öyle bir döneme denk geldik ki şu soruyu okuyanlar olarak..
Koronası bitmez, ekonomisi düzelmez, herkes sinirli ve negatif, her şey olumsuz, her gün kötü kötü haberler.. Ne suç işledik dersiniz?

öyle bir döneme denk geldik ki şu soruyu okuyanlar olarak..
Koronası bitmez, ekonomisi düzelmez, herkes sinirli ve negatif, her şey olumsuz, her gün kötü kötü haberler.. Ne suç işledik dersiniz?

Linç gelecek belki ama bunun sebebi her "Allah, din ve iman" diyeni "iyi" insan sanmamız!
Allah Allah diye diye 20 yıldır bir sülük gibi; ülkenin kanını, zenginliğini, doğasını, coğrafyasını, kültürünü, ekonomisini, adaletini, tarımını, hayvancılığını, eğitimini ve sağlığını emen ve sömüren zihniyete izin vermek en büyük hataydı!
Hala onları savunan, onların iyi olduğuna inanan her kim varsa süzme cahildir! Başımızın belası ve kıyametimizdir. Din, bu ülke için bir zehirdi ve Atatürk bunun farkındaydı.
bence insanlığın kötü bir dönemine denk geldik. şöyle bi 10 bin yılında doğsaydım keşke. bence 1000 yıl sonra insanlar bugünleri karanlık çağ olarak nitelendirecek. neticede orta çağda avrupada kimse biz karanlık çağda yaşıyoruz demiyordu, bugün biz geriye dönüp, aaa onlar karanlık çağı yaşıyordu diyoruz.
Kuran ı kerim deki ayetlere bakarsak kıyamet yakın bu yıl ı sağ salim gecirirmiyiz o bile muallak
@eniştegtnteşte ümmetimin ömrü 1500 yılı pek geçmeyecek hadisi var. sahih hadis bu. şu anda hicri 1443 yılındayız. 57 yıl sonra 2079 da hicri 1500 yılında olacağız. bunu biraz geçse kabaca 2100 yılında kıyamet kopmalı islama göre. ama ben buna inanmıyorum. zaten şu anki bilimsel veriler de dünyanın önümüzdeki 1 milyar yıl daha hayatı destekleyen koşullara sahip olacağını söylüyor. 1 milyar yıl sonra güneş daha büyük, parlak ve sıcak olacak. dünya kuruyup koca bir çöl olacak.
Evet zaten kuran da bundan bahsediyo bilimde. Ruslar ses dalgalarıyla kutupları eritiyor. Yani insan oģlu dünyayı yaşanmaz bir hale getirecek kuran da bundan bahsediyor.
İnsanoğlu hiç akıllanmıyo olan düzgün doğru yolda olan insanlara, hayvanlara oluyo Allah sonumuzu hayırlı eylesin
Evet Allah dunyada sonsuz nimetler verdi bize. işte boyle yanlş yönden düşünüp kuran a inanmıyorum diyen oluyor. Allah sonsuz nimet verdim nankörluk yapmayın cezayı yersini şükredin diyor. Bilimde destekliyor aslında küresel ısınma diye bişey yok diyor. Sadece insan oģlu kendi eliyle kutupları eriteyim altından hazineler ćıkacak diye uğraşiyor yetmiyor çünkü doymuyor nefsi buda dünyanın dengesini bozuyo Allah sonumuzu hayretsn
100 yıl önce yaşasan dünya savaşı vardı yine kötüydü Türkiye yakın tarihte iyi olmadı ki Osmanlı'nın en güçlü olduğu dönemde yaşasan elektrik yok evlerde su yok hiçbir teknolojik alet yok yani zamanda değil ülkede sıkıntı var
salgın
deprem
sel
yangın
akepe
terör
irtica
göçmenler
deprem
akepeli goril dayılar
full kombine bilet almışız
Cevap
67Cevap
Bir şey yapmadık çünkü hayatta adalet ve mantık yok
Ülke içten içe Araplara peşkeş çekiliyor. Mağazalar ve AVM ler Arap dolu. Türk insanı bir simide muhtaç hale gelmişken Araplar kıtlıktan çıkmış gibi yiyiyor. Arap diyorum çünkü Avrupalı turist yok denecek kadar az. Esnaf tüm fiyat politikasını Arapların alış gücüne göre planlıyor. Türk insanı kimsenin zerre kadar umurunda bile. Bu coğrafya bunu hak etmiyordu. Eğer bile önlem alamazsak milyonlarca insan Arapların uşağı olarak yaşamak zorunda kalacak.
Aarap'a denk gelip soyunun tüm güzel adetlerini terk edip çölde kutup ayısına teslim olduk.. Nakşiibendi denen şeytan tarikatı köpekleri Amerikan uşaklığı yaparak her şe3yi berbat etti.. Birde yabancı bacım ile evlenip kanı bozuk olan padişahlar tuz biber ekti.
Çık gel malta'ya 10/10 ortam.
Terör yok!
Taciz yok
Toplum baskısı yok
Hırsızlık yok
Mobbing yok
Hased insanlar yok
Işsizlik yok
Ekonomik sorun yok
Daha bir çok ekleme yapabilirim ama bu kadarı bile turkiyeden kurtulmak istemek için bence yeterli!!!
Bir hatamız olmuş herhalde valla bilemiyorum :D Aşağıda bir arkadaş demiş ya, sorsalardı gelir miydik diye? Cıks.
Imkanı olan varsa yurt dışına çıkan eger yoksa ailesinin biraz parası olan çalışmasın cunku bu devirde burada calismak kölelik
Imkanı hic olmayanlar mecbur bir işte calisacaklar
İnanç olsa böyle düşünmezdin. Insanı ayak tutan inancıdır. Allah a sığın guven haberler izleme korku pompalıyorlar.100 yıl da yaşasan sonu ölüm an ı yaşa düşünme gerisini
peki birsey soyleyeyim :)
cumhuriyet sonrasi ilk defa bu kadar rezalet bir yonetim ve rezalet yontemleri var:) yoksa evet dunya donuyor
Bir kişi olmasa aslinda TR'nin en altın dönemindeyiz. Askeri darbeler, iç savaşlar, kıtlık vs eskiden de çok kötüymüş.
Kartelerin oyununa geldiniz.
Ülkede herkesde geçim derdi var.
İnsanların hiç birşeye tahmülü kalmadı.
Onu bende çok düşündüm ama cevap yok. Belkide yeni nesiller daha kötü durumda olacak bunlar iyi günlr olabilir
Dünyanın hiçbir yerinde
Hiçbir zaman diliminde
Çimler daha yeşil değildi...
Örümcek beyinli ayak takımı bunu bilmeli...
Öyle düşünmeyin..
Her dönemde de salgın hastalıklar ve afetler varmış ki..
Bunlar birer imtihan..
Ülkeyi bu hale getiren sosyal medya eskiden çok bişey bilmşyorduk sıkıntımız yıktu şu an herşeyi biliypruz
Ekşiden çalınmış başlıklar. Açıkçası saçma sapan bir halk zaten bunlardan daha fazlasını hak ediyor bence
İnsanların hakları yendi.. Allah'ta bela eksik etmiyor.. sadece insanmı Doga nın hayvanların son yirmi yılda hakkına girildi
salgına bir şey diyemem ama 20 senedir aynı seçimi yapan halk akılsız demek ki. celladına aşık bir millet. göre göre lades
Bu ülkenin her dönemi sorunlu bir tek 90lar temiz. O da siyasi anlaşmazlıklar ve terör yüzünden zehir olmuş.
doğarken ağladığımız bir dünyadan çok da medet ummamak lazımdı😅
Biz bir şey yapmadık ya. Piyango tamamen. Bizim şansımıza işte...
Buz yapmadık onlar yaptı. İzin verdik birazda. Sanırım yaptık evet..
Her zorlukla beraber bi kolaylik vardir buna inaniyorum
Çok şey derdimde. Ülke lideriniz hemen içeri atar beni.
Kıyamet alametleri hepsi yavaştan geliyor kıyamet anlican
Kötü günler bitti, daha kötü günler bizi bekliyor...
Valla inanılmaz bir bıkkınlık var üzerimde. Çok doldum cidden.
Allah sonumuzu hayırlı eylesin İnsanoğlunun kendine gelmesi gerekiyo
Allah belamizi veriyor, pekcok tuhaf olaylarin oldugu yillardayiz
siz gene iyisiniz alamancı koca bulup gidersiniz biz napalım tc erkeği olarak.
Ben bu hale biz getirdik diyorum, bu sebeple tek düzeltmem gereken kişi kendimim.
Anne karnını böyle bı dünya icin terk ettgme inanamıyorum 😭
Evet, biraz zor zamandan geçiyoruz, ekonomik sıkıntılar var, pandemi meydana geldi. Yalnız savaş içerisinde değiliz daha da kötü durumda olabilirdik
Beterin beteri olduğunu unutmayalım.
Gelecek kaygısı, ekonomik sorunlar yaşıyoruz. Olacağına dair umudum kalmadı.
Günahlarımız çok isyan eder olduk herşeyi sosyal medyada paylaşır olduk.
bilmiyorum.. ve gelmek istemezdim bana sorsalardı şahsen..
Kendimi artık yürüyen cenabet gibi görüyorum alıştı kötü olaylara şaşırmıyoruz normal bir şeymiş gibi geliyor hepimiz
Abd Türkiyenin düzelmesine izin vermez, bu ülkenin parasını Akp ile anlaşıp Abd yiyor, din kalkmadan bu ülke düzelmez, dil öğrenip yurtdışına giden kurtarıŕ kendini
Aynen öyle dünyanın bu zamanlarınıda gördük bakalım daha neler görcez
Bu soruyu çok sordum kendime, cevapları okumaya geldim.
Bu dönem olduğu gibi Türkiye'nin her döneminde sorunlar vardı
Yine bizi evlere kapayacaklar. Vakalar çok arttı. 🤦🤦🤦
Valla mümkünse okulların açılacağı zaman olsa iyi olur.
( şaka şaka )
Gecmisteki cahiller yuzunden boyleyiz
Gerçekten daha ne yaşayacaz hiç şaşırmıycam.
Bunu planlayarak yaptılar zaten amaçları bozmak
Akp yi iktidar yaptınız
valla bilmemki kimin bedduasını aldıysak
hakediyoruz toplum olarak
Allahın bir bildiği var demekki
Cidden ya neden biz neden😂
Bir gün diyecekler kestikkk ve bütün film bitecek
İmanımız Zayıf tek suçumuz Yaradılışa karşı gelmek
Valla anlamadık
Bilmiyorum bu çok sorguladığım bi durum...
Tablet telefona bakmaktan olmuştur
Size bişey beğendirmek varya çok zor 😉
Bunu bugun bende cok sorguladim ya neyin bedeli bu
Anamız babamız yetim hakkı mı nemiş napmış harbi
Soyle dusun. Afganistan da da olabilirdin.
Biz yapmadık maalesef ebeveynler yaptı...
Aklını kullanmamak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?