocuğum var diye kendini yalnızlığa mahkûm etmesi ne kadar doğru peki? Hayata bir kez geliyoruz, hepimizin hayatı çok kıymetli. Yeniden evlenip düzgün bir yuva kurmak istemenin nesi kötü? Hem kendi için hem de çocuğu için iyi olacağını düşünüyorsa istediği zaman evlenir, ona kalmış. Boşandıktan sonra kısa sürede evlenen taraf erkek değil de kadın olunca neden yadırgıyorsunuz? Evleneceği insan iyi biriyse, çocuğuna iyi davranacak biriyse neden olmasın? Annelik bununla ölçülmez. Yeniden evlilik kararı almış olması onun çocuğunu ihmâl ettiği anlamına da gelmez. Şahsen tebrik ettim kendisini. Kurban psikolojisine bürünüp kendi hayatından vazgeçmemiş. Böyle güçlü kadınlar gördükçe seviniyorum.
Çok hızlı karar vermiş pek mantıklı düşünüyor gibi gelmedi bana. Bir de çocuğunu da göz önünde bulundurup buna ayrıyeten önem vermesi gerekiyor çünkü evleneceği kişiyle çocuğunun iletişimleri çok önemli olacak. Buna da 1 sene içinde karar verilmez diye düşünüyorum.
şükür sonunda beni anlayan nihayet beni anlayan biri çıktı teşekkürler
İnsanların kararlarına müdahale etmek onları verdikleri kararlardan geri çevirmez. Aksine bize karşı tavır bile alırlar; daha önce bu tür konularda başında aynı türde sıkıntılar geçen insanlar tanıyorum. Şu an iki tarafta ayrı ve evlendi, ayrı şehirde ve asla görüşmüyorlar. Erkek babada kız annede kaldı ve ikiside evlendi. Hayat devam ediyor, acı ama gerçek 🙄
Cevap
21Cevap
Doğru ya da yanlış diyemeyiz kendi kararı sonuçta. bir anne olarak sorumluluğun farkındaysa sorun yok
sorumluluğunun farkında olsa evlenmez
Neden? evlenmek kötü bir şey mi
ana olan evladını düşünür çocuğu çok küçük ilerleyen zamanlarda olsa ok ama şimdi çok erken
Düşünmediğini nereden biliyorsun? belki böylesi daha iyi
düşünse böyle yapmaz
Kendi kararı kimse karışamaz. ayrıca belki de iyi bir aile olur
Bazen üvey tabir ettiğimiz ebeveynler öz ana babdan daha fazla sahip çıkar, sorumluluk sahibidir çocuğa ve annesine karşı. Yani, o bu kararı belki size göre acele verdi ama doğru kişi karşısındaki vs.
Bu çok detaylı bir konu, tek pencereden bakmak ve yargılamak bize düşmez en azıdnan bana.
bilemeyiz ya kötüyse çocuğun hayatını riske atması ne kadar doğru?
Ben durumun içini bilemem kendime göre bir yorum yaptım. Annenin takdiridir sonunda ama sorumluluk sahibi bir anne bin kere düşünmeli bu konuda ve ona göre karşısına çıkarmalı
evet çok doğru
Hiç doğru değil. Kadınların acele-yanlış hatalı seçimi yüzünden hem kendi hayatı, hem de çocuğun hayatı kararabiliyor. Üvey baba dehşeti diye bir şey var
Sosyal medyada milletin aklı fingirdeşmekte olduğu için sürekli kadını pohpohluyorlar ama yanlış. 1 yıl bile olmamış yahu
Artık onu kendisi düşünmüş olmalı kişilere bağlı kabullenmeye bağlı
Demek ki hayat şartları tek başına yaşamayı ilerlemesine müsaade etmedi
hayır annesinin babasının yanındaydı kendiside çalışıyordu
Demek ki görüşleri düşünceleri karşılıklı olduğu sevdiği birini buldu karşı taraf da kabul etmiş durumu
Kendini bu kadar çabuk toparlayabilmiş ki, böyle bir karar almış. Belki de toplum baskısı, "dul dolaşma laf eden olur biri ile evlen, tek başına çocuk bakmak zor" gibi şeyler deniliyorsa da olabilir.
Duruma şartlara göre olabilir zira ortada vefat değil ayrılık var, hem çocuk küçük daha kolay adapte olur
üvey baba unsuru var
Umarım çocuğu sahiplenir
Evlenmeye ne meraklisinjz yaaa, ayaklarınızın üzerinde durun
👏👏👏👏 kesinlikle size katılıyorum ben değilim ben evliyim çok şükür bu benim bir yakınım
yapabılır ama kadının bunu daha ıyı anlamıs olması gerekır bıze cok laf dusmez
kadında akıl yok
Iyide temdit suresi var oda bir yildir bosandiktan sonra
nişan takmış 1 yıl dolunca evlenecek
ha ozaman olur evlenir
İnanılmaz yanlış bence
beni anlayan bir kişi daha
Bu onların kararı, iyi olacağını düşünmüşler demek ki
bence erken
gayet normal bir şey evlenmesi şimdi o çok sahipsiz be bir dağa ihtiyaç duyan bir anne ve bir çocukvar ortada allah iyi insanlarla karşılaştırsın
amin çocuk sahipsiz değil anneannesi dedesi teyzesi eniştesi var çocuk bir giydiğini birdaha giymiyor en az 20-25 çift ayakkabısı var. Kreş açacak kadar oyuncakları çocuk sahipsiz değil annesinin kaşıntıları var
para veyahut şatavatlı bir hayat herşeymidir bir babanın şefkatli dokunuşu bakışı korumacı olması bunlara ihtiyac duymazmı bir çocuk bizlerin bile şepkate huzura ihtiyacı varken bile
Erken evlilik iyi bnce yalnız lik iyi değil hayat arkadaşı lazim
çok gereksiz bir hareket..
Hukuk olarak bu mümkün degıl sanırım.
nişan takmış 1 senenin dolmasına az zaman kalmış onu bekliyorlar
Şimdi oldu.
Evlenesin varsa evlen
ben zaten evliyim çok şükür
Karşılıklı güvene bağlı bir durum.
o kız çocuğu ne olacak ana olan çocuğunu düşünür
@mina15 Öyle insanlar var ki doğran dan daha fazla anne veya baba olabiliyorlar. Kaldı ki insanlar evlenebildikleri gibi ayrılabilmeli ve başka bir hayat kurabilmelilerdir. Önemli olan hatalarından ders almış olsunlar.
cinsel istekleri vardir karisamayiz
annesi dusunuyordur
Aşk bu zaman kaybetmesin bence.
Riskli bir yorum
Karışmasak daha iyi
onlar kararını vermiş
İyi cesaret
bencede
Evlen aman ne olacak sanki
ben evliyim çokm şükür bu benim bir yakınım
Anladım hayırlısı
Danama der büyükler
o nedemek
Kınama anlamında
kınıyorsam namerdim annesine kızıyorum bu bencillik değilmi üvey baba kendinden olmayan bir çocuğa ne kadar babalık yapabilir dövermi sövermi ne yapar annesi bunları düşünmeli çocuk biraz büyüdükten sonra eğriyi doğruyu ayırt edince ne 💩 yerse yesin
Hiç bir şeyin garantisi yok hayatta ne şartlarda yaşıyor bilemeyiz
kadın annesinin yanında 2 yaşında çocuğun giydiği kıyafet ayakkabı kimsede yok enaz 20-25 tane ayakkabısı var dolabına kıyafetler sığmıyor anneanesi dedesi teyzesi eniştesi deli divane oluyorlar çocuğun oyuncaklarıyla abartısız kreş açılır bence kadının biraz kendi kaşıntısı var
Hiç doğru değil
Milletin derdi sizimi gerdi
Hatalı karar
güvenmişse
yok değil kadın ailesinin yanında çalışıyorda
o kesin
evlenebilir normal
bir başkasının çocuğuna ne kadar babalık yapabilir?
kendi babası yapmamış diye anasının hemen evlenmesimi lazım
kimene
bir başkasının çocuğuna ne kadar babalık yapabilir? neden yalnız kalsın kadının annesi var babası var kardeşi var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?