Bu ülkede İslam'la alakalı binlerce tarikat var ve hepsinde ne boklar döndüğünü biliyoruz. Peki neden her şehirde farklı dinler için bir topluluk yok. Hani laik olan bir ülkede niye okullarda sadece İslam dinini öğrenmek için bir imkan var. Ben 14-15 yaşındayken Budizm, şamanzm, spritüelzm, Paganzm, Astroloji öğrenmek istiyordum. Ben yanımda bunları öğreten kadın bir ustam olsun isterdim. Yanlış bir enerji çalışması hayatıma kötü karmalar açabilir. Fal baktirmanin bile 200 ₺ olduğunu düşünürsek baya para harcadım. Laik olduğunu söyleyen devlet niye bunun öğretmenini bedava karşılamıyor. Tamam devlet imkan tanımıyor ama toplum da destek çıkıyor. 21 yaşındayım hala ailem dini görüşümü bilmez. 4-5 yıl önce azcık konusunu açtım 1 saat dayak yedim. Ha bir de üstüne üstlük ben niye din dersinde zorla İslam dinini öğreniyordum. Şaka gibi değil mi hani laik ya bu ülke. Öğrendiğim bilgiler o kadar boş geliyor ki anlatamam. Beynindem silmek istiyorum ama 3. sınıftan beri öğretildiği için çıkmıyorlar. Ondan dolayı Instagram'da biriyle tartışmıştım. Adam 11 yaşındaki kızının başını kapatmış ve namaz kıldırıyormuş. Nereden biliyorsun büyüyünce dinini değiştirmeyeceğini zaten değiştirse bile sana söylemez ki. Bu bir çocuk hakları ihlali değil midir size soruyorum. 11 yaşından beri öğrendiği için artık kızın adı soyadı gibi olmuştur dualar. Reşit olduğunda farklı bir dine inandı diyelim beyninden silemez ki. Hani kız istiyordur tamam karışamam ama 3-4 yıl daha büyüseydi bari kız 11 yaşında ya çocuk ya çocuk benim vicdanım el vermedi başını örtmesine. Ben şimdi parkta yoga yapan kadınların şikayet edildiği ülkede. Kayseri'de şamanizmle alakalı bir grup açsam kim bilir ne zorluklarla karşılaşırım. Kafamı karıştıran bir şey var o zaman bizim ülkemiz niye laik diye geçiyor. Madem böyle zorluklarla karşılaşıyoruz ülkemiz tehdit altında demek neden bunlara müsemma gösteriyoruz. Biz çok kolay pes ettik o zoruma gidiyor.
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 436 cevap paylaştı. Okullarda Hz Muhammed'in değil, Ebu Süfyan'ın.. İmam Ali'nin değil, Muaviyeni.. İmam Hüseyin'in değil, Yezid'in sözde İslamı anlatılıyor. Sorun da burada zaten. Bize anlatılan öz muhammedi islam değil, emevi-saray islamı.. Hal böyle olunca yanlış anlatılan din afyon olarak kullanılıyor.. Halk birbiri ile uğraşıyor.. Saraydakiler keyif çatıyor.. Size tavsiyem, maden diğer dinleri araştıracak kadar entellektüelsiniz; "bizim" cübbeli gibi saray mollalarının kötüleyip "onlar sapıtmışlar" diye iftira attığı Ali Şeriati, Murtaza Mutahhari gibi kimselerle gerçek İslamı da okuyun.. Ali Şeriati'nin "Dine Karşı Din", "Dinler Tarihi", "Muhammed Kimdir" gibi kitapları.. Mutahhari'nin "İnsaniyet Mektebi" gibi kitapları ile başlanabilir mesela..
01 Yorumla- +1 yıl
Tengricilik diye bir dini nüfus kağıdına kabul etmişler. Galiba benimki paganlık falan da değil direkt Tengri. Küçükken de zaten onların inancına uygun hareket ederdim. İnsanların yaratılışından kaynaklıdır inandığı dinler. Her insan Müslüman olmak zorunda değildir. Tanrı bazılarını farklı dinlere inansın diye yaratmıştır.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılher ne kadar laik bir ülkede olsak yaşadığımız coğrafya ve kültürde söylediklerinin uygulamaya geçilmesi zordur... inancın kültürle geleneklerle çok iç içe yaşadığı bir yer burası yenilikler getirmek belki bunun eğitimini vermek partiler olmalı belki ama insanların buna hazır olduğunu şu an düşünmüyorum çünkü inançlar çok kolay manüple edilip kişiyi bir hedef gösterebiliyor bu ülkede sadece Müslümanlar yaşamıyor tabi yaşadığımız gördüğümüzden anlaşılıyor ki düşünce özgürlüğü de yok zaten, hal böyleyken söylediklerin zaman alacaktır bu yerde.. haklı olduğunuz bir çok nokta var
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler Eig için
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet haklısın imam hatipte okumuş biri olarak asla tasvip ettiğim bir şey değil imam hatipler, çünkü herkes müslüman olmak zorunda değil ve ailem de dindar benim. Ben de 14 yaşında kapandım babamdan dolayı. Ama sonrasında imam hatip yüzünden dinden soğudum ve şu an neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmediğim belirsiz bir dönemden geçiyorum ek olarak açılma düşüncem var ciddi olmasam da sürekli kafamda bu aralar. Keşke baskıyla olmasaydı şimdi istesem de açılma kararı vermek çok zor benim için çünkü ilerde ya kararım değişirse ya kapanmak istersem diye çok düşünüyorum bu oyuncak değil açıldıktan sonra tekrar kapamamam kısacası eğer açılacaksam bu kararın ömür boyu arkasında durmam gerek diye düşünüyorum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
Aile & Toplum konusunda 542 cevap paylaştı. Savunduğun şeyin elle tutulur hiç bir yanı yok. Laiklik senin sandığın gibi bir şey değil. Avrupa ülkelerinin de bir çoğu laik. Sen Avrupada Hristiyanlık dışında bir din öğretildiğni duydun mu? Ya da paganizmin ya da bahsettiğin farklı bir öğretinin ders olarak okutulduğunu? Her devlet yöneticilerinin ve halkının çoğunluğunun mensup olduğu dinin gereklerini yerine getirir. Her aile çocuğunu kendi dinine mensup yetiştirmek ister. 11 yaşında bir çocuğun başının örtülüp namaz kıldırılması neden zoruna gidiyor? Baskı zorlama olamadıktan sonra, güzellikle öğretilip yaptırıldıktan sonra bunda yanlış olan ne var? Bu gayet doğal ve normal bir durum. İslam'ı tercih etmiyor olabilirsin ama saldırma, yerme hakkında sahip değilsin.
24 Yorumla- +1 yıl
Bence onlar da laikliği doğru düzgün anlamadılar. Hani bence laikliğin çağrıştırdığı şey tam olarak bu benim dediğim gibi olması gerekiyordu. Ayrıca çocuk 11 yaşındayken oje sürmeye kalksa aynı aile sen daha çocuksun diye izin vermezlerken biraz daha büyü ondan sonra yap denirken 11 yaşında birinin başını örtmesini neden normal karşılıyacakmısım ailesinin biraz daha büyük daha sonra kapan demesi gerekiyordu.
- +1 yıl
Laikliği neden senin dediğin gibi uygulamak zorundalar? Dünyaya laikliği sen mi getirdin? Laiklik yönetim biçimiyle alakalı eğitim sistemi ile değil. Oje savunman da mantığa oturmuyor kusura bakma. Oje kullanımı süstür, erkek çocukları bile belli yaşa kadar istediği gibi saç traşı olamıyor. Kaldı ki İslam örtünmeyi emreden bir din. Buna çocuğu küçükten alıştımaktan daha doğal ne var? Öte yandan bir çok aile kız çocuklarını erken yaşta kapamak yerine büyüyüp kendi isteğiyle kapanmaya teşvik ediyor. O baba o kızı sadece namaz kılarken ve kuran okurken ibatin gereği olarak da örtüyor olabilir. Öyle bile olmasa tekrar ediyorum zorlamadıktan sonra bunda yanlış bir şey yok. Eğer bunu dayatıyorsa evet yanlış haklısın.
- +1 yıl
Neden benim dediğim gibi uygulamasınlar. Eğer benimki gibi yenilikçi birisi çıkıp laikliği getirmeseydi şu an halin nasıl olurdu. Oje sürmek süsdür o yüzden belli bir yaşa izin verilmez evet fakat 11 yaşında bir çocuğun kapanmasını asla dini sebeple savunamazsın.
Yani empati yap birazcık ben 11 yaşındaki çocuğa dini daha kolay öğrensin diye yere çember çizip ritüel öğretsem sen demez misin çocuğun yaşı kaç başı kaç çocuk istese bile sen bunları niye öğretiyorsun demez misin ama olay İslam olunca hemen ibadet bu etmesin mi falan filan yani inşallah bu örnekten sonra 11 yaşında çocuğun bunları yapmasını mantıksız bulmuşsundur.
Bir şey daha demek istiyorum birçok aile çocuğun neye inandığı konusunda saygı duymuyor duysaydı zaten şu anda tamamımız Müslüman olmazdı. Ben benim gibi insanların çok fazla olduğunu düşünüyorum özellikle de gençlerden çok fazla çünkü resmiyette İslam'a inanıyorum ama bak bana aslında neye inanıyorum elimizdeki veriler gerçek Müslümanları göstermiyor. Ayrıca geçenlerde bir tarikat lideri ölmüştü hatırlıyor musun kız çocuklarını okutmasına izin vermiyormuş yetmezmiş gibi milyonlarca insan cenazesine geldi. Yani birçok aile çok saygılı diyorsun nerede bunlar eğer öyle olsaydı o ölen adamın cenazesine bu kadar adam gelmezdi. - +1 yıl
Hayır mantıksız bulmuyorum. Sen bugün Hristiyan bir ailede doğmuş olsan sana Hristiyanlıktaki ibadetleri öğreteceklerdi. Pagan aileler de kendi dinlerini öğretiyor. O çocuk büyüdükten sonra istediği dine biat etsin kime ne. Ailesi ne yapabilir en fazla evlatlıktan reddeder. Oda aşırı muhafazakar ailelerde. Her dinin kendi içinde gerekleri var. İslamda anne babaya, çocuğunu İslam fıtratı üzerine yetiştirmesini söylüyor. Ama çocuk büyüyüp İslamı tercih etmezse elbette zorlayamaz. Çünkü bluğ çağından sonra çocuk zaten kendi tercihlerini yapmakta özgür. Neye isterse inanır, anne babası kabul etsin veya etmesin. Sonuçta o dininin gereğini yapmış. Burada bunu anlaman gerek adam Müslüman ve dininin gereğini yapıyor. Tekrar söylüyorum zorluyorsa bu yanlış. Her koyun kendi bacağından asılır. Sen bir iki kişiye bakıp koca bir dini kötülüyorsun, yanlış. Sorun İslamda değil, sorun müslümanlarda. Bir çok Müslüman dinini doğru yaşamıyor ki. Ama sen buna bakıp İslam kötü diyebilir misin? Sen inanmıyorsun diye istiyorsun ki kimse inanmasın. Aynı şekilde laiklik dediğin şeyi yanlış anlamışsın, istiyorsun ki herkes senin gibi kabul etsin. Öyle bir dünya yok üzgünüm. Yenilik diyorsan eğer kendi hipotezini ortaya koyarsın. Koca bir dünyaya siz laikliği ya da inanç tercihinizi benim istediğim gibi kabul edin diyemezsin. Umarım anlatabilmişimdir.
Çünkü ülkemizin çoğunluğu İslam dinine mensup. Ayrica her aile baskici degil. Benim ailem de alevi, müslümanız. Baş örtme yok ama önce ahlak egitimi verdiler, dinimi de öğrettiler baskı kurmadan. Ben kendi isteğimle bu yüzden büyüdüğümde namaz kılmaya basladim mesela evde. İslamın özünde de tarikat ve cemaatler yoktur.
13 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum İslam'ın özünde tarikatlar ve cemaatler yok. İnançsız olduğumu söylediğimde her gün kur'an-ı kerim okutmuşlardı. Okuldan aldığım dersler yetmedi bir de üstünde evde ders aldım. Tamam inandım dedim geçiştirdim. Ben asla enerji çalışmalarını spritüelzm i bırakmam yapım değil ruhum el vermiyor. Anlamadığım şey neden çocuğa sorulmuyor. İslam dinimi budizmi vb niye seçim verilmiyor. Aileler çocuklarını neden ben neye inanıyorsam o da ona inanacak prensibiyle yetiştiriyor. Hayır yani tamam İslam dinini öğretirsin ama başka dinleri öğrenmesini engelememeli. Şöyle bir düşünceye sahip olmaları lazım. Bazı dinler hakkında bilgi sahibi olup yine de İslam dinine inanıyorsa gerçekten o dine ait demektir. Araştırıp sorgulayan insan gerçekten İslam dinine inanıyordur. Bu bilince sahip olanları gerekiyordu.
+1 yılBence haklısın. Bizde astroloji ile ilgili gruplar kuruyoruz. Enerji ile ilgili sohbetler ediyoruz. Ama Kayseri'de, yüz yüze biraz zor gibi. Hem bunun için toplanacak yer yok parklar dışında benim bildiğim.
10 Yorumla
+1 yılNeden İslamiyet'e saldırıyorsun çocuk doğunca hangi alilede doğarsa o ailenin inancını benimser tabi dünyada tüm inanç ve dinlere saldıran yok etmeye çalışan topluma neden hiç sözün yok çünkü onlardansın tek amaçları bütün insanları köle gibi kendi amaçlarına hizmet ettirmek biliyorsun ama neden hiç bahsetmiyorsun
10 YorumlaŞimdi malum partisi katkısı çok hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz işte halkta destek çıkıyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılAileler gerçek olduğuna inanıyor çünkü, ülkenin çoğunluğu da Müslüman, bunun olması normal bu şartlarda.
056 Yorumla- +1 yıl
Senin çocuğun var diyelim kimi örnek alicak fark etmez hangi din olduğu hikaye anlatmayın tek doğruyu siz biliyonuz bi bok bildiniz yok
- +1 yıl
Çocuk ailesini örnek alır
- +1 yıl
Size gelince biz ideoloji dayatması yapıyoruz degilmi kültürümüzü yaşayınca sende bir kültürü yaşatıyorsun bilmem farkında mısın hani herkes özgürdü kimse kimseyi kısıtlayamaz
- +1 yıl
Tamam da gidip de çocuğa 11 yaşına başını kapatmazsin. Ben demiyorum ki dinini yaşama diye. Hem de çocuğa bunları zorla yaptirmak günah.
- +1 yıl
İslamiyet'i bilmiyorsun heralde terbiye vermezsen işlediği her günahdan anne babanın da payı vardır bu Allah'ın emri ben sana zorla inan diyemem ama sende bana zorla inanma diyemessin kusura bakmıcak kimse
- +1 yıl
burada yapılmak istenen özgürlük algısıyla bir kültürü yok etmeye çalışmak sen çocuğunu istediğin gibi terbiye et ben istediğim gibi terbiye ederim
- +1 yıl
Tamam da zorla sevdiremezsin, döve döve de ogretemezsin. Sadece anlatmakla sorumlusun bu kadar dahası yok.
- +1 yıl
Kültürü yok ettiği falan da yok, diyor ki neden laik bir ülkede yaşamamıza rağmen din baskısı var
- +1 yıl
Diğer dinleri ve inançları da neden ogrenmiuiruz ve kendimiz tercih etmiyoruz diyor
- +1 yıl
Kim dövmüyor abartmayın ağaç yaşken eğilir
- +1 yıl
Kiliseler faaliyette hiç bir zamanda kapatılmadı
- +1 yıl
Ama nedense bi ara millete ezan Türkçe okutuluyordu kanunlarla. Dayatma yapıyolardı herkes ateist hristiyan yahudi ya da neye inanıyorsa yaşıyor öğreniyor kimse kısıtlamıyor
- +1 yıl
Siz bizim kültürümüze dönmemizi eskisi gibi birlik beraberlik içinde yaşamamızı istemiyorsunuz nedense müslümanlar her zaman suçlu size göre ama başaramıyacaksınız
- +1 yıl
Her şeyin zamanı gelir elbet
- +1 yıl
Bekleyip görcez
- +1 yıl
Herşeyi
- +1 yıl
Çocukları döverek kuran kursuna gönderiyorlar, zorla başını kapatiyorlar diyorum sen ne diyorsun a q daha tartışmayı bilmiyorsun kilise ezan falan ne alaka? Benim o konudaki düşüncemi nereden biliyorsun?
- +1 yıl
Neden İslamiyet'e saldırıyorsun çocuk doğunca hangi alilede doğarsa o ailenin inancını benimser tabi dünyada tüm inanç ve dinlere saldıran yok etmeye çalışan topluma neden hiç sözün yok çünkü onlardansın tek amaçları bütün insanları köle gibi kendi amaçlarına hizmet ettirmek biliyorsun ama neden hiç bahsetmiyorsun
- +1 yıl
Daha hala aynı şey, senin kafa basmıyor a q harbiden
- +1 yıl
Senin neden cevabın yok lan o zaman döverek kuran kursuna göndermek, döverek başını ortturmek falan, bu karı destekliyorsun sen de
- +1 yıl
Siz hiç bir hristiyanın döverek kiliseye yolladını duydunuz mu duymazsınız müslüman suçlu o döverek yolluyo bırak bu algı operasyonlarını
- +1 yıl
Hep siz doğru söylüyonuz sıkıyosa yahudi hristiyanla kendi ülkesinde böyle tartış yiyosa
- +1 yıl
La olm onlarda da var bunlar senin beynin yok mu lan
- +1 yıl
Ben ne diyorum sen ne diyorsun a q konuşmayı yeni ogrenmissin
- +1 yıl
Kellen gider dua et müslümanla tartışıyon
- +1 yıl
Doğru mu diyorum bu a qodugumun davranışı doğru mu bunu soruyorum
- +1 yıl
Bence bu kadar rahat takılamazlar orada yoksa hepsi dinsiz olur onların
- +1 yıl
Sen gözünle görmedin bir gördüm dersen bu kendini haklı çıkarmak içindir kimse inanmaz sana
- +1 yıl
Ne için tartıştığını bile bilmiyosun sade haklı çıkmak istiyorsun doğru. Bir insan olsaydın doğru konuşurdun
- +1 yıl
Sen insan olsan çocuk dovmezsin
- +1 yıl
Bu yargı insanlık için olmalı sadece müslümanlar yapıyormuş gibi bir algı seni amacına ulaştırmaz senide bir gün böyle karşılıcaklar ne yaşatıyorsan onu yaşarsın
- +1 yıl
Yanlış olan bir şeyi en fazla böyle savunabilirsin.
- +1 yıl
Ben hiç bir yanlışı savunmam ama leke lemek içinde hiç bir konu hakkında yalan haberi gerçekmiş millete yutturmaya çalışmam
- +1 yıl
Bunu hep yapıyorsunuz ama gerçekler her zaman ortaya çıkar
- +1 yıl
burada amaç yalanlarla algı oluşturmaya çalışmak soruyu soranın başından böyle bir şey geçmemiştir zaten müslüman olmadığı için yalan söylüyor belli yani
- +1 yıl
Bana iftira atıyorsun bir de Müslümanım diye geziyorsun, ne algısı falan? Yanlış mı doğru mu diye sorduk sadece.
- +1 yıl
Tamam söyle yapıcaz bana bu kişinin metleketini adresini adını soyadını söyle gidip konuşcam ama ben bilmiyorum dersen sen iftira atıyorsun derim hayali şeyler der bunlar
- +1 yıl
Derim
- +1 yıl
İspatla ispatlayamassan yalancısın
- +1 yıl
Sen kafayı yemişsin a q
- +1 yıl
Sen kafayı yemişsin gerçekte olmayan bir şey üzerine konuşulmaz bilim ispat delil diyosunuz ne oldu yemedimi işine gelmiyo galiba
- +1 yıl
Nedense hep İslamiyet ve müslümanlar kötüleniyor amaç ne başka kimseyi kendilerine rakip olarak görmüyorlar çünkü yoksa niye uğraşsınlar bizimle
- +1 yıl
Kimse kimseye karışmıyor kanun herkesi koruyor aynı siz boş beleş bir algı yaratmaya çalısıyorsunuz herkes inandığı gibi yaşar güzelce öğretir çocuğuna sizin abarttığınız gibi bir durum yok yani
- +1 yıl
Kölelik herkesin aynı şeyleri yemesi içmesi ve giymesidir ve bunu sadece bir grup üretir satar araştır hiç bişey bilmediğin belli
- +1 yıl
Siz o kadar korkak varlıklarsınız ki 3 yaşındaki çocuğa Kur'an öğretmişsiniz dini çocuklara okuma yazmayı öğrendiğinden itibaren aşılamaya çalışıyorsunuz neden korkaksınız biliyor musunuz Eğer dini adı soyadı gibi öğrenirse ileride çıkmak istese bile aklından çıkartamaz buda sizin işinize gelir. Yani dini daha iyi öğrensin diye değil dinden çıkamazsın diye öğretiyorsunuz ve bunun insan haklarına aykırı olması gerekiyor.
- +1 yıl
Aklın mı yok yoksa kullanamıyormusun tek dertlerinin tek güç olmak olduğu belli
- +1 yıl
Sana şunu söylicem sen doğru düşünüyorsun ya insansın neden bir başkası yanlış düşünsün hani herkes özgürdü korkmasaydınız bu kadar tartışmazdık biz korkmadık hiç bir zaman her zaman siz korktunuz
- +1 yıl
İnsanlar her zaman özgürlerdi sizin gibi kısıtlamadık kimseyi herkese her zaman insan gibi davrandık
- +1 yıl
Ama siz her zaman insanları küçük gördünüz
- +1 yıl
İnsanlar doğru bilgiye her zaman ulaşır siz sadece algı ve medya sosyal medyayı kullandınız ama herkes biliyor gerçekleri ne yaparsanız yapın boşuna uğraşıyorsunuz
- +1 yıl
Siz inançları kültürleri yok sayıyorsunuz bu suç değil bizim kültürümüzü yaşamamız mı suç hani özgür ya insanlık insanlık sizemi sorcak nasıl yaşıcanı
- +1 yıl
Cidden bir çocuğa dini inancı önemli değil annesi babası dışında kim kültürünü öğretir dürüst olsun herkes... Kimse sizin yaşamak istediniz gibi yaşamak zorunda değil...
- +1 yıl
Her kültürün inancın yaşatılması gerekir ama hiç birinin diğerini kısıtlama hakkı yoktur her insan özgürdür aile ne gördüyse onu öğretir kim aksini iddaa ederse aklı yoktur
+1 yılAstroloji ve fal din ile ilgili değil bana kalırsa fal baktırmak yasak olmalı.
03 Yorumla- +1 yıl
Aynı fikirde değilim saygılar. Bana kalırsa üniveriste kontenjanı 1 milyon 61 binden 250 bine düşmeli hatta
- +1 yıl
Din değil ama ikisi de kesinliği olmayan bir şeyden para alıyor. Benzer sayılırlar.
Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Bu dini ve eğitimle ilgili dertleşelim mi
00 Yorumlanet olarak sorun nedir
06 Yorumla- +1 yıl
Sen şu hayatın anlamını buldum diyen kişi değil mıydın
- +1 yıl
- +1 yıl
Felsefe kitapları okuyannsen değil misin
- +1 yıl
@Sınanreıs12 hayatın anlamını bulduğumu nerede yazdım tam olarak ne yazdım hatırlatır mısın
- +1 yıl
Soru neydi hatırlamıyorum ama hayatın anlamını felsefe kitaplarından bulduğunu söylemiştin eğer sensen ismini benzettim o yüzden
- +1 yıl
@Sınanreıs12 yok yav felsefe kitabı bile okumam ben kendi aklıma sadık kalabilmek için karıştırdın sanırım
+1 yılKız haklı
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılher sey mukemmel olamiyo iste
00 Yorumla
+1 yılDin insanlar ıcın afyondur
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!