Nişanımda takılan altınları alıp kaçtım. Evdekilere haber vermeli miyim?

Yargilamadan once dinleyin bi. Köyde büyüdük ve Kürdüz. Evlenecegim kisi ile amcama kadar herkesin görüşü alinir. Kendilerince uygun gördükleri (sırf zengin diye) bir cocuga evet demem icin bütün sulale baski yapti. Cocukda iki lafi bir araya getiremeyen ve su gibi terleyen biri çıktı. Hic hic etkilenemedim. Neyse Cocukla yalniz odaya aldilar bizi bende baski altinda oldugumu, evet desem bile bu baskı yuzunden olacagini kendisinden elektrik alamadigimi soyledim. Cocuk kendi vazgecsin diye söyledim. İceri bizimkilerin ve onun aileisnin yanina gidince cocum olumlu baktigini söyledi. Ve nişan yapıldı. mesaj yazmadim hiç aramadim o arasa bile cvp vermedim. sevmedigimi apaçık belli ettim. Yinede vazgecmedi aptal. Neyse 1 hafta once taktiklari butun altinlari alip kactim diyarbakirdan İstanbul'a bir arkadasima geldim telefonumu falan evde biraktim sinyalden bulmasinlar diye altinlari bozdurup ikinci el bir telefon ve hat aldım. Arkadasim yalniz yasiyor istedigin kadar kalabilirsin dedi. Sizce eve haber etmeli miyim? En azindan ablama soylesem mi iyi oldugumu?
Güncellemeler
+1 yıl
Allah askina bana altinlari almasaydin hirsizsin demeyin. Bende biliyorum hırsızlık olduğunu ama umrumda değil babam paşa paşa odesin. Cok kiymetli tarlalarini mi satar arabasini traktörünü mü satar umrumda degil hem babam hem nişanlım olacak adam haketti bunu. Yine olsa yine yaparim. Tek korkum can guvenligim. Bunun icin de sığınma evine gitmeyo düşünüyorum umarım ele vermezler beni.
Nişanımda takılan altınları alıp kaçtım. Evdekilere haber vermeli miyim?