+1 yılYaşadığın durum; ciddi anlamda psikolojik baskı altında bırakarak, kararlarını duygularını önemsemeden seni evlilige zorlamışlar hem de reşit olmana rağmen. O psikolojide yapmia olduğun davranış (altınları çalma filan) hata ama onların ki hem yanlış hem de suç. polise gidip tüm olanları anlatmani öneririm. kadin sığınma evinde en fazla 9 ay kalınıyor bilgin olsun. polis en fazla altınları çaldığın için seni birkaç gün misafir eder diye tahmin ediyorum. Arkadaşlara katılıyorum, sabit bir hattan araman ya da mail /sosyal medya üzerinden fake hesap ile mesaj atman daha iyi olur bence bir de çok güvendiğin seni ele vermeyecek birisine sadece iyi olduğunu bildir yeter. Dedigin gibi senininsan yerine koyup kararına saygı göstermemisler altinkati da bedeli olsun ailen odeyiverisn.
Bu arada alan kodu ile senin hangi şehirde olduğunu anlayabilirler (örneğin sabit hattan arayınca 0232 kod varsa yabacı bir hat kullanmanı tavsiye ederim)
Umarım yeni hayatında kazasız belasız bir yaşam sürersin. istabul büyük bir şehir herkese hemen güvenme arkadasin ve polis dışında da kimseye bu durumdan bahsetme00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAilen seni eminim çok merak etmiştir. Nerede olduğunu söyleme güvenmiyorsan ama iyi olduğunu söyle. İstanbul'da olduğunu anlamasınlar gizli numaradan falan ara. Diğer konu ise Öncelikle İstanbul'da kadınları desteklemek amaçlı MOR Çatı var. Onlarla iletişime geçmeni tavsiye ediyorum. İkincisibeeldiyeye git ve durumunu bildir. Ücüncüsu kendine bir iş bul ve çalışmaya başla. Kendi ayaklarının üzerinde dur.
00 Yorumla
Şimdi şöyle ki polisi arayabilirsin ciddi bi sığınma isteyebilirsin eğer 18 yaşından büyümden yani reşitsen ciddiye alırlar çocuksan polise gitme ailene teslim ederler diye düşünüyorum zor bir durum evet ama insanların dediklerine katılıyorum ablana söyle eğer güveniyorsan ve deki anneme söyle iyi olduğunu annen seni düşünüp derde girmesin ama yine dedikleri gibi herhangi birinin telefonunu kullanma bütün sülalem sonra o numarayı arayıp durur ankesörlü telefon kullanabilirsin veya herhangi bir otelin telefonunu kullanabilirsin sabit hattan ara yani şahsi hattan arama bu söylediklerim tamamen kendi fikrim ben olsam böyle yapardım bunları yapmak zorunda değilsin sana kalmış
05 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim annem icin haber etmek istiyorum da biraz daha zaman mi gecse bilemedim
Soran+1 yıl19 yasindayim verirler mi aileme beni
Soran+1 yıl1 hafta oldu. Belki de araniyorumdur
+1 yılSeni buna mecbur etmişler. Ama altınları alman bir suç bunu söyleyeyim, ailen umarım o altınları karşılar. Tabi sana baskı yapmaları, zorla istemediğin birisi ile de evlendirmeye çalışmaları da suç. Reşit bir bireyi hiç bir şeye zorlayamazsın anası da olsan babası da olsan. Şimdi sana tavsiyem hiç kimseyi uzun süre arama çünkü sana çok sinirli olduklarından ağızlarına ne gelirse söyleyecekler psikolojinin içine ederler bu sebeple bir kaç hafta geçtikten sonra anneni arayıp durumu anlat. Bir daha da ailenle birlikte yaşayabileceğini sanmıyorum kürtseniz bu böyle olur çünkü.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
+1 yılSelam canım öncelikle o arkadasin nekadar guvenli onada bi bak. Ve kimseye guvenme dikkat et altinlari Sakla onlar ilk Basta yasam kaynagin olucak. Hemen kendine duzgun bi is bulmaya bak oralarda ve insanlar topla biraz arkanda nekadar iyi veya yaninda olabilcek olanlari sec. BU insanlar Sana gerekecek Sana bisey yapmaya kalkdiklarinda Bu insanlardan yardim isteyebilirsin ailenle Konusup barisma olabilir. Onlarda orada güzel bi hayati kurdugunu görürlerse karismazlar diye dusunuyorum veya Okula kayit ol ogretmenlerinden yardim iste... guvenilir insanlara BU surecte ihtiyacin olucak. Dikkatli olmalisin BU Tür paylasimlarda yapma yaparsanda özelden iletisim Kur. Telefonun kayit Altina alinabilir.
00 YorumlaAilene haber verip ne yapıcaksın ki kendini ele vereceksin ailen seni bulup tekrarda ona verecek. Hayat senin hayatın evet diyarbakırda hala öyle aileler var baskı ile evlendiren bende Diyarbakırlıyım üzücü bir durum. Allah yardımcın olsun. Ben yerinde olsam aileme haber vermezdim ama...
00 Yorumlaburada Kürt olmanı söylemene gerek yoktu ben de kürtüm biliyorum maalesef karşı cinsin sever mi yok direk arasında aile arasında oldu bittiye getirtilir keşke altınları çalmasaydin şimdi senin arkanda olmayan bir çok iftira atılır bu saatten sonra ailene iyi olduğunu haberdar edip uzaklaşman lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok iyi yapmışsın... Hem o laftan anlamaz mal nişanlına hem de ailene ders vermiş oldu. Sakın ailene haber verme onlar için itibar çok önemli. Affetmezler. En azından bundan sonra çocuklarını istemediği biri ile evlendirmeden önce daha iyi düşünürler.
Aslında baş kaldırıp direkt hayır deseydin daha iyi olurdu. Kimse seni zorla evlendirmez direnmen gerekiyordu00 YorumlaAile & Toplum konusunda 434 cevap paylaştı. Müge anlı ya malzeme cıktı... yasın buyukse karakola git ben hğr irademle karar verdim.. aılem basvurınfalan yaparsa ben iyiyim de.. emniyeti salarlar peşine... yad ailen töre möre muhabbetine vurmasın kızzz seni
10 Yorumla
+1 yılYanına korumak için sprey falan al öyle sosyal medya hesabı açma illaki bakarlar dikkatli ol kimseye söyleme öğrenme ihtimalleri var kimse seni zorla evlendiremez altınları da bozdur ne kadarda eğer Allah korusun yakaladılar altınları bulmasinlar
00 YorumlaBence hiç iyi bir durum değil iyi güzel çocuk. ne olucak hayatı bitti namus davası oldu şimdi para gerip geçicidir kimse altin falan umrunda olmaz bnce sen yaşadığını kimseye söyleme seni birak oldu bilsinler
00 Yorumla
+1 yılAilenizi zor durumda bırakmışsınız, nişanı bozan siz olduğunuz için altınların erkek tarafına iade edilmesi gerekir, madem kaçtınız niye altınları aldınız, ailenizden kime güveniyorsanız durumu ona anlatmalısınız
00 YorumlaYani Trol değilsen söyleme. Artık bir yola çıkmışsın. Ama İstanbul da yaşam kolay değildir dikkat et derim. Keşke düğünü de bekleyip bütün ganimeti toplasaydın :D
Şakası bir yana buradan bile yazma bir şekilde bulurlar sonra seni.
00 Yorumla
+1 yılZorla evlendirmeye kalkmışlar ve en iyisini yapmışsın seni bulsalar bile reşit olduğun için kanunen sana bir şey yapamazlar bir işe gir illaki bir iş bulursun paran bittikten sonra bir şekilde idare edersin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMışta muşta zart zurt eeee? Bu olayda senin yaptığın hırsızlığı savunmalı mıyız? Kaçarsan kaç adamı niye soyuyorsun? Kacacak aklın varda altınları eve bırakmak sahibine verin diye bir not yazmak aklına gelemdi mi? Hırsızsın savunulacak tarafın yok.
127 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılInsan olmak için adam olmaya gerek yok. Kadınım
Soran+1 yılBi sen akil edebildin di mi altinlari birakip not yazmayi? Cebimde 5 kuruş yok otostopla mi kacsaydim? Adam bunu haketti net bir sekilde istemedigimi soyledim beni buna o zorladi eğer begenmedim deseydi bu nişan da olmayacakti. Hirsizliksa hirsizlik. Hayatimi kurtarmam icin yapmam gerekiyodu yaptim...
Cevap sahibi+1 yılNe olursa olsun onurlu olmalıydın. Zorda kalman hırsız olmana okey vermez. Kaçan bir sürü insan var bi otobüs paranda mı yoktu? Gelip sonra çalışırdın. Telefonunu satsaydin madem birakacaktin. Evet demek ki bi ben akıl edebiliyorum bunları. Ne halin varsa gör
Soran+1 yılYa git 😃 insanlik dersi veriyor bana bide yasadigimi sen yasasan evi soyar kaçarsın belki kacamazsin bile. Hayatimda hic calismamis, bulundugum ilcenin disina bile cikmamis bir kizim. bu durumda oturup hırsızlık yapmayim hırsızlık kötüdür diye kafa mi paylatsaydim biran once kurtulmam gerekiyordu ve yaptim.. pisman miyim? Degilim yine olsa yine yaparim
- +1 yıl
Sen bu malları dinleme iyi yaptın sayılır
Cevap sahibi+1 yılSen benim ne yaşadığımı ne biliyorsunda öyle olsa böyle yapardın diyosun? Bende 7 sene leş bi evlilik sürdürdüm. Senin gibi kolaya kaçmadım imkanlarımda vardı.. günü geldiğinde kendimde o gücü buldugum an 0 ganimetle boşandim. İnsanlik dersi degil karakter meselesi sana bunu asla aşılayamam. Ve bu yaptiginlada uzun yaşamayacaksin üzgünüm. Şimdilik hayatın tadını çıkar
Cevap sahibi+1 yıl@jojo27 defolsun ya pişkin çalmış çırpmış pişmanda degilim diyo insanda azcık onur biraz duruş olur
Cevap sahibi+1 yıl@aydinsedat mal sensin bak daha fikrinde bile emin degilsin iyi yaptın sayılır diyosun sayilir? Fikrinde emin olda oyle gel
Cevap sahibi+1 yılBöyleleri sonra karısı kendisini kazikladiginda butun kadınlar tü kaka diye bi taraflarını yırtarlar ama
- +1 yıl
Hırsızlık iyi bisi değil ama söylemiş uyarmış onda az çok savunuyorum
- +1 yıl
Sende çok fazla abartma şeref haysiyet seninde hayatın görmek bilmek lazım klavye deli kız olmaz? okey
Cevap sahibi+1 yılUyardi ve herif dinlemedi polise gitsin? Polis siginma evine yerleştirir korumada verir. Allah aşkina sirf "'anlayışlı insan"" gibi gorunmek icin yanlışı normalleştirmeyin ya. Yarin karsiniza cikar yılların birikimini ki doguda kadin erkek 60 derece sicakta tarlada calisirlar... bu emegi yarin bi mal yediginde nasi olursunuz?
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılBenim hayatimi gel gor neyi merak ettin mesela? Acik yazmisim bide burdan sana evliligimde nelere katlandigimj aciklayamiycam. Ama karakterimde toz olsa burada boyle konusamazdim şizofren değilim
Soran+1 yılSen bosanmissin benmde ayrilabilme. ihtimalim olsaydi eline yüzüğü verir yollardim. Durumlarimiz farkli bak "bosanmissin ve hayattasin" bizim farkımız bu.
- +1 yıl
Bak sende haklısın ama kız çok uyardım diyor anlamdı bende senin dediklerini düşünüyorum zaten kendi açımdan cekindim
Soran+1 yıl@aydinsedat teşekkür ederim aynen dedigin gibi. @jojo27 olacak adam kiza yürümek icin dedigi herseyi onayliyor
Soran+1 yıl@zakkum25 uza bi allah askina ya sen dürüstsun tamam en iyisi sensin bütün alkışlar sana tamam
Cevap sahibi+1 yılAyrilabilme ihtimalin vardi polise şikayet edecektin. Ölüm tehdidi aldigini vs hepsini kayd ettirecektin bak bakalim sana parmaklari dokunuyormu 1 nuamralı şüpheli olurlardı çünkü. Ayagin taşa takilip dussen ailen suclu olurdu. Kullanmaliydin bu şanslarını ama ugraşmak istememişsin guclu birisi degilsin cunku. Bari İstanbul'da guclu ol doguya benzemez iti sapigi seni mahv ederler aklina gelecek her şekilde... soruna geli ceyse tabikide kimseye haber verme. Evlenir kucaginada bi cocugunu alirsin o zaman haber verirsin bisey yapamazlar. Öldürurler şimdi şansını zorlama
Cevap sahibi+1 yılSenin alkışını napacam? Kendine faydan olsun bana biseyin gerek degil arkani kollada sen yine kolayı secme
Soran+1 yılKoyde büyüdüm diye ozellikle belirttim. İlceye gidip polise şikayet edip eve tekrar donsem ne olurdu acaba dusunebiliyor musun😏 tek carem kaçmakti. Benim yerimde kim olsa aynisini yapardi. Kürdüm diye de ozellikle belirttim. Belki sen anlamazsin bizim aileleri bilmezsin ama benm büyüdüğüm ortami doğulu kardeslerim bilir. Polis falan hikaye namus der gebertirler sonra gider paşa paşa yatarlar icerde. Sülale evladini öldürdü diye kınamaz aksina adammış namusu icin kizini bile tanimadi der alkışlarlar. TEK CAREM KACMAKTİ VE ELİMDE SADECE ALTİNLAR VARDİ.
Cevap sahibi+1 yılYo gayet yakindan bilirim doguyu. Ondan o insanlara acıyorum ya zaten. Beyinleri burunlarından geliyor cehennem sıcağında tarla sürüyorlar sonra gelin Getircez diye bilmem kaç milyarı kaptir intahar sebebi valla. Neyse bari çalışıp eline gectikce geri yolla. Işte o zaman gercekten mecbur olduğunu kanitlarsin insanlara
Bence doğru olanı yapmışsın. Senin gibi bazı insanların başka şansı olmuyor. Dikkatli ol. Aileni arayıp iyi olduğunu haber verebilirsin. Sonrasında kendi hayatını kazanmaya bak.
10 Yorumla
+1 yılArtık ailen yok.. En iyisini yapmışsın. Ailene söylersen seni oradan alır hatta öldürürler. Bunu yapma sakın.
Yaşamına bak. En iyisini yapmısşın.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Annene ablana birisine söyle tabi olur mu hiç öyle. Adres vermesen de iyi olduğunu bilsinler yani. Sonra konuşa konuşa büyük bir sıkıntı yaşamadan çözersiniz umarım.
00 Yorumla
+1 yılOlan olmuş bu saaten sonra çok dikkatli ol İstanbul orasi kurtlar sofrası bu saatten sonra kendin ićin yapacaksın kötü insanlarla arkadaslik yapma zor yasamak Allaha emanet ol
00 Yorumla
+1 yılYani haberdar et yaşadığını ve sorunu anlasinlar. ben orada burada şuradayım deme yer verme dicem fakat alan kodu çıkar. Yabanci bir hat ak ara var bayilerde sonra kir at.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu hikayenin sonunu bir gazetenin 3. sayfa haberinde okuma ihtimalimiz çok yüksek...
02 Yorumla
Soran+1 yılKalbim carpiyor boyle yorumları okudukca. Ama kacarken zaten ölümü de goze aldim. Bu yuzden polise gidip bana bisey olursa sorumlusu amcamlar ve babamin oldugunu soylemek istiyorum. Ölürsem oleyim ama benden sonra onlarda rahat nefes alamasin
- +1 yıl
Ölme... Bunu asla istemem ama sonu böyle biten hikayelerden nefret ediyorum. Bilmem nasıl kaçarsın, bilmem nereye kadar kaçarsın artık, dikkat et kendine...
+1 yılBence kimseye söyleme
Abi bu devirde hala baskı olmamalı ya
Ben burada senin bir suçun olduğunu düşünmüyorum sen kendine yeni hayat kur00 Yorumla
+1 yıldediğiniz gibi ablanıza iyi olduğunuzu haber verin yoksa polise kayıp başvurusu yapabilirler işler sarpa sarar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Dünya ufak ve dogulusun ailen peşini bırakmaz bence geri dön İstanbul seni büyüler sonra kopamazsin burdan
00 Yorumla
+1 yılbence haber verirsen seni bulurlar ve bu senin zayıf yanın olur bunu yaptıysan tamemen ailenden vazgeçmişsin demektir bunun farkındasın umarım
00 YorumlaDirek İstanbul'a gel İstanbul'da seni kimse bulamaz
02 Yorumla
Soran+1 yılİstanbuldayim yazdığım gibi
Gizli Üye(18-24)+1 yılYok kactigini anlamislardir korkma biraz daha sulalen tutussun nerde bu kiz diye 2 hafta falan sonra haber et bidaha zorla evlendirmeye kalkmasinlar. Yazik gunah sana da
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAilen sana zarar verir mi bu yaptigindan dolayi?
Soran+1 yılAnneme sık sık evlenirsem öldürürüm kendimi diyodum belki de öldürdüğümu düşünüp üzülüyordur diye soylemek istedim
Cevap sahibi+1 yılAnnen de seni zorla eblendirmeye calisti mi?
Cevap sahibi+1 yılBu süreç riskli o habes maymunu evlenmekten vazgecsin defolsun dagilsinlar ve biraz hatalarini anlasinlar soyleme hemen.
Soran+1 yılHayır ama anneme fikrini soran olmadi. Ablami da ayni sekilde evlendirdiler 14 yasinda evlendi 15 inde anne oldu. Annem ablam icin cok agladi hasta oldu. Bana da elinden bisey gelmedigini söyler ağlardı
Cevap sahibi+1 yılİyi yerini belli etme disarda yoldan herhangi birisinin telefonundan ara anneni iyiyim arkadasimda kaliyorum de.
Cok uzuldum kuzum ya insallah karsina daha iyi sevebilecegin birisi cikar.
Arkadasin da seni istemezse Balikesir de kadin siginma evine git ben kalmistim cok iyi temiz yemek vs iste calisma imkani da veriyolar para da biriktirirsin izini de saklarlar bulamaz kimse seni.
İstanbuldakiler cok kalabalik ama kucuk sehirdeki akdin siginmalar iyidir. Yani arkadasinla aranda sorun olursa direkt polise git ailem beni zorla evlendiriyo oldurcekler vs de onlar seni istedigin sehirde kadin siginmaya yerlestirir. Kadin dernekleri var mot cati vs onlari ara destek iste
Soran+1 yılCok teşekkür ederim 19 yasindayim aileme verirler mi? Aslinda arkadasimin da basini belaya sokmamak icin sığınma evi ikimiz adina daha guvenli olur diye dusundum siz oyle soyleyince
Cevap sahibi+1 yılAilene vermezler. Ailem beni zorla evlendiriyor ve oldurur can guvenligim yok de. Ama ben balikesirde kaldim krayi bilirim balikesire buyuk sehirlerden gelenler vardi buyuksehirlerde odalarda 4-5 kisi birden kaliyomus kotuymus sartlar ama balikesir otel gibiydi tertemizdi 3 ogun yemek is vs de buluyolardi ne kira derdin var ne bi sey calistigini biriktiriyosun falan.
Kadin cinayetlerini onleyecegiz diye bi platform var netten arastir onlarin numarasina ulas onlara can guvenligim yok de ailen hakkinda siyaket vs olusmaz korkma sen sikayet etmedikce hicbi sey olmaz sadece seni kadinsiginmaya yerlestirip destek vs verirler
Cevap sahibi+1 yılKadin cinayetlerini onleyecegiz dernegini ara onlar seni korur yerlestirir
Polislerin bazilari da bilmiyo nereye yerlestirecegini acemi bi polise denk hel istemem ama o dernek Allah var cok iyiler.
İstedigin kadar da kalabiliyosun kadin siginmada
- Aile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılAnkesörlü telefondan arayıp iyi ve güvende olduğunu söylemelisin.
03 Yorumla
Soran+1 yılYerimi tespit ederler mi? Kameralardan vs korktugum icin disari bile cikamiyorum
- +1 yıl
Dediğimi yaparsan tespit edemezler. Nerde olduğunu söyleme.
Soran+1 yılBilmiyorum dışarı cikarsam ensemden tutacaklar gibi hissediyorum
Madem kaçtın kimseye söyleme ailenden. şu an hiçbirine güvenemezsin çünkü.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEğer durum gercekten böyleyse iyi yapmışsın ablana söyle eğer onlara demeyecekse
00 Yorumla
+1 yılBen şimdi seni polise ihbar etmez miyim İstanbul'a kaçtığını.
01 Yorumla
+1 yılYe kız çatır çatır altınları ohh afiyet olsun
00 Yorumlaİyi para kaldı mı peki 😄😄
Bence haber etme peşine düşerler
00 Yorumla
+1 yılYaşın kaç birde namus konusunda kendine çok dikkat et kardeşim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 986 cevap paylaştı. İyi yaptın söyleme kudursunlar ne leş aileler var yazık
00 Yorumla
+1 yılHelal kız ben olsam aynısını yapardım. Sakın kimseye bişey deme. İş bul yaşa orada
01 Yorumla- +1 yıl
Hırsız diyen kimseyi aldırma. Onlar geleceğini senden çalmaya çalışınca hırsızlık yapmadılar mı? Cidden kimseyi umursama ve kendini kurtar
Altinlar sadece telefona mi denk geliyor kuzenimin eski nisanlisi da bunu yapti kul hakki
00 Yorumla
+1 yılDirekt ailene haber ver. Ablanı da arada koyma.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. dışarıdan postaneden falan ara bilsinler durumu. kayboldun diye polise jandarmaya gitmesinler.
00 YorumlaSen kaçtın ama parayı anandan bacından tahsil ederler
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılPara bitince ne olacak peki. Bir işe girip çalışmalısın. Hazır yemek , çok zordur çünkü..
00 Yorumla
+1 yılTrolsün ama değilsen arkana bakma bu saatten sonra vururlar felan arama kimseyi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHelal sana kız, aferim
Arayıp sadece iyi olduğunu söyleyebilirsin, neredesin die sorarsa da kıbrıs de :D10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimseye haber verme. ablan söyler 2 güne gelirler bulurlar. Eylül’de Esra Erol’a çıkarlar o zaman yayına bağlanırsın
00 Yorumla
+1 yılSabah programlarına malzeme çıktı ailene haber ver
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSoylersen o da soyler sehri soylemezdm bn ve arkima heleki altinlzrla hic guvenme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılçok güvendiğin birine söylersen iyi olur. bence iyi yapmışsın
00 Yorumla
+1 yılKimseyi aramanı tavsiye etmem mümkünse sosyal medya hesaplarını bile kapat derim ıp adresinden ulaşabilirler İstanbul içinde çok dikkatli ol zordur burada yaşam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir işe gir çalış kendi hayatını kur ardına da bakma
00 Yorumlaevlilikten vazgeçip altınları geri veremedin mi
00 Yorumla
+1 yılBir aşiret cinayetinin daha temelini atmışsın
00 YorumlaTroll değilse bir namus cinayeti yükleniyor maalesef 😔
01 Yorumla
Soran+1 yılTrol degil maalesef yapmak zorundaydim çünkü düğün bu ayın sonunda olacakti cocugun yuzune bakinca bile icim kalkiyodu nasl evlenebilirdimki isterse öldürsünler
+1 yılbu ne be yeni aşiret dizisi senaryosu mu
01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke büyüdüğüm ortamı gorsen. Asiret dizisi mi cahillerin kendini bilmis kabul ettigi cekilmez bir ortam mi karar verseydin.
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılUmarım geberirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAlo 183 ten yardım al.
Birde meslek sahibi olmalısın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılMüge Anlıya haber ver yeter
00 Yorumla Ben bu hikayeyi birkaç ay önce de okudumdu yaa 🤔
00 YorumlaAşiret gelir bulur seni
00 Yorumla
+1 yılYok verme zaten olan olmuş xD
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılUmarım hakkında ölüm emri vermezler.
00 Yorumla
+1 yılPolisi ara polis bey ben kaçtım de
00 Yorumla
+1 yılBana söyle kanka yardımcı olurum
00 Yorumla
+1 yılBu da nişan dolandiricisi
00 Yorumla
+1 yılŞu anda ne yapmak istiyorsun asıl amacın ney
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada helal olsun cesaretli kızsın taktir ettim
- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi