merhaba, ben 21 yasindayim. ozgurluge cok onem veren biriyim. ailemin kafa yapisiyla benimki tamamen farkli. cok cahil dusuncelere sahipler. daha oncesinde aekadasimin ailesiyle falan tatile gitmeme izin verdilerdi. Şu an tatil istiyorum dedigimde ‘daha onceki gittin tatillere izin verdigimiz icin pismaniz, basini demekki o zamanlardan ezmeliymisiz’ dediler. ben artik dayanamiyorum arkadaslar. bu kulturden nefret ediyorum
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
onlar cahil degil cahil olan sensin. bana kimse karisamaz bana kimse hesap soramaz istedigimi yaparim boyle bir dunya yok. senin gibi tipler mumkunse uremesin. kodumun zort kusagi
senin ailen sana tatile gidemezsin dedi mi, kardesine tum o ozgurlugu verirken? sen yapamazsin dedi mi kardesin herseyi hayli hayli yapiyorken. sen annenin senden nefret ettigine tum yureginle inandin mi? senin o cahil kucuk beynin empati yoksunu oldugu icin kendin gibi bi yorum yazmissin. bu zihniyetteki insanlar insallah yok olur.
ha ayrica ailen sana bacım ozentisi ya da güzel kardeşim ozentisi gibi sozler soyledi mi? sirf 11 ay okulda hayvan gibi calistigin icin birazcik tatil sana cok goruldu mu?
bos yapma lan soruda abime izin veriyorlar bana izin vermiyorlar gibi detay vermemissin gelip duyar kasma, velhasil dedigin gibi olsun sonuc olarak ONLARİN PARASİ cok ozgurlugune duskunsen gidersin parani kazanirsin ayri eve cikarsin sonra ne halt yersen yersin. ve evet annem beni sevmez bende ondan cok hazetmem kendini dunyadaki tek sevilmeyen evlat sanma.
kes
bok kafali ergen velet, yaptigin yorumlari okudum anlasilan soyunamadigin icin ailesine dusman olan bir sirpintisin. dedigin gibi senin kafada birini bulup evlen git. kocan olacak herif ilerde seni paylaşmakta ister kiskanma yok ne de olsa
hahahaha akpli cahil seni
akp nin de senin de taaaaaaa
kadin dusmani seni, narsistliginin kokusunu buradan aliyorum dkdjdjfjfjg
kadin dusmani degilim, aptal ergen tc kizi dusmaniyim
tc kizi degilim, ama yaptigin yorumlardan nasil bir kadin dusmani oldugun belli. kadinlarin cinsellik yasamadindan sikayetcisin ama varsam baksam surekli yaptigin sey budur. kadini sadece bir cinsel obje olarak gorup, ayni zamanda bundan sikayetci olamazsin. insana insan olarak bakmayi bil. bende ailem tarafindan duzgun bir sekilde buyutulmedim sevilmedim. ama en azindan kendimi buldum. kimseye yargi dagitmiyorum
ben kadini obje olarak gorsem sana COK HAKLİSİN SOYUNMAK KADİNLARİN HAKKİDİR derim. sizin kafanizin almadigi nokta bu.. seni obje olarak goren sapik birisi sana giyin demez soyun der ozgursun sen der.. ayrica düşman ne demek? birinin kotulugunu aciktan isteyen kisi demi. kadin dusmani olsam neden kendinizi kullandirtmayin diyim ki. banane onla sevismis bunla sokusmus. evlilik denen kurum kadin haklarini korumak icin var. erkeklerin işine gelir sorumluluk almadan iliski yaşamak.
hem varsam baksam surekli yaptigin sey budur ne dedin anlamadim.
Sebebi İslam ve önümüzdeki yıllarda araplardan ve arap kültüründen kalıcı olarak kurtulacağımızı ümit ediyorum.
bende
İslam sadece Arapların mi mk mali İslami seçen çok kişi var ve boşuna ümit etmeyin herşeyi de İslam'a bağlamayın gereksiz kişiler
ben kendimde muslumanim, ama arap kulturu ile islamin bi alakasi yok. ben arap kulturunu sevmiyorum, sevmek zorundada degilim.
Sana sev diyen yok saygı duyacaksın İslam'a nasıl kendi ozgurlugune saygı duyulmasını istiyorsan sende saygı duyacaksın ister ol ister olma orasına karışmam ama burada da herrseyi İslam'a bağlıyamazssiniz
ben sonuna kadar herseye saygi duyarim. bi saygisizlik yapildigini dusunmuyorum. bi anda defense moduna gecmissin
@Efsan11111 İslam'dan kurtulacağız demedim, araplardan ve arap kültüründen kurtulacağız dedim.
Eğitim gerçekli önemli bir şey, önünde yazan cümleyi okuyup anlama kabiliyetin 0.
Sebebi İslam diyen sensin bide burada bilmişlik taslama senin hiç kabiliyetin yok Çaban 0 🚮
@Efsan11111 Pardon, önünde yazan cümleyi okuyup anlamayacak kadar eğitimsiz biriyle konuştuğumu bilmiyordum. Hata bende.
♿ anlama özürlülüğün olduğunu önceden söyleseydin keşke üzüldüm senin için yazık
@Efsan11111 önünde yazan cümleyi okuyup anlamamakta ısrar eden garip bir insansın.
yanlis anladim diyemeyecek kadar olgun degilsin
Sizin gibi anlaması olamayan ve İslam hakkında bir şey bilmeyen kara cahillerle tartışmaya girmek gibi niyetim yok
@Efsan11111 sebebi Islam'ın getirdiği dayatmalar, İslam'a göre sen erkekler ne derse onu yapmak zorunda onların kölesi olmak zorundasın, ey müslüman. Aileden kalma din yaşayınca böyle oluyor.
Kara cahil kişi İslam kadınlari köle yapmaz gerizakali git araştır bunu anlamayacak kadar aklın yok galiba araştırmadan Kur'an'ı bilmeden boş konuşursun anca işine bak
@Efsan11111 Kuran'da yazan maddeleri reddederek Allah'a şirk koşan, inandığı dini kafasına göre modifiye ederek ona göre hareket eden aileden kalma din yaşayan bir sahte müslüman.
Kur'ani bilseydin İslam da kadınlar köle demezdin konuştuğun bi anlamı yok ve benim nasıl yaşadığımi bilmeden konuşma haddine değil
@Efsan11111 sadece bakara 223 suresini okumak yeter, senin için.
bakara 223
kadınlarınız sizin için tarladır. o halde tarlanıza nasıl dilerseniz öyle yaklaşın
bakara suresi 228. ayet
kadınların, yükümlülükleri kadar meşru hakları vardır. yalnız erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece farkı vardır.
bakara suresi 282. ayet
şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. bu, onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir.
nisa suresi 3. ayet
eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin.
Bak ne diyor adaletli ilk eşi isterse erkek alabilir kadın ama istemezse alamaz kadına sunulan hakları da yazssaydin keşke cennet annelerin ayaklarının altında mesela tek taraflı yazınca dini yanlış gösterme cabasindasin din kadinlari alcatmaz aksine yüceltir
Yani burada internetten kopyalip yapıştırınca haklı çıkmasın kanka kendin bilmiyorsun burada konuşuyorsun
@Efsan11111 sadece bakara 223'ü okuman yeterli demiştim.
"(Bkz: erkeklere) kadınlarınız sizin için tarladır. o halde tarlanıza nasıl dilerseniz öyle yaklaşın"
Islamda kadınların yeri yoktur, erkek egemenliği vardır.
Islam'a göre kocan sana istediği gibi yaklaşabilir, ister döver, ister öldürür, ister cinsellik yaşar, senin konuşma hakkın yoktur.
Mirastan çok az pay alma hakkın vardır.
Kocan ne derse yapmak onun önünde diz çökmek zorundasın, yemek yaparken gel cinsellik yaşayalım dese bile gidip isteklerini yerine getirmek zorundasın yapmama gibi bir lüksün olamaz.
Kocan 4 ayrı kadınla dini nikah kıyıp evlenebilir, ağzını açıp tek kelime edemezsin.
Daha saymamı istermisin?
@Efsan11111 kuranda yazan maddeler bunlar, hem müslüman olduğu iddia ediyorsun hemde inandığın dinin kutsal kitabında yazan maddeleri reddederek Allah'a şirk koşuyorsun.
Kuran'da erkek kadını döver yaziyor mu gerizakali kadınlar erkeklere emanet edilmiştir asla şiddet yoktur o sana koca olacak sende ona eş peygamberimiz hayatını oku veya diğer paygamberlerin hangisinde eşine zarar şiddet gösteriyor hangisi eşinin rızası olmadan başka kadınla evleniyor
@Efsan11111 Bak yine kafana göre modifiye edip ona göre konuşuyorsun, bakara 223'ü tekrar tekrar onu anlayana kadar sonra gel karşıma konuş.
Gerçekten anlama kıtlığın var doktora gitmen lazım
@Efsan11111 gerçek islam budur, tabi ki kuranı açıp okuma zahmetinde bulunmayan ve aileden kalma din yaşayıp islam'ı sadece namaz kılmak oruç tutmak kurban kesmek ve dua etmek'den ibadet sanan ve kuran'a şirk koşan bir kâfirsin.
Kafamdan atıp sallamıyorum bu sureleri, taptığın dinin kutsal kitabında yazıyor.
Hakkımda ne biliyorsun da Kur'an okumadığımi sanıyorsun ve yazdığın süreler internetten alınma Kur'an'ı eğer bilseydin böyle konusmaya haddin olmazdı
@Efsan11111 kuran'ı kerimi bizzat açıp okudum ve inanmıyorum, kuranı okuyan birinin müslüman olmayı kabul etmesi mümkün değildir. Internetten kopyalamadım, Not Defterimde önceden yazdığım bir text idi oradan kopyalayıp attım.
Mal mal konuşma o kadar milyonlarca insan İslami kabul ediyor o kadar yabancı kişiler müslüman oluyor gelmiş burada kabul etmesi mümkün değil diyorsun daha fazla kendini rezil etme ve bende senin Kur'an'ı okuduğunda inanmıyorum eğer okusaydin herşeyin bir bedeli olduğunu da bilirdin iyiliğin kötülüğün ve inançlı olmanın veya olmamanin
@Efsan11111 Çünkü insanlar aileden kalma din yaşıyor, kuranı okuyan kişi çok çok azınlık bir kesim.
Ailesi müslümansa çocukda müslüman oluyor ama sadece sözde, Kuranı okudum ve müslüman değilim zaten okuyan insanlarda müslüman olmayı reddediyor.
Tüm bunlara rağmen dünyaya Hristiyanlar hükmediyor, tek değişmeyecek gerçek.
21 yaşındasın karar senin ama onlar da ailen unutma derim
Daha önce ki tatillerinde izin verdiklerine neden pişman olmuşlar?
izin verdik artik hep isticek, yollamayip kisitlayip basini ezseydik boyle olmazdi, bacım ozentisi dediler bana
Peki ailen giyim tarzına karışıyor mu?
evet
Ailenin güvenini sarsacak bir olay yaşandı mı peki? Çok soru soruyorum ama sadece tanımak istiyorum, ona göre yorumda bulunacağım ☺
Ya da şöyle söyleyim ailenin istemediği, onaylamadığı, yanlış bulduğu bir olay yaşandı mı?
hayir, bana guvendiklerini soylerler surekli. seni tatile yollayip bikini giydirtmem dedi babam bana. sanirim tek cozum kendi kafa yapimda olan biriyle evlenmek…
Güven problemi yoksa çok güzel. Tek sorun kıyafet sorunu. O zaman kıyafet olarak biraz daha onların sana karışmayacağı şekilde giyinmeyi denesen, belki böyle sen de onlar da rahat eder.
Ailene saygı duy böyle yaparak aileni kaybetme
neden? gozlerimin onunde benden 2 yas buyuk abime her istedigi birseyde kosup, benim isteklerimi gormezden geldikleri icin mi?
orada öyle yazmamışsın burada böyle yazıyorsun tuhaf
Tanıdık arkadaşların yokmu onlarla git