Arkadaşlar selam
Beni bilenleriniz vardır. Siyasetle uğraşmam kaldı ki Türkiye’de bile yaşamıyorum. İsviçre’de doğdum büyüdüm annem Türk babam İsviçreliler. Müslüman değilim ve kimsenin dini beni ilgilendirmez. Bankacıyım yani işim ekonomi bu yüzden hergün tüm ekonomik gelişmeleri yakından takip ederim.
Seçim geçti peki bundan sonra ne olacak? Ekonomist gözüyle değerlendiriyorum bu yüzden bana küfür sıralamayın çünkü terörist değilim.
En son geçen hafta Türk lirasının gecelik borçlanma faizi yüzde 62 idi. Bu he demek oluyor. Dolar ya da Euro almasın diye yani TL olarak oranızı tutum diye devlet sizin TLnize yüzde 62 swap faizi ödüyordu yani bir yıl paranızı swap yaparsanız yüzde 62 kar alırdınız. Bu dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Batmış olan Arjantin bile bu faizi vermiyor
İkinci olarak sürekli kaynağı belirsiz para ile dolar kurunu baskılandılar ve bundan sonra iş daha da zor.
Peki bundan sonra ne olacak? Üzülerek söylüyorum 6 ay içinde toplumsal olarak infial yaşayacak ve bir sürü insan intihar edecek. Ama neden bu hale geldik derseniz maalesef dün akşam gördüğümüz sonuç bana gösterdi ki tünelin ucunda görülen azıcık ışıkta gitti bitti.
Bem terörist değilim ve Türkiye’de yaşamıyorum. Bir maaşımla Türkiye’den ev alabilirim ya da en güzel yerlere tatile zaten gidiyorum. Yani bana göre hava güzel ama vicdanım beni uyutmuyor. Almanya’daki sözde gurbetçiler için hava güzel zaten vicdanda yok bu yüzden kutluyorlar sonucu. Ben oy kullanmadım çünkü sizin hayatınıza ben karışmamalıyım. Ama sonuç vicdanımı sızlattı.
kuru ekmeğe muhtaç olunacakmışsan altı ay süreci başladı.
inancınız ne bilmiyorum ama bir güç varsa oda sizin yardımcınız olsun.
Umarım yanılırım.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer