Ben 10 bin lira maas aliyorum. Erkekte eşimde bundan az almamali. Yani ya esit almalıyız ya da benden fazla kazanmali diye dusunuyorum.
Sebepte şu. Ben bir kadin olarak sürekli çalışamam bir erkek gibi. Mesela hamilelikte çalışmak istemeyebilirim tercih olarak. Ya da riskli bir hamileliktir çalışmam sorun olabilir. Bazi kadinlar lohusalik döneminde işe başlıyorlar. Ben yine baslamak istemeyebilirim tercih olarak. Ki lohusaligin geçmesi taraftarıyım işe baslama sürecinde.
Hadi bunlari geçtim işe bir sure ara da verebilirim cocuk icin. Annesi olarak beni yaninda bilsin diye. Cocugu dogurup baskasinin eline teslim etmeyi dogru bulmuyorum. En azindan bir sure yaninda olmaliyim diye düşünüyorum.
Bu yuzden de gelip çalış diyen erkek bana itici gelir. Ben istersem, kendimi iyi hissedersem, toparlanabilirsem, çalişmama ragmen cocuguma vakit ayirabiliyorsam gider çalışırım. Ve bir erkegin kazandigi para bu süreçte aileye yetecek duzeyde olmali diye düşünüyorum.
Bu gibi durumlarda erkegin kazancı aileyi geçindirebilmeli. Kadını ve cocugu zor durumda birakmamalı diye dusunuyorum. Kadinin evet ekonomik bagimsizligi olmali ama bu kadina ve kadinin ailesine zorluk cikarmamali boyle hastalik, hamilelik, bebek gibi zor durumlar esnasinda zorluk cikarmamali. Burada da devreye girmesi gereken haliyle erkek oluyor.
(ekonomik olarak bu devirde kadin da calismali olaylarina girmeyin. Ekonomiden bağımsız soruyorum. Ekonomi ne sartlarda olursa olsun seklinde düşünün. Yani erkegin kazanci kadin calissada calismasa da evi bir sekilde dik tutmalı. Cift maas kadar luks yasam elbetteki olmaz ama tek kazançla da ocakta yemek bir sekilde kaynamalı)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer