Dinlerle alakalı bir sorum var ?

Bu ülkede İslam'la alakalı binlerce tarikat var ve hepsinde ne boklar döndüğünü biliyoruz. Peki neden her şehirde farklı dinler için bir topluluk yok. Hani laik olan bir ülkede niye okullarda sadece İslam dinini öğrenmek için bir imkan var. Ben 14-15 yaşındayken Budizm, şamanzm, spritüelzm, Paganzm, Astroloji öğrenmek istiyordum. Ben yanımda bunları öğreten kadın bir ustam olsun isterdim. Yanlış bir enerji çalışması hayatıma kötü karmalar açabilir. Fal baktirmanin bile 200 ₺ olduğunu düşünürsek baya para harcadım. Laik olduğunu söyleyen devlet niye bunun öğretmenini bedava karşılamıyor. Tamam devlet imkan tanımıyor ama toplum da destek çıkıyor. 21 yaşındayım hala ailem dini görüşümü bilmez. 4-5 yıl önce azcık konusunu açtım 1 saat dayak yedim. Ha bir de üstüne üstlük ben niye din dersinde zorla İslam dinini öğreniyordum. Şaka gibi değil mi hani laik ya bu ülke. Öğrendiğim bilgiler o kadar boş geliyor ki anlatamam. Beynindem silmek istiyorum ama 3. sınıftan beri öğretildiği için çıkmıyorlar. Ondan dolayı Instagram'da biriyle tartışmıştım. Adam 11 yaşındaki kızının başını kapatmış ve namaz kıldırıyormuş. Nereden biliyorsun büyüyünce dinini değiştirmeyeceğini zaten değiştirse bile sana söylemez ki. Bu bir çocuk hakları ihlali değil midir size soruyorum. 11 yaşından beri öğrendiği için artık kızın adı soyadı gibi olmuştur dualar. Reşit olduğunda farklı bir dine inandı diyelim beyninden silemez ki. Hani kız istiyordur tamam karışamam ama 3-4 yıl daha büyüseydi bari kız 11 yaşında ya çocuk ya çocuk benim vicdanım el vermedi başını örtmesine. Ben şimdi parkta yoga yapan kadınların şikayet edildiği ülkede. Kayseri'de şamanizmle alakalı bir grup açsam kim bilir ne zorluklarla karşılaşırım. Kafamı karıştıran bir şey var o zaman bizim ülkemiz niye laik diye geçiyor. Madem böyle zorluklarla karşılaşıyoruz ülkemiz tehdit altında demek neden bunlara müsemma gösteriyoruz. Biz çok kolay pes ettik o zoruma gidiyor.
Dinlerle alakalı bir sorum var ?